Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (312)
Filtruj recenzje
313 wyniki
Oceny podróżnych
230
47
22
7
7
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
230
47
22
7
7
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
2 z 7 wśród 313 recenzji
Zrecenzowano: 16 sierpnia 2019

Spędziliśmy rodziną 4-osobową w hotelu Kirman Leodikya cały tydzień w sierpniu 2019. Hotel jest świetnie zlokalizowany, tuż przy plaży, z dwoma basenami, do godz. 8:00 nie ma problemów z leżakami przy basenach, z leżaków na plaży nie korzystaliśmy. Woda w morzu ciepła, w basenie wręcz bardzo ciepła, sporo atrakcji typu watergym, czy waterball, bar usytuowany tuż obok, podobnie amfiteatr, w którym wieczorami naprawdę wiele sie działo (zwłaszcza pokazy rolkarzy i akrobatów były fantastyczne), dzieci były zachwycone zjeżdżalniami (czynnymi w godz. 11-13 i 15-17), można było korzystać także z tych w hotelu obok - Kirman Arycanda - co było naprawdę super. Personel uprzejmy i pomocny, bardzo chcący wykazać sie znajomością języka polskiego, drinki robione z „zamienników tureckich”, ale bardzo smaczne (blue Hawaii, tequila sunrise, Sex on the beach), jedzenia dużo, choć po tygodniu na kurczaka pod każdą możliwą postacią nie moge już patrzeć. Desery smaczne, ciekawy wieczór turecki z lokalnymi przysmakami, bardzo blisko (5 minut piechotą) do bazaru Grand Alara, gdzie jest 360 sklepów i cos tam każdy znajdzie dla siebie, a każdy sprzedawca zna przynajmniej kilka słów po polsku :) Polecam podróż busem do Alanyi (koło bazaru jest przystanek, ale łapie sie go dosłownie w kaźdym miejscu), ok. 35 km (45 minut, koszt 8 lirów, czyli 2 $). Mieliśmy pokój rodzinny na poziomie -1 od recepcji, ale nie była to piwnica, choc nazywał sie „basement” i z pokoju był ladny widok na baseny i plażę - w sumie w pokoju były 4 łóżka, w tym 2 podwójne (czyli w sumie teoretycznie mogło w nim mieszkać 6 osób), z naprawdę wygodnymi łóżkami, o grubych materacach. Niestety - personel sprzątający nie mówi w ogole po angielsku - nie zna nawet słów typu „towel”, więc naprawdę ciężko dogadać sie, żeby wymienić ręczniki, podobnie dwukrotnie przestała nagle działać karta do drzwi i wymiana w recepcji także chwilę trwała, bo pani recepcjonistka nie wiedziała za bardzo o co mi chodzi. Ale mini barki (w naszym pokoju aż 2) uzupełniane były codziennie o wodę i dwie puszki napojów, które były za darmo (były także 4 butelki piwa, które gdyby miały być uzupełniane - byłyby płatne). Poczęstunek w recepcji zaraz po przyjeździe, w telewizji TVP Polonia, sklepy przy wyjściu na basen, WIFI w porządku (darmowe), ogólnie w Okurcalar nie ma nic ciekawego, ale nie ma nudy - w hotelu dużo sie dzieje, a i na bazarze można sie rozerwać (polecam torebki, które można kupić w naprawdę dobrych cenach, oczywiscie po kilkunastominutowym negocjacjach:). Ogólnie wakacje bardzo udane, choć temperatura często przekraczała 45 stopni i po przyjeździe wreszcie oddycha się pełną piersią :) Polecam!

Termin pobytu: sierpień 2019
    • Wartość
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, Maciek S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: leodikya, Ön Büro Müdürü, Hotel Kirman Leodikya ResortOdpowiedź udzielona 16 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Maciek S,


Thank you for taking the time to write a review of our Leodikia hotel. As a high quality Leodicia family, we are pleased that you are satisfied with the quality and service at our hotel. We will take your comments into consideration.
We look forward to welcoming you again.

KIRMAN LEODİKYA HIGH CLASS RESORT & SPA TEAM

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 25 maja 2019 z urządzeń przenośnych

Wspaniały hotel. Jestem pod dużym wrażeniem klimatu, obsługi, kuchni, wszystkiego. Jedyny minus za słabo działającą klimatyzację w pokojach na 5 piętrze. Dodatkowo wspaniała baza wypadowa na zakupy do pobliskich bazarów

Termin pobytu: maj 2019
Typ podróży: Podróż służbowa
Dziękujemy, Sławomir J
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: leodikya, Ön Büro Müdürü, Hotel Kirman Leodikya ResortOdpowiedź udzielona 17 czerwca 2019
Tłumaczenie Google

Dear Slawomir J,

First of all thank you very much for choosing our hotel. It is nice to hear that you had a good time at our hotel and you could enjoy your stay. Your feedback is very important for us in order to continuously improve our hotel and service quality. Please do not hesitate to contact us about your request for your next visiting.

Best Regard

KİRMAN LEODİKYA HİGH CLASS RESORT
MANAGEMENT- TEAM

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 13 marca 2019

Cudowny, wyremontowany hotel, wspaniałe baseny. Jedzenie rewelacyjne. Jedyne, do czego kozna się przyczepić, to spa. Warunki świetne, ale menadżerka zachowuje sie jak przekupka na targu, aż nie chce sie korzystać z sauny, byle nie być przez nią nagabywany.

Termin pobytu: sierpień 2018
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z hotelem
Dziękujemy, Joanna K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 28 października 2018

Kolejny pobyt w Turcji tym razem w hotelu Leodika zaskoczyl nas totalnie pozytywnie.Hotel piękny, nowoczesny choc nie najnowszy.. Znakomita i profesjonalna obsługa która sprawia że czujemy się totalnie wyjątkowi. Zaczynając od recepcji, przez restauracjęi bary oraz obsługę sprzątająca. To Ci pracownicy tworzą klimat tego miejsca i za to medal. Jedzenie pyszne, ogromny wybór. Alkohole nie tylko lokalne, nam lali również europejskie trunki. Na basenie miejsca wystarczająco duzo, lezakow pod dostakiem i z tego co wiem tak jest rowniez w sezonie. Do morza prowadzi deptak w, bardzo zadbanym ogrodzie. Duża plaża, lekko żwirowa polecam buty do wody. Widok na morze bez ograniczeń. Pokoje sprzątanie codzienne, czysto i schludnie. Dostaliśmy pokój na najwyzszym piętrze z widokiem na całą zatokę, i bardzo za to dziękujemy. Restauracje glowna i i przy basenie ciagle oferują nam cos smacznego i pysznego. O dziwo podczas naszego pobytu najwiecej bylo Polakow, Niemcow i Anglikow. W pobliżu bazar, polecam się targowac.. Jeśli już muszę się do czegoś doczepic to w pobliżu raczej nie ma typowych miejsc do zwiedzania i spacerowania. Woda w basanie w kwietniu zimna za to, w morzu podczas przypływu była cieplutka Nie mniej w hotelu nie brakuje absolutnie niczego aby na 120% wypocząć. Polecam z czystym sumieniem.

Termin pobytu: kwiecień 2018
Dziękujemy, Lalou P
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 3 sierpnia 2018 z urządzeń przenośnych

Pobyt udany. Wszystko na pro poziomie. Pokoje czyste zadbane. Codziennie sprzątane. Jedzenie rewelacja. Brak monotonni. Codziennie inna kolacja tematyczna. Bardzo pomocna obsługa chociaż słabo zna angielski. Baseny rewelacja czyste leżaków nie brakuje. Super pool bar. Mega driny dobry browarek. Wieczorami leją nawet absoluta vlub ballantainsa. Plaża ok chociaż szybko się pogłębia morze co jest dosyć niebezpieczne. Fajne animacje. Dwa razy dziennie waterpolo fitness i inne. Starają się bardzo. Jedyny minus wolne windy. Ale to nie problem. Trochę się spała na schodach kalorii. Polecam rodzina z dziećmi. Dużo Polaków w sezonie. Możliwość korzystania z basenu i pool bar hotelu obok. Ogólnie jesteśmy mega wypoczeci i zachwyceni Turcja i hotelem.

Termin pobytu: lipiec 2018
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, mateuszt425
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Sedat T, Ön Büro Müdürü, Hotel Kirman Leodikya ResortOdpowiedź udzielona 3 sierpnia 2018
Tłumaczenie Google

Dear Mateusz T,

First of all thank you very much for choosing our hotel. It is nice to hear that you had a good time at our hotel and you could enjoy your stay. Your feedback is very important for us in order to continuously improve our hotel and service quality. Please do not hesitate to contact us about your request for your next visiting.

Best Regard

KİRMAN LEODİKYA HİGH CLASS RESORT
MANAGEMENT- TEAM

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji