Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (7 077)
Filtruj recenzje
7 077 wyniki
Oceny podróżnych
2 352
2 692
1 256
464
313
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
2 352
2 692
1 256
464
313
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
7 z 12 wśród 7 077 recenzji
Zrecenzowano: 7 listopada 2018

Hotel zasługuje na swoje 4 gwiazdki. Pokoje przestronne choć niestety zdarzają się na niższych poziomach mrówki. Baseny duże, choć wszędzie dzieci które mają baseny dla Siebie. Widoki przepiękne. Plaże bajeczne. Minusem jest dojście do plaży. Z górki ok, ale wejście pod nią niestety nie należy do przyjemności. Jedzenie - no cóż, wiem że każdy znajdzie coś dla Siebie ale porównując pobyty w innych krajach i hotelach, ten wypada na ostatnim miejscu. Ryby niedosmażone, to samo mięso. Dobrze że były naleśniki i pyszna kawa z automatu. Widoki rekompensują wszystko. Polecam obejść cały hotel dookoła. Robi wrażenie.

Termin pobytu: sierpień 2018
Dziękujemy, 499iwonap
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: OccidentalJM, Director de Relaciones con Clientes, Occidental Jandia MarOdpowiedź udzielona 2 grudnia 2018
Tłumaczenie Google

Dear 499iwonap,

We greatly appreciate the time you spent to review your recent experience in our hotel, at Occidental Jandía Mar we always strive to exceed guests' expectations and your comments will help our teams reaching that goal.
We sincerely regret reading that you found ants in your room and we thank you for contacting our réception for us to intervene. We have in place a regular pest-control plan and of course work hard on a daily basis to avoid their presence within our grounds, however at certain times of the year, depending on the climatology of Fuerteventura, the presence of insects is unfortunately unavoidable. We also regret that our buffet couldn´t meet your expectations, mainly because the quality and the diversity of our culinary offer counts to our strengths. We take your comments regarding our cuisine very seriously, because we wish that our gastronomy remains a very special treat for our guests.
On the ohter hand, we are glad you enjoyed the beauty of our pool area and we are glad to read that you really enjoyed the location of the hotel and its proximity to the beach. Truly, our hotel is located in an unbeatable area near Morro Jable and allows guests to enjoy the coast of Jandía.
Once more we thank you for choosing our hotel for your holiday and very much look forward to having the opportunity to serve you again in the future.

Best regards,
Guest Experience



Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 21 października 2018

Hotel zadbany, bardzo duży teren hotelu powoduje że przyjeżdżający mogą mieć problem ze znalezieniem pokoju ale w recepcji rozdają mapki dotyczące obiektu i informacjami gdzie i co jest oraz w jakich godzinach są otwarte bary i restauracje, więc nie jest źle. My mieliśmy pokój 8211 " z widokiem na morze" no nie do końca tak było gdyż na wprost miałam widok na siostrzany Hotel Jandia Playa dopiero jak spojrzałam bardziej w lewo lub bardziej w prawo widziałam z balkonu fragment morza. Jesli chodzi o pokój to mam dwa maleńkie minusiki przede wszystkim pokój bardzo ciemny przy zasłoniętych oknach trzeba było palić światło i tu też minusik bo tylko w pokoju były lampki boczne które nie dawały zbyt dużo światła, przydało by sie może światło od góry. Drugi minusik to mieliśmy 2 oddzielne łóżka które owszem były razem zsunięte i wyglądały jak jedno duże łóżko, ale one podczas korzystania się rozsuwały i nie mogliśmy się z mężem do siebie przytulić. Poza tym pokój bardzo fajny, czysty codziennie sprzątany. Wielki minus dla Biura podróży które nie poinformowało o możliwości wykupienia formuły All incl. plus, która była bardziej korzystniejsza od formuły All incl. Jedzenie serwowane w restauracji głównej bardzo smaczne, może i trochę monotonne, ale zawsze znaleźliśmy dla siebie coś dobrego więc tu nie narzekamy. jedyny minusik to w dni kiedy jechaliśmy na całodniowe wycieczki od samego rana 5.00 rano nie dostaliśmy możliwości skorzystania z restauracji aby móc zjeść wczesne śniadanie - mówi się trudno. Chociaż tak nie powinno być. Animacje też bez zarzutu przedstawienia wieczorem bardzo miło się oglądało :) Ogólnie podsumowując bardzo udany tydzień wakacji w Hotelu Occidental Jandia Mar i bardzo chętnie byśmy tam wrócili :)

Wskazówka dotycząca pokoi: Pokój 8211 widok na siostrzany Hotel Jandia Playa i częsciowo na morze
Termin pobytu: wrzesień 2018
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Obsługa
1  Dziękujemy, Justyna Z
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: OccidentalJM, Director de Relaciones con Clientes, Occidental Jandia MarOdpowiedź udzielona 6 listopada 2018
Tłumaczenie Google

Dear JustynaZ77,

Firstly we would like to thank you for the lovely review you shared following your recent visit to our Occidental Jandía Mar hotel and are delighted to read that we were able to match your holiday expectations.

We regret your disappointment for not being able to provide you with a proper double bed during your stay however we would like to take the opportunity to point out that all rooms are advertised as having twin beds on our website, nevertheless our housekeeping team will make the beds with double sheets joining the mattresses upon request, for a future occasion please do not hesitate to contact our réception team who will assist for you to fully enjoy the comfort of your assigned room. On the other hand, we are very pleased to read that you did like the room we accommodated you in and that you found it to be clean and comfortable at all times.We are also very pleased to read that you found our réception team to be knowledgeable, helpful and genuinely friendly at all times.
Last but not least, it fills us with pride that you could enjoy the gastronomical efforts of our chefs as we strive to satisfy the many culinary wishes of our guests offering the most delicious international and local dishes.

Thank you once again for making us your choice hotel and for your constructive critics, we certaily look forward to serving you again and to have the opportunity to exceed you expectations in a not too distant future.

Best regards,
Guest Experience

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 18 września 2018

Polecamy hotel szczególnie za przyjazną atmosferę, miły personel i bardzo dobre jedzenie. Podobała nam się też lokalizacja hotelu - z dala od centrum i bardzo blisko plaży. Za rok chcielibyśmy tam wrócić.

Termin pobytu: wrzesień 2018
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z Barcelo Hotels & Resorts
Dziękujemy, agaka2018
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: OccidentalJM, Guest Relations Manager, Occidental Jandia MarOdpowiedź udzielona 27 września 2018
Tłumaczenie Google

Dear agaka2018,

Firstly we would like to thank you for the lovely review you shared following your recent visit to our Occidental Jandía Mar hotel and are delighted to read that we were able to match your holiday expectations.
We look forward to serving you again soon.

Best regards,
Guest Experience

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 22 sierpnia 2018

Przylot,obsługa,basen,czystość ,wszystko w najlepszym porządku.Położenie doskonałe w okolicy piękne plaże.Darmowy bus dowozi na oddaloną piękną plażę.Jedzenie znakomite ,codziennie inne tematyczne jedzenie.

Termin pobytu: sierpień 2018
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z Barcelo Hotels & Resorts
Dziękujemy, struna55
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: OccidentalJM, Guest Relations Manager, Occidental Jandia MarOdpowiedź udzielona 23 sierpnia 2018
Tłumaczenie Google

Dear struna55,

Thank you very much for leaving these comments on Tripadvisor, we are delighted that you enjoyed your stay among us.

We are glad to read that you really enjoyed the location of the hotel and its proximity to the beach. Our hotel is located in an unbeatable area near Morro Jable and allows guests to enjoy the coast of Jandía.
It is also good to know that you enjoyed the many culinary delights prepared by our professional Chefs who always strive to offer a wide variety of typical delights in order to please all palates.

Once more we thank you for sharing your experience with us and we look forward to serving you again soon.

Kind regards,
Guest Experience

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 4 sierpnia 2018 z urządzeń przenośnych

Spośród licznych wyjazdów zagranicznych pobyt w Occidental był najlepszy. Standard hotelu naprawdę wysoki. Pokoje sprzątane regularnie, uzupełniana woda, zmieniane ręczniki. Łóżko ogromne i bardzo wygodne. Basen dość duży, woda przyjemna, choć dosyć chłodna (27 st na dworze, woda ok. 20). Jedzenie pyszne, bardzo urozmaicone, najbardziej polecam kozinę, która jest lokalnym specjałem, kozie sery. Posiłki podane schludnie, nigdy nie było problemu ze znalezieniem stolika. Fajny bar przy basenie, w porządku na drobną przekąskę. Alkohole też ok, sympatyczni barmani. Tutaj warto spróbować lokalnego likieru Ron Miel. Do plaży kawałek stromą górką w dół. Polecam wypożyczyć auto na dwa dni i zwiedzić samodzielnie wyspę, szczególnie Ajuj, Paraję i koniecznie plażę Cofete, uznawaną za jedną z najpiękniejszych na świecie!

Termin pobytu: październik 2017
Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
Dziękujemy, Agata J
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: OccidentalJM, Director de Relaciones Públicas, Occidental Jandia MarOdpowiedź udzielona 5 sierpnia 2018
Tłumaczenie Google

Dear Agata J,

We always find it nice to read that our guests went home with great holiday memories and we are very grateful for the time and effort you spent to share your personal experience at our Occidental Jandía Mar hotel with us and Tripadvisor readers.

We are very pleased to read that you did like the room we accommodated you in and that you found it to be clean and comfortable at all times.

Moreover we thank you for your wonderful comments on service which of course have been shared with the entire team. It is always a great source of motivation for our staff to hear that our guests appreciated their services and attention to detail.

Again we thank you for this wonderful review, it has been a pleasure for us to read and we look forward to serving you again soon

Kind regards,
Guest Experience.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji