Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (858)
Filtruj recenzje
858 wyniki
Oceny podróżnych
353
273
114
61
57
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
353
273
114
61
57
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
8 z 13 wśród 858 recenzji
Zrecenzowano 4 tygodnie(-i) temu

Na przełomie lipca i sierpnia byliśmy "gośćmi" tego hotelu.Stanowczo odradzam!!! Jakość jedzenia ponizej normy(tj. sproszkowana jajecznica,parowkowa-mortadela, lody z proszku)Niedopuszalne aby woda w dozownikach nie nadawala sie zupelnie do picia(smierdzaca i nie dobra)podobnie bylo z innymi napojami... Na basenach napoje byly podawana w plastikowych kubkach które byly zbierane-płukane-wydawane dalej... Okropnie przesiakal smród innych sokow!!! Jak mowi powiedzenie ze strajnosci w skrajnosc- natomiast szklanki na stołówce wyszczerbione!!! Na dzień dobry w pokoju bród,syf, brudne reczniki... Rezydentka Grecosa bardzo niekompetentna, zero zaintwresowania oraz pomocy w "walce o czysty pokoj" WIELKIE NIE POLECAM!

Termin pobytu: sierpień 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, Mikołaj P
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 4 tygodnie(-i) temu z urządzeń przenośnych

Hotel znajduje się na odludziu, nie ma tawern, barów. Blisko głównej trasy i przystanków autobusow KTEL, którymi można pojechać w wiele miejsc, w tym do Lindos, Faliraki, stolicy wyspy. Do turystycznej części Lárdos dojście plażą i przez inny hotel (wieczorny spacer odpada, jak iść gdzieś z upiaszczonymi butami i nogami?). Hotel wizualnie ładny, bardzo ładny ogród. Pokój bardzo wysoki i dość spory, schludny. Łazienka po remoncie. Wieszaki, uchwyt na papier, prysznic to wszystko wykonane z najtańszego plastiku pokrytego metaliczną farbą. Nie wiem czy przetrwa choć jeden sezon. Niestety kilka razy dostaliśmy bure i postrzępione ręczniki - jak szmata do podłogi! Pani sprzątająca bardzo się starała, było czysto i zawsze przyjemnie pachniało. Z basenów nie korzystaliśmy, więc nie ocenię. Wieczorem mini disco i animacje dla dorosłych (w dzień może też ale nas nie było w hotelu więc ciężko powiedzieć, widziałam raz wodny aerobik). Za barem przy basenie stał młody Al Pacino. ;) Obsługa miła i pomocna. I teraz to co sprawiło, że żałuję, że wybrałam ten hotel, nie polecam i nigdy tam nie wrócę. Jedzenie. Jakość najpodlejsza z podłych. Odsalana woda morska w automacie do kawy i herbaty. "Jogurt grecki" zagęszczany chyba mąką bo miał konsystencję budyniu. Tak paskudnego nigdy nie jadłam. Na śniadanie mój "faworyt" - jajecznica z frytkami z kolacji. Na obiad "sałatki" z zielonego ogórka i parówek ze śniadania. Jak dla świń. Jestem przeciwna marnowaniu jedzenia ale to już przesada. Wegetarianie o weganach nawet nie wspomnę, będą głodować bo te parówki i mortadela ze śniadania są wkrojone do wszystkiego. Kucharz (wątpię by był nim z zawodu) nie umie gotować, komponować smaków, doprawić czymkolwiek innym niż solą (oregano nie wyczułam nigdzie). Jedzenie było dobre tylko jeden raz na 7 dni x 3 posiłki - kolacja z kuchnią lokalną. Na bank gotował ktoś inny. Pozostałe dni nie było nic greckiego i nic smacznego. Ohydne desery z kremami z proszku. Ohydne lody. Jadłam cały pobyt rybę, frytki, hummus, oliwki i pomidory. Do czasu gdy zaczęli podawać pangę (!!!). TO nie powinno nazywać się restauracją tylko podłą stołówką. Jedyny plus - dużo owoców do wyboru. Nie dziwię się, że w czerwcu wszyscy się zatruli. Dziwię się sobie, że mimo takich opinii jednak dałam namówić się na ten hotel. Skandalem jest, że Grecos sprzedaje ten hotel jako ****. kpiną jest, że OGH o dodatkową gwiazdkę się stara. Nie polecam nikomu.

Termin pobytu: wrzesień 2019
Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
Dziękujemy, tempusneminemmanet
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 30 sierpnia 2019

Były to wakcje z biurem Grecos. BARDZO MOCNO PRZEPŁACONE.
Na pierwszy rzut oka widać, że gośćmi hotelowymi są w 80% Polacy. Co dało się odczuć wielokrotnie podczas spędzania czasu nad basenem czy podczas posiłków.

Plusy:
- duży balkon.
- całkiem wygodne łóżka.
- całkiem dużo miejsca w pokoju.
- darmowy parking pod hotelem.
- darmowe wi-fi.

Minusy:
- jedzenie skandaliczne. To co było na śniadanie zamienia się w lunch, a później suma ze śniadania i lunchu zamienia się w kolację. Jedzenie było tak obrzydliwe, że nie da się tego opisać.
- napoje typu soft oraz drinki alkoholowe - w skrócie słabe i rozwodnione. Cola z concentratu z kolei tak słodka, że aż buzie wykrzywiała.
- lody w barze przy basenie - z proszku. Jedząc ten nierozpuszczony proszek wchodził między zęby, było go czuć cały czas.
- karaluchy, zwłaszcza w okolicy baru przy basenie.
- wiecznie zajęte ręcznikami leżaki przez w ogóle nieobecnych na basenie Polaków. Zero reakcji ze strony personelu.
- tragiczne położenie hotelu, daleko wszędzie. Nie ma nic w okolicy. Jeden sklep.
- animacje - koszmar.
- basen tak mocno chlorowany, że strach wejść do wody. Zwłaszcza jak co rano się widziało obsługę, która go doprowadzała do stanu użytkowania. Ile środków do niego dodawano. To aż dziwne, że nie ta woda nie świeci.

Jeśli już kupiliście wakacje w tym hotelu, to wynajmijcie sobie samochód minimum na 3 dni - uda wam się zjechać przynajmniej całą wyspę, która nie jest duża. Ma swój urok.

Rodos tak, ten hotel - stanowczo nie.

Termin pobytu: wrzesień 2018
    • Jakość noclegu
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, B4rb4rk4s
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Tsampikos S, Διευθυντής, Olive Garden HotelOdpowiedź udzielona 1 września 2019
Tłumaczenie Google

Dear B4rb4rk4s,

First and foremost we would like to thank you for taking time to post your review online, although you delayed a year as you stay in the hotel in 2018.

As it seems in certain areas we failed to meet your personals expectations.I apologize to you for the inconvenience caused upon every single matter you mention.

We value our guests and their feedback is the most important tool for us so we can mend or turn around certain issues or conditions that do not keep up with their expectations.

Also i would like to inform you that if you will visiting this year the hotel you would be discovering our new restaurant with more than 51 choices in the buffet.

However, we would like to welcome you back and turn around your impressions about our property and our staff.

Kind Regards

Spanos Tsampikos

Hotel Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 25 sierpnia 2019

Wróciliśmy z wakacji z tego hotelu i wstępie powiem, że pobyt uważam za udany, choć parę rzeczy mi się nie podobało i zamieszczam to w formie prośby do hotelu, aby mogli wziąć to pod uwagę:

1. Pokój:
- brak możliwości powieszenia mokrych rzeczy w łazience, jak i na tarasie (brak suszarki na bieliznę, czy choć zwykłego sznurka),
- klimatyzacja mocno śmierdzi, chyba nie była w ogóle serwisowana (masakra),
- tylko 2 krzesła na balkonie na 4 osobowy pokój,
- brak wentylacji w łazience,
- mało wieszaków w szafie 4-7 szt. na 4 osobową rodzinę to za mało,
- wygodne i duże łóżka, sejf w pokoju,
- zepsuta klapa sedesowa,

2. Pool bar:
- soki sikacze (tonic śmierdzi)
- trzeba długo czekać w kolejce, rzadko obsługują dwie osoby,
- kolejka do lodów jest po przeciwnej stronie, co jest utrudnieniem, bo nie widać, który gość był pierwszy,
- nie ma tak, jak w innych hotelach wystawionych maszyn do soków, gdzie mozna sobie samemu nalać, obojętnie, czy zamawiasz alkohol, czy bierzesz zwykłą wodę stoisz w jednej dużej kolejce (bez pomyślenia),
- czasami kończy się ciasto więc nie ma co dalej jeść w szczególności, że po 17:00 pomimo tego, że lodówka jest w barze zamykają ją dla gości,
- nie ma możliwości wzięcia jedzenia samememu, tak jak miałem w innych hotelach,
- ciastka nakładane na chusteczki tymi samymi rękami, którymi przecierają spocone czoło,
- muzyka czasami zbyt głośna, ale zauważyłam, że to wtedy kiedy są jakieś zajęcia jogi,

Restauracja:
- używają uszkodzonych naczyń, które mogą skaleczyć (przykład na zdjęciu poniżej)
- jajecznica sproszkowana, nie do przełknięcia,

Basen:
- woda wszędzie mętna, zapewne dużo dają chyba chloru, ale codziennie ją sprawdzają rano, więc wierzę, że jest zdatna do kąpieli, z czasem dowiedziałem się od ich anonimowego pracownika, że hotel oszczędza niestety na filtrowaniu wody,
- brak leżaków z regulacją oparcia (jakaś porażka), wszyscy tutaj z naszej grupy byli w szoku, z oparciem są tylko na Aquaparku, niektóre zostały przeniesione przez gości, obsługa próbowała je przenieść, ale goście nie pozwolili,
- koło basenu przy części, gdzie małe dzieci najczęściej skaczą do basenu był pokruszony beton, co stanowiło moim zdaniem zagrożenie dla dzieci, były bowiem w niektórych miejscach ostre krawędzie,
- zwisająca w wodzie lampa na kablu, która podłączona jest oczywiście pod zasilanie elektryczne (szok),

Aquapark:
- zamykają 15 minut przed czasem zakręcając wcześniej wodę, więc informacja, że basen jest czynny do 17 jest bardzo mylące,
- pontony na zjeżdżalni są często zepsute, raczej nie naprawiają na bieżąco,

Animacje:
- wieczór grecki to wystąpienie 1 osoby, która śpiewa z podkładem mając swoją gitarę (głos ładny), było fajnie dopóki śpiewał greckie piosenki, kiedy przerzucił się na inne, słabo to mu wychodziło,
- pozostałe animacje raczej pod humor Anglików, których było sporo (angielski humor).
Reasumując hotel taki sobie, w tej cenie w ub. roku miałem w podobnej cenie znacznie lepsze warunki. Obsługa jest miła i widać, że się starają.

Wskazówka dotycząca pokoi: Lepiej sprawdzić, czy w pokoju nie śmierdzi klimatyzacja zanim się wynajmie pokój.
Termin pobytu: sierpień 2019
    • Lokalizacja
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, Wk K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Tsampikos S, Διευθυντής, Olive Garden HotelOdpowiedź udzielona 29 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Wk K,

First of all i would like to thank you for choosing our property for your vacation and to taking the time to share your experience on tripadvisor .

We are deeply sorry to learn that your stay at our hotel was not as enjoyable as expected, we completely understand that we didn’t meet your holidays standards and that you found our services and facilities disappointing. All your comments we have taken under serious consideration as we constantly try to meet our guests’ expectations, please accept our apology for any inconvenience caused.

Thank you again for your feedback and we hope to have the pleasure of welcoming you again and offer a better experience.


Warm Regards

Spanos Tsampikos

Hotel Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 24 sierpnia 2019

Niestety hotel nie spełnił moich oczekiwań, które wszakże nie były zbyt wygórowane. Plusy: dobre zaplecze jeżeli chodzi o zjeżdżalnie dla dzieci, mini klub z opieką, zadbany ogród i spokojna okolica, uprzejma obsługa.
Minusy: jedzenie dość różnorodne, jednak niesmaczne. Notoryczny brak łyżeczek, brud przy stanowisku z napojami, brudna woda w większości basenów !!!, przy pierwszym budynku śmierdzi jak z oczyszczalni!!!, pokoje sprzątane powierzchownie, o wymianę ręczników musiałem prosić, napoje tak słodkie, że się nie da pić, a woda do picia słona!!!, poziom animacji żenujący (za grę w bingo trzeba było zapłacić...-w żadnym hotelu się wcześniej z tym nie spotkałem), w mini klubie brakuje dwóch desek, co stwarza niebezpieczeństwo dla dzieci: sam byłem świadkiem, jak jedno z dzieci wpadło nóżką w tą dziurę!!!!
Pewnego wieczoru kucharz robiący pizzę o 20.30 zamknął stanowisko, a na pytanie dlaczego nie będzie piekł dalej pizzy, odpowiedział, bo zamyka. Kolacja przewidziana jest w godzinach 19.30-21.30, czyli gości, którzy zdecydowali się tego dnia przyjść później na kolację, już na pizzę nie mogli liczyć....wg mnie niedopuszczalne. Poza głównym posiłkami do przekąsek należały schowane gdzieś jakieś bułki i najczęściej jeden rodzaj lodów: żenada.
Łazienki zawierają zamiast kabiny zbyt krótkie zasłonki i woda zalewa za każdym razem podłogę. Po 22.00 i do około 9.00 nie ma ciepłej wody!!!!!!!!!!!!
Ratownikom zakazałbym używania telefonów komórkowych w czasie pracy...
Do plaży jest około 500m, jest jednak kamienista i nie polecam dla dzieci.
I jeszcze słowo o przyjeździe: przyjechaliśmy około 4.30, i zamiast pokoju rodzinnego, recepcjonista Jerry zakwaterował nas w ciasnym pokoju z dostawką. Kiedy poprosiliśmy rezydentkę firmy Grecos o interwencję, odparła, że tutaj są po prostu takie pokoje, co okazało się nieprawdą gdyż kiedy pokazaliśmy umowę w recepcji zmieniono nam pokój na właściwy.

Wskazówka dotycząca pokoi: Najlepsze pokoje są w ostatnim budynku.
Termin pobytu: sierpień 2019
    • Lokalizacja
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, santosanti
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Tsampikos S, Διευθυντής, Olive Garden HotelOdpowiedź udzielona 29 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Jacek G,

First and foremost we would like to thank you for taking time to post your review online.
As it seems in certain areas we failed to meet your personals expectations.
I apologize to you for the inconvenience caused upon every single matter you mention.

We value our guests and their feedback is the most important tool for us so we can mend or turn around certain issues or conditions that do not keep up with their expectations. We really sorry for the incidents that you came across and you have our sincere and honest apologies. As what you describe does not meet our personal expectations or the goals we have set as a team.

The good thing about problems is that they always have a solution by definition. We are rather sad because you did not come to express us your problem. There is no second thought for us. If for any reason you feel uncomfortable in your room we are more than willing to offer you an alternative.

We truthfully would like to welcome you back and make you have the best holiday ever in the near future.

Kind Regards

Spanos Tsampikos

Hotel Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji