Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (528)
Filtruj recenzje
528 wyniki
Oceny podróżnych
188
121
100
56
63
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
188
121
100
56
63
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 528 recenzji
Zrecenzowano: 6 sierpnia 2019

Hotel ellia był naszym trzecim 3* greckim hotelem. Pokoj (bungalow) przyzwoity, panie codziennie ogarniały pościele śmieci i podłogi, park wodny ze zjezdzalniami-dla dzieci rewelacja! A i starszy skorzysta Do morza blisko aczkolwiek lepiej mieć na te kamienie buty. Jedzenie:sniadania-monotonne, bardziej pod Angoli. Obiady-slabo urozmaicone (do porzygu kurczaka z frytkami,pyszny tzatziki),lody dobre: śmietankowe i czekoladowe, reszta to farbka z jakimś proszkiem-kolejka do nich taka że lepiej było iść dziecku kupic rożka za 1e. Kolacje-najlepsze, zawsze można było wybrać coś ciekawego. Podczas dwutygodniowego pobytu były min krewetki kalmary ośmiornice małże sardynki wołowina kababy burgery pizza.. alkohole na polską wątrobę stanowczo za słabe piwo chyba free %. Do tego pan "grubszy" przy dużym basenie, był bardzo zniesmaczony, gdy się prosiło o podwójnego drinka. Dodam że chodziło o 3wieczorne drinki, byliśmy z dwójką dzieci więc nie siedzieliśmy cały dzień przy barze. Reszta barmanow bardzo miła! Kupowaliśmy alko swoje bo szkoda było zapełniać brzuchy tym co oferują. Dziewczyny na restauracji i kucharka, recepcjonisci-super! Generalnie bardzo dobre 3* a skoro 3* to musi miec plusy i minusy

Termin pobytu: lipiec 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, Bożena G
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: ELLIA H, Manager, Ellia HotelOdpowiedź udzielona 7 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Guest,

Thank you very much for your detailed review! We are more than happy to read that you enjoyed staying at Ellia Hotel. It is a great pleasure to know that you had great time here with us and that overall your experience was positive.
We have taken into consideration all your comments about our pool bar and drinks, also our breakfast and will do our best to reach excellence in time. since our guest’s feedback is the primary mean to highlight areas of improvement!

Hoping to having you back in the near future and giving you the another lovely holiday with us.

Warmest regards
Ellia Hotel Team


Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 2 sierpnia 2019

Nasza miłość do Grecji jest wielka i to się nie zmieni, ale wybierając hotel i chcąc uniknąć rozczarować, nie należy tego hotelu brać pod uwagę.
Jedzenie nie dość że po prostu nie smaczne, to nie urozmaicone, monotonne.. I nie oczekiwaliśmy niewiadomo czego, ale porównując nasze pobyty w innych 3* hotelach, to ten jest daleko na samym końcu w naszej ocenie.
Formuła all inclusive w barach również poniżej oczekiwań, jedynie piwo nadawało się do wypicia. Przekąski dramat. Ciastka i na tym koniec.
Pokoje sprzątane były codziennie, jednak nie do końca sprzątaniem to nazwać można. Odbierając pokój pod łóżkami mieliśmy puste butelki po poprzednich lokatorach, brudne kafelki. Ręczniki nie były wymieniane codziennie.
Plusem dla dzieci niewątpliwie jest mały water park.
Bliskość do morza umila pobyt. Dodatkowo niezła miejscówka wypadowa do zwiedzania wyspy.
Jechaliśmy z Grecosem, który w trakcie roku odwołał animacje dla dzieci, które były w stanie podnieść naszą opinie o hotelu.
Reasumując- hotel dla bardzo niewymagających.

Termin pobytu: lipiec 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, patrycjapiszeopinie
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: ELLIA H, Manager, Ellia HotelOdpowiedź udzielona 5 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Guest,

Ellia Hotel Team would like to thank you for taking time to write a review, although it saddens us read that you did not enjoy your stay with us.

Our housekeeping does its very best at all times and cleans and changes towels daily, although we do state that towels are changed 3 times a week. Our restaurant provides quite a variety of dishes mainly Greek but of course we do have continental dishes as well to please all our guests. Our snacks are just not cookies but we do have cake and sandwiches, we are sorry you were not satisfied and would most have appreciated if you would come to see us regarding your issues with our hotel
It is not our fault that Grecos has not provided us this summer season with animation, we would have liked to have the animation as last summer.

We have taken into consideration all your comments and will look into them. We are hoping to be given the chance to restore your faith of our hotel in the near future!

Warmest regards
Ellia Hotel Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 26 lipca 2019

Hotel w opisie 3*, wiadomo jak z gwiazdkami jest w Grecji ;), ale... jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, bo spodziewałam się gorzej :) Zacznę od infrastruktury.
Hotel jest rozłożony na sporym, ale zadbanym terenie, zakwaterowanie jest w bungalowach różnego standardu - mniejsze, większe, na piętrze,
na poziomie ziemi. Ja byłam w dużym, z dużym tarasikiem, z przestrzenią przed (trawa, plac zabaw). W środku dwa pomieszczenia, łazienka, mały przedpokoik z szafą. Standard zupełnie ok: łóżka, tv, duże biurko, lodówka, jakieś małe szafeczki, na plus łazienka z wanną i ogromną ladą na kosmetyki. Nie ma luksusów, powiedziałabym, że wszystko w stylu greckim :) Aaa klima jest - "grecka"- trochę kapała, zaklejona taśmą, ale działała :) Pokoje regularnie "omiatane", ręczniki wymieniane. Na balkonie stolik i krzesełka, czyli standard ; na minus brak jakiejkolwiek suszarki na mokre ręczniki, kostiumy.
Baseny - super :) - brodzik dla dzieciaków ze zjeżdżalniami, duży dla dorosłych ze zjeżdżalniami i jeszcze jeden duży do pływania - tam więcej ciszy i spokoju. Generalnie rewelacja.
Jedzenie - w wyremontowanej restauracji, więc ładnie, całkiem smaczne, dość duży wybór, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Jak na all to super.
Jak all to i alkohole i napoje - piwo, wino, drinki, napoje smakowe, kawa, herbata, woda (brr niedobra). Nie ma co narzekać. Barmani przy głównym basenie robią super robotę, są rewelacyjni :)
Obsługa - pracują tu rewelacyjni ludzie - pani na recepcji, kelnerki i kelnerzy, barmani, pan na zjeżdżalniach ;) Wszyscy są mili, pomocni, uśmiechnięci, chętni do rozmów ; nie czuliśmy się tam zupełnie anonimowi.
Lokalizacja - blisko przystanek autobusowy, którym dojedziemy wszędzie, sporo wypożyczalni aut, sklepy. Jest gdzie iść, ale z drugiej strony nie ma dzikich tłumów i setek imprez dookoła. Minusem może być dojście do plaży - przechodzi się do niej przez inny hotel, niestety nie zawsze można, jak mają swoje imprezy to ochrona nie puści i wtedy trzeba kawał drogi naokoło iść.
Podsumowanie - świetny hotel dla dzieciaków, są baseny, zjeżdżalnie - dzieci mają co robić. Nie wiem czy są jakieś animacje, my byliśmy na początku czerwca to jeszcze nie było. Ale moje dziecko świetnie się bawiło bez. Jedzenie dobre, obsługa rewelacyjna, wszędzie blisko, łatwa komunikacja. Znakomity stosunek ceny do jakości. Pomijając drobne niedociągnięcia, jak najbardziej polecam.

Termin pobytu: czerwiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Obsługa
Dziękujemy, asenata13
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: ELLIA H, Manager, Ellia HotelOdpowiedź udzielona 27 lipca 2019
Tłumaczenie Google

Dear Guest,

We all would like to thank you very much for your lovely and detailed review of our hotel.

It is always exciting to read positive feedback from our guests’ as it lets us know we are on the right path as providing excellent service to our guests.

Once again, thank you for sharing these lovely comments, and we look forward to welcoming you back to Ellia Hotel soon.

Warmest regards
Ellia Hotel Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 6 lipca 2019

Hotel położony na dużym terenie, dużo roślinności, większość pokoi w bungalowach, cześć z nich po remoncie wnętrz, reszta wymagałaby odświeżenia ale w pokojach przebywa się praktycznie tylko w nocy więc nie ma to większego znaczenia. Restauracja i lobby odnowione. Pobyt dwóch osób dorosłych + dziecko 12 lat cena 5800 (czerwiec/lipiec 2019) Położenie hotelu około 6 km od Lindos, 43 km od Prasonisi i około 50 km od stolicy. Dobra baza do zwiedzania całej wyspy na spokojnie. Śniadania 7-10, obiady 12-14, kolacja 19-21. Bar przy basenie otwarty od 10.30 do 23.00 serwujący kilka rodzajów drinków na bazie alkoholi, piwo, wino, napoje gazowane. W godz. 15-17 przy basenie lody, w ciągu dnia suche ciastka, drugi bar przy zjeżdżalniach bez mocnych alkoholi. Posiłki urozmaicone, dobre, (jak na hotel 3* bardzo dobre). Brak jakiegokolwiek ograniczania w jedzeniu i piciu. Plaża oddalona o około 5 minut - przejście przez hotel Lindos Princess -wejście od parkingu hotelowego, plaża żwirowa - najlepiej wyposażyć się w buty do pływania (im dalej na południe tej plaży przy hotelu Lindos Princess tym dłużej płytsza woda). Plaża piaszczysta w Prasonisi - (szeroka z łagodnym zejściem poziomu morza). Rodos przepiękne z wieloma zabytkami i fajnymi plażami.
Basen mógłby być większy.Część rekreacyjna pod restauracją wymaga doinwestowania w urządzenie do zabaw dla dzieci i dorosłych. Brak animacji.

Termin pobytu: lipiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Wartość
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
Dziękujemy, Marek M
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: ELLIA H, Manager, Ellia HotelOdpowiedź udzielona 7 lipca 2019
Tłumaczenie Google

Dear Marek,

Ellia Hotel would like to thank you for taking time to write a nice detailed review of our hotel.

We most appreciate your comments of our hotel and are doing our best to give you all wonderful holiday, of course
your comments are motivating us in doing it even better, as our guests opinion is what count for us.

Once again thank you for your time and we look forward to assisting you again here at the Ellia Hotel.

Warmest regards
Ellia Hotel Team



Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 12 czerwca 2019

Byliśmy w 2018 oraz 2019 z żoną oraz córeczką 4-letnią na wakacjach z Grecosem. W hotelu są dwa a w sumie 3 baseny jeżeli by je podzielić na głębokość. Basen przy restauracji ma glębokości od 80-200cm z Barem serwującym rożne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe. Kolejny basen który można podzielić na dwa jeden z brodzikiem w którym umieszczone sa zjeżdżalnie dla małych dzieci oraz drugi basen również z zjedżalniami dla starszych dzieci i dorosłych gdzie serwowane są lekkie napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe. W restauracji serwowane są rozmaite posiłki, które moim zdaniem były bardzo smaczne. Obsługa miła i uprzejma.

Wskazówka dotycząca pokoi: "Najlepiej wybrać pokoje z dużym ogrodem"
Termin pobytu: czerwiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
1  Dziękujemy, Rafalpolska
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: ELLIA H, Manager, Ellia HotelOdpowiedź udzielona 13 czerwca 2019
Tłumaczenie Google

Dear Rafal,

We thank you for taking time to write a lovely review of our hotel and are very happy that you have chosen our hotel twice for your holidays.

We are pleased to know that overall you enjoyed your holiday. Our whole team is extremely committed to delivering the perfect vacation experience for our guests.

We are looking forward to having you stay with us once again in the near future.

Warmest regards
Ellia Hotel Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji