Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna Tripadvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Ten hotel oglądają właśnie 4 osoby
Expedia.com
204 USD
View deal
Bezpłatne anulowanie rezerwacji do 01.05.21
Booking.com
220 USD
180 USD
View deal
OSZCZĘDŹ 40 USD
Hotels.com
204 USD
View deal
Bezpłatne anulowanie rezerwacji do 01.05.21
Priceline180 USD
eDreams180 USD
Trip.com220 USD
Wyświetl wszystkie 15 ofert
Ceny dostarczane są przez naszych partnerów i odzwierciedlają stawki za pokój za noc, z uwzględnieniem wszystkich znanych naszym partnerom podatków i opłat. Więcej informacji jest dostępnych u naszych partnerów.
Jak płatności naszych partnerów wpływają na kolejność wyświetlanych cen. Rodzaje pokoi mogą się różnić.
Jak płatności naszych partnerów wpływają na kolejność wyświetlanych cen. Rodzaje pokoi mogą się różnić.
Pobliskie hotele
Recenzje (809)
Filtruj recenzje
809 wyniki
Oceny podróżnych
537
199
47
20
6
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
537
199
47
20
6
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 809 recenzji
Zrecenzowano: 1 kwietnia 2018

Idealne miejsce na bezpieczne i relaksacyjne wakacje w Kenii. Dojazd bitą drogą od plaży Diani około 6 km. Jedzenie dość proste ale świeże ryby codziennie. Łatwo uniknąć kontaktu z beach boys, ja akurat korzystałem z ich usług pływając żaglową łódką na snorkling i do wsi rybackiej. Przyjazne miejsce ale warto wiedzieć o braku lodówek, również w bungalowach, wyłączanie prądu 10-17 to standard eko w hotelu, doskonała obsługa pod panowaniem włoskiego menedżera. Sporty wodne ograniczają się do kajaków. Rafa dość zniszczona ale nadal jest co oglądać. Polecam oczywiście safari z wylotem Cesną do Masai Mara - omijamy długą podróż samochodem do bliższych parków. Pieniądze lepiej pozyskać poza hotelem, będąc na miejscu jesteśmy skazani na kiepski kurs. Polecam tę lokalizację jako 100% bezpieczną na tle czarnej Kenii.

Termin pobytu: marzec 2018
1  Dziękujemy, 574jacekw
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: TheSands-Kenya, Front Office Manager, The Sands at Chale IslandOdpowiedź udzielona 5 kwietnia 2018
Tłumaczenie Google

Hello Jacek,
Thank you for creating time from your schedule to lay bare your experience at the Sands at Chale Island. It is appealing to know that you enjoyed your stay with us. We are also grateful for your 100% recommendation. We grasp this chance urging you to pay us a visit again during any of your future vacations. Karibu tena

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 23 lutego 2017

Cisza, spokój, kameralny hotel, miły personel, super widoki. Polecam to miejsce dla osób spragnionych ciszy i spokoju. W ośrodku znajdują się dwa baseny ale kto by z nich korzystał jak woda w morzu ma temperaturę otoczenia. Polecam dogadać się z gościem na plaży propo wycieczek fakultatywnych, wychodzi taniej i wrażenia niezapomniane. Lunch na plaży i pływanie z maską, niezapomniane wrażenia i super przygoda. Facet trochę mówi po polsku ( szybko się uczy ) czasami wydaje się być na haju ale jest OK. Wracając do hotelu, wydaje się że wszystkie zdjęcia w przewodnikach są tam wykonywane. Jedzenie całkiem niezłe, wszystkim nie dogodzi. Czystość to kwestia gustu, w naszych pokojach było czysto. Porostu, spokój, cisza, odpoczynek. Warto dołożyć kilka złotych i tam się wybrać.Byłem w wielu hotelach ale ten wysuwa się na czołówkę.

Wskazówka dotycząca pokoi: najlepsze widoki na morze
Termin pobytu: luty 2017
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Wartość
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, 5adams
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: TheSands-Kenya, Front Office Manager, The Sands at Chale IslandOdpowiedź udzielona 25 lutego 2017
Tłumaczenie Google

Hi Adams, we are happy to to learn that you have been to numerous Hotels but ours takes the cake. it is equally refreshing to know that your experience at our facility was an exceptional one . we appreciate that you used this platform to recommend us to the World. we invite you to revisit us again in case you get in the mood to want to escape to a place of unparalleled tranquility, calmness and harmony. see you soon. thanks.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 18 lutego 2017

Decyzje o wyjeździe do tego hotelu podjąłem, jak tylko zobaczyłem jego zdjęcie. Chciałem połączyć wypoczynek z nurkowaniem i był to strzał w dziesiątkę. Hotel bardzo fajny, przestronny, pokoje czyściutkie, codziennie sprzątane z klimatyzacją. Fakt, między 11a17 nie było prądu, ale kogo to obchodzi mając tak piękne otoczenie, fakt, nie było okresowo ciepłej wody, ale kogo to obchodzi, gdy na zewnątrz upał i fajne baseny, fakt, w pokojach nie było telewizora, ale kogo to obchodzi, jeżeli przyjechałeś oderwać się od rzeczywistości. Na wysepce są dwie przepiękne plaże, jedna niemalże odludna, więc można nawet pobaraszkować tylko we dwoje ;-). Tym, którzy w opiniach narzekają na jedzenie radzę aby następnym razem wyładowali torbę chińskimi zupkami. Jedzenie w Chale to pyszne połączenie kuchni suahili i włoskiej , chef oraz manager hotelu codziennie osobiście zaglądali do garów i smakowali. W całym obiekcie ogólnodostępne, darmowe WiFi. Na osobną pochwałę zasłużył personel hotelu na każdym szczeblu. Byli przesympatyczni i bardzo pomocni. Hotel ma filię centrum nurkowego The Crab z przemiłym Evansem. Szczerze powiedziawszy, czytając opinie o nurkowaniu w Kenii, nie nastawiałem się na zbyt wiele. A tu i rekin wielorybi i żółwie, ośmiornice, płaszczki, ślimaki nagoskrzelne, wszelkiego rodzaju scorpio i stone fishes. Cudownie Kolejna nauczka, że trzeba pojechać i ocenić samemu. Wyjazd na 5+. polecam. I jeszcze jedna rada, planując wycieczki, kupujcie je od chłopaków na plaży. Taniej, wszystko tak samo jak z biura, a dacie im zarobić, bo bieda tam okrutna.

Termin pobytu: styczeń 2017
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Wartość
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, Tomasz L
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: TheSands-Kenya, Front Office Manager, The Sands at Chale IslandOdpowiedź udzielona 24 lutego 2017
Tłumaczenie Google

Absolutely amazing review. Anytime you are worn-out, exhausted and tired of the tussle and hustle of big cities and you need to windup and lose touch with reality Chale Island paradise is the place to be. We are happy that we made your holiday combination of SCUBA diving and vacation a reality. We appreciate all the effort and resources you employed to come up with such a heartwarming review and we will seriously consider your suggestion about Chinese soup. It is our prayer that you will revisit us again during your next vacation. Karibu

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 6 lutego 2017 z urządzeń przenośnych

Piękna lokalizacja ale to wszystko. Hotel zaniedbany i zarośnięty krzakami. Jedzenie bardzo kiepskie... mamy opcję All która nie działa tylko napoje i piwo i kilka drinków. Byle co do jedzenia chcesz zjeść jak człowiek to płać. Tylko ryż i mamałygi z watzyw. Za głupie espresso tez nalezy płacić. brak elektryczności w dzień i zimna woda. Warunki zywieniowe za 22tyś za 2 tygodnie jak w Egipcie za 2tyś. czuje sie oszukany. Dobre strony pięknie i czystość wody. Za te pieniądze jest wiele lepszych hoteli. Nie opłca sie nie polecam. Byliśmy w Keni i Tanzanii ten hotel najdrorzszy i najgorszy. masz All i jeszcze płać za wszystko. PENSJONAT NA STARSZYCH LUDZI W RAJU.... tyle

Termin pobytu: luty 2017
Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
1  Dziękujemy, Tomasz G
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: TheSands-Kenya, Front Office Manager, The Sands at Chale IslandOdpowiedź udzielona 24 lutego 2017
Tłumaczenie Google

Hello Tomasz, it is nice to hear from you and we are glad to have hosted you in our facility. We would like to let you know that we embrace your constructive criticism about our kitchen and we will make any necessary adjustments. Though we must say that we are a little bit surprised because most of our guests finds our kitchen products very appealing.
During the better part of the day, there is no electricity in the rooms. This is because Chale Island is Remotely located that even the Kenyan Government Program of rural electrification has not yet arrived in our area, therefore we are forced to use electric power produced from generators and this is not sufficient to guarantee a 24 hours’ electricity supply.
We also registered your displeasure towards our all-inclusive package. We would like to bring to your attention the fact that we are one of the few resorts along the Diani who include all sodas and bottled drinks in their Package.
All in all we apologize for any inconveniences caused during your stay with us, we are working on the areas you mentioned and that is why we invite you to pay us a visit again so that we can get it right this time. Karibu.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 31 stycznia 2017

Spaliśmy w Bandzie Superior. Mieliśmy opcję AI. Sama Banda świetna, przestronna, wyposażona we wszystko. Super odżywka do włosów :) Jedyny mankament - otwarta łazienka. Duży dyskomfort jednak podczas korzystania. Łóżka duże i wygodne. Taras także wyposażony w łózko, stolik i kanapę. Zejście prosto na plażę. Plaża czyściusieńka! Codziennie rano czyszczona ze wszystkiego, z glonów itp. Minus - beachboysi występują, są nachalni, aż czasem nam się nie chciało chodzić na plażę.
Posiłki - jest wybór, owoce morza występowały i to w bardzo smacznych potrawach. Kawa - rewelacyjna. W opcji AI dostępna tylko zwykła, ale ceny za cappucino np są niewielkie. Popołudniowa herbata i "ciastka" występuje, ale są to niedojedzone ciastka po śniadaniu.
Obsługa uprzejma i zawsze na miejscu. Bardzo dobrze posprzątane zawsze!
Trochę uciążliwy tak długi brak prądu, ale można się dostosować.
Szczerze polecam. Myślę, że jeszcze kiedyś przylecę na dłuższy wypoczynek.

Termin pobytu: styczeń 2017
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Lokalizacja
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, qinkol
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: TheSands-Kenya, Front Office Manager, The Sands at Chale IslandOdpowiedź udzielona 10 lutego 2017
Tłumaczenie Google

Hello Qinkol, we are grateful that you find time to put down your observations of Chale Island. it is pleasing to know that your process of unwinding from the busy tussle of day-to-day city life was a success and we are glad to have participated in it.
we are sorry about the absentia of power during the better part of the day, the main reason behind it is because we are remotely located and the Kenyan government rural electrification program has not arrived at our door steps, consequently the entire island depends on electric power produced from generators whose capacity only allows us to provide power the way we do
Thanks once more and we hoped to host you again in future. karibu

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji