Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Raj na ziemi”

Najlepsze ceny w okresie
Zameldowanie dd/mm/rrrr Wymeldowanie dd/mm/rrrr
Ceny dotyczą 1 pokoju dla 2 osób
Wyświetl ceny
Porównaj najlepsze ceny w najpopularniejszych serwisach turystycznych
i 8 dodatkowych witryn!
The Sands At Chale Island
Miejsce nr 3 wśród 29 hoteli w Diani
Certyfikat jakości
Zrecenzowano 23 lutego 2017

Cisza, spokój, kameralny hotel, miły personel, super widoki. Polecam to miejsce dla osób spragnionych ciszy i spokoju. W ośrodku znajdują się dwa baseny ale kto by z nich korzystał jak woda w morzu ma temperaturę otoczenia. Polecam dogadać się z gościem na plaży propo wycieczek fakultatywnych, wychodzi taniej i wrażenia niezapomniane. Lunch na plaży i pływanie z maską, niezapomniane wrażenia i super przygoda. Facet trochę mówi po polsku ( szybko się uczy ) czasami wydaje się być na haju ale jest OK. Wracając do hotelu, wydaje się że wszystkie zdjęcia w przewodnikach są tam wykonywane. Jedzenie całkiem niezłe, wszystkim nie dogodzi. Czystość to kwestia gustu, w naszych pokojach było czysto. Porostu, spokój, cisza, odpoczynek. Warto dołożyć kilka złotych i tam się wybrać.Byłem w wielu hotelach ale ten wysuwa się na czołówkę.

Wskazówka dotycząca pokojów: najlepsze widoki na morze
  • Data pobytu: lutym 2017, podróż z rodziną
    • Wartość
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, Adam S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: TheSands-Kenya, Front Office Manager, The Sands At Chale IslandOdpowiedź udzielona 25 lutego 2017
Tłumaczenie Google

Hi Adams, we are happy to to learn that you have been to numerous Hotels but ours takes the cake. it is equally refreshing to know that your experience at our facility was an exceptional one . we appreciate that you used this platform to recommend us to the World. we invite you to revisit us again in case you get in the mood to want to escape to a place of unparalleled tranquility, calmness and harmony. see you soon. thanks.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzję
Recenzje (541)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

1 z 5 wśród 541 recenzji

Zrecenzowano 18 lutego 2017

Decyzje o wyjeździe do tego hotelu podjąłem, jak tylko zobaczyłem jego zdjęcie. Chciałem połączyć wypoczynek z nurkowaniem i był to strzał w dziesiątkę. Hotel bardzo fajny, przestronny, pokoje czyściutkie, codziennie sprzątane z klimatyzacją. Fakt, między 11a17 nie było prądu, ale kogo to obchodzi mając tak piękne otoczenie, fakt, nie było okresowo ciepłej wody, ale kogo to obchodzi, gdy na zewnątrz upał i fajne baseny, fakt, w pokojach nie było telewizora, ale kogo to obchodzi, jeżeli przyjechałeś oderwać się od rzeczywistości. Na wysepce są dwie przepiękne plaże, jedna niemalże odludna, więc można nawet pobaraszkować tylko we dwoje ;-). Tym, którzy w opiniach narzekają na jedzenie radzę aby następnym razem wyładowali torbę chińskimi zupkami. Jedzenie w Chale to pyszne połączenie kuchni suahili i włoskiej , chef oraz manager hotelu codziennie osobiście zaglądali do garów i smakowali. W całym obiekcie ogólnodostępne, darmowe WiFi. Na osobną pochwałę zasłużył personel hotelu na każdym szczeblu. Byli przesympatyczni i bardzo pomocni. Hotel ma filię centrum nurkowego The Crab z przemiłym Evansem. Szczerze powiedziawszy, czytając opinie o nurkowaniu w Kenii, nie nastawiałem się na zbyt wiele. A tu i rekin wielorybi i żółwie, ośmiornice, płaszczki, ślimaki nagoskrzelne, wszelkiego rodzaju scorpio i stone fishes. Cudownie Kolejna nauczka, że trzeba pojechać i ocenić samemu. Wyjazd na 5+. polecam. I jeszcze jedna rada, planując wycieczki, kupujcie je od chłopaków na plaży. Taniej, wszystko tak samo jak z biura, a dacie im zarobić, bo bieda tam okrutna.

  • Data pobytu: styczniu 2017, podróż z ukochaną osobą
    • Wartość
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, Tomasz L
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: TheSands-Kenya, Front Office Manager, The Sands At Chale IslandOdpowiedź udzielona 24 lutego 2017
Tłumaczenie Google

Absolutely amazing review. Anytime you are worn-out, exhausted and tired of the tussle and hustle of big cities and you need to windup and lose touch with reality Chale Island paradise is the place to be. We are happy that we made your holiday combination of SCUBA diving and vacation a reality. We appreciate all the effort and resources you employed to come up with such a heartwarming review and we will seriously consider your suggestion about Chinese soup. It is our prayer that you will revisit us again during your next vacation. Karibu

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 6 lutego 2017 z urządzeń przenośnych

Piękna lokalizacja ale to wszystko. Hotel zaniedbany i zarośnięty krzakami. Jedzenie bardzo kiepskie... mamy opcję All która nie działa tylko napoje i piwo i kilka drinków. Byle co do jedzenia chcesz zjeść jak człowiek to płać. Tylko ryż i mamałygi z watzyw. Za głupie espresso tez nalezy płacić. brak elektryczności w dzień i zimna woda. Warunki zywieniowe za 22tyś za 2 tygodnie jak w Egipcie za 2tyś. czuje sie oszukany. Dobre strony pięknie i czystość wody. Za te pieniądze jest wiele lepszych hoteli. Nie opłca sie nie polecam. Byliśmy w Keni i Tanzanii ten hotel najdrorzszy i najgorszy. masz All i jeszcze płać za wszystko. PENSJONAT NA STARSZYCH LUDZI W RAJU.... tyle

Data pobytu: lutym 2017, podróż z ukochaną osobą
Dziękujemy, Tomasz G
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: TheSands-Kenya, Front Office Manager, The Sands At Chale IslandOdpowiedź udzielona 24 lutego 2017
Tłumaczenie Google

Hello Tomasz, it is nice to hear from you and we are glad to have hosted you in our facility. We would like to let you know that we embrace your constructive criticism about our kitchen and we will make any necessary adjustments. Though we must say that we are a little bit surprised because most of our guests finds our kitchen products very appealing.
During the better part of the day, there is no electricity in the rooms. This is because Chale Island is Remotely located that even the Kenyan Government Program of rural electrification has not yet arrived in our area, therefore we are forced to use electric power produced from generators and this is not sufficient to guarantee a 24 hours’ electricity supply.
We also registered your displeasure towards our all-inclusive package. We would like to bring to your attention the fact that we are one of the few resorts along the Diani who include all sodas and bottled drinks in their Package.
All in all we apologize for any inconveniences caused during your stay with us, we are working on the areas you mentioned and that is why we invite you to pay us a visit again so that we can get it right this time. Karibu.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 31 stycznia 2017

Spaliśmy w Bandzie Superior. Mieliśmy opcję AI. Sama Banda świetna, przestronna, wyposażona we wszystko. Super odżywka do włosów :) Jedyny mankament - otwarta łazienka. Duży dyskomfort jednak podczas korzystania. Łóżka duże i wygodne. Taras także wyposażony w łózko, stolik i kanapę. Zejście prosto na plażę. Plaża czyściusieńka! Codziennie rano czyszczona ze wszystkiego, z glonów itp. Minus - beachboysi występują, są nachalni, aż czasem nam się nie chciało chodzić na plażę.
Posiłki - jest wybór, owoce morza występowały i to w bardzo smacznych potrawach. Kawa - rewelacyjna. W opcji AI dostępna tylko zwykła, ale ceny za cappucino np są niewielkie. Popołudniowa herbata i "ciastka" występuje, ale są to niedojedzone ciastka po śniadaniu.
Obsługa uprzejma i zawsze na miejscu. Bardzo dobrze posprzątane zawsze!
Trochę uciążliwy tak długi brak prądu, ale można się dostosować.
Szczerze polecam. Myślę, że jeszcze kiedyś przylecę na dłuższy wypoczynek.

  • Data pobytu: styczniu 2017, podróż z rodziną
    • Lokalizacja
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, qinkol
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: TheSands-Kenya, Front Office Manager, The Sands At Chale IslandOdpowiedź udzielona 10 lutego 2017
Tłumaczenie Google

Hello Qinkol, we are grateful that you find time to put down your observations of Chale Island. it is pleasing to know that your process of unwinding from the busy tussle of day-to-day city life was a success and we are glad to have participated in it.
we are sorry about the absentia of power during the better part of the day, the main reason behind it is because we are remotely located and the Kenyan government rural electrification program has not arrived at our door steps, consequently the entire island depends on electric power produced from generators whose capacity only allows us to provide power the way we do
Thanks once more and we hoped to host you again in future. karibu

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 20 stycznia 2017 z urządzeń przenośnych

Doskonały hotel położony przy cudownej zatoczce plaża z białym piaskiem. Hotel jedyny na całej wyspie . Mieszkałam w domku nazywa sie banda dobrze wyposażony ze schodakami na plaże widok na ocean szum oceanu w nocy Jedzenie bardzo dobre obsługa wyśmienita . Szkoda tylko ze trzeba tu lecieć 10 godzin ale na totalny reset super. Gdyby ktos chciał na safari moge podać pare praktycznych rad . Sama wysłuchałam kilku bzdur i żałuje ze sie dostosowałam .

Data pobytu: styczniu 2017, podróż z rodziną
5  Dziękujemy, DKardzis
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: TheSands-Kenya, Front Office Manager, The Sands At Chale IslandOdpowiedź udzielona 27 stycznia 2017
Tłumaczenie Google

We are so happy that just like us you too were able to be enchanted by the unparalleled beauty of Chale Island. we equally appreciate the time you took to write down your experience with us. we pray that you will visit again during your next vacation. we appreciate and welcome.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Hotele, które mogą Ci się spodobać…
Podróżni przeglądali również te hotele (Diani)
w odległości 13.4 km
The Sands at Nomad
The Sands at Nomad
Nr 10 z 29 w lokalizacji Diani
Liczba recenzji: 437
w odległości 20.5 km
Southern Palms Beach Resort
w odległości 15.8 km
Waterlovers Beach Resort
Waterlovers Beach Resort
Nr 2 z 29 w lokalizacji Diani
Liczba recenzji: 407
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny
w odległości 15.9 km
Diani Sea Resort
Diani Sea Resort
Nr 6 z 29 w lokalizacji Diani
Liczba recenzji: 1 008
w odległości 21.3 km
Jacaranda Indian Ocean Beach Resort
w odległości 12.3 km
Baobab Beach Resort & Spa
Baobab Beach Resort & Spa
Nr 5 z 29 w lokalizacji Diani
Liczba recenzji: 1 533
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny

Byłeś(-aś) w The Sands At Chale Island? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

The Sands At Chale Island — dodatkowe informacje

Adres: Diani Beach Road | Diani Beach, Diani, Ukunda 80401, Kenia
Lokalizacja: Kenia > Coast Province > Ukunda > Diani
Udogodnienia:
Bar/salon Plaża Wybór napojów Centrum fitness z siłownią / salą do ćwiczeń Bezpłatne śniadanie Bezpłatny dostęp do szybkiego Internetu (WiFi) Bezpłatny parking Zajęcia dla dzieci (obiekt przyjazny dla dzieci / rodzin) Restauracja Obsługa pokojowa Usługa przewozu Spa Apartamenty Basen Transport na lotnisko
Styl hotelu:
Nr1 wśród najlepszych hoteli wypoczynkowych w miejscowości Diani
Nr2 wśród hoteli spa w miejscowości Diani
Nr3 wśród luksusowych hoteli w miejscowości Diani
Nr3 wśród hoteli na plaży w miejscowości Diani
Nr8 wśród hoteli dla rodzin w miejscowości Diani
Nr9 wśród romantycznych hoteli w miejscowości Diani
Zakres cen: 575 zł–2 032 zł (na podstawie średniej ceny za pokój standardowy)
Klasa hotelu:4-gwiazdkowy — The Sands At Chale Island 4*
Liczba pokoi: 50
Opcje rezerwacji:
TripAdvisor jest dumnym partnerem firm Hotels.com, Booking.com i 5viajes2012 S.L., dzięki czemu możesz dokonywać rezerwacji w następującym hotelu bez obaw: The Sands At Chale Island. Co miesiąc pomagamy milionom podróżnych w wyszukiwaniu najlepszych hoteli na podróże w celach wypoczynkowych i biznesowych. Zawsze oferujemy najkorzystniejsze zniżki i oferty specjalne.
Znany także jako:
The Sands At Chale Island Hotel Diani
Sands At Chale Island Ukunda

Czy to Państwa ogłoszenie w serwisie TripAdvisor?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem