Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna Tripadvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Najniższe ceny za pobyt
Expedia.com
116 USD
View deal
Booking.com
112 USD
View deal
Agoda.com
174 USD
95 USD
View deal
OSZCZĘDŹ 79 USD
Hotels.com116 USD
Priceline112 USD
Prestigia.com174 USD
Wyświetl wszystkie 15 ofert
Ceny dostarczane są przez naszych partnerów i odzwierciedlają stawki za pokój za noc, z uwzględnieniem wszystkich znanych naszym partnerom podatków i opłat. Więcej informacji jest dostępnych u naszych partnerów.
Jak płatności naszych partnerów wpływają na kolejność wyświetlanych cen. Rodzaje pokoi mogą się różnić.
Jak płatności naszych partnerów wpływają na kolejność wyświetlanych cen. Rodzaje pokoi mogą się różnić.
Pobliskie hotele
Recenzje (1 082)
Filtruj recenzje
1 082 wyniki
Oceny podróżnych
561
301
115
57
48
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
561
301
115
57
48
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
3 z 8 wśród 1 082 recenzji
Zrecenzowano: 24 listopada 2019

Jambo. We have just returned from Kenya after a two-week stay at the Leopard Diani Beach Hotel. The hotel is very nice, tasty and fresh menu, friendly staff, helpful and friendly. In particular, we would like to thank: Lucy and Francisco for professionalism, beautiful animations, care, help and interest in tourists staying in the hotel. Thank you and we are already planning to return to the hotel and to Lucy and Francisco.

Jambo. Właśnie wróciliśmy z Kenii po dwutygodniowym pobycie w hotelu Leopard Diani Beach. Hotel jest bardzo ładny, smaczne i świeże menu, przyjazny personel, pomocny i przyjazny. W szczególności chcielibyśmy podziękować: Lucy i Francisco za profesjonalizm, piękne animacje, opiekę, pomoc i zainteresowanie turystami zatrzymującymi się w hotelu. Dziękujemy i już planujemy wrócić do hotelu oraz do Lucy i Francisco.

Wskazówka dotycząca pokoi: spacious room, well furnished, beautiful garden and quiet
Termin pobytu: listopad 2019
    • Wartość
    • Czystość
    • Obsługa
1  Dziękujemy, Beata_Andrew
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: kioko-Musyoki, General Manager, Leopard Beach Resort & SpaOdpowiedź udzielona 26 listopada 2019
Tłumaczenie Google

Dear Andrew,

Jambo and very warm greetings from a sunny Leopard Beach Resort at the shores of Indian Ocean Diani.


We thank you for your splendid and elaborate review relating to your recent stay with us.


We are so glad to receive your generous compliments related to the product and your overall stay



Francisco and Lucy are particularly glad to have made a difference during your stay.

We look foward to seeing you soon



Kind regards,


Kioko Musyoki
Team members
Leopard Beach Resort and Spa

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 17 listopada 2019

Mieszkaliśmy w willi 190 m2 z basenem i ciężko się do czegokolwiek w niej przyczepić. Niedawno musiała mieć generalny remont, całość komfortowa.
Sprzątanie na 5 gwiazdek (nawet obsługa przychodząca wieczorem zaciągnąć zasłony gdyby ktoś chciał), barek uzupełniany regularnie.
Odległość od recepcji i głównej restauracji to około 5 min piechotą, ale zamawiać można golf car i za chwilę przyjeżdża kierowca meleksem.
W części willowej jest tez restauracja a'la carte, w której serwowane są również śniadania, zatem rano nie trzeba udawać się do głównej restauracji.
Polecam tosty z avocado i jajka w dowolnej postaci.
Basen duży i głęboki. Minusem brak ratownika, trzeba uważać na dzieci.
Obsługa w całym resorcie bardzo miła. Drinki uzupełniane sprawnie.
Spa na dobrym poziomie, około 50 USD masaż całego ciała.

Z minusów. Dość monotonne jedzenie, po 2 tygodniach mieliśmy już dosyć. Powinno być bardziej urozmaicone. Jakościowo owszem niezłe, ale wybór dość ograniczony.
Tylko 1 darmowa wizyta w jednej z dwóch dostępnych restauracji a'la carte na tydzień, w ramach all inclusive. Mogłyby być przynajmniej 2 wizyty tygodniowo, to by wystarczyło.
No i chyba najbardziej irytująca rzecz. Konieczność podpisywania za każdym razem rachunku, nawet mając all inclusive. Podobno dla ich hotelowej wewnętrznej kontroli.

Reasumując, przyjemny hotel z przemiłą obsługą. Część willowa super, nie wiem jak 'normalne' pokoje, zbytnio innych Polaków nie dopytywałem.
Dojazd z lotniska w Mombasie 2h.
Do lokalnego lotniska (Airstrip Ukunda) dosłownie 10 minut. Lecieć można z niego do dowolnego parku na safari.

Dość blisko centrum handlowe (max 5 minut taksówką lub tuk tukiem).

A i jeszcze jedno. Wifi w willi działa super. W lobby przy recepcji również. Za to przy basenie brak Wifi.
Początkowo odebrałem to jako straszny minus, ale doceniłem szybko. Człowiek wypoczywa, a nie trzyma głowy w telefonie. :)
Jeśli ktoś musi być cały czas online, to można zakupić kartę sim z pakietem danych w safaricom (warto mieć wtedy ze sobą przenośny modem LTE).

Termin pobytu: listopad 2019
    • Lokalizacja
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, pawe_k967
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: kioko-Musyoki, General Manager, Leopard Beach Resort & SpaOdpowiedź udzielona 20 listopada 2019
Tłumaczenie Google

Dear Guest,

Jambo and very warm greetings from a sunny Leopard Beach at the shores of Indian Ocean.

Thank you for your business and for posting such a beautiful review related to your recent stay and experience at Leopard Beach Resort.


Thank you for pouring out your generous compliments on our villa accommodation and the subsequent service.

I have noted your comments on our chefs cuisine which were shared with our executive chef - thank you.


We hope to see you soon.


Kind Regards,


Kioko Musyoki
Team Leader
Leopard Beach Resort.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 5 listopada 2019

Polecam hotel,generalnie nam się podobało jedzenie dobre, napoje soft dobre a nie z automatu rozrabiane. Piękna plaża,pokoje odnowione,klimatyzacja okay cicha. Jedyne co to ludzie z all inclusive uważajcie zamawiając pod koniec kelnerom zdąża się "opóźnić "zamówienie i nie informując o tym wystawić rachunek za zamówiony alkohol,który myślicie że jest w cenie. My mieliśmy taka sytuację. Dla osób natomiast z dwoma posiłkami,byli tacy w naszej grupie,po zdaniu pokoju (check out o 10:00) po śniadaniu osoby poszły na obiad (transfer na lotnisko był o 17;00) dowiedziały się,że z obiad muszą zapłacić gdyż tego dnia należało się im już tylko śniadanie (50$ 2osoby). Generalnie polecam all inclusive, choćby że względu na napoje,które w opcji dwóch posiłków,są płatne,cola 2,5 $, piwo 3,5$ dla przykładu:) Internet w lobby,w pokojach raz był raz nie było. Polecam Leopard beach naprawdę piękna plaża, jedna spokojna bez dzieci druga dla palących,lezakow starcza dla wszystkich bynajmniej podczas mojego pobytu w październiku tak było.Malpki biegają po resorcie proszę ich nie dokarmiac potrafią być wtedy agresywne :) najlepiej podziwiać je z boku. Animacje trochę ubogie , jak i życie nocne w hotelu , nie ma imprez.W hotelu można dogadać się po angielsku bez najmniejszego problemu wszyscy mówią, tuk tukiem można wybrać się do diani City, można zabrać dla dzieci przybory szkolne, dla kobiet podpaski,szczoteczki do zębów. Dzieci proszą o słodycze, słodycze nie są wskazane z racji braku opieki stomatologicznej ale ja nasteonym razem wezmę je że sobą.
P.s. w Kenii we wszystkich hotelach są podpisywane kartki przy wydawaniu napojów zarówno na all jak i nie, ma to na celu kontrolować pracowników. Znajomym,którzy nie mieli all inclusive nic nie zostało dopisane dodatkowo zapłacili tyle ile zapłacić mieli więc o to proszę się nie martwić, można też w każdym momencie podejść obok recepcji i poprosić i wydruk rachunku. W hotelu dostępna pralnia za niewielką opłatą

Termin pobytu: październik 2019
Typ podróży: Podróż ze znajomymi
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z Tui.pl
Dziękujemy, Monkey_8901
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: kioko-Musyoki, General Manager, Leopard Beach Resort & SpaOdpowiedź udzielona 26 listopada 2019
Tłumaczenie Google

Dear Guest,

Jambo and warm greetings from Leopard Beach Resort and Spa.

Thanks for your beautiful review following your stay with us.

We are delighted that you enjoyed the accomodation, the food and the friendly staff.

Please allow me to clarify that the room check out is 10.am and the meals taken thereafter are charged and paid for directly.

We hope to see you again in the future.




Kind regards,


Kioko Musyoki
Team Leader
Leopard Beach Resort and Spa.

.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 14 lutego 2019

zakupiliśmy Bungalow BUM 1 - otrzymaliśmy "coś" o nazwie bungalow C 06 - masakra nawet biorąc pod uwagę afrykańskie warunki. Ten pokój nie zasługuje na 1* nie mówiąc od 4 czy 5.
Brud, zniszczone meble to domena tego pokoju, śmierdząca i niemiłosiernie głośna klima, a zakupiony widok na ocean okazał się widokiem na "wielką kupę" krzaków.

Opcja All Inclusive w tym hotelu to jeden wielki śmiech, TUI zmienia warunki jak i kiedy chce bez powiadamiania wcześniejszego klientów,. Miała być opcja lunchu a'la karta a jak się okazuje w tym obiekcie od pół roku nie ma już tej opcji itd. Lunch to słownie 2 rodzaje mięs, żadnych posiłków pomiędzy, kawa i herbata płatna. O 16 wydają bezpłatnie kawę i herbatę tak syfiastą, że .....
Dopisywanie przez personel hotelu do dopłat rzeczy objętych opcją All to normalna sprawa. Codziennie należny sprawdzać w recepcji czym zostaliśmy obciążeni, potem wykłócanie się i po godzinnej codziennej kłótni anulowanie rachunku.
Rekordem jest dopisanie za jeden wieczór 100 USD za alkohol i napoje objęte opcją All.
Obsługa mega niesympatyczna - chyba, że jesteś gościem luksusowej części z prywatnymi willami z basenem.
Notorycznie brakuje alkoholu około godz. 22.00 , gzie opcja All obowiązuje do 23.30
Zamawiając cokolwiek w barze czy przy lunchu - np. wodę, wino czy alkohol zmuszony jesteś do kilkunastominutowego oczekiwania na rachunek, który musisz podpisać.
Koszmar a nie wakacje. Ładny widok na ocean niczym nie rekompensuje innych problemów.
Pierwszy raz byłem szczęśliwy, że skończyły się wakacje

Wskazówka dotycząca pokoi: Omijajcie daleko BUM C 06 !!!!
Termin pobytu: styczeń 2019
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Wartość
    • Pokoje
    • Obsługa
3  Dziękujemy, Romek1971
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: kioko-Musyoki, General Manager, Leopard Beach Resort & SpaOdpowiedź udzielona 27 lutego 2019
Tłumaczenie Google

Dear Guest ,
Greetings from a sunny Diani Beach in Leopard . I thank you for your recent stay with us and for posting such an elaborate review.


Clearly your expectations were not met and I have raised this with the management with the view of correcting this.

Kind Regards,

Kioko Musyoki
General Manager
Leopard Beach Resort & Spa

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 20 stycznia 2019

Idąc od brzegu. Można skorzystać z dwóch plaż. Po lewej większa z boiskiem do siatkówki, wśród palm - część dla rodzin z dziećmi. Po prawej bardziej kameralna. Jeśli jest odpływ można przejść przez otwór w skale i rozłożyć się na "dziko". Woda krystaliczna. Ciepła jak zupa. Pływy dobowe 3-4m. W czasie odpływu warto skorzystać z oferty beach boysów i poprosić o oprowadzenie. z reguły robią to dwójkami - nieźle mówią po angielsku. Zwyczajowo za taką przyjemność można zaoferować 5-10USD mimo iż chcą zdecydowanie więcej na start :) Po starej rafie koralowej można wejść około 300-500m w głąb oceanu. Nie zapomnijcie o kremie z filtrem ! Widzieliśmy rozgwiazdy w ciąży, stone fish, gąbki i gąbeczki itp. hmmmm niewiele byśmy sami dostrzegli :) no może jednego Nemo :) Ważne aby wchodzić do wody w określonych miejscach aby nie poranić sobie nóg. Spokojnie można pływać bez gumowych butów. ale w czasie odpływu warto je mieć bo piasek się kończy i można trafić na wiele wiele jeżowców. W zależności od przypływu i odpływu może na wodzie unosić się trochę liści itp
W zakresie wycieczek - safari skorzystaliśmy z oferty polak w tropikach, naprawdę polecam. Przewodnicy mówią po polsku lub angielsku. Idąc większą grupą i biorąc np safari 2 dniowe + nurkowanie lub krokodyle można się delikatnie potargować.
Jeśli stanowczo powiemy na plaży że nie jesteśmy zainteresowani ale że jak będzie odpływ to chętnie skorzystamy z ich oferty - nie będą nagabywać, ale są pamiętliwi :)
Sam hotel - główne lobby typowo klimat afrykański - jak z filmów. Jedzenie bardzo dobre, ale jak to stwierdzili inni z grupy "wracamy na karaiby, tu jest do d..." fakt na karaibach jest bez porównania w wersji all inc. ale jeśli popatrzy się przez pryzmat że jest to Kenia, która rozpoczyna swoją wielką przygodę z turystyką to naprawdę można być zachwyconym. Na terenie hotelu dwa gatunki małp. Nie należy im wchodzić w drogę - potrafią buchnąć wszystko :) trzeba być ostrożnym dlatego istotne aby nie wynosić jedzenia z restauracji. Jeśli akurat nic nie kombinują żeby zabrać nam banana lub marakuje to bawią się jak kociaki i można mieć niezły ubaw za kamerą czy aparatem.
Obsługa bardzo miła i pomocna - wszyscy na każdym kroku pozdrawiają z uśmiechem "jambo".
Ważne aby dobrze zaznajomić się z ulotką all inc. Faktycznie trzymają się godzin. nawet jeśli jakaś restauracja oferuje all w określonych godzinach to zamówienie przed lub po tym czasie będzie płatne. Piwo ze słoniem Tusker było płatne ale Balozi już nie. Wino w każdej ilości podawane w kieliszkach.
Niezależnie czy all inc czy nie to podpisuje się kwitki że alko było wydane dla gościa. Na koniec kwity są kompensowane z pokojem.
Teraz zastanowiłbym się tylko czy brać wersję all inc czy tylko śniadanie i obiadokolacja. zależy od różnicy w cenie. Jeśli nie jedziecie w większej paczce, która sprzyja spożyciu i różnica w cenie jest większa niż 500PLN per osoba. To zdecydowałbym się tylko na śniadania i obiadokolacje. Nie do wykorzystania jest all, no chyba że ktoś jedzie jeść i pić :) ale na karaibskie jedzenie i picie nie możecie liczyć :)
Tutaj zaoferowali nam tylko kolacje przy świecach. Zawsze z muzyką na żywo. Raz przy basenie. Raz na terenie zielonym przy zgaszonych światłach - same świece właściwie. Jedzenie afrykańsko-hinduskie. Jesteśmy mega pozytywnie zadowoleni. Polecamy hotel. Pokoje może wymagałby lekkiego odświeżenia ale jeśli ktoś chce prawdziwe 4-5 gwiazdkowe hotele to zastanowiłbym się nad Singapurem, Los Angeles itp a Kenię zostawić tym którzy chcą odpocząć, cieszyć się naturą i kenijskim klimatem, po co psuć sobie wzajemnie wolny czas którego mamy w życiu coraz mniej? POLECAM Kenie i Hotel, dzięki !

PS - z cyklu dzielenia się doświadczeniami
- jeśli chcecie kupić figurki magnetyczne masajów to w Diani Centrum zrobicie to za 1USD a nie za 10 czy więcej :)
- przy lewym zejściu na plaży jest sklepik gdzie można się potargować w sprawie magnesów z kamienia 2-3USD za sztukę
- nic nie ma swojej ceny, wszystko jest na oko i dopasowane do turysty
- tuk tukiem pojedziemy do Diani Centrum za 100 KEN
- lepiej mieć EUR niż USD do wymiany na Kenijską walutę. Lepiej płacić w kenijskiej walucie.
- przelicznik około 1USD / 1 EUR = 100 KEN - ale EUR wychodzi lepiej niż PLN-USD-KEN

Wszystkie ost ceny zależą od humoru własnego i humoru sprzedającego, ale jak to mówią warto rozmawiać :)

Wskazówka dotycząca pokoi: Pokoje na parterze mają możliwość posiedzenia na tarasie.
Termin pobytu: listopad 2018
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Wartość
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, jem-bobis
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: ki0k0m, General Manager, Leopard Beach Resort & SpaOdpowiedź udzielona 21 stycznia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Czas,
Greetings from a beautiful sunny Diani Beach.
Let me thank you most sincerely for your recent visit and your detailed review incding an accurate description of our property and infrastructure that we have for the benefit of other travelers.

I am truly delighted to note that you had a wonderful stay with us. It is great to learn that apart from enjoying your stay with us, you equally took a safari which was also enjoyable.

I have noted your great compliments on the food, the service, the entertainment, and the building aesthetics which in your own words looked like " the classic hotels you see in the movies" - thank you.

We continue to take great pride in our staff who really make this wonderful hotel what it is and we thank you for your support hoping to see you in the near future.





Kind Regards
Kioko Musyoki
General Manager
Leopard Beach Resort and Spa.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji