Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
TripAdvisor
Potos
Opublikuj
Skrzynka odbiorcza
Wyszukaj
Pobliskie hotele
Recenzje (1 136)
Filtruj recenzje
1 136 wyniki
Oceny podróżnych
586
376
117
30
27
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
586
376
117
30
27
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
2 z 7 wśród 1 136 recenzji
Zrecenzowano: 20 sierpnia 2019

Jeden z lepszych hoteli w jakim byłem. Wszystko w hotelu ładne i zadbane. Pokoje o różnych standardach. Bliziutko plaży z bezpłatymi parasolami i leżakami, zawsze dostępnymi. Bardzo fajne tarasy na których można posiedzieć i popatrzeć w morze. Jedzenie bardo smacze. Hotel który można naprawdę polecać innym. Wróciliśmy bardzo zadowoleni z pobytu.

Wskazówka dotycząca pokoi: Piękne widoki, fajna plaża, bardzo ładny hotel z własnymi uprawami
Termin pobytu: sierpień 2019
    • Wartość
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, KrzysiekF-1979
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Guest R, Υπεύθυνος Σχέσεων με Πελάτες, Alexandra Beach Thassos Spa ResortOdpowiedź udzielona 24 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear KrzysiekF-1979,

Thank you so much for your comments.

We are happy to read that you have had an great time with us

Looking forward to have you back with us soon.

Best regards,
Eleni Betka
Operation Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 8 września 2018 z urządzeń przenośnych

Bardzo ładnie zagospodarowany teren. Hotel ma swoją prywatna plaże, po drodze nad morze przechodzi się koło ogródków hotelowych, a tam pomidory, ogórki, winogrona , jabłonie, grusze. Wszędzie pełno oleandrów. Na terenie hotelu basen z barem. W całym obiekcie przemiła obsługa. Codziennie wymieniane ręczniki i pościel. Pokoje czyste (nie powalają, ale tez nie straszą, są najzwyczajniej czyste i schludne). Polecam drinki w hotelowym barze ( wszystkie dobre, sprawdzałam ). Niedaleko hotelu są tawerny (polecam tawernę Irena ).

Termin pobytu: lipiec 2018
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, Martaidawid
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 4 lipca 2018

Doskonały hotel, w opinii wielu - także naszej - jeden z najlepszych o ile nie najlepszy na wyspie. Wspaniała lokalizacja z bezpośrednim zejściem do plaży, kameralna atmosfera dzięki niewielkim budynkom "rozrzuconym" na dużym terenie. Urozmaicona oferta kulinarna w malowniczo położonej restauracji i przede wszystkim ponadprzeciętnie pomocna, otwarta i przyjazna obsługa. Od recepcji - szczególne ukłony należą się Joannie (front office manager), która prośby turystów traktuje z największą atencją - poprzez cudowną ekipę w restauracji obsługującą śniadania i obiadokolacje, aż po całą obsługę techniczną, pokojówki etc. - wszyscy bardzo uczynni, uśmiechnięci i gościnni.
Tym, którzy mogą sobie na to pozwolić gorąco polecamy upgrade pokoju na miejscu (Itaka oferuje jedynie pokoje typu basic) - taras naszego pokoju kończył się... basenem i to zdecydowanie podniosło jakość i wrażenia z całego pobytu. Miejsce w 100% warte polecenia :)
Ola&Wojtek

Wskazówka dotycząca pokoi: W budynkach w ostatniej linii pokoje z widokiem na ogród mają raczej widok na parking
Termin pobytu: czerwiec 2018
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Lokalizacja
    • Czystość
    • Obsługa
1  Dziękujemy, Wojtek_01
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Guest R, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Alexandra Beach Thassos Spa ResortOdpowiedź udzielona 7 lipca 2018
Tłumaczenie Google

Dear Wojtek_01,

Thank you for your heartfelt feedback.

It is a great reward to read such positive comments about our facilities & services.

We would be delighted to welcome you again at the Alexandra Beach Thassos Spa Resort & offer you great memories of an island escape.

Yours sincerely,
Eleni Betka /Operation Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 24 września 2017

Środek sezonu , 4 osoby , HB, 2 tyg-15k PLN. W tej cenie super. Tzn nie oczekiwałem wypasu i go nie było, ale wakacje zupełnie bezproblemowe i bardzo udane.
Bzdety, które zapamiętałem jako minusy: płatne napoje do kolacji (1,5 L wody2 euro, gazowana 3,7 euro za 1L).Ceny w barach hotelowych niestety wysokie: drinki (o nieznanej dla mnie jakości ) 7 euro, wieczorem cały teren przy basenie pełni rolę baru, można siedzieć bez zamawiania czegokolwiek, ale swojego pić nie można (czepiali się). Tylko jeden klucz do pokoju. Po zużyciu kosmetyków w łazience nie uzupełniono ich do końca pobytu (wprawdzie nie przyszło nam do głowy aby się o nie upomnieć, ale sprzątaczki same na to nie wpadły), sprzątanie trochę na sztukę- nawet po bakszyszu. Niewydolny zamrażalnik (lodu raczej nie udało nam się uzyskać), małe baseny, można wskoczyć i posiedzieć, ale nie popływać, osy-może największy minus (na całej wyspie, na szczęście nie bardzo zjadliwe- dzieci po użądleniach cierpiały góra kilkadziesiąt minut i zapominały-w knajpach próbują radzić sobie paląc mieloną kawę) . Po jednej próbie posiłku na zewnątrz ze względu na osy zrezygnowaliśmy z kolejnych.
Plusy : cisza i spokój (w hotelu żadnych głośnych Serbów nie było), blisko basen (czynny 10-18.30) i jedzenie, ze 200m na plażę, w miarę dobre jedzenie, bez kolejek (codziennie coś z grilla), brak problemów z wolnymi leżakami na plaży (nie zdarzyło się aby nie było wolnych- leżaki i parasole w cenie, ręczniki własne, nawet nie wiem gdzie można było wypożyczyć), na basenie bywało gorzej , ale z reguły jeszcze ok 9tej były wolne leżaki. Największy plus nieco kontrowersyjny : plaża. Kamienisto –żwirowa, wejście do morza kamieniste (buty lub płetwy kaloszowe niezbędne), ale postawili 2 plastikowe mola i dostępne są takie podwodne chodniki (widać je na zdjęciach) ułatwiające wejście do morza. Tego rodzaju plaża to raj dla snorkelerów : czysta , ciepła woda , ABC i można siedzieć w morzu godzinami. Poza rybami (polecam zabrać ze śniadania bułę lub jajo –karmienie ryb pod wodą to zabawa jak z gołębiami) można spotkać ośmiornice, siedzą w jamkach w piaszczystych obszarach dna. Miłośnicy bałtyckiego piasku niestety nie będą zadowoleni- dla nich Golden lub Paradise na wschodzie wyspy .
Pokój tradycyjny, ale niemały (3 dorosłych +1 bez problemów się mieściliśmy) na poziomie gruntu (nr 314), widok żaden, nieogrodzony balkon przechodzący w trawnik- można spokojnie posiedzieć wieczorem, można na skróty wyjść z pokoju. Pierwszego dnia z przerażeniem zatłukliśmy ze 20 komarów dokładając ich trupy do licznych zatłuczonych przez poprzedników (co niejako świadczy też o jakości sprzątania), ale jak się później okazało poza restrykcyjnym zamykaniem moskitiery komary nie wpływały na nasze samopoczucie. Klima odpalała po jakichś 3-4 minutach , co początkowo sprawiało wrażenie awarii, ale tak jakoś miała ( w innym pokoju było podobnie). Tradycyjny klucz - brelok służył jako „włącznik” prądu (zamiast karty ) i nikomu nie przeszkadzało, że zostawał w pokoju na cały dzień (sprzątaczki nie dotykały chociaż miały tendencję do uchylania balkonu, co wyłączało klimę)
Na terenie hotelu sklepik ze sprzętem plażowym i napojami (taniej niż w barach , ale drożej niż w mieście). Do najbliższego sklepu poza hotelem z pokoju mieliśmy 500m, do centrum miasteczka jakieś 800m. Auto na te dojazdy nie ma sensu –nie ma gdzie zaparkować w mieście, skuter jak najbardziej (tu dygresja : o szok przyprawiła mnie konieczność posiadania prawka kat A nawet na 50cm, na szczęście nie wszyscy już się nachapali euranów i znalazłem skłonnych do współpracy-> ledwo jeżdżąca 50tka Kymco w Motorino Motorent 15 euro/dobę). Parking pod hotelem duży i wydolny.
Transfer trwa ze 2h, ale z rozrywką w postaci rejsu promem, więc się nie dłuży. Lot do domu był jedynym realizowanym przez lotnisko w tym momencie.
Podsumowując, za te pieniądze pojechałbym tam jeszcze raz (cena to najważniejsze kryterium, bo wbrew niektórym opiniom typu „przepysznie, przecudnie , bajecznie” jest to średni- w kierunku skromnego- hotel). Kasę spokojnie można wydać poza hotelem.
ps: przeczytałem w opinii o kłopotach z wynoszeniem jedzenia z restauracji , nie twierdzę, że tak nie było, aczkolwiek wynosiłem choremu dziecku pełne talerze ze dwa razy i nikt się nie przyczepił, być może nie zauważyli. Wynosiliśmy też praktycznie codziennie jakieś kanapki ze śniadania, dla dzieciaka i dla ryb, ale raczej się z tym nie afiszowaliśmy i też nie było kłopotu. Z drugiej strony podobna sytuacja spotkała mnie na plaży, mimo, że codziennie kupowaliśmy tam w barze kawę ,lody , czasem jakieś jedzenie, to spożycie przez dzieciaka kebaba- sorry gyrosa zakupionego w barze na kempingu po prawej od hotelu wygenerowało pretensje ze strony kelnera plażowego. Generalnie mieliśmy często wrażenie, że w środku sezonu większość miejscowych już się kasą nasyciła i zaczynają pokazywać jacy są ważni- nie mogę powiedzieć , że wszyscy mieszkańcy wyspy są mili , uczynni i uśmiechnięci.

Termin pobytu: sierpień 2017
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Jakość noclegu
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, likeahurrican
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 4 września 2017

Hotel ładny ale wykazuje postawy nieprzyjazne dla dzieci. Panuje reżim, donosicielstwo i terror psychiczny za wyniesienie kanapki i jajek dla dzieci na wyjazd na plaże. Na kolacji dzieci nie mogly miec swoich malych soków i musialy popijac poza jadalnią jak zwierzeta. Obsluga nie potrafi podac przyczyny odmowy i nie ma zadnego regulaminu gdzie to jest napisane. Pani manager hotelu i rezydent Itaka stosują szantaż o wymeldowaniu i nie dba o klienta. Woda do kolacji 5€. Kelner podaje owoce z podłogi. Brak owoców morza, jedzenie skromne jak na hotel tej klasy. Goście głównie z Rumunii, Bułgarii, Serbii.

Termin pobytu: sierpień 2017
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Jakość noclegu
    • Czystość
    • Obsługa
2  Dziękujemy, Adam G
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Guest R, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Alexandra Beach Thassos Spa ResortOdpowiedź udzielona 17 września 2017

Szanowny Kliencie,

Bardzo nam przykro, że nasz hotel nie spełnił Państwa oczekiwań.
Nasza polityka dotycząca spożycia żywności i napojów niepochodzących z hotelu, a także zakazu transportu żywności i napojów z poza obszaru restauracji przez klientów, jest stała i konkretna. W momencie dokonywania rezerwacji przez agencję podróży, ale także podczas pobytu z tablic ogłoszeń w różnych punktach, zostaliście poinformowani o tym.
Pragniemy również zaznaczyć, że nasz hotel jest idealnym miejscem dla rodzin z dziećmi, oferuje szeroki wybór dań dla dzieci, a także elastyczność w zamówieniu napojów dla dzieci w restauracji lub w pokoju hotelowym.
Zgłoszone ceny wody w butelkach nie odpowiadają żadnym działom hotelarskim, ponieważ nasze ceny są szczególnie konkurencyjne na wysokim poziomie obsługi.
Na koniec pragnę zauważyć ,
że każdy klient jest dla nas ważny z każdego zakątka ziemi jeśli nas odwiedzi.
Mamy nadzieję w przyszłości wybrać najbardziej odpowiedni typ zakwaterowania na wakacje i serdecznie zapraszamy do odwiedzenia naszej gościnnej wyspy.

Przyjazne pozdrowienia
Eleni Betka/Sales and Quality Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji