Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (680)
Filtruj recenzje
682 wyniki
Oceny podróżnych
220
100
106
85
171
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
220
100
106
85
171
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 682 recenzji
Zrecenzowano: 31 sierpnia 2018

Ogólnie mam kłopot z napisaniem obiektywnej recenzji. Wybraliśmy się tam pomimo tego, że przeczytaliśmy wcześniej wiele złych opinii dotyczących czystości, zatruć pokarmowych, czy też kłopotów z przemieszczaniem się po obiekcie. Wielokrotnie bywaliśmy w hotelach w Egipcie, Tunezji i Turcji więc wiedzieliśmy że większość złych opinii wynika z braku doświadczenia z obiektami tego typu. Byliśmy tam w dwie rodziny 2+3 i 2+2 chłopcy w wieku 8 do 12 lat i dziewczynka 3 lata. Dzieci były mega zadowolone. Aqua park i pozostałe rozrywki pozostawiły niezapomniane wrażenia. Swobodnie przemieszczali się po obiekcie melexami co stanowiło dodatkową atrakcję. Plaża piaszczysta super, fajne łagodne zejście. Druga sprawa rodzice. Tu pojawiają się niedociągnięcia. Bardzo słabe posiłki, takie bardziej dla wegetarian. Mięso jeżeli już było to prawie nie zjadliwe. Tłok i kompletny chaos na stołówce. Ale ponieważ wiedzieliśmy o tym z wcześniejszych opinii oraz to, że nie jeździmy na wakacje żeby się na wpi...alać, dało się przeżyć. Stosując się do pewnych zasad czyli nie pijemy drinków z lodem, nie jemy lodów, nie jemy surowych warzyw i owoców typu arbuzy itp., myjemy zęby wodą butelkową nikt z nas nie zachorował. Podsumowując, jeżeli macie ten hotel w bardzo, bardzo dobrej cenie to warto. Myślę, że jeżeli ktoś bywał w takich molochach i umie się w nich odnaleźć będzie zadowolony.

Termin pobytu: sierpień 2018
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
1  Dziękujemy, Bartek H
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Baris D, Konuk İlişkileri Müdürü, Aria Claros Beach & Spa ResortOdpowiedź udzielona 1 września 2018
Tłumaczenie Google

Dear Bartek H

Thank you very much for sharing your honouring feedback about your recent stay at the Aria Claros Beach&Spa Resort. We truly hope you have had a pleasant trip.

We are looking forward to having you here as our guest once again.

Kind Regards

Aria Claros Beach & Spa Resort

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 11 sierpnia 2018 z urządzeń przenośnych

Duży kompleks hotelowy z basenami, aquaparkiem i częścią basenową dla dzieci. Plaza piaszczysta, łagodne zejście do morza. Całość położona na wzgórzu. część pokoi w domkach oddalonych od budynku głównego. Nasz pokój był blisko, odległości oraz codzienne wchodzenie i schodzenie bylo dodatkową aktywnością fizyczną,choc dla osob z wózkami dziecieymi moze byc uciążliwe mimo busika kursującego co 5 min z plaży na górę. Wyżywienie all incl.bardzo urozmaicone, ponad polowy potraw, produktów nawet nie spróbowaliśmy. Raz na tydzień można zjeść wybierając się do restauracji, a'la carte -rybna, włoska,turecka. Animacje przy glownym basenie-water polo, fitness w wodzie dwa x dziennie, zabawy z pilka dla dzieci. Wieczorne mini disco w rytm piosenek z calego świata-super. Wieczorne show na wysokim poziomie, przedstawienie komediowe extra- (mahmut kaput,katastrofa). Zjeżdżalnie świetne. Drinki w barze na górze robi jeden z barmanów. Pokoje sprzatane codziennie, reczniki nowe. Jedyne co irytowało,to ze panie sprzatajace nie mialy chyba rozpiski ile osob spi w pokoju i raz daly 3 ręczniki, raz 5, tak samo z kubkami do kawy, kawa,szamponem. Innym razem daly 5 malych, 5 duzych i 1 pod nogi do lazienki. Jak bylo za malo to recepcja_telefon i donosili. Ale sami klopot sobie robili. Obsluga bardzo mila, pomocna. 2 rzeczy byly nie do zaakceptowania. Jedna ze cala nasza rodzina zachorowala- jelitowe, wiele osob poznanych tam chorowało, a druga to śmierdząca woda jakby z kanalizacji, ktora podlewali trawniki.

Termin pobytu: sierpień 2018
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, Sy K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Baris D, Konuk İlişkileri Müdürü, Aria Claros Beach & Spa ResortOdpowiedź udzielona 13 sierpnia 2018
Tłumaczenie Google

Dear Syk

Thank you very much for sharing your honouring feedback about your recent stay at the Aria Claros Beach&Spa Resort. We truly hope you have had a pleasant trip.

We are looking forward to having you here as our guest once again.

Kind Regards

Aria Claros Beach & Spa Resort

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 4 sierpnia 2018

Hotel z całą pewnością nie zasługuje na 5 gwiazdek. Pokoje przedstawione na zdjęciach są bardzo mocno podkoloryzowane. Problemy z brzydkim zapachem (stęchlizna) oraz grzybem, zarówno w łazienkach jak i samym pokoju (mieliśmy wątpliwą przyjemność zmiany pokoju w środku nocy ze względu na przerwy w dostawie prądu oraz niedziałającą klimatyzację). W hotelu nie były dostępne wszystkie wymienione w informacji atrakcje (pomimo szczytu sezonu) takie jak plaża dla dorosłych czy basen dla dorosłych). Na plus zasługuje z pewnością piękny widok oraz w większości miła obsługa. Minusem wyjazdu było niewątpliwie jedzenie, dość monotonne oraz powodujące dolegliwości chorobowe (połowa wyjazdu spędzona w pokoju), na co uskarżała się znaczna część poznanych na miejscu ludzi.

Wskazówka dotycząca pokoi: Nie polecam pokoi położonych poza budynkiem głównym
Termin pobytu: lipiec 2018
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Lokalizacja
    • Czystość
    • Obsługa
3  Dziękujemy, Michał M
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Baris D, Konuk İlişkileri Müdürü, Aria Claros Beach & Spa ResortOdpowiedź udzielona 5 sierpnia 2018
Tłumaczenie Google

Dear Michat M

Thank you very much for sharing your honouring feedback about your recent stay at the Aria Claros Beach&Spa Resort. We truly hope you have had a pleasant trip.

We are looking forward to having you here as our guest once again.

Kind Regards

Aria Claros Beach & Spa Resort

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 2 sierpnia 2018

Jednak opinie jak się czyta to powinno się trochę w nie wierzyć . Na pewno hotel to nie jest hotel 5 * co najwyżej 3 * .A był to nasz 5 pobyt w Turcji .
Pokoje :
Tak jak twierdzę w pokoju przebywam tylko w nocy więc dużo mi nie potrzeba mieszkaliśmy w Club bungalowach pokoje super duże , lodówka ,sejf miał być płatny mieliśmy za darmo , kosmetyki do kąpania uzupełniane jak i kawa , herbata , ale na samym wejściu do pokoju zauważyliśmy ,że są tylko 3 ręczniki do rąk brak do kąpania a było nas 5 os. Każdego następnego dnia nigdy nie dostaliśmy 5 kompletów ręczników zawsze było za mało . Pokoje były sprzątane pochopnie , jednego dnia się trochę oburzyliśmy bo przyślijmy z basenu po 18:00 a sprzątaczka weszła razem z nami posprzątała ale nie wymieniła ręczników bo powiedziała ,że od ręczników jest inna ekipa ( można było pogadać po angielsku ) zadzwoniliśmy na recepcję i jak już się wykąpaliśmy ( po ok. 1 godziny ) dostaliśmy ręczniki , za karę chyba następnego dnia nie mieliśmy posprzątanego pokoju wcale .
Restauracja :
Jedzenie nie można powiedzieć tak jak ktoś pisał ,że monotonne jedzenia naprawdę dużo tak jak to w Turcji może nie każdemu to smakuje ale wybór jest naprawdę duży , jedynie jak się chce zjeść coś dobrego to trzeba odstać swoje w kolejkach . Mi to nie przeszkadzało bo jadłem to gdzie nie było kolejek . Na plus w tym hotelu były ciasta wśród ciast cieknących olejem można było zjeść europejskie nie tak słodkie ciasta ptysie , sernik , orzechowiec a nawet kokosanki . Co do dań wystawionych nie podobało mi się ,że w kilku daniach była wystawiona duża ryba którą można było sobie skubać mięsa , ale ta ryba była tak coraz więcej wyskubana podawana przez trzy dni . Obsługa szybko starała się uprzątną stoliki i w miarę posprzątać więc wydawało się ,że jest czysto lecz much było od groma ( a muchy chyba na czystości nie chowają się ) i dlatego każdy z naszej ekipy jeden lub dwa dni miał przesra…. dosłownie . A rozmawiając z innymi wczasowiczami dowiedzieliśmy się ,że to nie tylko my mieliśmy takie przeboje . Co do restauracji ala carta jedzenie bardzo dobre ale dostaliśmy dopiero po 1,5 godziny , co do obsługi to nas zdziwiła zamówiliśmy wino po wypiciu poprosiliśmy o jeszcze jedno wtedy kelner zabrał nasze kieliszki wlał nowe wino i rozdał nam niekoniecznie każdy dostał swój kieliszek kiedy mu to powiedzieliśmy , nie przejął się tym nie wiedział o co nam chodzi , przecież dostaliśmy wino .
Basen Plaże :
Basen nie brudny, ale też nie czysty i jak na 5 * to by się mogli więcej postarać o wygląd i różne ubytki doprowadzić do porządku. Basen dla dzieci co jakiś dzień zamknięty dla dezynfekcji ponieważ jakieś dziecko które rodzice wpuszczają bez pampersów narobiło do niego , ale to większości wina rodziców ,że nie wyganiają nieodpowiedzialnych rodziców ( chociaż ktoś z obsługi też powinien tego pilnować). Leżaki i materace jak i hotelowe ręczniki pomsta do nieba, a żeby go mieć to trzeb być przynajmniej przed 08:00 potem już są zajęte leżaki a walka o parasole to trwa cały dzień. Można by to prosto rozwiązać dołożyć leżaki a miejsca jest tam na co najmniej jakieś 30 szt. Przy rezerwacji mieliśmy nadzieję ,że basenów będzie tak jak na ulotce więcej a jeden miał być nawet przy naszym bungalowie ( niestety zarósł glonami a bar pajęczynami ) Na plaży byliśmy tylko raz ponieważ była duża ale i ludzi dużo , mieliśmy mieć też plażę koło bungalowów ale tam wyglądało jeszcze gorzej niż na tym nieczynnym basenie , tam już nic nie działa chyba 10 lat chociaż dalej reklamują to .Animatorzy na basenie pojawiają się o 10:00 i zaczynają puszczać muzykę co polega na tym ,że włączają play listę z 20 piosenkami i tak przez cały tydzień leci to samo na pamięć znasz te piosenki , a można by było załadować 200 piosenek , no chyba ,że muzyka się zawiesi wtedy nic nie leci bo nie ma kto włączyć .
Animacje :
Ktoś pisał wcześniej ,że animacje są na wysokim poziomie i najlepsze jakie kiedyś widział , chyba ten ktoś mało widział , animacje były na bardzo słabym poziomie a ja bym wręcz powiedział ,że ich nie było . Większość animatorów to pracowało tam za chyba karę , nie potrafią zorganizować ludzi do głupich gier ( lotki , luk , wiatrówka , siatkówka , piłka wodna ) bo mają to w du.. i nie chce się im chodzić zachęcać a potem przebywać i bawić się z gośćmi hotelowymi , tu nie było żadnych zabaw na basenie .Nie dotyczy się to wszystkich ale oni pracują tam w grupie i powinni być dla wszystkich gości . Nasza grupa chciała i uczestniczyła w tych skromnych grach i udawało nam się przebywać na takich skromnych animacjach . Mini disco dla dzieci jak w każdym hotelu dzieci zadowolone . Show po mini disco na celującym poziomie , program na tydzień więc w drugim tygodniu nie ma po co iść . Po show disco dla dorosłych ale didżej ( jeden z animatorów ) wiedział jak puszczać muzykę na wstępie puszczał muzykę i patrzył kiedy goście się bawią kiedy nie , no i wiadomo po 20 min. leciała muzyka przy której goście się nie bawią i co mnie cierpliwi wychodzili , a on miał wcześniej wolne .
Szczytem bezczelności była wypowiedź jednego z animatorów jak dowiedział się ,że już wyjeżdżamy , powiedział „ bardzo dobrze ,że wyjeżdżacie nie będę miał problemu ,żeby chodzić na zabawy „ fakt będzie wtedy miał 30 min. wolnego .
Teren Hotel :
Teren tak jak na zdjęciach górzysty więc wszędzie jest pod lub z górki , dobrze jest to tu rozwiązane i można się transportować wózkami golfowymi , kierowcy są naprawdę uprzejmi . W hotelu dużo Turków Polaków , bardzo nie lubią naszych wschodnich sąsiadów więc warto np. w barach mówić po Polsku bo jak mówisz po Angielsku Niemiecku to tak i tak uważają nas za Ruskich . W jak chcieliśmy dostać dodatkową kartę do pokoju to w recepcji powiedzieli ,że można tylko dwie karty na pokój ale może załatwić w jeden dzień było 5 € w inny dzień 4 € . Myślę ,że w ten sposób wyłudzili od nas 9 € bo znajomi dostali kartę za darmo .

p.s
Dostaliśmy nauczkę ,że opinie trzeba jednak brać pod uwagę chociaż w 50 % , dalej podoba nam się Turcja i chcemy dalej tam jeździć ,na pewno nie polecamy tego hotelu .W przyszłym roku będziemy uważnie czytać opinie .Do zobaczenia Turcjo

Wskazówka dotycząca pokoi: W bungalowach klima jest indywidualna więc na 23 st C jest zimno w budynku główny nastawiona na 18 st C nie można wytrzymać tak gorąco .
Termin pobytu: lipiec 2018
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Wartość
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
Dziękujemy, Turecki_Turysta
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Baris D, Konuk İlişkileri Müdürü, Aria Claros Beach & Spa ResortOdpowiedź udzielona 3 sierpnia 2018
Tłumaczenie Google

Dear Turecki_tursita

Thank you very much for sharing your honouring feedback about your recent stay at the Aria Claros Beach&Spa Resort. We truly hope you have had a pleasant trip.

We are looking forward to having you here as our guest once again.

Kind Regards

Aria Claros Beach & Spa Resort

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 22 lipca 2018 z urządzeń przenośnych

Hotel pęknie położny , na wzgórzu, przy samej plaży.
Plaża piękna , łagodne wejście do morza. Super dla rodzin z dziećmi ponieważ płycizna sięga daleko , dno piaszczyste , bez kamieni ;-) Sporo leżaków, nie było problemu ze znalezieniem wolnego miejsca ;-)
Przy plaży kilka barów, w snack-barze można zjeść hamburgery, surówki, owoce, nugetsy. W jednym miejscu serwują kebab niby do 17 ale jesli mięso się szybciej skończy tak było w naszym przypadku zamykają wcześniej , nie pieką kolejnego itd a zaznaczam,że hotel jest ogromny adekwatnie liczba turystów.
Pokój w club duży , przestronny z widokiem na plot jednak to nam nie przeszkadzało gdyż pokój służył tylko do spania. Nie jeździmy na wakacje aby spędzać czas w pokoju.
Obsługa pomocna, bardzo miła , w języku angielskim spokojnie mogliśmy się porozumieć.
Minusem jest fakt, że All inclusive 24h to nie jest All inclusive jaki zwykle jest w hotelach 5*. Jedyny bar, który jest otwarty 24h to bar przy jadalni, gdzie serwują Ala nocne przekąski. Dostępne jedynie wino i piwo nic poza tym. To kpina. W zeszłym roku byliśmy w hotelu aquasis de luxe resort &spa i to jest hotel na mocne 5* serwują alkohole importowane przez całą dobę- polecam ten hotel w Didim.
W hotelu aria w każdym barze podają to samo lokalne alkohole i piwo nic poza tym. Nie podają snackow wszystko o czym pisze biuro Itaka jest extra płatne. Także po godzinie 24 można sie napic piwa i wina Lody tylko przez półtorej godziny.
Jedzenie rownież nie zachwyca. Przyjechaliśmy do hotelu w Pt w czasie kolacji. Było jedno danie mięsne, reszta to same warzywa i suche makarony tragedia. Poza tym w restauracji jest za mało kucharzy. Gdy serwują np omlety robi to dwóch kucharzy na cały hotel to jest nieporozumienie przy takiej liczbie gości. Nie jest to wina obsługi tylko właściciela hotelu, że oszczędza na pracownikach gdyż uwijają się jak mrówki a i tak ciagle czegoś brakuje albo czeka się 20 minut w kolejce na omleta lub inne danie przyrządzane na miejscu albo brak jest wolnych stolików itd.
Co do przekąski nocnej to jest kolejna kpina. Stoi jeden stol , na nim jedna zupa i chleb i kilka warzyw tutaj można siedzieć i pic 24h (jedyny bar 24h) piwo i wino nic poza tym w hotelu niby 5*.
Co wieczór o godz 22 są animacje dla dorosłych , wcześniej odbywa się minidisco dla dzieci. Animacje są fajną rozrywką ;-)
Podsumowując jest to nasza trzecia wizyta w Turcji w hotelu 5* i ten znacznie odbiega od standardu poprzednich hoteli. Proszę pamiętać, ze nie ma tutaj mowy o All inclusive 24h nas to niestety zmyliło- na stronie travel planet jest taka informacja niestety odbiegająca dalece od rzeczywistości.
Gdybyśmy wzięli recenzje gości do serca to napewno nie wybralibyśmy tego hotelu.
Zwyczajnie się tutaj oszukuje turystów. All inclusive 24 nie jest 24 , internet nie daje rady przy takim obłożeniu hotelu nawet w lobby cieżko uzyskać połączenie co jest kolejną porażka tego hotelu.
Jedzenie jest słabe, niewiele mięsa.
Warto wybrać ten hotel jesli szuka się hotelu klasy 4* nie w All inclusive

Termin pobytu: lipiec 2018
Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
2  Dziękujemy, Olciafasolciaa
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Baris D, Konuk İlişkileri Müdürü, Aria Claros Beach & Spa ResortOdpowiedź udzielona 23 lipca 2018
Tłumaczenie Google

Dear Olciafasilcia

Thank you very much for sharing your honouring feedback about your recent stay at the Aria Claros Beach&Spa Resort. We truly hope you have had a pleasant trip.

We are looking forward to having you here as our guest once again.

Kind Regards

Aria Claros Beach & Spa Resort

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji