Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (2 668)
Filtruj recenzje
2 669 wyniki
Oceny podróżnych
947
827
437
213
245
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
947
827
437
213
245
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 2 669 recenzji
Zrecenzowano: 22 lutego 2019

Hotel jak na Kubę nie jest zły.Pokoje czyste ( ale nie na parterze, bo tam śmigają karaluchy ) teren hotelu nie robi super wrażenia ale jest ładnie, jedzenie dobre lecz duży wybór jest tylko na śniadanie, na obiad da się coś zjeść ale kolacje to totalna porażka ( ryż, ryba, wołowina )
Obsługa hotelowa miła i pomocna a jak dostaną napiwek lub jakiś podarunek to dziękowaniu nie ma końca.
Na barze głównym obsługa "budziła się" ok 12 w południe ale wieczorem dawali radę.
Teren basenu od strony pokoi 08 do południa czysty ale w miarę upływu czasu robi się brudno ( walające się pety i pływające w basenie plastikowe kubki )
Jeżeli ktoś lubi ciszę i spokój to musi szukać innego hotelu, bo w tym jest bardzo głośno ( Kanadyjczycy lubią się bawić i głośno rozmawiać )

Termin pobytu: luty 2019
Dziękujemy, komismix
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: CustomerServiceOcean, Director General, Ocean Casa del MarOdpowiedź udzielona 28 lutego 2019
Tłumaczenie Google

We appreciate your comments about our hotel services; it is a pleasure to always receive positive opinions from our clients. We hope to be your choice again on your next vacation, we would be happy to have you with us.
Sincerely:

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 20 marca 2018

Wybraliśmy ten hotel, ponieważ nasi przyjaciele z Kanady, tam właśnie wybierali się żeby spędzić urlop. Chcieliśmy zrobić im niespodziankę. Nastawieni byliśmy dosyć sceptycznie i tu duża niespodzianka.!!!!!!! Hotel bardzo nas zaskoczył. Pozytywnie!!!!!
Po pierwsze czysto, pani sprzątajaca pokój bardzo dokładna i baaardzo sympatyczna. Dayana (pawilon 17) serdecznie pozdrawiamy!!!!! W ogóle obsługa na medal. Wszędzie. Wszyscy uśmiechnięci, pomocni, wspaniali. Na basenie, na plaży i w restauracjach. Dziękujemy.
Jedzenie bardzo dobre. Nie brakowało niczego. Trochę oszukują z restauracjami a' la carte, tak naprawde są takie 4, a nie jak informuja 6 czy 7, ale jakie to ma znaczenie. Jedzenia jest pod dostatkiem. Codziennie show cooking, mnostwo ryb, owoców morza nie za duzo, ale cala reszta ok. Wybór bardzo duży. Animacje bardzo dobre, areobik, nauka salsy marenge przy basenie, a te wieczorne profesjonalne, wspaniały zespól, piękne stroje. Wieczorem przed show zawsze jakies atrakcje w postaci występów zespołow muzycznych. Muzyka kubańska hiszpańska, bardzo klimatycznie.
Plaza super. Dosyc szeroka, lezakow nie brakuje, sporty wodne na plaży, bary przy plazy, no i ta woda...... . Kolor szmaragdowy. Uważac na slońce, bardzo agresywne, ale od czego są filtry. Wiaterek od morza przyjemnie chłodzi, nie czuć upału, choć temperatura okolo 30 stopni.
Hotel bardzo dba o wszystko. Komarow nie ma. Pcheł na plaży także. Pryskaja, zapobiegają, podsumowując same plusy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jedyny mankament to bardzo uboga roślinność, mało przypominajaca wyobrażenie o Karaibach. Ale wierzę, że to sie zmieni w przyszłości.
Polecamy ten hotel z czystym sumieniem.

Wskazówka dotycząca pokoi: My zakwaterowani byliśmy w budynku nr 17 z oknami wychodzącymi na tzw. głośny basen i w oddali ocean, super.
Termin pobytu: luty 2018
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Jakość noclegu
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, bamado24
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: OceanCustomerService, Director de Relaciones Públicas, Ocean Casa del MarOdpowiedź udzielona 30 marca 2018
Tłumaczenie Google

Dear: bamado24


Thank you very much for taking your time and writing about your wonderful experience at our hotel, it is a pleasure for us to have been your choice for the enjoyment of your holidays, we hope to be back with you as soon as possible, once again all your expectations will be met , the family of Ocean Casa del Mar, awaits your return.
Sincerely:

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 17 lutego 2018 z urządzeń przenośnych

Hotel średni bardzo uboga roślinność zaadaptowali wysepki z namorzynami i zupełnie nie przypomina to naszych wyobrażeń o Karaibach. Po irmie palemki powsadzali jak z doniczek. Hotel to klocki porożcuane na piachu. Musimy pamiętać ze to bardzo biedny kraj wiec pisanie o jedzeniu gdy kubańska pilotka szukała przy okazji jeżdżąc z nami mleka 2 dni nie znajdując jest trochę nie na miejscu. Dla nich przepych w tym hotelu był ogromny. My nie pamiętamy lat 80. Tam jest identycznie lub gorzej. Hotel w tych warunkach moim zdaniem funkcjonuje dobrze. Może w innych jedzenie jest lepsze. Jedzenia jest ful ale na 3+. Havana club 7 jest w all czy absolut ,piwo ok. Trzeba uważać bo nam zginęło pare rzeczy z pokoju. Na parterze nie zostawiać nic na balkonie.Codziennie jest pokaz show. Przy recepcji jest kawiarnia super. Pamiętajcie o napiwkach dla tych ludzi to ogromne pieniądze. I podobno jeszcze płacom państwu haracz bo stwierdziło ze od turystów tyle dostają. Jest bardzo bezpiecznie. Hotel jest na wyspie i Kubańczycy nie wjadą na nią pilnuje wojsko. Wiec prawdziwej Kuby tam nie ma. Trzeba do Hawany lub Trynidadu. Pokoje ok sprzątanie na 3 , barek uzupełniała duża woda, 2 piwa, 2 napoje w puszce.

Termin pobytu: styczeń 2018
Typ podróży: Podróż z rodziną
1  Dziękujemy, Karolsc
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: OceanCustomerService, Director de Relaciones Públicas, Ocean Casa del MarOdpowiedź udzielona 20 lutego 2018
Tłumaczenie Google

Dear:karol s

We sincerely appreciate your comments about our hotel, they will be very useful to improve our hotel operation, we would be very grateful to be your next choice again, we would win your trust and your vacations would be excellent.
Best regards.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 17 stycznia 2018

Pojechaliśmy na urlop z Itaki- polskiego biura podróży i szybko zawineliśmy się z tego hotelu. Dosłownie uciekliśmy! Jest raczej brudno. Jedzenie jest OKROPNE! Ręczniki przypominają ścierki do podłogi! Internet działa bardzo źle, ale to akurat na Kubie nic dziwnego. Zdecydowanie odradzam!

Wskazówka dotycząca pokoi: Wskazówka jest taka zeby wybrać inny hotel i nie na Santa Maria bo tu nic nie ma!
Termin pobytu: styczeń 2018
Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
1  Dziękujemy, MagdaM2552
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: OceanCustomerService, Director de Relaciones Públicas, Ocean Casa del MarOdpowiedź udzielona 18 stycznia 2018
Tłumaczenie Google

Dear: Magda M

Thank you for expressing your opinion about our hotel, it is a pleasure for us that you have chosen us as a destination, we hope to share with you your next vacation, Ocean Casa del Mar, wait for your visit.
Best regards.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 6 stycznia 2018

Resort, jak resort, nie powala. Ale te plaże Przepiękna plaża z jednej strony fajna płaska z wydmą a po drugiej stronie, wąska z drumetrowym klifem, poprostu przepiękna. Duży wybor jedzenia na bufecie ale po jakimś czasie masz wrazenie ze ciagle to samo. Nie ma się co oszukiwac, to jest Kuba nie Domonikana.

Termin pobytu: czerwiec 2017
1  Dziękujemy, Maciek C
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: OceanCustomerService, Director de Relaciones Públicas, Ocean Casa del MarOdpowiedź udzielona 9 stycznia 2018
Tłumaczenie Google

Dear:Maciek C

Thank you very much for taking your time and writing about your wonderful experience at our hotel, it is a pleasure for us to have been your choice for the enjoyment of your holidays, we hope to be back with you as soon as possible, once again all your expectations will be met , the family of Ocean Casa del Mar, awaits your return.
Sincerely:

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji