Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (801)
Filtruj recenzje
802 wyniki
Oceny podróżnych
484
220
73
16
9
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
484
220
73
16
9
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
11 z 16 wśród 802 recenzji
Zrecenzowano: 4 sierpnia 2019

Jestem bardzo zadowolona z hotelu. Domki mieszkalne otacza piękna zieleń. Hotel to nie jedna bryła, lecz budynek główny i otaczające domki mieszkalne.

Przemiła obsługa, przy czym jest to naturalne, nie wymuszone. Bardzo otwarci, można było Wszystko załatwić. Zawsze uśmiechnięci.

Usługa sprzątająca duży plus, bardzo dokładnie sprzątają.

Pokoje nie są duże, ale w dobrym stanie, widać że stałe remontują, np. w częściach pokoi były wanny z zasłonami, a w innych już prysznice. Działająca klimatyzacja. Przy każdym pokoju mały balkon i suszarka.

Basen optymalny, nie za duży, ani za mały. Mały basenik dla dzieci.

Jedzenie zawsze świeże, potrawy się powtarzały, przy czym było na tyle różnorodnie, że codziennie można było zjeść coś innego.

Hotel blisko morza, sklepu i centrum miasta, gdzie jest wiele zabytków. W okolicy wiele firm oferujących wynajem aut, skuterów, rowerów i fakultatywnych wycieczek.

Odnośnie minusów, Wi-ci czasem nie działało oraz godzina hotelowa przypadająca na godzinę 12:00 w sytuacji gdzie wyjazd na lotnisko mieliśmy o 23:30, owszem jest publiczny prysznic, ale musieliśmy wieczorem koczować przy basenie zamiast na przykład zdrzemnąć się w pokoju. Te kwestie hotel mógłby zmienić.

Niektórzy goście wspomnieli o owadach w pokoju, ale wynika to z tego, że domki są otoczone zielenią, jedzenie trzeba chować do lodówki.

Podsumowując, hotel zrobił bardzo dobre wrażenie, jest godny polecenia. Ma przyjemny klimat.

Termin pobytu: lipiec 2019
Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
1  Dziękujemy, Paulina Z
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: GaiaGarden, Manager, Gaia GardenOdpowiedź udzielona 5 sierpnia 2019

Drogi Gościu,

W imieniu całego zespołu Gaia Garden, pragnę podziękować za pozytywne komentarze, które dowodzą, że udało nam się spełnić potrzeby Twoich oczekiwań i udało oferować idealne warunki do spędzenia urlopu. Mamy nadzieję, że pomoże to w naszym hotelu.

Z poważaniem,
Emmanuel & Matina Christodoulides

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 4 sierpnia 2019

Spędziliśmy z dziewczyną 8 dni i jeśli mielibyśmy wracać na Kos - co akurat jest wątpliwe, bo wyspa jest mała i nie ma wiele do zaoferowania - to wybralibyśmy znów Gaia Garden.

Hotel. Pierwsze na co się zwraca uwagę - wspaniały ogród i czysty, zadbany pokój (choć łazienka bardzo budżetowa). Jedynym minusem był karaluch, który wyskoczył nam ostatniego wieczoru. Jest to zła wiadomość, w szczególności, że patrząc po opiniach nie byliśmy jedyni z takim przypadkiem. Myślę, że coś takiego nie powinno się przytrafiać w żadnym hotelu. Jednak nie dam tej sytuacji zaważyć na ocenie. Pokoje były codziennie sprzątane, obsługa hotelowa była zawsze uśmiechnięta, nawiązywała kontakt z gośćmi i dziećmi. Robili wszystko, żeby pobyt wszystkich zgromadzonych był naprawdę udany i w naszym przypadku na pewno się im to udało. Mieliśmy najbardziej oddalony pokój ze wszystkich z oknem na stronę boiska i było bardzo cicho i spokojnie, a dzięki klimatyzacji nie potrzebowaliśmy mieć otwartych okien (choć w tych są założone moskitiery, więc nic nie stoi na przeszkodzie).

Jedzenie. Naprawdę bardzo smaczne. Było kilkanaście potraw do wyboru, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Głodni na pewno nie chodziliśmy (ba, bardziej przejedzeni, bo tak nam smakowało).

Basen. Jest wystarczająco duży, podzielony na strefy 3m, 2m, 1,5m, 1m i bodajże 0.4m. Jeśli chce się troszkę popływać to spokojnie da się to zrobić w strefach 2-3m. Strefa 1.5m z siatką jest zazwyczaj okupowana przez grupy grające w siatkówkę wodną.

Plaże. Do najbliższej jest jakieś 10 min spacerkiem na wschód, jednak nie poleciłbym jej. Wąska, żwirowo-kamienista z niezbyt czystą wodą. Kolejna najbliższa plaża to ta na zachód, ok. 15 min pieszo. Ta już jest bardziej piaszczysta, ale polecę tylko do oglądania zachodów, bo ogrom mrówek nie pozwala się swobodnie poopalać, a woda również nie jest jakaś specjalnie przejrzysta. Miejsce do opalania w którym byliśmy dwukrotnie i podobało nam się niesamowicie to plaże przy pobliskim mieście Tigaki. Jednak pewnie niewielu będzie chciało się tam jechać, bo to ok. 10km od hotelu. W 100% piaszczysta plaża, małe drzewka służące jako swego rodzaju parasole i niemalże krystalicznie czysta woda (odchodząc dość daleko od brzegu, żeby mieć wodę do szyi dalej widzimy całe dno i swoje stopy).

Przemieszczanie się po wyspie. Na pewno wyspa nie jest przystosowana do podróżowania pieszo. Chodniki, jeżeli już są, to są wąskie i np. w mieście Kos na ich środku są posadzone drzewa, które często uniemożliwiają przejście. Skorzystaliśmy z usługi wypożyczenia rowerów (dokładnie po drugiej stronie ulicy przy hotelu, cena w sezonie 3 euro/dzień). Same rowery wytrzymały dość długie wyprawy i wyższe prędkości, więc nie mogę powiedzieć nic złego. Jednak jeżeli nie jesteście zapalonymi rowerzystami z tysiącem przejechanych kilometrów w ciągu roku, to nie polecamy zabierać się na nich w wycieczkę do najwyżej położonej wioski na wyspie - Zia. Wymiękliśmy nawet nie w połowie i ledwo doszliśmy pieszo. Za to zjazd był bardzo przyjemny i szybki. Komunikacja publiczna istnieje i działa, ale ciężko się połapać. Na przystankach nie dowiemy się gdzie jedzie bus. Koszt przejechania z Kos na lotnisko wynosi 3.20 euro. Sam system jest bardzo niedopracowany, chociażby w porównaniu do tego z Teneryfy. Dopiero w trakcie jazdy przechodzi osoba odpowiedzialna za sprzedaż biletów. Tych, którzy dosiadają nie zawsze wyłapią i można przejechać za darmo. Tak czy siak wydaje się, że skuter, samochód lub buggy to najlepszy środek transportu po wyspie.

Podsumowanie. W cenie jaką zapłaciliśmy - ok. 1700zł za osobę - bardzo udany pobyt. Wyspa do jednokrotnego odwiedzenia i nie będzie nas ciągnęło do powrotu. Sam hotel godny polecenia. Niech tylko pozbędą się problemu w postaci karaluchów.

Termin pobytu: lipiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Wartość
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, increasepl
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: GaiaGarden, Manager, Gaia GardenOdpowiedź udzielona 5 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Guest,

Thank you very much for your wonderful review. We are really pleased that you overall enjoyed your experience here at Gaia Garden Hotel and we really hope to get the chance to accommodate you once again in the future.

Kind Regards,
Emmanuel& Matina Christodoulidi

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 26 lipca 2019

Bywałem w hotelach na terenie Grecji w tych pieniądzach i również 3 gwiazdkowych... Gaia Garden dam 5/10. Przede wszystkim ludzie piszą że spokój i cisza. Ja się pytam w którym momencie? Przec cały pobyt tutaj na zmianę do 2 w nocy jape wydzierały angole którym za mocno widocznie weszło piwo bezalkoholowe. Między 1 a 4 noc w noc psy po sąsiedzku żyć nie dawały natomiast od 4 zaczynał się koncert kogutów. Ktoś to czytający pomyśli sobie że trzeba było drzwi pozamykać oczywiście zamknięte ale co da zamknięcie drzwi rodem z baru w westernie? Szpary zewsząt takie że ręke można włożyć. Można też poduszkę na głowe naciągnąć... Można by tylko że poduszka to tak naprawdę krawężnik drogowy w poszewce. Moja żona która lubi spać na twardym po pierwszej nocy śpi na ręce i jak nieboszczyk pod prześcieradłem bo cienkiego koca nie uświadczysz.kl Klimatyzacja jak i cały hotel swoje lata ma i cicha niczym c330 na wolnych obrotach. Słowo klucz jakiego się przed przylotem obawiałem to mikroskopijne łazienki. Nie zawiedli mnie opiniodawcy. W pokojowej łazience można w tym samym czasie kożystać z toalety golić się nad umywalką i myć nogi w wannie(tak wanna w hotelu) i to dosłownie i tak w wannie bo hotel gością oferuje wanny z materiałowymi zasłonkami rodem z prl na której to 2 razy w czasie pobytu był prusak wielkości myszy ale co się dziwić skoro pod drzwiami to i mały kot się prześlizgnie. Łazienka również swoje lata ma i raczej każdego kogo stać na te wakacje stwierdzi że w domu ma ładniejszą/schludniejszą. Jedzenie owszem smaczne ale jeżeli dla ludzi jest ono bardzo urozmaicone to pewnie piszą o tym że jajka sa w formie jajecznicy, na twardo oraz sadzone w kształcie gwiazdki,serduszka, półksiężyca i Bóg wie czego jeszcze. Wieczór włoski to to samo co co dzien na kolacje plus pizza. Wieczór bbq to standardowa kolacja tyle że podawana z grilla. Ogolnie na powiedzmy 60 pozycji do jedzenia dziennie zmenia się z 5. Ale jedzenie smaczne trzeba przyznać głodny nie wyjdziesz.

No to teraz na plus. Pokoje sprzątane co dziennie ręczniki również wymieniane każdego dnia. Obsługa bardzo miła i pomocna. Basen czyściutki i dośc spory, leżaków wystarczająca ilość. Jest gdzie siąść i napić się alkoholu(powiedzmy bo ile bym nie wypił i czego nawet nie czułem że to robiłem). Utrzymany ogród na którego terenie położony jest hotel.

Ogólnie do tego typu obiektu można śmiało przyjeżdżać gdy cena kupna wczasów z biura podróży jest sporo niższa niż 2 tys zł gdyż za 2200-2500zl są hotele dużo bardziej komfortowe. Jestem w grecji 4ty raz zawsze staramy się z Żoną nie wydać wiecej jak 2.5tys zl na osobę i w tym roku poraz pierwszy nie jesteśmy zadowoleni.

Termin pobytu: lipiec 2019
Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
1  Dziękujemy, Grekowizyn
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 16 lipca 2019

Hotel od samego wejścia zrobił bardzo dobre wrażenie. Pani w recepcji przemiła, starała się, aby pokój był jak najszybciej gotowy. Dostaliśmy pokój w nowej części, pachnący jeszcze nowością. Wszystko w pokoju jak najbardziej na plus. Otoczenie hotelu jest bajeczne, pełno zieleni, hamaków, coś pięknego. Na basenie, wbrew pozorom bardzo dużo miejsca, nie ma walki o leżaki. Do plaży niewielki kawałek. Polecam przejść kawałek w lewą stronę - tam plaża jest zdecydowanie ładniejsza. Jedzenie przepyszne, urozmaicona, praktycznie codziennie chociaż jedno danie z owocami morza (małże obłędne!). Jedynym minusem hotelu jest obsługa w hotelowej restauracji, która w bardzo widoczny sposób faworyzuje obcokrajowców - Niemców oraz Holendrów, wręcz im nadskakuje, dając wyraźnie do zrozumienia całej reszcie gości hotelu, kto w tym miejscu jest traktowany najlepiej. Noszenie napojów do stolików niemieckiej pary, czy nadskakiwanie przy każdej okazji było na porządku dziennym. Po prostu wprowadzało to lekko niemiłą atmosferę. Poza tym, hotel perfekcyjny. Na pewno godny polecenia.

Wskazówka dotycząca pokoi: Polecam poprosić o pokój nieznajdujący się w przyziemiu. Jest tam ciemno, wilgotno i chłodno.
Termin pobytu: lipiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Lokalizacja
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, Triparta
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: GaiaGarden, Manager, Gaia GardenOdpowiedź udzielona 17 lipca 2019
Tłumaczenie Google

Greetings from Gaia Garden Hotel,
We would like to thank you in advance for your kind and tailed review.
We would like to thank you for your nice comments regarding your stay in our little paradise. As for the service we will take this matter into consideration.

We wish you a very pleasant summer. We would be more than happy to welcome you in the future in our Little Cosy Hotel.

With Kind Regards,
Matina Christodoulidi

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 13 lipca 2019

hotel bardzo ładny kameralny dla par,dogodna lokalizacja,zadbany piękny zielony ogród,posiłki powtarzalne ale dobre każdy coś dla siebie znajdzie,obsługa świetna,pokoje sprzątane co dziennie pachnące nowością,barmani mili ale szkoda że tylko po niemiecku perfekt wiemy dla czego,polecam

Termin pobytu: lipiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Wartość
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, 123gregor1
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: GaiaGarden, Manager, Gaia GardenOdpowiedź udzielona 14 lipca 2019

Drogi Gościu,

W imieniu całego zespołu Gaia Garden, pragnę podziękować za pozytywne komentarze, które dowodzą, że udało nam się spełnić potrzeby Twoich oczekiwań i udało oferować idealne warunki do spędzenia urlopu. Mamy nadzieję, że pomoże to w naszym hotelu.

Z poważaniem,
Emmanuel & Matina Christodoulides

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji