Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
TripAdvisor
Kudowa Zdrój
Opublikuj
Skrzynka odbiorcza
Wyszukaj

“Pyszne jedzenie”
Wypoczęty Wół — recenzja

Wypoczęty Wół
Nr 17 wśród 36 Restauracje (Kudowa Zdrój)
Zakres cen: 2 USD - 47 USD
Informacje o restauracji
Zrecenzowano 3 września 2019

Bardzo wysokiej jakości wołowina, jedzenie bardzo smaczne, ceny umiarkowane, miła obsługa. Jedna z lepszych restauracji w Kudowie Zdrój

Termin wizyty: wrzesień 2019
1  Dziękujemy, Agnieszka W
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (49)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

2 z 6 wśród 49 recenzji

Zrecenzowano 30 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Miejsce dobrze rozreklamowane w okolicy, przez to tam trafiłem. Na miejscu, przy hotelu, lekko schowany, ciekawy lokal, elegancki na pierwszy rzut oka. Godzina 14:00, piatek, w zasadzie pusto. Pierwszy kontakt z obsługą to dojrzały Pan kelner, który zaprowadził nas do stolika i rzucił karty na stół, zanim usiedlismy, a następnie uciekł. Nie sprawiał wrażenia, jakby cieszył się z naszej wizyty. Wnętrze w stylu jazzowo/amerykańsko/pokerowym, czyste, ale jakby trochę 'zakurzone', duża kula dyskotekowa pod sufitem... Ciekawa prezentacje dobrego wyboru steków sezonowanych na sucho w maśle, z możliwością obejrzenia w specjalnych lodówkach. Tatar bardzo dobry, podany w niespotykany sposób, warstwowo z dodatkami. Po wyborze steka, miła szefowa kuchni wycina go osobiście, przy gościu, za pomocą piły umieszczonej na sali - duży plus. Niemiła próba sprzedaży kawałka mięsa (końcówka paska antrykotu, nie zawsze nadająca się do zjedzenia) o większej gramaturze, niż zamówiona. Dodatki do mięsa w porządku. Sam stek jakościowo pierwsza klasa, dobra marmutkowatość i kruchość. Zamówiony stek miał być medium rare. Był blue. Do steka podano nagrzane żeliwo, żeby w razie czego dosmażyć sobie kawałek mięsa???!!! Szkoda, bo mieso z bardzo dużym potencjałem do grillowania, nie na patelnię. Ocena zawyżona, tylko ze względu na kelnera, który ogólnie bardzo się stara, ale ktoś musi wskazać mu właściwą drogę.

Termin wizyty: sierpień 2019
1  Dziękujemy, 842grzegorzb
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 15 czerwca 2019 z urządzeń przenośnych

W poszukiwaniu oryginalnych i niebanalnych smaków wśród gąszczu kudowskich restauracji trafiliśmy do Wypoczętego Wołu. Bardzo eleganckie miejsce wręcz onieśmiela skromniejszych klientów. Fantastyczny wybór rodzajów mięsa wołowego na steki i dla każdego znajdzie się coś ciekawego. Jakość na mój gust jest fenomenalna, przystawki bardzo smaczne, świeże sałatki. Żona skonsumowała steka t-bone, a ja posiadłem żeberko wołowe. Steak tego rodzaju jest dość kapryśny, a to ze względu na dwa rodzaje mięska, z których każde troszkę inaczej zachowuje się na grillu. Ogólnie jakość pierwsza klasa, sosy kapitalne, dodatki super. Natomiast brakowało czegoś w samym steki, jakiejś przysłowiowej kropki nad "i". Może to kwestia lepszego doboru przypraw? Wiele nie brakowało do ideału... Natomiast żebro wołowe to istna poezja. Tak delikatnego mięsa wołowego nie jadłem nigdy. Świetnie doprawione, rozpływało się w ustach. Na koniec muszę dodać coś odnośnie cen. To prawda, że są wysokie (nasz steak kosztował około 160 zł), ale nikt tego nie ukrywa w restauracji:-). Ostatecznie składając zamówienie zgadzamy się na ceny i nie rozumiem komentarzy ludzi, którzy twierdzą, że za drogo... Kochani tak jest świat skonstruowany, że jakość kosztuje. Tą małą dygresją kończę, a głodnym wrażeń kulinarnych zarówno miejscowym jak i turystom polecam wypocząć i zjeść w Wypoczętym Wolę.

Termin wizyty: czerwiec 2019
Dziękujemy, 6przemys_awl
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: JohnCoffe, Dyrektor generalny, Wypoczęty WółOdpowiedź udzielona 6 sierpnia 2019

Szanowny Panie Przemysławie.. dziękujemy za wizytę i tak szczegółową opinię. Restaurację otworzyliśmy rok temu z wieloma znakami zapytania- czy nasi Goście będą gotowi na dosyć nowe doznania kulinarne czym jest sezonowana wołowina i przy tym wyższe ceny. Pierwsze miesiące były trudne, spotykaliśmy się niekiedy z niezrozumieniem materii. Jednak wiedzieliśmy, że chcemy to robić, wzbogacać kulinarnie siebie i naszych Gości. Czas zadziałał na naszą korzyść, wiele się od tego czasu nauczyliśmy i wciąż doskonalimy. Ogromnie nas cieszy tak obiektywne i pozytywne zdanie, to nasze paliwo, motywacja, napęd i uśmiech. Serdeczne dzięki za poświęcony czas i zapraszamy ponownie

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 2 maja 2019

Idealne miejsce na steka w Kudowie. Stylowa restauracja i miły klimat na wspaniałego steka. POLECAM.

Termin wizyty: kwiecień 2019
Dziękujemy, Zenon D
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: JohnCoffe, Dyrektor generalny, Wypoczęty WółOdpowiedź udzielona 10 sierpnia 2019

Serdecznie dzięki za odwiedziny

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 30 kwietnia 2019 z urządzeń przenośnych

Restauracja naprawdę godna polecenia!!! Jedzenie świetne, miła i kompetentna obsługa do tego urokliwe wnętrze. Zamówiliśmy żeberka wołowe - ich delikatność i smak długo zostaną w mej pamięci oraz stek z rostbefu - bardzo dobry stopień wysmażenie, idealnie przyprawione. Do tego dochodzą pyszne dodatki w postaci surówki oraz duszonych warzyw. Z pewnością jeszcze tam zawitam.

Termin wizyty: kwiecień 2019
Dziękujemy, mroweq
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: JohnCoffe, Dyrektor generalny, Wypoczęty WółOdpowiedź udzielona 6 sierpnia 2019

Serdecznie dziękujemy za wizytę i tak ciepłe słowa. Serdecznie zapraszamy ponownie

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Wypoczęty Wół — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

Kudowa Zdrój, Województwo dolnośląskie
Kudowa Zdrój, Województwo dolnośląskie
 
Kudowa Zdrój, Województwo dolnośląskie
Kudowa Zdrój, Województwo dolnośląskie
 
Kudowa Zdrój, Województwo dolnośląskie
Kudowa Zdrój, Województwo dolnośląskie
 

Byłeś(-aś) w Wypoczęty Wół? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem