Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (2 799)
Filtruj recenzje
2 799 wyniki
Oceny podróżnych
1 656
773
269
59
42
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
1 656
773
269
59
42
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
2 z 7 wśród 2 799 recenzji
Zrecenzowano: 16 września 2018

Wypoczynek w tym hotelu to czysta przyjemność pod każdym względem. Pokoje przestronne, czyściutkie, każdego dnia sprzątane. Olbrzymi ogród w którym znajduje się hotel pięknie utrzymany z kwiatami i zielenią, jest gdzie spacerować. Baseny przestronne czysto, nigdy nie było problemu z leżakami. Plaża piaszczysta, zejście do morza na linii wody trochę kamyków, ale buty do pływania moim zdaniem zbędne. Po paru metrach robi się głęboko, dla nas to był plus, dla rodzin z dzieciakami może to być minus. Na plaży bez problemu o każdej porze dnia można znaleźć leżak. Za leżakami piękne altanki w których można darmowo odpoczywać na leżakach. Jedzenie to powinien być osobny rozdział :) nie da się tego opisać. Jeśli ktoś napisze, że było mało albo monotonnie, to będzie największym kłamczuchem na świecie. Obsługa uśmiechnięta i gotowa na każde skinienie zaspokajać życzenia wczasowiczów. Pozdrowienia dla Mahmuda w restauracji, który obsługiwał nas jak by miał do czynienia z samym Sułtanem, i barmana Mehmeda który dbał o to żebyśmy spragnieni nie chodzili. Z całą pewnością jeszcze tu wrócimy.

Termin pobytu: maj 2018
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Obsługa
1  Dziękujemy, Janek_big
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: _TTHotels_TR_, General Manager, TUI FAMILY LIFE Tropical ResortOdpowiedź udzielona 17 września 2018
Tłumaczenie Google

Dear Janek_big - thank you very much for your valuable feedback!
As you say, we have a dedicated and hard working team at the hotel, who will do their very best to ensure that everyone receives the best possible service. We are pleased to receive inspiring words which have further encouraged our entire team to provide enhanced services to all our esteemed guests.
We do hope you will come and see us again soon!

Kind Regards,
Erol Akkuş

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 10 września 2018

Pomimo zróżnicowanych opinii, postanowiliśmy spróbować i odwiedzić ten hotel. W Turcji byliśmy czwarty raz i lubimy zwiedzać nowe miejsca, natomiast jednak musimy stwierdzić, że to miejsce jednak leży na ostatnim miejscu. Plusem jest krótki transfer z lotniska do hotelu ok. 20/30 minut. Niestety mieliśmy takie godziny wylotu, że byliśmy jeden dzień do tyłu, a przy końcu wakacji, musieliśmy wykupić sobie dodatkowe godziny pobytu w hotelu, bo doba hotelowa jest do 12:00 w południe, a wylot mieliśmy o 4:55 następnego dnia, więc nie za wesoło. Jeśli chodzi o przedłużenie pobytu, to trzeba trafić na odpowiednią osobę, bo jedna nie była zorientowana i poinformowała nas, że może nam pokój przedłużyć do 18:00, a inni mieli spokojnie do 2:00 w nocy, więc można było zostać praktycznie do końca w pokoju, a nie tak jak my. Opuściliśmy pokój o 18:00 i do 2:10 czekaliśmy na walizkach. Pokój średni. Widać, że jest wyremontowany. Są niedoróbki. Moje pierwsze wrażenie, to jak bym weszła do obiektu sanatoryjnego. Raczej pokoje nie były sprzątane. Zauważyłam, że chyba 2 dni tylko było odkurzone na cały pobyt 7 dni, ale tylko w łazience. Ręczniki chyba były wymieniane, albo układane. Dekoracyjne ułożenie na łóżku było tylko raz. Owszem były żywe kwiaty, ale niestety wychodziły z nich robaczki, gdzie później było ich pełno na łóżku. W pokoju jest lodówka, która raczej tylko BARDZO delikatnie chłodzi. Nie ma minibaru. W lodówce nic nie ma, żadnych napoi, wód, ani innych rzeczy. Widać, że ten hotel miał 4 gwiazdki. Ja oceniłabym ten hotel bardziej na 3 gwiazdki.
Jeśli chodzi o wyżywienie, to muszę napisać, że śniadania i obiady ciągle takie same, czasami niektóre posiłki, np. ciasta były z dwóch dni, podawane na śniadanie i obiad. Kolacje zróżnicowane. Tematyczne: meksykańska, chińska, włoska, europejska, itd. Kolacja w restauracji była o godzinie 18:00 i jak podeszłam do makaronów, to były one już zimne. Obiady były podawane w barze przy basenie. Dla mnie śmieszne jest określenie „Snack bar”, dla mnie to bar z przekąskami, typu jakieś owoce (w których za bardzo nie szło wybierać, były podstawowe, typu arbus, mango, pomarańcza, grejpfrut, banan), orzeszki, jakieś suche ciasteczka, coś przekąskowego. A tutaj tego nie było. Co więcej trzeba BARDZO uważać, bo przy basenie stoi Pan z lodami Carte Dor, Algida i te lody są płatne! 10 Lirów za jedną gałkę. Pod restauracją główną są podawane lody z maszyny – nie płatne o smaku waniliowym, bananowym i czekoladowym. Jeśli chodzi o drinki alkoholowe i bezalkoholowe – bez szału. Wszystko było podawane na odczepne. Smak drinków – bardzo słaby. Natomiast w drugim barze Thea’s coffe (chyba) – chcąc wziąć sok z owoców, trzeba zapłacić. Chcąc skorzystać z domku, który jest nie daleko na trawie, przy alei z jaśminów, trzeba zapłacić. Kolejna restauracja zapomniałam nazwy, ale zaczyna się Green … , też trzeba zapłacić. Ogólnie trzeba się pilnować, czy to co się bierze, jest objęte all inclusive. Kawa jest podawana z maszyny, herbata w normalnych szklankach, ale z dzbanuszka. Ale ogólnie szło się najeść.
Obsługa hotelowa: w recepcji i restauracji w ok., natomiast inni brak znajomości języka angielskiego.
Animacje: totalna porażka, jeśli chodzi o dorosłych. Nie korzystaliśmy z tych klubów dla dzieci, bo nie mamy dzieci, ale amfiteatr o 21:30, gdzie niby miały być animacje dla dorosłych, były raczej dla dzieci. Rozpoczęcie animacji na wielkim ekranie, ukazujące żarówki, gdzie trwało to z 5 minut. W ogóle animacje nie ciekawe. Parę razy po prostu wyszliśmy, bo nie chciało nam się na to patrzeć. Widać, że jedni się starają, a inni mają wszystkich gdzieś. Brak słów. Jeśli chodzi o jakieś zabawy przy basenie – masakra, prawie codziennie to samo i oczywiście wszystko dla dzieci. Codziennie fitness w basenie, dla dorosłych, ale ile można tego słuchać, bo codziennie było to samo. Muzyka przy basenie, codziennie taka sama.
Sam obiekt ok. Można sobie pospacerować.
Zjeżdżalnie były od określonej liczby wieku. I np. na zjeżdżalnie dla dorosłych wchodziły takie małe dzieci, których z ledwością było widać od ziemi, a na zjeżdżalniach typowo dla dzieci, gdzie były 3 zjeżdżalnie, było dzieciaków znikomo. To nas denerwowało. Same zjeżdżalnie nie robią wrażenia.
Plaża: piaszczysto – żwirkowa, wejście do morza ciężkie, bo było bardzo dużo kamieni, łagodne zejście i później już było pod szyję wody. Jak dla mnie, niebezpiecznie. Leżaki przy plaży, bardzo brudne. Nie wiem, czy tam w ogóle jest sprzątane.
Szczerze napiszę, że więcej razy tutaj nie przyjedziemy. Niby nie było źle, ale nie było tego zachwytu. Z pokoju mieliśmy widok na ulicę. Zdecydowanie za podobną kwotę mogłabym z czystym sumieniem polecić Hotel Aquasis Deluxe Resort & Spa i przebija o wszystkie cechy hotel TTH, wszystko tam było lepsze.
Spotkanie z rezydentem było raz, jak poprosiliśmy o pomoc przy przedłużeniu doby hotelowej, to stwierdziliśmy, że może jednak sami damy jakoś radę.
Nie polecamy tego hotelu, za tą kwotę. Widać, że są to 4 gwiazdki.

Wskazówka dotycząca pokoi: My mieliśmy pokój na ulicę. Ale raczej było cicho.
Termin pobytu: wrzesień 2018
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Obsługa
Dziękujemy, michalina17
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: _TTHotels_TR_, General Manager, TUI FAMILY LIFE Tropical ResortOdpowiedź udzielona 13 września 2018
Tłumaczenie Google

Dear michalina17 - thank you for taking the time to share your review.
It is always a challenge for us to meet expectations and it seems in your case we succeeded in some areas better than others.
Our late check-out is till 18:00 and it's subject to rooms availability. In all our rooms we have a mini fridge and we supply water, we don't have a mini bar , it's clearly stated on all our official sources and brochures. We offer a wide range of food for every meal as we try and cater for a wide range of tastes and nationalities. It is such a pity you were unable to find something to enjoy amongst the choice. We do have free Gazebos on the beach and you are welcome to use it.
Though we would prefer you had a better experience at our hotel, we would like to thank you for sharing your thoughts and we hope that you will consider us again on your next visit to Turkey.

Kind Regards,

Erol Akkuş

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 15 sierpnia 2018 z urządzeń przenośnych

Hotel idealny dla rodzin z dziećmi. Każdy znajdzie coś dla siebie. Duży basen że zjezdzalniami, obok mały basen dla dzieci z wejściem do niego od poziomu "0" co jest idealne dla bobasow.
Kolejny basen brodzik, obok kilku super klimatyzowanych mini klubów basen z trzema zjezdzalniami dla mniejszych dzieci myślę że od 4 roku życia. I malutki brodzik cały zadaszony.
Ogromny ogród ze strefa relaksu i wypoczynku, korty tenisowe, boiska do piłki nożnej, strzelanie z łuku, boisko do siatkówki plażowej.
Pokoje bardzo czyste i przestronne rozłożone w budynkach na terenie obiektu. Jedzenie przepyszne i bardzo urozmaicone. Co najważniejsze dla dzieci duży wybór smakowitych rzeczy, pyszne lody typu włoskie.
Wszystkie produkty w restauracjach oznaczone alergenami!!! Oddzielna przestrzeń w restauracji z produktami dietetycznymi tak chleb bezglutenowy, mleko sojowe i inne.
Bardzo miła i pomocna obsługa, wifi na terenie całego kompleksu w cenie.
Nie ważne o której godzinie przyjdzie się na basen czy plaże leżaków starczy dla każdego.
Plaża ładna i baaaardzo szeroka piaszczysto-żwirkowa, parasole, leżaki i łóżka z baldachimami w cenie.
Na pewno wrócimy do tego hotelu!!!
Mega duży pozytyw za animację. Klub Itaki z Panią Irką i Klaudia super- dzieci nie chciały z niego wychodzić. Mega duży plus za animację hotelowe - około 25 animatorów, którzy cały dzień umilają czas a wieczorem wspaniale show-w żadnym innym hotelu w jakim byliśmy nie było nawet namiastki tego - nawet spektakl dla dzieci typu Disney on Ice tylko na scenie

Termin pobytu: sierpień 2018
Typ podróży: Podróż z rodziną
1  Dziękujemy, Małgorzata P
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: _TTHotels_TR_, General Manager, TUI FAMILY LIFE Tropical ResortOdpowiedź udzielona 19 sierpnia 2018
Tłumaczenie Google

Dear Małgorzata P - thank you very much for your detailed feedback about your visit to our hotel.

It makes us all feel very happy to learn you and your family enjoyed a great holiday and were well looked after by our staff.
We hope you will come and visit us again one day soon!

Kind Regards,

Erol Akkuş

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 15 sierpnia 2018

Hotel na pewno nie ma 5* maksymalnie 4*. Położony na rozległym terenie w pięknie utrzymanym ogrodzie.
Plaża znajduje się bezpośrednio przy hotelu, szeroka, piaszczysta (piasek gruboziarnisty) z kamieniami przy wejściu do wody. Szybko woda staje się głęboka. Na plaży leżaki i parasole (z niewiadomych względów parasole mają wysokość 120???? i nie ma możliwości ich podwyższenia).
Pokoje duże, codziennie sprzątane, fajnie urządzone chociaż mało półek, miejsc na ubrania, a dodatkowo w naszym pokoju (1015) był grzyb na ścianie.
Jedna restauracja główna (śniadania i kolacje), lunch w restauracji przy głównym basenie. Dodatkowo trzy restauracje "ala carte", naleśnikarnia oraz lodziarnia (w godzinach 14-17, 19-21). W barze przy plaży przekąski - frytki i sandwiche.
Dwa bary przy głównym basenie, bar na plaży z wieczorną dyskoteką, bar w lobby.
Pięć basenów: dwa dla małych dzieci (40 cm woda) z czego jedne zacieniony całkowicie a drugi z małą zjeżdżalnią. Jeden z trzema niewielkimi zjeżdżalniami dla dzieci ( głębokość 85 cm) jeden spokojny 140 cm głębokości i ogromny basen główny z dwoma dużymi zjeżdżalniami oraz wydzieloną częścią dla dzieci. Bez większych problemów z dostępnością leżaków.
Leżaki można było także stawiać na trawie, pod drzewami itd. Mimo że bardzo dbano o ogród był on dostępny dla gości, można było rozłożyć się na trawie bez obawy że się ją niszczy.
Na ternie jeden plac zabaw - nie zacieniony.
Posiłki smaczne i urozmaicone, kącik dla dzieci i dietetyczny. Śniadania tradycyjne jak wszędzie: jaja na milion sposobów, płatki, sery, wędlina (wiadomo jaka), tosty, warzywa, owce mnóstwo różnego rodzaju pieczywa.
Lunch - przy basenie, zawsze hot=dogi i hamburgery. Frytki, mięsa na kilka sposobów i ryba, Makarony, ryże, warzywa, sałatki i kilka rodzajów owoców. Także desery - podobnie jak na kolacji ale o wiele mniej rodzajów jedzenia.
Kolacja - co wieczór inny temat - owoce morza, turecki, włoski, azjatycki itp. Mięso (kurczak, indyk, wołowina) na kilka- kilkanaście sposobów, ryby na co najmniej na dwa sposoby (były łososie i miejscowe ryby), były także krewetki, mule. Mnóstwo przystawek i dodatków, ciast, deserów i smakołyków. Zawsze był jeden kucharz serwujący jakiś jeden rodzaj deseru, jeden do sałatek. Owoce - arbuz, melon, pomarańcze, grapefruity, jabłka, gruszki, nektarynki, banany i winogrona.
Obsługa szybko zbiera brudne naczynia i sprząta ze stołów. Zawsze uśmiechnięci mimo naprawdę ciężkiej pracy ( są od rana do wieczora te same osoby).
Animacje w języku angielskim, dla dzieci - te organizowana przez ekipę miejscową - bardzo słabe, te organizowane przez polskie i rosyjskie animatorki ( w beach barze) też średnie.
W godzinach 10-12:30 oraz 14-16 był dostępny Mini Klub organizowany przez Itakę - Pani Klaudia i Irka, naprawdę fajne. Nasza czteroletnia córka nie chciała wyjść tak pokochała p. Klaudię.

PODSUMOWUJĄC największe atuty hotelu to jedzenie, obsługa i czystość. Hotel jednak jest stary i zniszczony.
Fajnie że leży blisko lotniska - transfer 20 min.

Termin pobytu: sierpień 2018
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
1  Dziękujemy, Asia S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: _TTHotels_TR_, General Manager, TUI FAMILY LIFE Tropical ResortOdpowiedź udzielona 17 sierpnia 2018
Tłumaczenie Google

Dear Asia S - thank you very much for your detailed feedback about your visit to our hotel.

We are all delighted you enjoyed a great family holiday and do hope you will all come and see us again soon.

Kind regards,

Erol Akkuş

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 6 sierpnia 2018

Przebywałem z tym hotelu w lipcu 2018r.
Hotel położony jest na sporym obszarze. Podróż z lotniska zajmuje ok. 20 min. Teren hotelu jest bardzo czysty, zielony i utrzymany w bardzo dobrej kondycji. Na terenie kompleksu jest bardzo dużo miejsc gdzie można spokojnie spędzić czas lub oddawać się rozrywkom. Moim zdaniem rewelacja. Rodziny z dziećmi będą zachwycone (animatorzy, zabawy itp.). W głównym budynku znajdują się sklepy (także przy basenie), SPA i siłownia.
Recepcja/obsługa - bardzo miła, pomocna obsługa zarówno w recepcji jak i w całym hotelu
Pokoje - obszerne, czyste, posiadają balkony (na balkonie stolik, krzesełka i suszarka na ręczniki) i klimatyzację. Rozmieszczone są w kilkunastu budynkach. Okno balkonowe wyposażone w siateczkę przeciwko owadom., Łazienka z prysznicem i umywalką.
Posiłki/restauracja - śniadania i kolacje serwowane w głównym budynku, obiady przy głównym basenie. Jakość i ilość REWELACYJNA. Każdy znajdzie coś dla siebie: pieczywo, dania mięsne, rybne, warzywa, owoce, desery - wszystko przepyszne. Miejsc w restauracji pod dostatkiem. Obiady można zjeść przy basenie - spore, zadaszone miejsce. I jak w opisie powyżej, moim zdaniem wszystko bardzo smacznie.
Bary/napoje - na terenie hotelu jest kilka barów, w których można zamawiać napoje bezalkoholowe, alkoholowe, piwo. Nie ma problemu z kolejkami. Bardzo dobrym rozwiązaniem są rozmieszczone w kilku miejscach lodówki z butelkowaną wodą mineralną.
Baseny/plaża/sport - kilka basenów, w tym baseny dla dzieci. Liczba leżaków jest duża. Plaża szeroka, piaszczysta, zejście do wody łagodne. Dla dzieci mogą się przydać buty do wody. Liczba leżaków jest spora, nigdy nie ma problemu ze znalezieniem miejsca. Korty tenisowe, boiska do piłki nożnej, siłownia, basen kryty dopełniają kompletu rozrywek sportowych.
Otoczenie - hotel położony jest z dala od dużych miejscowości. Pieszo lub taksówką można udać się do Sarıgerme. Busem można podjechać do miejscowości Ortaca.
W Sarıgerme jest wypożyczalnia samochodów - ciekawa propzycja (drogi są dobre, ruch niewielki).
Zdecydowanie polecam ten hotel. Jak już wspomniałem rodziny z dziećmi będą zachwycone. Moja rodzina będzie wspominała ten urlop bardzo, bardzo dobrze.

Termin pobytu: lipiec 2018
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Lokalizacja
    • Pokoje
    • Obsługa
4  Dziękujemy, Lukasz1932
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: _TTHotels_TR_, General Manager, TUI FAMILY LIFE Tropical ResortOdpowiedź udzielona 9 sierpnia 2018
Tłumaczenie Google

Dear Lukasz1932 - thank you very much for taking the time to write such a wonderful review which is incredibly encouraging and greatly appreciated! It makes us all feel very happy to learn you and your family enjoyed a great holiday and were well looked after by our staff.
It would be a great pleasure to welcome you back to the TUI Family Life Tropical Resort.

Kind Regards,

Erol Akkuş

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji