Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
TripAdvisor
Costa Adeje
Opublikuj
Skrzynka odbiorcza
Wyszukaj
Pobliskie hotele
Recenzje (5 652)
Filtruj recenzje
5 653 wyniki
Oceny podróżnych
2 079
2 017
992
360
205
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
2 079
2 017
992
360
205
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
23 z 28 wśród 5 653 recenzji
Zrecenzowano: 26 sierpnia 2019

Bardzo udany pobyt w Hotelu Jacaranda !!! Polecam z pełnym przekonaniem ! Czysto, świetna, różnorodna kuchnia, profesjonalna i życzliwa obsługa, wiele atrakcji także dla dzieci, miejsc do sportu, duże baseny, mnóstwo leżaków, bezpłatny sejf. Ułatwieniem jest także mieszcząca się tu wypożyczalnia aut z podziemnym parkingiem - polecam. Bardzo dobrze zaopatrzony sklepik z pamiątkami w świetnych cenach. W kompleksie hotelowym jest wszystko, czego trzeba podczas urlopu. Doskonała lokalizacja (do plaży 5 min. piechotą, w pobliżu sklepy, centrum handlowe, targ lokalny, przystanki - 30 m od hotelu w obu kierunkach). Doskonałe animacje dla dzieci i dorosłych - DZIĘKUJĘ szczególnie MICHAŁOWI oraz DIANIE z POLSKI, a także gratuluję profesjonalizmu i zaangażowania ich współtowarzyszom z innych krajów !

Wskazówka dotycząca pokoi: Pokoje od ulicy na I piętrze (wg. oznaczeń hotelu jest to 3 piętro) ciche i nienasłonecznione,choć bez widoku na ocean.
Termin pobytu: sierpień 2019
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Obsługa
Dziękujemy, spidix
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Best_Jacaranda, Manager, Hotel Best JacarandaOdpowiedź udzielona 30 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear spidix

Thank you so much for your excellent review. We are glad to read you had a fantastic stay at the Best Jacaranda and we appreciate your compliments to our facilities and services. We will also share your kind words with our animation team who will be very happy to know you enjoyed your time with them.
It was a pleasure for us to have you as our guest and we hope to see you back soon.
Best regards,
The Management.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 13 sierpnia 2019

Świetni animatorzy którzy pozwalają prowadzić z nimi aktywności takie jak stretching czy aquagym, ciekawe animacje, piękny hotel, duży wybór dobrego jedzenia z chęcią wróciłabym tutaj za rok. Polecam każdej rodzinie.

Termin pobytu: sierpień 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, Lena J
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Best_Jacaranda, Manager, Hotel Best JacarandaOdpowiedź udzielona 19 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Lena.
Thank you for having chosen the Best Jacaranda for your stay in Tenerife and for yur excellent review. We are pleased to read you have enjoyed your time with our animation team and that you would love to come back. We are sincerely looking forward to having you again as our guest.
Best regards,
The Management.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 7 sierpnia 2019

Jestem pierwszy raz na teneryfie I jestem bardzo mile zaskoczony ludzmi ktorzy organizuja tutaj animacje dla dzieci I doroslych , naprawde robia super robote szczegolnie 2 polskich animatorow Michala I Diany. Pozdrawiamy

Termin pobytu: sierpień 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, Dawd G
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Best_Jacaranda, Manager, Hotel Best JacarandaOdpowiedź udzielona 15 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Dawd G

Thank you for taking the time to share your experience at the Best Jacaranda with us and other future travellers. We are really happy to know you enjoyed your stay with us and we sincerely appreciate your compliments to our animation team.
It would be a pleasure for us to have you as our guest again in the not too distant future.
Best regards,
The Management.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 4 sierpnia 2019

Zalety hotelu to: są pokoje z widokiem na morze, mało ale są, pokoje czyściutkie, spore, dobrze wyposażone, smaczne jedzenie i duży wybór dań, kolacje tematyczne (raz azjatycka, raz włoska, raz jakaś inna itd), Cava do śniadanka dobrej jakości, lokalizacja OK-jest naprawdę 5 minut do plaży; obsługa barów sprawna i szybka, w większości przypadków uśmiechnięta, drinki i piwko lane bez oszczędności wiec nie trzeba latac co 5 minut uzupełniać kubeczki, basen z podgrzewaną wodą, sejf bezpłatny, całkiem przyzwoite bezpłatne WiFi.
Wady: szklane, przeźroczyste drzwi w łazience, nie zamykane-straszna głupota, mały wybór drinków w opcji AI, baseny-trochę małe jak na tak wielki hotel, mała ilość leżaków i parasoli (ciężko o leżak w szczycie sezony koło 9, wszystkie rezerwowane juz od 7 rano), brak jest wieczorem miejsca do siedzenia z barem na zewnątrz, jest bar czynny wieczorem bodaj do 23.00 ale tylko wewnetrzny-to chyba najwieksza wada bo wieczory są przecudowne ale drinka wypić mozna tylko w dusznej, dość ponurej sali. Małe i duszne windy, trochę także trzeba się na nie naczekać, zdarzało się ze jeździły jak chcialy tzn nie na pietra które zażądaliśmy przyciskiem.
Wadą jest także gburowaty Rosjanin w recepcji, Kiril. Otóż przyjechaliśmy w nocy, mieliśmy zarezerwowany pokoj o podwyższonym standardzie, mimo że to udowodniliśmy umową, dał nam pokój najgorszy z mozliwych. Poprosiliśmy o pokój cichy- niestety dostaliśmy taki że nie dało się spać bo okna były na stronę bardzo ruchliwej ulicy, skłamał że nie sprzedają pokoi z widokiem na morze bo takich nie ma, poprosiliśmy o najwyższe możliwe piętro, dostaliśmy piąte, z jak Pan stwierdził maksymalnie siedmiu-co już następnego dnia okazało się nieprawdą. W dodatku w pokoju strasznie śmierdziało. Niby przygotowali kolację dla tych co przyjeżdzają późno ale w restauracji nikogo nie ma, drzwi zamknięte, z dzieckiem o 2 w nocy szukanie kogoś kto te drzwi otworzy, jak już się udało wejść to w zastaliśmy w restauracji syf, łącznie z rozbitymi szklankami na podłodze, jedzenia prawie brak bo już się skończyło. Suche bułki, troche suchego chorizo i suchego serka. Pan z Rosji na recepcji jakość się nie przejął. Na następny dzien rano, reklamujemy pokój, po 5 minutach przesympatyczna Pani znalazła 2 pokoje do wybory, z pięknym widokiem na morze, na 9 piętrze. Zatem chyba zdarzył sie cud przez jedna noc (a nawet kilka godzin)-wybudowali dwa piętra! Zatem Pan Rosjanin na recepcji- Kiril akurat strasznie popsuł wizerunek hotelu.(tu wiadomośc do przełożonych-ten Pan w dodatku jest bardzo gburowaty, nie miły, pracuje jakby musiał, wszystko robi z łaską, jakby zapomniał że goście których obsługuje tak naprawdę płacą mu za pracę, nie nadaje się do pracy z ludźmi, niech idzie wózki pchać w Tesco albo innym podobnym).
Zdarzyło nam się także znaleźć kawałki szkła w basenie dla dzieci, syn wyłowił kilka dość sporych kawałków szkła. Basen co prawda zamknięto i odkurzono, niemniej nie powinno sie to zdarzyć.
Dla chętnych wynajmu samochodu, polecam wypożyczalnię w hotelu, ceny takie same jak w innych wypożyczalniach, a nawet niższe bo maja promocje i mozna się potargować. My dostaliśmy wielkie Berlingo na dwa dni za 71 EUR, w dodatku jest parking w podziemiach hotelu bezpłatny. Biorąc auto z innej wypozyczlani-parking bodaj 8 eur lub można parkować na ulicy przed hotelem jak się znajdzie miejsce.
Generalnie i tak hotel bardzo fajny, nie bez wad, ale w porównaniu z Playa la Arena oraz Adeje Gran jest chyba najlepszy. Gdyby nie Rosjanin i brak wieczornego baru na zewnątrz byłoby idealnie. Reszta wad jest do przeżycia i nie są one uporczywe, a zalety rekompensują niedogodności. Mimo wszystko polecam.

Wskazówka dotycząca pokoi: decydowanie warto dopłacić do podwyższonego standardu, nie brać pokoi od strony ulicy-jest bardzo głośno.
Termin pobytu: lipiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Jakość noclegu
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, piotrw157
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Best_Jacaranda, Manager, Hotel Best JacarandaOdpowiedź udzielona 14 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Piotr

Thank you very much for sharing your valuable feedback with us. We are really happy to know your experience at the Best Jacaranda was the best of your three visits to our island. We appreciate your positive comments regarding the cleanliness of our facilities, our food, our service and the location of the hotel.
With regard to the bathroom door we would like to bring to your knowledge that not all our rooms have a glass door. We will be more than happy to allocate you a room with a wooden door on your next visit to our hotel.
According to our hotel policy, reserving sunbeds is not allowed. We are now undertaking new measures to guarantee the respect of this standard. However, there is no need to worry about finding a sunbed as we do have enough of them for all our guests at all times.
We would also like to inform you that we have now an open-air chill-out bar, open every evening except Tuesdays. Every Tuesday evening, until the end of Summer, we are having a laser party at the swimming-pool as well.
We are very disappointed to read your negative comments about our receptionist. Our teams are often praised for their friendliness and helpful attitude, so we apologise that you did not get to experience it on this occasion. Please be assured that this is not how we usually operate, and your feedback has been shared with the team for training and quality control purposes going forward. However, we would like to clarify there was a misunderstanding with your reservation and that was the reason why you were allocated a room overlooking outwards. The receptionist did not lie when he said we don't sell rooms overlooking to the ocean. We have a few rooms with sea view but they are only allocated upon request. We didn't have any requests from you or your tour operator asking for a sea view room. We didn't receive any requests asking for a high floor either. When you came back to the reception the next day in the morning, we were able to speak with your tour operator and they confirmed us that you had booked a room overlooking the swimming-pool and our reception staff offered you a room change. The room you were offered on the 9th floor was not available when you check-in. It became available the next day in the morning.
We did not build up two new floors during the night. Due to the misunderstanding I mentioned before, you had initially a room overlooking outwards and the highest floor of this type of rooms is the 7th. The rooms on the 8th and 9th floors are pool-view rooms and, in any case, they were not available when you checked-in.
Please accept our apologies that the cold dinner you got when you arrived at 2am was not adequate. We prepared food for all the guests who arrived after the closing time of the restaurant but, apparently, other guests ate your food and they dropped a glass on the floor too. When you informed our receptionist about it, it was not that he didn't care, but he didn't have the possibility to prepare anything else for you. We keep the restaurant door closed to prevent other guests, who don't have a cold dinner reserved, from getting to the restaurant. To access the restaurant you just have to ask at the reception desk.
We are happy to know that, despite this issue, you were satisfied with your stay at our hotel and that you would recommend it. We hope that you can give us another opportunity in the future to show you we can offer a better service.
Best regards,
The Management.



También encontramos pedazos de vidrio en la piscina infantil, mi hijo sacó algunos pedazos de vidrio bastante grandes. La piscina está cerrada y aspirada, pero no debería suceder. En general, el hotel es muy agradable, no sin fallas, pero en comparación con Playa la Arena y Adeje Gran es probablemente el mejor. Si no fuera por el ruso y la falta de un bar al aire libre sería perfecto. El resto de las desventajas se pueden sobrevivir y no son persistentes, y las ventajas compensan las molestias. Lo recomiendo de todos modos.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 24 lipca 2019

Piękne miejsce, w cudownym miasteczku!
Pobyt 2 tygodniowy spędzony najlepiej jak można! Super ekipa animacyjna która zabawia gości cały dzień! Nie da się tutaj nudzić. :) hotel bardzo zadbany, jedzenie pyszne !

Termin pobytu: lipiec 2019
Typ podróży: Podróż ze znajomymi
Dziękujemy, Bani300
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: HotelesBest, Manager, Hotel Best JacarandaOdpowiedź udzielona 1 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Customer,

It is our greatest reward to learn that your stay with us was highly satisfactory, having enjoyed the attention received from our staff, clean room and great location. We are also delighted to hear that you had a wonderful time here!

Your kind words are the best reward to all our day-to-day effort and we are truly grateful to read that you speak so highly about us.

We are looking forward to welcoming you back!

Best regards,

Management Hotel Best Jacaranda

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji