Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
TripAdvisor
Kalamaki
Opublikuj
Skrzynka odbiorcza
Wyszukaj
Pobliskie hotele
Recenzje (1 860)
Filtruj recenzje
1 861 wyniki
Oceny podróżnych
812
565
269
119
96
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
812
565
269
119
96
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
3 z 8 wśród 1 861 recenzji
Zrecenzowano: 8 września 2019 z urządzeń przenośnych

My osobiście byliśmy w Carreta Island- jednak jej na liście nie ma-a ja chce podzilić się opinią na temat tego hotelu. Carreta Beach byliśmy tam chyba 3 razy- wszystko ok. Zgadzam się że hotel rewelacja, obsługa, jedzenie i aqua park też. Jednak jego odnoga Carreta Island pozostawia wiele do życzenia. Oprócz tego że w hotelu są sami polacy, obsługa mówi po polsku i są nowe pokoje to byłoby tyle. Brak ratowników przy basenach - gdy zapytałam się dlaczego usłyszałam że nie ma takiej potrzebyludzie przecież tsm są dzieci obsługa średnia. Jedzenie dowożą z Carrety Beach. Gdy na obiejdzie godzina 13.00 zepsuły sie dystrybutory nie postawiono nic do picia oprócz piwa, kawy i herbaty- zatem dziecku 1.5 roku nie miałam co dać, jak podeszłam do pani, która zawsze codziennie odchacza twój numer pokoju jak wchodzisz na stolówke- czarne włosy, aparat na zębach- zapytać kiedy będą napoje powiedziała że nie wie. Gdy podeszłam po 30 minutach ponownie, pani powiedzia mi że się zepsuły i jak chce pić ja albo moje dziecko to żebym zeszła na dół do baru i sobie wziela z całym szacunkiem ale na hotel 4 gwiazdkowy taki standard obsługi i takie hasło do gościa to nie w sieci hoteli ale w podrzędnej villi. Ponadto jak wyjde to już nie wejde bo pani przecież odchaczyła że byłam na obiedzie. Szok. Jak powiedziałam tej pani ze jest problem z dystrybutorem to niech wystawią dzbanki z piciem lub wodę w butelkach to usłyszałam ze to nie ma sensu bo za 30 minut obiad się kończy a ona mi nie przyniesie bo musi stać i odchaczać ludzi. Nie przeprosila mnie za hasło chcesz to se przynieś tylko jeszcze miała focha ze jej tylek zawracam. Przepraszam bardzo ale dla mnie ktos taki nie powinien tam pracować. To jest jej praca- ona za to dostsje pieniadze. Ponadto jadąc na wycieczki całodniowe hotel nie zapewnia lunch boxsow. Woda jest niezdatna do picia a hotel nie zapewnia wody do pokoju w butelkach. Bardzo też nie podobało mi się zachowanie barmanów w barze. Polacy wiadomo ino kielon, seta albo dwie. Ale jezeli kelner pije z gosciem hotelowym bo kn sobie tak zyczy to juz nie jest smiesxne. Jak zazyczylam sobie wody do obiadu i nie dostalam. Ten pan jest w pracy i raczyc sie jaenie alkoholem z gosciem to prosze Państwa z calym szacunkiem sle nie zdziwie sie jak za oare euro z baru znikna flachy bo polak dostal do pomoju. Moim zdaniem jeśli kierownictwo czegoś nie zmieni to hotel bardzo dużo straci ale w końcu jak mówią grecy siga siga.

Termin pobytu: czerwiec 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
1  Dziękujemy, J237GZkatarzynak
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: prcaretta2019, Public Relations Manager, Carreta Beach Holiday VillageOdpowiedź udzielona 13 września 2019
Tłumaczenie Google

Dear J237GZkatarzynak

Thank you for your review. We are sorry to hear that there has been some issues and we will of course look into these.

Kind regards
Louise

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 7 września 2019 z urządzeń przenośnych

Byliśmy na wakacjach z dwójką naszych dzieci w wieku 2 lata i 8 lat jest największą atutem hotelu jest Water Park jest naprawdę dobrze zagospodarowany. Jeśli chodzi o jedzenie to bez rewelacji. Najgorsze było śniadanie english breakfast każdego dnia. nieograniczone lody dla dzieci. Obsługa hotelu bardzo miła i pomocna szczególnie kelnerzy w restauracji.

Termin pobytu: wrzesień 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, Magdalena S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: prcaretta2019, Public Relations Manager, Carreta Beach Holiday VillageOdpowiedź udzielona 13 września 2019
Tłumaczenie Google

Dear Magdalena S

Thank you for your review. We are glad to hear that you have had a nice holiday but of course sorry to hear that there has been some issues and we wished that you have brought these to us during your stay so that we could have helped you.

Kind regards
Louise

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 3 września 2019

Hotel wybraliśmy z uwagi na oferowane atrakcje. I tu faktycznie było świetnie, różnorodność hotelowych atrakcji robiła wrażenie i naprawdę chętnie bym tutaj piał z zachwytu nad hotelem. Niestety zachwyty skutecznie nam gasiły liczne "uwagi" i sumarycznie daję tylko cztery gwiazdki, bowiem mimo atrakcji, hotel nam wypadł jakoś bladziej, niż wypaść by mógł.
Zacznijmy jednak od plusów:
+ park wodny, sztuczna fala, "leniwa rzeka", liczne baseny... naprawdę było w czym wybierać. Szczerze mówiąc, brakowało mi trochę głębokiego basenu, w tych, co były fragmentami głębokość osiągała 1,5-1,6m, ale jedynie na maleńkim obszarze. Jedyny wyjątek stanowił basen ze sztuczną falą, tam głęboka część była spora, ale ten leżał na uboczu.
+ leżaki. To chyba pierwszy wakacyjny hotel odwiedzany przeze mnie, w którym odwieczny problem zarezerwowanych ręcznikami od wczesnych godzin rannych WSZYSTKICH leżaków po prostu nie istniał. Powód był prozaiczny: leżaków było dużo, możliwe, że więcej, niż gości.
+ bliskość głównej miasteczkowej ulicy z mnóstwem sklepów (we wszystkich to samo) i naprawdę fajnych restauracji (mocno polecam choć na jeden wieczór machnąć ręką na hotelowe jedzenie i spróbować prawdziwej greckiej kuchni),
+ cogodzinny transport na plażę i możliwość korzystania z barów w hotelach sieci Carreta położonych przy plaży.
+ przylegający do hotelu park rozrywki (osobno płatny) jako dodatkowa atrakcja.
+ brak kolejek (bądź naprawdę niewielkie) w restauracji.
Tyle plusów. Teraz będą minusy:
- kuchnia. Ja wiem, że gdy się czyta opinie na temat dowolnego hotelu, w pierwszych pięciu z pewnością się pojawi argument "monotonne jedzenie". Niestety, tu naprawdę było monotonne. Codziennie te same potrawy, z dokładnością do może dwóch-trzech, które nie były codziennie, a co drugi dzień. Do tego mizerny wybór deserów i dystrybutory napojów gazowanych, z których regularnie leciała gazowana woda zamiast wybranego napoju, bywało, że jedynie lekko podkolorowana resztkami coli. Ja naprawdę nie spodziewam się cudów, ale miałem tu porównanie z odwiedzonym w zeszłym roku hotelem Roda Beach (Korfu), hotel podobnej kategorii, z podobna ceną za pobyt, a jedzenie (również oceniane w komentarzach jako monotonne) - w porównaniu z tym obecnym rewelacja. Ogromny wybór wszystkiego, dni tematyczne, cały czas pieczona na miejscu pizza (prawdziwa, nie produkt pizzopodobny, który i tu się pojawiał), restauracje "a'la carte" z rezerwacją miejsc, naprawdę aż miło się chodziło na posiłki. Tu zaś - chodziliśmy "na stołówkę".
- pozostała oferta all inc. była po prostu nędzna. Do wyboru były napoje, fatalnie zorganizowane pod względem higieny samoobsługowe lody i w określonych godzinach frytki/nuggetsy bądź kanapki tostowe (plus kolejka do jedynego opiekacza na 20 minut stania) i jakieś sałatki. A obok bar komercyjny z popcornem, naleśnikami i goframi, z całkiem słusznymi cenami. Dla porównania, we wspominanym wyżej Roda Beach takie atrakcje były dostępne cały dzień i w dużym wyborze.
- rozkład godzinowy, w którym poszczególne atrakcje były czynne. To pewnie miało jakiś większy sens, ale dla gości hotelowych było po prostu męczące: sztuczna fala od 11 do 11:30, frytki od 12:15 do 12:45, siłownia od 16 do 18... (godzin w tej chwili nie pamiętam, wpisuję przykładowe, by pokazać, o co chodzi).
- W plusach chwaliłem hotel za przylegający doń park rozrywki. Teraz wpiszę go jeszcze raz z minusem. Za ceny. Chyba nie bez powodu większość urządzeń parku świeciła pustkami, po prostu były zbyt drogie.
- leżaki i przylegające doń stoliki. Fajnie że było ich dużo i że zawsze można było znaleźć coś wolnego. Niefajnie jednak, że zwłaszcza w zacienionej strefie przy basenie ze sztuczną falą były to stare, rozklekotane leżaki, a stoliki tamże były wręcz sine ze starości.
- kolejny minus należy się nie tyle hotelowi, co biuru podróży (Grecos) za wycieczki fakultatywne. Ja rozumiem, że oni nie organizują tego charytatywnie, że to jest dla nich zarobek, ale jeśli te same wycieczki, również z polskim przewodnikiem można zakupić w dowolnej agencji na ulicy za niemal połowę niższą cenę, to chyba coś jest nie tak, prawda? W większości z tych agencji można rozmawiać również po polsku, więc jeśli dla kogoś język jest problemem, niech się nie obawia, w większości z tych ulicznych agencji są nawet napisy po polsku zapraszające do środka. Wejść, spytać o ofertę, porównać z hotelową zawsze można.
- koty. Jak w całej Grecji, było ich tam mnóstwo i daleki jestem od tego, by uważać to za minus, traktowałbym to wręcz jako fajną dodatkową atrakcję, ale niestety nie w tym wypadku. Koty wyglądały bardzo nędznie, ten rezydujący przy "naszym" fragmencie hotelu (miały swoje terytoria i mocno o nie czasem walczyły) miał jakąś straszliwą chorobę skóry, właściwie non stop chodziły po nim muchy i żarły go (one bądź ich larwy) żywcem, a kotek miał w zwyczaju wylegiwać się również na stolikach, bądź hotelowych leżakach. Dla tak dużego hotelu zapewnienie tym kotom jakiejś opieki weterynaryjnej nie byłoby chyba wielkim problemem, a wizerunkowo by to wyglądało znakomicie.

Termin pobytu: sierpień 2019
    • Wartość
    • Czystość
    • Obsługa
1  Dziękujemy, JarekPrzybyl
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: prcaretta2019, Public Relations Manager, Carreta Beach Holiday VillageOdpowiedź udzielona 5 września 2019
Tłumaczenie Google

Dear JarekPrzybyl

Thank you for your review.
We are sorry to hear that not all parts of the holiday have lived up to your expectations.

Kind regards
Louise

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 21 sierpnia 2019

Czytaliśmy opinie przed wylotem i wszystkie były prawdziwe. Hotel ma jedną zaletę-jest na Zakynthos. Jedzenie bardzo słabe tzn. pork&chicken,alkohol tylko orłów oczywiście z plastiku. Walący chlorem aquapark wyłączany co chwile raz z jednej strony raz z drugiej bez sensu. Apartament 30m2 miał 15m2 i 3 poziomy. Hotel słaby, ale jak ktoś nie ma porównania to może się podobać.

Termin pobytu: sierpień 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, Adiabas
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 17 sierpnia 2019

Cena nieadekwatna do jakości. Standard ponizej 4*. Jedzenie malojadalne za wyjątkiem frytek i owoców. Czasem dobry pieczony kurczak i pieczone warzywa. Jedyny plus to park wodny i bliskość miasteczka i na tym koniec. Lody podawane w fatalnyych wsrunkach. Napoje lokalne, mocno rozwodnione.

Termin pobytu: sierpień 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, Renata S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: prcaretta2019, Public Relations Manager, Carreta Beach Holiday VillageOdpowiedź udzielona 18 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Renata S

Thank you for your review. We are sorry to hear that you holiday haven't lived up to your expectations and that you haven't brought the things to our attention while you where here, so that we would able to help. This is the main reason that we are here, to try help if there is anything, so that everyone can enjoy there holiday.

Kind regards
Louise

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji