Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (565)
Filtruj recenzje
565 wyniki
Oceny podróżnych
347
87
47
40
44
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
347
87
47
40
44
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 565 recenzji
Zrecenzowano: 6 września 2019

Po 2,5 godz lotu i 15 min transferu do hotelu dostaliśmy pokój 3 osobowy mieliśmy to szczęście inni nie,pokój no cóż późny Gierek ale czysty klimatyzacja aneksem kuchennym wybrakowanym i lazieneczka,plaża mała dużo wodorostow zwirkowa ale 100 metrów dalej czysta piaszczysta, co do jedzenia to masakra mało urozmaicona ociekajaca oliwą tłuszczem mało warzyw i owoców, nie ciekawie,obsluga miła i uczynna, bylem z rodziną od 28 sierpnia do 4 września i juz tam nie wrócimy reszta gości również nie wrócą tam jak z nimi rozmawiałem, nie polecam, hotel raczej zasługuje na słabe 2 gwiazdki ,

Termin pobytu: sierpień 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, kopidol1968
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 20 sierpnia 2019

Witam .Byliśmy w tym hotelu w długi sierpniowy weekend .Po 2,5h locie i 25 minutach
jazdy autobusem ok 12 w nocy byliśmy na miejscu.Mimo iż kuchnia była już nieczynna zostawili nam parę rzeczy do przekąszenia , także głodni nie poszliśmy spać.Pokój mieliśmy zarezerwowany w najtańszej wersji czyli w piwnicy.
Jakie było zaskoczenie gdy się okazało iż przydzielono nam pokój na piętrze z widokiem na morze ,trochę ograniczonym bo gdy gość zamkną bramę widok znikał,
ale w większości czasu był.Pokój bardzo wysoki więc sprawiał wrażenie jak by miał
z 60m2,bezszelestnie działająca klimatyzacja ,czego chcieć więcej?I tu mały zgrzyt
bo pokój nie był posprzątany po poprzednich gościach.Śmieci w koszach, syf
pod prysznicem i nie dałbym sobie głowy urwać czy pościel była przebrana.Zamiast
iść spać 10 minut musieliśmy poświęcić na ogarnięcie tego syfu ,gdyż baliśmy się
reklamować bo mogliby sobie przypomnieć ,iż nasze miejsce jest w piwnicy.
Pokoje świetnie wyciszone także spać ile wlezie.No ale jak tu spać skoro o 9 rano
są już zarezerwowane wszystkie leżaki jak i na basenie tak i na plaży ,leżaków ok 130szt. a gości dwa razy tyle.Co sprytniejsi to przyjechali z dziadkami ,a dziadek
jak wiadomo długo nie śpi.Posiłki i tu jest temat.Niby wszystko jest ,ale trzeba
wiedzieć kiedy wkroczyć do akcji ,a najlepiej przyjść w momencie otwarcia.
Zdarzało się ,iż na śniadanie brakło chleba i nie było go pół godziny, frytki na
obiad trzeba było upolować tak samo jak arbuz na deser.Większość dobrych
rzeczy było tylko przez chwilę.No a jak udało ci się pojeść to przydatna jest toaleta.
Ludzie dwa sracze publiczne na cały hotel!!!!Mimo ,iż ktoś próbował tam sprzątać
to nie dawał rady.Większość za potrzebą biegała do swoich pokoi.
A wieczorem barek.W barku piwo wino i co ino,ale i tu zgrzyt bo niema zwykłej wódki
o ginie nie wspomnę,a drinka musisz zrobić sobie sam dolewając jakiegoś badziewia
z automatu.Sama miejscowość Guves to taka wiocha z czterema knajpami i trzema
sklepami.Udając się od naszego hotelu w lewo mijając kościół można dojść
po 15 min. do części hotelowej ,która jest dużo ciekawsza , ale spacer
w dzień po tej dziurawej promenadzie sam w sobie jest dużym ryzykiem.
Plaża ok 200m szeroka z czego na 1/3 są leżaki z naszego hotelu,reszta płatne.
Plaża piaszczysta ,ale jak się wejdzie do morza to same kamole, także pamiętajcie
o obuwiu ochronnym.Pamiętajcie także by nie kąpać się w tym miejscy przy
dużych falach .Na naszych oczach prawie utopił się gość, którego fala
zniosła z 50 m w głąb morza.Obsługa nie jest przygotowana na takie sytuacje.
Najlepszą rzeczą jaka jest w Guves to pks do Heraklionu lub w przeciwną stranę
do Hersonisos.Około 10 minut spacerem przy głównej drodze znajduje się
przystanek ich miejscowego pks czyli ktl.jedynym minusem jest to iż trzeba tę
drogę pokonać ulicą ,brak chodnika ,co jest szczególnie niebezpieczne wieczorem.
W prawo jedziemy do Heraklionu 2,8 euro, a po przejściu na drugą stronę w lewo
do Hersonisos 1,8 euro.Nie sugerujemy się rozkładem jazdy gdyż jest to tylko
sugestia.Autobusy jeżdżą co 15 minut , a po 19 co 30 minut.Pamiętajcie tylko
o nr 13 , to nr tego przystanku ,przydatny przy powrocie.
Dużym plusem hotelu jest to ,iż po wymeldowaniu o godzinie 12 nie zabierają ci
opasek i możesz korzystać z olinu do końca.
Także moim zdaniem hotel jest godny polecenia ,ale poza głównym sezonem,gdy
nie ma pełnego obłożenia.

Wskazówka dotycząca pokoi: Polecam wybrać pokój w piwnicy,gdyż jest najtańszy ,nie są złe a różnice cenowe są bardzo duże, a ewentualnie na miejscu negocjować.
Termin pobytu: sierpień 2019
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, wwwbata
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 31 lipca 2019 z urządzeń przenośnych

Obsługa na najwyższym poziomie - profesjonalna, a przy tym zabawna i z dystansem, można swobodnie porozmawiać. Do plaży zaledwie kilka kroków. Bardzo fajny bar przed wejściem do hotelu. Jedzenie ok. Bardzo polecam.

Termin pobytu: lipiec 2019
Typ podróży: Podróż ze znajomymi
Dziękujemy, akosmatka10
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: WebHotels-Irene, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Diogenis Blue PalaceOdpowiedź udzielona 5 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Akosmatka10,

Thank you so much for your kind review.
We hope to welcome you again in our property in the future.

Best regards,
Diogenis Blue Palace Team.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 9 lipca 2019

HMMMmmm od czego tu zacząć. Hotel ma swoje zalety i wady. to 4 gwiazdki w Grecji więc nie ma co spodziewać się luksusów.
Sam hotel i pokoje utrzymane są w miarę czysto i sprawnie. Sprzątanie prawie codziennie. Ręczniki wymieniane raz w tygodniu. W pokojach klimatyzacja. Łazienki skromne i małe ale da się z tym żyć.
Wszystkie pokoje bardzo blisko basenu i jadalni. W tym samym miejscu odbywają się głośne imprezy dlatego w tych dniach nie warto planować zasypiania przed 24.00. Na szczęście to tylko 2 dni w tygodniu. Imprezy fajne. Wieczór karaoke (tak nazwany chociaż u nas nikt nie śpiewał) prowadzony przez dj gdzie przeważała muzyka polska - także disco polo. Był także wieczór grecki - z daniami typu mięso z opiekacza ( u nas to kebab) i typu suflak z grilla. Nie warto stać w kolejkach po jedzenie. Po 1h jest już swobodny dostęp do jedzenia. Później serwują tańce greckie i małe fajerwerki.
Basen wystarczający, woda ciepła i czysta chociaż na dnie zbiera się piasek którego nikt nie wyciąga. Przy basenie leżaki i małe stoliki ale obowiązuje rezerwacja, tzn kto pierwszy rzuci ręcznik. Najlepiej wstać o 7 rano. Chociaż niektóre były rezerwowane nawet poprzedniego wieczoru. Jest ich po prostu zbyt mało. Tak jak i terenu wokół basenu.
Plaża - z bezpłatnymi leżakami ale obowiązuje zasada rezerwacji jak przy basenie. Plaża najbliżej hotelu w czerwcu był zasypywana glonami. Glony z plaży usuwał pracownik w godzinach przedpołudniowych ale wciąż pływały w wodzie i to w największej ilości w części Diogenisa. Woda fajna i ciepła super fale mieliśmy przez kilka dni. Po jednym ze sztormów warstwa glonów na plaży miała ok 1 m grubości i musieli usuwać koparką.
Polecam jednak plażę na prawo o hotelu za sklepem i restauracją. Jest większa. Leżaki niestety płatne. Lecz plaża fajniejsza, piaskowa, z płytką wodą.
Jedzenie - wybór był skromny jednak zawsze jakieś warzywa i mięso. Zapiekanki, frytki, makaron, ryż i sosy do nich. Była i baranina, wieprzowina i kurczak. Zdarzyły się owoce morza i ryby raz w tygodniu. Codziennie jakaś zupa (nie wiem jakie bo nie próbowałem i brak było opisów przy daniach) Śniadanie monotonne - zawsze ten sam zestaw. Można jednak coś wybrać. Desery to przeważnie baklava, tifaiki, niekiedy jakieś kremy i ciastka, owoce w postaci arbuzów (nie polecam) i pomarańczy oraz jabłek (polecam)
Produkty widać że trochę oszczędzane. Jak sprawdziłem skład masła to tam ponad 60% to tłuszcz palmowy utwardzany.
Przekąski przy basenie po obiedzie to zawsze małe ciasteczka '(z ciasta ala francuskie - croissanty) z nadzieniem słodkim lub szynką, serem.
ogólnie jedzenie było smaczne i naprawdę każdy wybredny coś znajdzie dla siebie.
Napoje - kawa, herbata i woda, wino czerwone i białe, piwo, napoje gazowane (bardzo słodkie) dostępne praktycznie od rana do 23.00. Alkohol mocniejszy - uzo, raki itp. podawane w plastikowych kubkach lub szkle (w zależności do twojego stroju -czy basenowy czy nie). Wszystkie alkohole to wersja hotelowa czyli słabsze. Niby napisane przy barze, że barman nalewa 1 na osobę lecz każdy brał 2,3 i nie było problemu. Drinki to połączenie alkoholu z napojem kolorowym. Polecam UZo z sokiem pomarańczowym.
Obsługa dobra. Na prośby reagowali pozytywnie i w większości z uśmiechem.
Turyści to przede wszystkim Rosjanie, Polacy trochę Czechów i innych. Obsługa po rosyjsku rozmawiała świetnie, trochę gorzej im szło z angielskim.
Lunchbox- można poprosić o zestaw na podróż ale to tylko jedna kanapka z żółtym serem i wędliną, pomarańcza i mała woda.
Zdecydowanie 3 gwiazdki. Następnym razem bym go nie wybrał ale nie jest najgorzej.
Nas spotkało trochę przygód chociażby z brakiem prądu przez dwa przedpołudnia co skutkowało nawet brakiem wody i ograniczonym śniadaniem. Może się zdarzyć wszędzie. Mają swój agregat co sugeruje, że to powtarzalny problem. Mieliśmy też pokój dopiero od 15.00 a rano napisano nam nawet na rezerwacjach, że od 13.00.
Sama miejscowość też nie ciekawa i trochę brudna (śmieci wszędzie). Trzeba koniecznie zwiedzić Kretę żeby poznać jej uroki.

Wskazówka dotycząca pokoi: dla lubiących ciszę pokoje daleko od jadalni
Termin pobytu: czerwiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Wartość
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, ais112017
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: WebHotels-Irene, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Diogenis Blue PalaceOdpowiedź udzielona 10 lipca 2019
Tłumaczenie Google

Dear ais112017,

We would like to thank you for your detailed review.
We are keeping your suggestions for future improvements to our fecilities and services.

Best regards,
Diogenis Blue Palace Team.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 2 czerwca 2019

Hotel bardzo ładnie położony, po drugiej stronie ulicy plaża, czysta, żwirowa OK. Obsługa miła, jedzenie smaczne. Menager super. Hotel godny polecenia dla wszystkich. Pozdrowienia dla obsługi a w szczególności barmana, dał radę :)

Termin pobytu: maj 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, Rafał O
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: WebHotels-Irene, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Diogenis Blue PalaceOdpowiedź udzielona 3 czerwca 2019
Tłumaczenie Google

Dear Rafal O,

Thank you do much for your kind review.
We are glad you enjoyed your stay in our property and that you liked the area.

We hope to welcome you at Diogenis Blue Palace again in the future.

Best regards from all of Diogenis Blue Palace team.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji