Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Otwarte dzisiaj: 09:00 - 14:00
Wyróżnione recenzje
Trochę lokalnej atmosfery

Miasteczko Teguise w każdą niedzielę jest zamykane dla ruchu kołowego na czas trwania targu,sam... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 31 lipca 2019
Andrzej Z
,
Katowice, Polska
Ciekawie

Dla ludzi lubiących bazary fajna propozycja. najlepiej wynająć samochód gdyż autobusem jedzie tam... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 13 marca 2017
WALDI R
Przeczytaj wszystkie recenzje (1 855)
  
Recenzje (1 855)
Filtruj recenzje
1 855 wyniki
Oceny podróżnych
519
688
432
126
90
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
519
688
432
126
90
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 1 855 recenzji
Zrecenzowano: 31 lipca 2019

Miasteczko Teguise w każdą niedzielę jest zamykane dla ruchu kołowego na czas trwania targu,sam targ jak to targ wiele podróbek ale można spróbować i kupić także lokalne wyroby jak sery,wina czy rękodzieło,warto przejść się uliczkami i podziwiać kanaryjskie budowle ,centralnym miejscem jest mały ryneczek z kościołem ,fontanną i placykiem na którym występuje miejscowe koło ludowe.

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2019
Dziękujemy, Andrzej Z
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 20 sierpnia 2018

Warto odwiedzić to miejsce znajdziecie z pewnością coś dla siebie , od podróbek np. koszulek , do wykonanych ręcznie pamiątek

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2018
Dziękujemy, CHRIS B
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 4 marca 2018 z urządzeń przenośnych

Bardzo dobre miejsce na niedzielny wypad. Dużo rękodzieła pamiątek no i podróbek dobrej jakosci. Polecam w 100%.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2018
Dziękujemy, selectlashes
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 13 marca 2017

Dla ludzi lubiących bazary fajna propozycja. najlepiej wynająć samochód gdyż autobusem jedzie tam mnóstwo ludzi. Każdy znajdzie coś dla siebie a wybór torebek czy zegarków ala markowych dorównuje mniejszym tureckim bazarom. Zona kupiła torebkę i jest bardzo zadowolona. Dodam tak identyczna widzieliśmy w Polsce dotykałem i stwierdzam skóra torebki z Tequise lepsza niż oryginał. Targować się wręcz trzeba.

Termin skorzystania z atrakcji: kwiecień 2016
1  Dziękujemy, WALDI R
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 24 kwietnia 2016

Teguise to niewielka miejscowość w górach, która pewnie nie różni się wiele od innym wiosek na Lanzarote, są tam charakterystyczne białe domki i niewielki rynek z XVI wiecznym kościółkiem Nuestra Seniora de Guadelupe. Należy jednak pamiętać, że jest to pierwsze miasto założone na Wyspach Kanaryjskich. W malutkich uliczkach znajdują się liczne sklepy z wyrobami rękodzielniczymi i urokliwe knajpki. Nazwa miejscowości pochodzi od imienia żony zdobywcy Juana Bethencourta.

W każdą niedzielę, między godziną 9.00 a 14.00 starówka miasta zamienia się w barwny, niepowtarzalny targ, na którym można kupić niemal wszystko : rękodzieło, tradycyjne, lokalne przysmaki, wyroby z pozostałych Wysp Kanaryjskich jak również atrakcyjne pamiątki z Afryki i Peru. Sprzedawcy są przygotowani na tłumy ludzi ale i chętnie częstują serami, miodem czy wyrobami z papryki i oliwek. Przewijając się niezliczonymi uliczkami można obejrzeć występy lokalnych grup folklorystycznych, zrobić sobie fotkę z osiołkiem lub rozbrykaną kózką.

Termin skorzystania z atrakcji: kwiecień 2016
2  Dziękujemy, Anna K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji