Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Dobre miejsce jako baza wypadowa do zwiedzania wyspy”

Najlepsze ceny w okresie
Zameldowanie dd/mm/rrrr Wymeldowanie dd/mm/rrrr
Ceny dotyczą 1 pokoju dla 2 osób
Wyświetl ceny
Porównaj najlepsze ceny w najpopularniejszych serwisach turystycznych
i 3 dodatkowych witryn!
Hotel HL Rio Playa Blanca
Miejsce nr 22 wśród 37 hoteli w Playa Blanca
Zrecenzowano 18 stycznia 2017

Hotel najlepsze czasy ma już decydowanie za sobą. Widać że powstał trochę temu i wtedy być może zasługiwał na 4 gwiazdki. Obecnie dałbym max 3. Bungalowy dość przyjemne, ale aż proszące się o generalny remont. W szczególności widać to w naprawdę zaniedbanych łazienkach oraz meblach i tv (stary, mały tv kineskopowy z mocno śnieżącą telewizją analogową). Pare machnięć farbą przydałoby się także okolicom basenu (w szczególności tzw barowi przy basenie), a także można by wymienić leżaki no i zmodernizować strefę dla dzieci.
No ale jeśli chodzi o zdecydowane wady, to dorzuciłbym jeszcze jakość serwowanych soków (moje dziecko nie chciało ich pić i musieliśmy zakupić normalne soki w pobliskim sklepie SPAR) praz przekąski dostępne pomiędzy posiłkami (słabej jakości, tak naprawdę pozostałości z menu śniadaniowego).
Poza tym, bardzo pozytywnie. Obsługa przemiła i bardzo pomocna. Jedzenie nawet smaczne i w ilościach naprawdę dużych. Do tego dość zróżnicowane (choć bez szaleństwa) - tak że przez cały tydzień pobytu się nim nie znudziliśmy. Czystość bungalowów bez zarzutu (poza rzeczoną łazienką). Bardzo pozytywnie zaskakuje zielony obszar hotelu. Duża ilość różnorodnych roślin w ładnym stanie bardzo pozytywnie wpływa na odbiór ogólny. W porównaniu do ośrodków obok - niebo a ziemia.
Całkiem dobre jest położenie hotelu - niecałe 10 min spacerkiem nad ocean. O 5 min dalej duży wybór wypożyczalni samochodów, supermarket i marina. W odległości dłuższego spaceru jest także Montana Roja (wygasły wulkan nad Playa Blanca).
W przypadku wypożyczenia samochodu, niebagatelne znaczenie ma także duży darmowy parking, do którego nie jest daleko od bungalowów - bardzo wygodne rozwiązanie dla osób chcących zwiedzać wyspę na własną rękę.

Ogólnie, jeśli ktoś szuka przyzwoitego noclegu za niewygórowaną cenę, oraz szuka raczej spokoju i ciszy a hotel traktuje jako bazę wypadową do zwiedzania wyspy - to polecam.

  • Data pobytu: styczniu 2017, podróż z rodziną
    • Wartość
    • Pokoje
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z Tui.pl
1  Dziękujemy, Dradi_MJ
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: HotelesLopez, Gerente, Hotel HL Rio Playa BlancaOdpowiedź udzielona 19 stycznia 2017
Tłumaczenie Google

Dear Dradi_MJ,

We sincerely appreciate the time you have dedicated to let us know your feedback about your recent stay with us through Tripadvisor.
As we strive to maintain and continuously improve our high standards, a constructive feedback and suggestions of our guests are of great importance to us.
We assure you that we value every review and consider suggestions and critiques for future planning.

Again, thank you for your honest feedback and we hope to see you back soon in HL Rio Playa Blanca.

Best regards

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (1 780)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język
  • Więcej języków

9 z 13 wśród 1 781 recenzji

Zrecenzowano 31 grudnia 2016

Wszystkim ,którzy lubią wypoczynek na Wyspach zdecydowanie odradzam pobyt w tym hotelu.Sam hotel zasługuje co najwyżej na dwie gwiazdki,bungalowy są zaniedbane, meble w pokojach śmierdzące , łóżka niewygodne i skrzypiące przy najmniejszym ruchu. Woda do kąpieli nigdy nie była wystarczająco ciepła. Leżaki przy basenach już dawno powinny zostać wymienione na nowsze. Na sali przy nocnym barze gdzie odbywała się wieczorna rozrywka brakowało przeważnie miejsca aby móc spokojnie posiedzieć. Obsługa podczas posiłków też nie wystarczająca na ilość odwiedzających gości. Dwie gwiazdki dałabym tylko ze względu na dość dobre jedzenie.

Wskazówka dotycząca pokojów: Blizej kotłowni szansą na cieplejszą wodę .
Sprawdź więcej wskazówek dotyczących pokojów
  • Data pobytu: grudniu 2016, podróż z rodziną
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
2  Dziękujemy, Anna M
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: HotelesLopez, Gerente, Hotel HL Rio Playa BlancaOdpowiedź udzielona 2 stycznia 2017
Tłumaczenie Google

Dear Anna M,

We thank you for your evaluation of HL Rio Playa Blanca. As we are always eager to maintain our quality standards and we highly appreciate any comments and observations of our guests. Rest assure that we take feedback from our guests very serious and verify every detail mentioned and do our best to improve constantly.

Again, thank you for your honest feedback.

Best regards

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 13 grudnia 2016

Hotel brudny i stary , meble w pokoju wysłużone i śmierdzące . Sprzątanie pokoi sprowadzało się tylko do wymiany ręczników . Leżaki przy basenie stare i rozwalające się . Odległość do morza około 650 metrów . Jedzenie ok . Internet w recepcji darmowy . Słaby ale wiadomości odbierzesz . Hotel nie zasługuję na 4 gwiazdki

  • Data pobytu: grudniu 2016, podróż z ukochaną osobą
    • Wartość
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z Tui.pl
Dziękujemy, agaplewka
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: HotelesLopez, Gerente, Hotel HL Rio Playa BlancaOdpowiedź udzielona 23 grudnia 2016

Dziękujemy za opinii o naszym hotelu. Nieustannie staramy się ulepszać nasze wysokie standardy poprzez komentarze i obserwacje naszych gości. Zapewniamy, że traktujemy bardzo poważnie zwrotne od naszych gości i sprawdzać każdy znany szczegół tak, że możemy poprawić się stale.

Jeszcze raz dziękuję za szczerość

Z poważaniem

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 8 grudnia 2016

Plusy:
Cisza i spokoj, bungalow z tarasem, kuchnia, lazienka, 2 pokoje.
Ladne, zadbane terytorium, mnostwo zieleni.
Duzy i smaczny wybor podczas posilkow, obsluga mila i uprzejma.
Niedaleko od plazy (okolo 10-12 minut piechota).

Minusy:
Niewiele brakowalo, abym doznal porazenia pradem (nocna lampka miala wylacznik z niezabezpieczonymi przewodami elektrycznymi na wierzchu), cudem uniknalem porazenia. Na recepcji nie przeproszono nas, wymieniono jedynie lampke.
Przy lozkach tylko jedna lampka nocna.
Bak sygnalu wi-fi, mimo informacji, ze jest internet. Chodzilismy do restauracji nad brzegiem morza, gdzie byl sygnal.
W pokojach ciemnawo, w bungalow 1116 tylko 2 z 4 zarowek swieca sie.
Komary - brak w hotelu srodkow zwalczajacych komary.
Tzw. "Supermarket" na terenie hotelu, to po prostu klitka z roznymi rzeczami, bardzo drogo. po zakupy chodzilismy nad morze (np. woda 4 razy tansza).
Lezaki nad basenem (nie wszystkie) nadaja sie do wymiany, polamane, postrzepione i wyblakle.
Sejf w numerze platny (16 euro z tydzien), zamykany tylko na kluczyk (kaucja 10 euro).
Telewizor chyba z XX wieku, pilot mozna dostac na recepcji, po zaplaceniu kaucji zwrotnej (10 euro).
Reczniki plazowe mozna dostac po zaplaceniu kaucji zwrotnej, 10 euro za recznik.

  • Data pobytu: grudniu 2016, podróż z ukochaną osobą
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, KrzysztofKossakowski
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: HotelesLopez, Gerente, Hotel HL Rio Playa BlancaOdpowiedź udzielona 23 grudnia 2016

Serdecznie dziękujemy za poświęcenie czasu, aby twoje doświadczenie na niedawnego pobytu z nami poprzez serwis zna. Nieustannie staramy się ulepszać nasze wysokie standardy poprzez opinie i sugestie naszych gości. Możesz mieć pewność, że bierzemy na poważnie swoją opinię o ewentualnych zmianach.

Jeszcze raz dziękuję za rzetelny przegląd i mamy nadzieję, że do otrzymania w przyszłości w naszym hotelu.

Z poważaniem

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 13 października 2016

Hotel w porzadku, jednakze jest to mały obiekt z przewaga (odwiedzajacych go )starszych osob -przynajmniej tak bylo w momencie naszego pobytu.. Nie jest tloczno, dosc spokojnie, jedzenie ok-choc moglby byc wiekszy wybor.. bungallow czyste zadbane-choc wystroj ich byl ciut staroswiecki.. zaslony i "kapy" w kratke troiche przytlaczaja... -sprzatane codziennie;)- Świetna obsluga i animatorzy.. codziennie wioeczorem cudowne konkursy i zabawy- obsluga hotelu pozytywnie nastawiona do gosci- mila atmosfera;) Jednakze zabraklo mi w nim wiecej atrakcji dla dzieci.. np jakiejs zjezdzalni malutkiej w brodziku czy zcegos w tym stylu (przydalaby sie tez maskotka na mini disco). Blisko do plazy. Hotel odpowiedni dla osob szukajacych spokoju ;)

  • Data pobytu: marcu 2016, podróż z rodziną
    • Jakość noclegu
    • Czystość
    • Obsługa
1  Dziękujemy, Andzekia
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: HotelesLopez, Gerente, Hotel HL Rio Playa BlancaOdpowiedź udzielona 23 grudnia 2016

Dziękuję bardzo za pobyt i pozytywnej recenzji. Cieszymy się, że mamy spełnione Państwa oczekiwania i że ty i twoja rodzina zadowoleni z wakacji. Twoje komentarze są bardzo mile widziane w celu utrzymania naszych wysokich standardów jakości.

To będzie przyjemność powitać Państwa ponownie w przyszłości!

Z poważaniem

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Hotele, które mogą Ci się spodobać…
Podróżni przeglądali również te hotele (Playa Blanca)
w odległości 0,9 km
HL Club Playa Banca
HL Club Playa Banca
Nr 31 z 37 w lokalizacji Playa Blanca
Liczba recenzji: 2 143
w odległości 1,9 km
THB Tropical Island
THB Tropical Island
Nr 24 z 37 w lokalizacji Playa Blanca
Liczba recenzji: 2 997
w odległości 2,8 km
Rubimar Suite ApartHotel
Rubimar Suite ApartHotel
Nr 27 z 37 w lokalizacji Playa Blanca
Liczba recenzji: 1 359
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny
w odległości 1,5 km
H10 Lanzarote Princess
H10 Lanzarote Princess
Nr 14 z 37 w lokalizacji Playa Blanca
Liczba recenzji: 5 530
w odległości 2 km
Hotel Hesperia Lanzarote Playa Dorada
Hotel Hesperia Lanzarote Playa D...
Nr 16 z 37 w lokalizacji Playa Blanca
Liczba recenzji: 3 629
w odległości 0,6 km
Marconfort Atlantic Gardens Bungalows
Marconfort Atlantic Gardens Bung...
Nr 9 z 37 w lokalizacji Playa Blanca
Liczba recenzji: 1 446
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny

Byłeś(-aś) w Hotel HL Rio Playa Blanca? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Hotel HL Rio Playa Blanca — dodatkowe informacje

Adres: Avenida Archipielago, 4, 35570 Playa Blanca, Lanzarote, Hiszpania (dawniej HL Rio Playa Blanca)
Lokalizacja: Hiszpania > Wyspy Kanaryjskie > Lanzarote > Playa Blanca
Udogodnienia:
Bezpłatny parking Zajęcia dla dzieci (obiekt przyjazny dla dzieci / rodzin) Wnęka kuchenna Restauracja Usługa przewozu Basen Transport na lotnisko
Styl hotelu:
Nr17 wśród luksusowych hoteli w miejscowości Playa Blanca
Zakres cen: 462 zł–807 zł (na podstawie średniej ceny za pokój standardowy)
Klasa hotelu:4-gwiazdkowy — Hotel HL Rio Playa Blanca 4*
Liczba pokoi: 190
Opcje rezerwacji:
TripAdvisor jest dumnym partnerem firm TripOnline SA i 5viajes2012 S.L., dzięki czemu możesz dokonywać rezerwacji w następującym hotelu bez obaw: Hotel HL Rio Playa Blanca. Co miesiąc pomagamy milionom podróżnych w wyszukiwaniu najlepszych hoteli na podróże w celach wypoczynkowych i biznesowych. Zawsze oferujemy najkorzystniejsze zniżki i oferty specjalne.
Znany także jako:
Hl Rio Hotel Playa Blanca
Hl Rio Playa Blanca
Rio Playa Blanca Lanzarote

Czy to Państwa ogłoszenie w serwisie TripAdvisor?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem