Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
TripAdvisor
Wisła
Opublikuj
Skrzynka odbiorcza
Wyszukaj

“Miłe miejsce, jedzenie naprawdę dobre, nie dla vegan jednak”

Chata Olimpijczyka Jasia i Helenki
Nr 12 wśród 57 Restauracje (Wisła)
Zakres cen: 1 USD - 16 USD
Kuchnie: Polska
Więcej informacji o restauracji
Informacje o restauracji
Opcje wyżywienia: Rezerwacje
Opis: Jasiu i Helenka Legierscy som tu gazdami, ze serca chałupe postawili dlo Was, cobyście se mogli wsziecko co najlepsze u nas pokosztować! Mómy dlo Wos jedzyni z kuchni polskij ale przede wszyckim nasze tradycyjne wiślański rarytasy. W kożdy pióntek grajo u nos nasi muzykanci przy kierych bydziecie mogli sami popróbować, jak się bawio górole. Momy aji takó izbe, kany se możecie zażyczyć biesiadowani. Będziecie mogli z muzykantami całóm noc wieczerzować!
Zrecenzowano 25 sierpnia 2019

Niewielka oferta dla wegetarian, ale jedzenie naprawdę dobre. Nie ma oferty dla wegan niestety :-( Można wpaść po zejściu ze szlaku na zupę zaprawianą wodą z kapusty kiszonej (bardzo dobra!). Lokalizacja w centrum tuż obok Gołębiewskiego.

Termin wizyty: sierpień 2019
Dziękujemy, Anna R
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: ChataOlimpijczyka, Właściciel, Chata Olimpijczyka Jasia i HelenkiOdpowiedź udzielona 29 sierpnia 2019

Bardzo dziękujemy za opinię. Jesteśmy właśnie w trakcie uzupełniania karty i dopracowywania dań dla wegetarian i wegan. Wkrótce pojawią się one w naszym menu. :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (180)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

5 z 9 wśród 180 recenzji

Zrecenzowano 23 sierpnia 2019

Placki ze szpyrkami
placki ziemniaczane pieczone na blasze – bez tłuszczu, podawane ze smażonymi szpyrkami - w karcie info ze placki pieczone bez tłuszczu a w rzeczywistości ociekające tłuszczem. Szpyrki to nic innego jak kawałki suchego, starego mięsa z gulaszu. Ochyda za 27 zl.

Termin wizyty: sierpień 2019
1  Dziękujemy, KarolinaKulinarna
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: ChataOlimpijczyka, Właściciel, Chata Olimpijczyka Jasia i HelenkiOdpowiedź udzielona 29 sierpnia 2019

Szanowna Pani Karolino, placki ze szpyrkami to tradycyjne danie regionalne przyrządzane w Wiśle od pokoleń. Jak opisane zostało w naszym menu pod potrawą - są to placki ziemniaczane pieczone na blasze – bez tłuszczu, podawane ze smażonymi szpyrkami (przerośnięte tłuszczem mięso – wyrzoski – okrawki z karczku, schabu i łopatki). Zatem nie są one podawane z mięsem z gulaszu a innymi kawałkami mięsa wieprzowego. Wyraźnie zatem zaznaczono, iż nie jest to potrawa beztłuszczowa. Jest nam niezmiernie przykro, że nasze tradycyjne danie wiślańskie nie przypadło Pani do gustu. Niemniej jednak zapraszamy ponownie i zachęcamy do skosztowania innych wiślańskich potraw.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 16 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Piękny lokal w świetnej lokalizacji. Menu raczej lokalne. Miła obsługa . Tatar okay, zupa czosnkowa bez szału, placki zapiekane w śmietanie smaczne ale czekałyśmy na nie godzinę... Można iść ale wierze ze można trafić w lepsze miejsce

Termin wizyty: sierpień 2019
Dziękujemy, nikolae989
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: ChataOlimpijczyka, Właściciel, Chata Olimpijczyka Jasia i HelenkiOdpowiedź udzielona 3 tygodnie(-i) temu

Dziękujemy, że podzieliła się Pani z nami swoją opinią. Zadowolenie gości z dań i serwisu jest naszym najwyższym priorytetem. Jest nam niezmiernie przykro, że Pani odbiór był negatywny, dlatego ponownie przeanalizujemy dania, które nie sprostały Pani oczekiwaniom.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 16 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Dobra lokalizacja i przemiła obsługa. Zamowilismy polędwiczki wieprzowe sosie borowikowym i o ile sos był przepyszny, kluski śląskie i surówki również, o tyle same polędwiczki twarde, grube i żylaste. Za te pieniądze trochę słabo.

Termin wizyty: sierpień 2019
Dziękujemy, Anita B
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: ChataOlimpijczyka, Właściciel, Chata Olimpijczyka Jasia i HelenkiOdpowiedź udzielona 29 sierpnia 2019

Dziękujemy, że podzieliła się Pani z nami swoją opinią. Zadowolenie gości z dań i serwisu jest naszym najwyższym priorytetem. Jest nam niezmiernie przykro, że Pani odbiór zamówionego dania był negatywny. Dlatego ponownie przeanalizujemy to danie i porozmawiamy z kucharzami, pomoże nam to w dążeniu do perfekcji.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 15 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Miejsce ładne, dobrze położone, obsługa miła. Ale kulinarnie ciężko ustalić menu dla rodziny z dziećmi. Skończyło się na bardzo dobrym tatarze, jako daniu głównym, nie przystawce, ale później kłopot. Schabowy między dwoma plackami ziemniaczanymi już trochę mało damski, tj. ciężki, placki ziemniaczane pieczone, nie smażone, wiec uwaga, jeśli ktoś się nastawia na popularną klasykę. Dzieci chciały podpłomyk, opisany przez obsługę jako pizza. Ta z ziołami to jednak podpłomyk, dziecko rozczarowane, dopiero ten z szynką to typowa pizza. Generalnie trochę za ciężko, najedzą się faceci do piwa.

Termin wizyty: sierpień 2019
Dziękujemy, olgierdj2014
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: ChataOlimpijczyka, Właściciel, Chata Olimpijczyka Jasia i HelenkiOdpowiedź udzielona 29 sierpnia 2019

Dziękujemy, że podzielił się Pan z nami swoją opinią. Bardzo nam przykro, że ma Pan takie wrażenia po wizycie u nas. Staramy się, aby każde nasze danie cieszyło naszych gości, niestety tradycyjna kuchnia wiślańska nie należy do najlżejszych, niemniej jednak w naszej karcie można znaleźć wiele dań lekkostrawnych. Jeśli chodzi o podpłomyk bardzo przepraszamy, że zostali Państwo wprowadzeni w błąd. Oczywiście porozmawiamy z obsługą aby na przyszłość uniknąć podobnej sytuacji.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Chata Olimpijczyka Jasia i Helenki — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

Wisła, Województwo śląskie
Wisła, Województwo śląskie
 
Wisła, Województwo śląskie
Wisła, Województwo śląskie
 
Wisła, Województwo śląskie
 

Byłeś(-aś) w Chata Olimpijczyka Jasia i Helenki? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem