Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna Tripadvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Minieuroland - Park Miniatur
Zapisz
Wyróżnione recenzje
Przepiękne rośliny, bardzo ładny Park Miniatur

Polecam odwiedziny tego miejsca w okresie od kwietnia di listopada kiedy są rośliny, to głównie one... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 2 października 2020
bartek3237
z urządzeń przenośnych
Super

13 sierpnia 2020 r. odbył się tam nasz ślub, cudowne wspomnienia, niepowtarzalna atmosfera... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 23 września 2020
MarzenaMarek
Przeczytaj wszystkie recenzje (153)
  
Recenzje (153)
Filtruj recenzje
153 wyniki
Oceny podróżnych
93
41
11
6
2
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
93
41
11
6
2
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
22 z 27 wśród 153 recenzji
Zrecenzowano: 20 sierpnia 2019

Olbrzymia ilość miniatur a wszystko wśród pięknych kwiatów i innych roślin. Można pozwiedzać ale również odpocząć w kafejkach i ciekawej atmosferze. Polecam.

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2019
1  Dziękujemy, Explore49827696431
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 20 sierpnia 2019

Jeśli planujesz wizytę z dzieckiem które ma ok 2 lata i jest równie żywiołowe jak moje - zastanów się dwa razy czy warto.
Odwiedziliśmy miejsce korzystając z okazji pobytu na weekend w Kłodzku, tylko z powodu braku innych planów, nie przyjechaliśmy specjalnie pod to miejsce z odległości wielu kilometrów. Może dlatego mój odbiór był troszkę inny. Ale po kolei - dojazd z miasta OK, niewielkie korki były raczej powodem centrum handlowego w niewielkiej odległości. Parking jest OK, po drugiej stronie ulicy ale to nie przeszkadza, to że jest płatny to też raczej standard. Sam park - budynek wejściowy robi dobre wrażenie, jest nowocześnie. Po wejściu do środka, opcja samodzielnego zwiedzania (bez przewodnika). Przeszliśmy kilka pierwszych atrakcji - widać że są chyba w budowie, np były koryta przypominające rzeki ale nie było wody;/
Same atrakcje początkowo dobre wrażenie natomiast mnie osobiście nie zaciekawiły a syn był zainteresowany jedynie wrzucaniem kamieni do fontanny. Po kolejnych kilku minutach znudzenie syna było juz widoczne, przejście w wózku przez większość atrakcji, kilka zdjęć.. i tak de facto po 40 min byłem po ostatniej atrakcji przy drzwiach wyjściowych. Nie kupowałem nic do jedzenia więc nie wiem jakie ceny ani jaki smak. Samo miejsce jest OK, polecam jeśli masz starsze (>5 lat) dziecko które będzie zaciekawione atrakcjami. Dla mnie były one monotonne, czasami nie dorobione, czasami już zniszczone, a syn, kwiaty i kamienie :)

Jako punkt dodatkowy przy zwiedzaniu okolicy ok, tylko nie w tej cenie...

Pozdrawiam,

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, Przemyslaw B
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 18 sierpnia 2019

Pomysł na atrakcję świetny, dojazd dla zmotoryzowanych - ok, dojscie na piechotę-ZERO pomysłu. Moze ktoś uwzgledni to, że piesi też tam chcą dojść cało, a nie przemykać przez ulice, gdy auta stoją na czerwonym świetle, a potem isc pseudopoboczem!

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, wrocek-love
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 15 sierpnia 2019

Mając porównanie do podobnych parków w innych miejscach Europy, mogę powiedzieć, że miejsce wygląda naprawdę dobrze, choć nie jest perfekcyjnie.
Plusy to spora powierzchnia, malownicze alejki, dużo zieleni (choć nie bardzo rozumiem koncepcji łączenia parku miniatur z wystawą kwiatów, ale ogólnie jest przyjemnie jak oka).
Minusy: część zabytków i makiet jest już podniszczona i widać, że nic się z tym nie robi, poza tym płatny parking (mimo, że spora część aut stoi w trawie) i cena jedzenia (26 zł za zestaw hamburger + frytki i napój jeszcze byłoby akceptowalne, ale jakość jedzenie pozostawia wiele do życzenia), poza tym niezbyt zadbane toalety.
Ogólne wrażenie jest jednak dobre, warto tam pojechać i jeśli komuś nie przeszkadzają takie detale, będzie bardzo zadowolony.
Jak na polskie warunki jest całkiem przyzwoicie.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, Mateusz M
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 28 lipca 2019

Brawa dla pomysłodawcy ! Śliczne kwiaty,doskonała ekspozycja miniatur budowli z Dolnego Ślaska, Polski i Europy. Warto to zobaczyć, cena nie jest wygórowana !!!

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2019
Dziękujemy, emmarek
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji