Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna Tripadvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Otwarte dzisiaj: 09:00 - 18:00
Zapisz
Wyróżnione recenzje
Niesamowite miejsce

Niesamowite miejsce którego wielkość można podziwiać będąc na szczycie fortu to miejsce trzeba... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano 2 tygodnie(-i) temu
Krystianpo
,
Radzionków, Polska
Koniecznie zwiedzić

Imponująca budowla! Koniecznie zwiedzanie z przewodnikiem , dzieki ktoremu zrozumiałam zasady... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 2 października 2020
Katarzyna S
Przeczytaj wszystkie recenzje (425)
  
Recenzje (425)
Filtruj recenzje
425 wyniki
Oceny podróżnych
226
144
35
13
7
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
226
144
35
13
7
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
32 z 37 wśród 425 recenzji
Zrecenzowano: 5 września 2019 z urządzeń przenośnych

Polecam przejście się po twierdzy Kłodzkiej. Dużo ciekawej historii a na szczycie wieży przepiękne widoki. Można również zejść do podziemi i zwiedzać tunele pod miastem

Termin skorzystania z atrakcji: wrzesień 2019
Dziękujemy, tarasiewiczd
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: twierdzaklodzko_d, Kierownik ds. PR, Twierdza KłodzkoOdpowiedź udzielona 16 października 2019

Autor zapomniał dodać, że niezadowolonych zostawiamy na kilka godzin w chodnikach kontrminerskich i wypuszczamy ich dopiero, gdy przemyślą swoją postawę :) Dzięki a opinię.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 26 sierpnia 2019

Bardzo pozytywnie zaskoczyła nas twierdza. Zwiedzaliśmy jedynie górną część co trwało ponad godzinę. Dolna część (podziemne korytarze są otwarte dla dzieci od 5 lat). W tej samej cenie można zwiedzać samemu lub w grupie z przewodnikiem. Zdecydowanie polecam przewodnika.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, Wojt1983
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: twierdzaklodzko_d, Kierownik ds. PR, Twierdza KłodzkoOdpowiedź udzielona 16 października 2019

Również zdecydowanie polecamy przewodnika, wtedy można dowiedzieć się naprawdę wiele na temat Twierdzy Kłodzko.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 25 sierpnia 2019

Warto ją zwiedzić ze względu na jej ogrom i bogatą historię. Polecam zwiedzanie twierdzy z przewodnikiem.
W samej twierdzy włożono dużo pracy by uczynić to miejsce wyjątkowym, tak by można było poczuć czas kiedy rządzili tu Prusacy. Twierdza skrywa jeszcze wiele tajemnic.
Wybierając się na zwiedzenia warto zabrać cieplejsze rzeczy, w samej twierdzy może być chłodno. Pamiętać trzeba też o trudność z parkingiem w okolicach i trzeba poświecić trochę czasu na szukanie miejsca parkingowego.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, Tomasz K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: twierdzaklodzko_d, Kierownik ds. PR, Twierdza KłodzkoOdpowiedź udzielona 16 października 2019

Polecamy parking przy ul. Nowy Świat. Można spokojnie zostawić samochód i spacerkiem przejść przez malowniczy park i urokliwą starówkę miejską do kas Twierdzy Kłodzko. Pracujemy także nad parkingiem wewnątrz fortyfikacji :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 20 sierpnia 2019

Byliśmy w połowie Sierpnia, łatwe dojście / dojazd.
Warto odwiedzić aby móc podziwiać panoramę miasta oraz okolicy, świetny widok na góry.

Czego brakowało:
-koszy
-opisów / komunikatów - miejsca tego na pewno nie można nazwać "multimedialnym"
-dużo różnego rodzaju artefaktów np w sali chirurgii ale niestety bez opisów do czego co służyło.
być może / na pewno korzystanie z przewodnika dużo by pomogło, niestety przy zwiedzaniu samodzielnym największym plusem są widoki i jeszcze raz widoki.

Polecamy mimo wszystko warto!

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, Przemyslaw B
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: twierdzaklodzko_d, Kierownik ds. PR, Twierdza KłodzkoOdpowiedź udzielona 16 października 2019

Dziękujemy za cenne uwagi. Cały czas staramy udoskonalać ofertę. Z pewnością uwzględnimy uwagi.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 18 sierpnia 2019

Byłem na początku sierpnia w Kłodzku więc nieodzownym punktem do zwiedzania jest Twierdza. Niestety przy zakupie biletów okazało się że na zwiedzanie jej z przewodnikiem trzeba czekać 1,5 godz.więc wybraliśmy opcję samodzielnego obejścia twierdzy i to był błąd bo oprócz pięknych widoków, brak jest ciekawych opisów pomieszczeń, mało eksponatów.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, mblawat
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: twierdzaklodzko_d, Kierownik ds. PR, Twierdza KłodzkoOdpowiedź udzielona 16 października 2019

Dziękujemy za cenne uwagi. Pracujemy nad tym.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji