Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (639)
Filtruj recenzje
639 wyniki
Oceny podróżnych
295
215
86
22
21
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
295
215
86
22
21
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
3 z 8 wśród 639 recenzji
Zrecenzowano: 21 sierpnia 2019

Hotel położony blisko morza, sklepów, restauracji, stacji kolejowej (nie przeszkadza). W każdą stronę można się przejść.
Plaża - ta najbliżej bardziej żwirkowo- piaszczysta. Uwaga na szybką zmianę głębokości. Trochę dalej bardziej piaszczysta.
Bary i restauracja w hotelu - Bardzo miła obsługa. Jedzenie pyszne urozmaicone.
Śniadania- jajka w różnych postaciach (gotowane, sadzone, omlety (3 rodzaje), wędlina, sery, kiełbaski w różnych odsłonach, pieczywo (całe bogactwo - pyszne), rogaliki, babeczki, ciasteczka, racuszki, placuszki,
Obiady i kolacje:
Trzy ryby, kilka pomysłów z owocami morza, 5 makaronów z 3-4 różnymi sosami, w kilku wersjach dania z:kurczaka, wołowiny, wieprzowiny, itp., dania wegetariańskie, sałatki gotowe, warzywa surowe lub marynowane, ziemniaki w 3-4 odsłonach.
Owoce: melony, arbuzy, gruszki, śliwki, morele, brzoskwinie, winogrona, kiwi, ...
Desery: ciasta, ciasta z kremem/ budyniem, musy, lody,

Trzy baseny. Zawsze jakiś leżak się znajdzie. Chociaż zdarzyło się, że grupa czterech, pięciu osób przyszła przed godz. 10 i leżaki były zajęte, lecz nie było nikogo w pobliżu. Od tamtej pory jeżeli nikogo nie ma na leżaku przed otwarciem basenu ręcznik z tego miejsca obsługa zabierała.

Pokoje dwuosobowe są do siebie podobne. Łóżko, stoliki nocne, szafa bez drzwi, przesuwne drzwi do łazienki, telewizor, balkon ze stolikiem z krzesełkami. W łazience prysznic. Różnice między pokojami były takie, że jedne miały dodatkowy stolik na zestaw kawowy, a w innych zestaw stał na jednej półce w (szerszej) szafie.
Codziennie są bardzo dobrze sprzątane.

Z jednego dużego basenu do drugiego dużego trzeba przejść obok recepcji. Są znaki, że nie powinno się chodzić, gdy ścieka z ciebie woda... Niestety nie wszyscy tego przestrzegają, dlatego stoją też w wielu miejscach znaki '' mokra podłoga". To nie pomaga w utrzymaniu czystości. To jednak wina gości. Obsługa naprawdę dba o czystość i dobre samopoczucie.
Codzienne animacje- każdy znajdzie coś dla siebie. Wieczorne propozycje mimo, że głośne nie zakłócają "ciszy nocnej" (dla tych którzy wcześnie kładą się śpać).
Rezydentka z Itaki- krótko i na temat.
Wycieczki:
Hola Barcelona - po godz. 9 do ok 18 najważniejsze punkty tego miasta. Przewodnik, pan Robert przekazywał wiele ciekawostek (również przyrodniczych).
Inne wycieczki do Barcelony rozpoczynały się po obiedzie (ok 14)
Do Barcelony i Girony można pojechać pociągiem. Koszt 10 euro w obie strony. Bilet rodzinny na 10 przejazdów to koszt 32,6 euro (tzn. 5-cio osobowa grupa w obie strony) Czas to 1-1. 20.
W Gironie jeszcze przy stacji jest mapka z najważniejszymi punktami do zobaczenia.

Wskazówka dotycząca pokoi: W pokojach rodzinnych duża wanna, spore pokoje. W innych prysznice i miejsca trochę mniej.
Termin pobytu: sierpień 2019
    • Wartość
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
Dziękujemy, Patrycja S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: AlfonsoR1577, Gerente, ALEGRIA Pineda SplashOdpowiedź udzielona 26 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Patrycja S,

Thank you for sharing your lovely feedback on your recent holiday experience on Tripadvisor.

We are glad to know you had an ejoyable stay in our hotel. It is our main goal to offer unforgattebale experiences to all our guests

We are looking forward to serve you again in the future!

Kind regards

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 11 sierpnia 2019

Jedzenie bardzo dobre. Małe pokoje przynajmniej nam się taki trafił. Brak boiska lub placu dla gier zespołowych np. do gry w piłkę. Hotel odremontowany, pokoje czyste i na szczęście z klimatyzacją. Kaucja za opaski.

Termin pobytu: lipiec 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
1  Dziękujemy, Agatamama
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: AlfonsoR1577, Gerente, ALEGRIA Pineda SplashOdpowiedź udzielona 12 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Agata,

Thank you so much for sharing an opinion of your stay at our hotel. We appreciate your comments about your experience.

It is a pleasure for us to know that you have enjoyed these holidays.

We are looking forward to welcome you again in the future.

Best regards

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 9 sierpnia 2019

Mieliśmy okazję być w tym hotelu przez 7dni.
Lokalizacja.
Bardzo blisko do plaży, plaża drobno kamienista. W pobliżu miejscowe knajpy, stragany. Jedyny problem to parking, który wszędzie jest płatny.

Hotel - pokoje.
Pokoje nowocześnie urządzone,bardzo czyste.Pokoje sprzątane codziennie. Łazienki z prysznicem. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pokoju.
Hotel również bardzo czysty.
Na terenie hotelu znajdują się dwa baseny, jednak są oddzielone. Jeden basen bardziej dopasowany dla dzieci, plytsza woda, zjeżdżalnie, brodzik dla najmłodszych. Przy basenie cały czas są ratownicy.
Problem jest z leżakami,ale w którym hotelu tego nie ma?
Nie polecam zostawiać ręczników z samego rana na lezakach ponieważ basen otwierany jest od godziny 10. Kilka minut przed godziną 10, pracownicy hotelu chodzą między leżakami i zabierają wszystkie pozostawione ręczniki, można je odebrać później na recepcji.

Restauracja.
Dosyć duża, obsługa bardzo miła. Różnorodne jedzenie.
Śniadanie typowo angielskie.
Obiady i kolacje - dla każdego coś się znajdzie.
Owoce morza, grillowane mięso, makarony, frytki, desery,pizza itd.

Animacje dla dzieci prowadzone codziennie.
Wieczorne animacje niestety uważam że mają na to za mało miejsca w hotelu...

Ogólnie hotel godny polecenia. Bardzo fajne miejsce. Największą atrakcją dla dzieci były zjeżdżalnie.
Z chęcią byśmy wrócili tam raz jeszcze.

Termin pobytu: lipiec 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
1  Dziękujemy, Inka000
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: AlfonsoR1577, Gerente, ALEGRIA Pineda SplashOdpowiedź udzielona 10 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Inka,

Thank you so much for taking some of your time to write about your experience with us on TripAdvisor.

We are amazed to know how much you enjoyed the time with us. We always try to make your vacation special.

We are looking forward to welcome you next year!

Kind regards

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 15 lipca 2019

Hotel mieści się ok 400m od plaży. Jest wyremontowany ładnie urządzony nowocześnie i z pomysłem, czysto wszędzie widać że dbają pracownicy. Ma bardzo ładną recepcje, restauracje. Ładne i czyste pokoje. Pokoje są odnowione naprawdę nowocześnie. Jedzenie w restauracji jest nowoczesne, smaczne, eleganckie i świeże. Dla nas za mało warzyw. Owoce ok. Dużo ryb ale mało owoców morza. Wszystko super. Do największych zalet należy obsługa, w restauracji doskonała. Byliśmy w wielu hotelach ale w tym wyraźnie chciało im się pracować.

Minusy: Bardzo zimna woda w basenie. Czasami długie kolejki do baru. Bar all czynny do 23:00. Mógłby być godzinę dłużej. Anglicy zachowujący się źle - ale to nie wina hotelu tylko turystów z tego kraju.

Ale jeśli bardzo zimna woda nikomu nie przeszkadza to polecam. Bardzo dobry hotel.

Termin pobytu: czerwiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Obsługa
Dziękujemy, 746krzysztofs
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: AlfonsoR1577, Gerente, ALEGRIA Pineda SplashOdpowiedź udzielona 25 lipca 2019
Tłumaczenie Google

Dear 746krzysztofs,

Thank you for your review. We are delighted to know that you have enjoyed our hotel facilities, as well as the service provided by our friendly and professional staff.

We hope to welcome you back in the future.

Kind regards

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 14 lipca 2019

Gorąco polecam!!
Hotel zaskoczył nas bardzo pozytywnie. Widać, że był niedawno remontowany. Pokoje bardzo fajne, przestronne, schludne, bardzo jasne. Łazienka spora i w bardzo dobrym stanie. Pokój sprzątany oraz wymieniane ręczniki były codziennie. Hotelowe zaplecze basenowe było bardzo rozbudowane nad wszystkim czuwali ratownicy. Mimo tego, że hotel jest spory nie odczuwało się tego w ogóle ze względu na dobrą organizację personelu. Jeśli chodzi o restaurację hotelową była na bardzo wysokim poziomie. Nie było mowy o zamieszaniu spowodowanym brakiem miejsc na sali w szczytowych porach dniach, ponieważ manager sali wraz z kelnerami wskazywani stoliki do zajmowania a ekipa sprzątająca szybciutko przygotowywała nowe stoliki. Jeśli chodzi o same posiłki to były przepyszne a także bardzo różnorodne. Każdego dnia można było znaleźć coś innego dla siebie od wielu propozycji dla wegetarian po oczywiście dania kuchni hiszpańskiej z owocami morza na czele, które pojawiały się prawie codziennie w innych odsłonach. Propozycja ALL inclusive barowa była bardzo bogata od tradycyjnych napoi np. sangria, kava (wino musujące hiszpańskie) win regionalnych (rozsado, tinto) po różne kolorowe drinki a także regionalne piwo.
Hotel zlokalizowany jest w super miejscu wypadowym do dalszego podróżowania po okolicy.
Do morza mamy ok. 5min spacerkiem, linia brzegowa jest wprost idealna do plażowania. Wielokilometrowa, co prawda nie piaszczysta tylko żwirkowa. Idąc w prawo plażo możemy dojść do pobliskiej miejscowości Callela, natomiast idąc lewo do miejscowości Santa Susana, po drodze mijamy plaże dla nudystów. Do obu miejscowości można wybrać się plażą, drogą utwardzoną, po której biegają dość liczni tam biegacze a także koleją (1 przystanek). Jednym z największych plusów lokalizacji hotelu jest fakt, iż niedaleko ok. (6min) znajduje się tam stacja kolei, która prowadzi do samej Barcelony. Dokładnie linią R1 dojedziemy w niecałą godzinkę do samego centrum Barcelony za ok. 6E. Bilety możemy kupić w automacie albo w okienku na stacji. Podróżując koleją jedziemy przy samej linii brzegowej Costa Brava, przez co możemy podziwiać krajobraz. Gorącą polecam
Inną równie atrakcyjną ofertą do zwiedzania oraz odpoczywania wypróbowaną przez nas jest podróż statkiem do Tossa de Mar. Bilet można kupić u rezydentki albo bezpośrednio w kiosku przy plaży z logiem „Dofi Jet Boats”. Najbliższy przystanek znajduje się ok. 50 m skręcając w prawo na plaży. Statek cumuje bezpośrednio przy plaży, a wycieczka jest całodniowa z ok. 4 godz. czasem dla siebie W Tossa de Mar.

Miejscowość Pineda de Mar, jest bardzo spokojna, w której nie znajdziemy dyskotek ani klubów. Za to spotkamy tam mieszkańców, którzy tam żyją mieszkają i pracują.
Gorąco polecam

Wskazówka dotycząca pokoi: Hotel wyposażony jest w dwie windy,a także dość duże schody.
Termin pobytu: czerwiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Wartość
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, Iza_podroze
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: AlfonsoR1577, Gerente, ALEGRIA Pineda SplashOdpowiedź udzielona 25 lipca 2019
Tłumaczenie Google

Dear Iza_podroze,

Thank you very much for your comments after your stay at our hotel. We are pleased that you enjoyed your stay and especially the attention of our staff. For us, this is one of the most important values.

We appreciate your trust and we look forward to your next trip to our city. Have a nice day!

Best regards

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji