Plusy hotelu :
1. Przyjechaliśmy do hotelu około godziny 23. Po zameldowaniu otrzymaliśmy poczęstunek w postaci kanapek, owoców, wody. Bardzo miło :)
2. Pokój rodzinny posiada osobną sypialnię, z obu pomieszczeń wychodzi się na duży, wspólny balkon, 2 łazienki . Pokój duży ,wygodny i czysty.
3. Aquapark rewelacyjny ! Bardzo czysty, niemal pusty, bezpieczny. Atrakcje wodne dla młodszych i starszych.
4. Pozostałe baseny również ok, czyste , bezpieczne. Zawsze znaleźliśmy wolny leżak, pomimo braku rezerwacji o 6 rano, jak zwykli robic niemal wszyscy :)
5. Pyszne jedzenie ! Bardzo duży wybór potraw, zarówno zdrowych, jak i bardziej fast foodowych - każdy znajdzie coś dla siebie. Codziennie do wyboru mięsa, ryby, trochę lokalnego jedzenia, wieczory tematyczne. Dużo pysznych koktajli, soków, owoców i deserów. Codziennie w porze obiadu i kolacji lody. Live cooking każdego dnia , 3 razy dziennie !
Jak na hotelowe warunki dobra kawa, alkohole w opcji all inclusive również ok.
6. Lokalizacja hotelu przy plaży. Dojście na plażę podziemnym tunelem. Promenadą w kilka minut można dojść do centrum ze sklepami.
7. Bardzo duży plus za to, że za niewielką opłatą mogliśmy zostać w hotelu do późnego popołudnia i korzystać z basenów ( samolot mieliśmy późnym wieczorem ).
8. Napoje w oryginalnych butelkach, nie ma automatów z rozcieńczonymi sokami bez smaku. Lody w kubeczkach.
Minusy :
1. Cienkie ściany w pokoju. Słychać niemal wszystko, każdą rozmowę. Nie ma szans by się wyspać, ponieważ w hotelu jest bardzo dużo rodzin z dziećmi , które zarówno w nocy jak i wcześnie rano są głośne.
2. Pierwszy raz spotkałam się z tym, żeby można było korzystać w nocy z basenów. Wrzask ludzi którzy urządzili tam sobie imprezę o godzinie 24 to zdecydowane przegięcie. Pomijam kwestie bezpieczeństwa ...
3. Przy hotelu jeździ kolejka, którą słychać w pokojach z widokiem na morze. Jeździ niemal co chwilę, na szczęscie w nocy rzadziej, ale mnie osobiście przeszkadzała.
4. Łazienki są najsłabszym pomieszczeniem. Stare, zużyte. Na szybko odmalowane zostały sufity na biało, ale i tak w czasie naszego pobytu zdążyła już na nich pojawić się wilgoć i pleśń.
5. Bardzo często w restauracji niedomyte sztućce !
6. Poza posiłkami napoje wydawane tylko w barze, czasami powodowało to kolejki, choć przyznaję, że nie duże. Minusem jest to, że woda dostępna tylko o pojemności 0,3 a większa płatna, nawet w opcji all incusive. Wypijaliśmy tej wody kilkanaście butelek dziennie , więc dość uciążliwe było częste chodzenie po nią . Poza tym przez to hotel produkuje olbrzymią ilość plastiku.
7. Tunel prowadzący na plażę brudny, pełen śmieci. Sama plaża tylko przy wejściu piaszczysta. Im dalej morza , tym grubszy piasek a własciwie żwir z drobnymi kamykami. Wejście do morza z dużą ilością kamieni, zdecydowanie przydałyby się buty do wody. Przy brzegu szybko stromo i głęboko. Plaża najsłabsza na jakiej byłam w tej okolicy, ciekawsza jest już 2 km od hotelu w miejscowości Calella. Jednak ani tunel, ani brzydka plaża to nie wina hotelu, więc nie wpływa to na moją ocenę hotelu.
Minusów jest sporo, ale patrząc na całokształt hotel jest czysty, z pysznym jedzeniem i swietnym aquaparkiem a to było dla nas najważniejsze, więc mimo minusów polecam.