Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (25)
Filtruj recenzje
25 wyniki
Oceny podróżnych
22
2
1
0
0
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Oceny podróżnych
22
2
1
0
0
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
14 z 19 wśród 25 recenzji
Zrecenzowano: 21 sierpnia 2018

Bardzo ciekawa alternatywa dla średniej jakości pensjonatów dookoła.

Mieszkaliśmy w domku z widokiem na jezioro. Domek nowocześnie wyposażony, malutki ale ma wszystko, co potrzeba na kilka dni wypoczynku. Wygodne łóżka, chciaż dzieci mówiły, że "rodzice śpią w szafie". Nawet śmieszna łazienka, która "cała jest prysznicem", jest w sumie wygodna i sensownie zorganizowana. Plusem jest duża ilość zabezpieczonych moskitierami okien, które zawsze można zasłonić przed wzrokiem ciekawskich. Brak telewizora, w mojej ocenie, bez znaczenia, jeżeli ma się do dyspozycji działające bez zarzutu wifi, a ze sobą netflixy, showmaxy, czy cokolwiek innego. Zamiast inwestować w anachroniczne odbiorniki na ścianie w każdym domku, właściciele postawili na zadbany teren pełen fajnych propozycji dla dzieci i nieduży basen, który również doceniają dzieci.

Na osobny akapit zasługują niewątpliwie śniadanka przynoszone w wielkim koszu. Same pyszne i zdrowe rzeczy, w większości robione na miejscu popakowane w fikuśne słoiczki i butelki. Zawsze coś na ciepło. Doceniliśmy alternatywę dla wegetarian, również na ciepło. Licytowaliśmy się, który dżemik najlepszy, i wygrał agrestowy☺.
Dla chętnych, za dodatkową opłatą dania obiadowe do wyboru z karty, również przynoszone do domku, pięknie zapakowane.

Miejsce bardzo ciche i spokojne, pomimo bliskości kurortu, zaraz za bramą jest wygodna, szeroka ścieżka, którą rowerami dojeżdżaliśmy ok. 20 min na "bezludną" plażę. Dla wielbicieli parawaningu i typowo nadbałtyckich klimatów, plaża jest oczywiście bliżej.

O pływających saunach, kajakach, rowerkach wodnych nie piszę, bo wszystko jest na stronie i się zgadza.

Termin pobytu: sierpień 2018
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Lokalizacja
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, Katarzyna P
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: marcinbrz, Kierownik ds. PR, Herbals & SPAOdpowiedź udzielona 1 marca 2019

Pani Katarzyno,
serdecznie dziękuję za najwyższą ocenę na Tripadvisor.com oraz za pobyt w naszych domkach.
Miło mi czytać opinie takie jak Pani - to największa nagroda za naszą pracę. Cieszę się, że doceniła Pani wyposażenie domku, Wi-Fi, śniadania oraz własnej roboty dżem agrestowy i lokalizację.
Gorąco zachęcam do kolejnych rezerwacji.
Do zobaczenia :)
pozdrawiam serdecznie,
Marcin

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 11 czerwca 2018

Za weekendowy pobyt w Herbals & SPA trzeba zapłacić 1000 zł. Dla porównania weekend w oddalonym o 500 m, trzygwiazdkowym hotelu Emocja Spa, to koszt 720 zł. Obie oferty ze śniadaniem (ceny dla weekendu czerwcowego).
Oczywiście oferty te są nieporównywalne, ponieważ chodzi w nich o coś zupełnie innego ale trzeba mieć jakiś punkt odniesienia.
Szanowne Herbal & SPA – Wasi klienci z jakiegoś powodu decydują się na to aby zapłacić więcej za nocleg w mniej komfortowych warunkach. Opowiem Wam o swoich doświadczeniach i tym co mną kierowało przy wyborze akurat tego noclegu. Być może wyciągniecie z tego jakieś wnioski, z korzyścią dla innych Waszych klientów, bo ja wracać do Was nie zamierzam.
Wasza oferta jest kusząca. Macie bardzo dobre opinie na licznych portalach oraz w Google. Chciałem spróbować nieco innej formy noclegu, a czynnikiem, który pomógł mi w podjęciu ostatecznej decyzji było jacuzzi w domku. I tutaj pierwsze rozczarowanie. Jacuzzi nie było w pełni sprawne. Musicie mieć świadomość, że jeżeli coś jest główną atrakcją domku to nie może być tak, że obsługa nie ma pojęcia czy sprzęt działa czy nie. To powinno być rutynową czynnością podczas sprzątania domku. Usterki powinny być natychmiast zgłaszane i naprawiane. Kolejna sprawa dotycząca jacuzzi – czy tak ciężko jest wydrukować krótką instrukcję obsługi i zostawić ją w domku? Skąd gość ma wiedzieć, że np. aby jacuzzi podgrzewało wodę dysze napowietrzające muszą być włączone? Czy to jest aż takie oczywiste?
I w tym momencie w głowie gościa pojawia się taka oto myśl – wydałem dużo kasy, a wylądowałem w domku, w którym nie ma klimy, a w środku jest 30 stopni i jeszcze nie wszystko działa tak jak powinno.
Kontynuując wątek instrukcji i wskazówek. Skąd goście mają wiedzieć, że krzesła są ukryte pod łóżkiem? Jakoś nie mam w zwyczaju zaglądać pod łóżka. Kolejna sprawa – tak ciężko zostawić informację dotyczącą kodów do furtek? Wiem, że o wszystko można zapytać. 99% obsługi była bardzo miła i widać było, że im zależy. Do tego jednego procenta jeszcze wrócę.
Zostawienie w domku kilku wskazówek i instrukcji ułatwiłoby życie Wam i gościom. Chodzenie co 5 min. do recepcji z pytaniem powoduje pewien dyskomfort.
Odnoście wskazówek. Kolejna sprawa. Mieliśmy zarezerwowaną saunę na wyłączność. W saunach byłem już kilkadziesiąt razy, nie wpadłem na to, że trzeba tam wchodzić w laczkach i to jeszcze ze specjalnymi podeszwami. Blacha, która jest ułożona przed piecem była rozgrzana do takiej temperatury, że można było doznać silnych oparzeń. Zwróćcie na to uwagę bo komuś stanie się krzywda. W saunie suchej panuje temperatura od 60 do 90 stopni. W tej skończyła się skala na termometrze, ponad 120. Ja wiem, że jest tam piec i nie ma czujnika temperatury. Ale to trzeba poinformować gościa, że ma sobie otworzyć drzwi i obniżyć temperaturę bo jak się tam zamknie to może się usmażyć. Przed sauną stał kosz z lemoniadą i lodami. Skąd mieliśmy wiedzieć, że będą tam dla nas lody? I jak mieliśmy je zjeść jak nie było łyżeczek? Czy może czegoś nie wiem i każdy kto zamierza saunować zabiera ze sobą łyżeczki? Ktoś się postarał i niepotrzebnie zostało to zmarnowane bo znów o niczym nie wiedzieliśmy.
Oczywiście to miejsce ma też sporo plusów i tylko dlatego piszę to recenzję bo niewielkim wysiłkiem możecie sprawić, że niemal każdy klient wyjedzie od Was zadowolony. Jest to miejsce idealne dla rodzin z dziećmi. Jest sporo miejsca do zabawy, jest super boisko, na którym można pograć w tenisa ziemnego, koszykówkę, kręgle oraz badmintona. Świetna jest możliwość skorzystania ze sprzętu wodnego. Polecam również wycieczkę rowerową – np. do latarni morskiej w Gąskach. Duży plus również za pyszne śniadania, które codziennie trafiały na taras w koszu wiklinowym. Przydałby się jakiś stolik żeby można zjeść śniadanie na tarasie. Ten z domku jest dość ciężki żeby go co rano wynosić.
A na koniec hit, który spowodował, że nie chcę do Was wracać. W niedziele wybraliśmy się na off road. Po godzinnej przejażdżce samochodem terenowym wyglądaliśmy jak górnicy. Od razu pomyśleliśmy, że wrócimy do ośrodka i weźmiemy prysznic. Byliśmy już wymeldowani. Check out jest do godziny 11. Była 12:30. Wytłumaczyliśmy Pani w recepcji jaka jest sytuacja i że chcielibyśmy tylko skorzystać z prysznica. Wasz pracownik powiedział, że nie ma takiej możliwości. Poczułem się jak bezdomny, który żebrze o jałmużnę. Nie chce mi się nawet tego komentować. Jeżeli niestandardowa prośna w postaci wzięcia prysznica Was przerosła to powinniście zmienić profesję. Jeżeli pracownicy nie wiedzą jak należy się zachować to zostawcie im numer telefonu do kogoś kompetentnego kto będzie podejmował decyzje.
Mateusz

Termin pobytu: czerwiec 2018
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Wartość
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
6  Dziękujemy, MateuszSz86
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: marcinbrz, Kierownik ds. PR, Herbals & SPAOdpowiedź udzielona 26 lutego 2019

Szanowny Panie Mateuszu,
uprzejmie dziękuję za pozytywną ocenę oraz konstruktywny komentarz po pobycie w Herbals & SPA. Ceny w naszym ośrodku zależne są od sezonu, w okresie letnim są wyższe, a w okresie jesień - zima - wiosna są bardziej przystępne. Dodatkowo znakomita większość atrakcji dostępna na miejscu dla naszych Gości jest zawarta w cenie za domek - nie ma konieczności dopłaty.
Cieszę się, że docenił Pan nasze boiska, możliwość korzystania ze sprzętu wodnego oraz śniadania.
Najmocniej przepraszam Pana za wszystkie niedogodności podczas pobytu, które sprawiły, że nie wyjechał Pan w pełni zadowolony i jednocześnie dziękuję za ich zgłoszenie. Jesteśmy relatywnie nowym obiektem i zapewniam Pana, że robimy wszystko, aby każdy z naszych Gości był szczęśliwy podczas wypoczynku. Wszystkie Pańskie wskazówki bierzemy do siebie i wyciągamy wnioski, aby uniknąć przykrych niespodzianek w przyszłości.
Sytuacja z odmową skorzystania z prysznica jest niedopuszczalna i serdecznie Pana za nią przepraszam.
Mam nadzieję, że da nam Pan jeszcze jedną szansę i zdecyduje się na nasz Obiekt ponownie. Postaramy się, aby podczas kolejnego pobytu wszystko było jak należy.
Pozdrawiam serdecznie z domku na drzewie,
Marcin

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 22 stycznia 2018

Po sezonie - po prostu bajka. Cudowne i ciekawe miejsce w którym można wspaniale wypocząć. Obsługa bardzo miła , urzeka swoją dyskrecją i dbałością o spokój gości. Wspaniałe urozmaicone śniadanie serwowane w nietuzinkowy sposób. Byliśmy zachwyceni. I nasz pies też :)

Termin pobytu: październik 2017
1  Dziękujemy, PiotrM1989
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Kasia778, Właściciel, Herbals & SPAOdpowiedź udzielona 23 lutego 2018

Panie Piotrze, bardzo się cieszymy, że cała Państwa trójka była zadowolona z pobytu w naszym obiekcie :). Zapraszamy ponownie!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 12 sierpnia 2017

Namiot bardzo dobrze wyposażony, duża powierzchnia, sypialnie oddzielone od części dziennej. Piękny widok na jezioro, możliwość wypożyczenia pontonów, kajaków, rowerków wodnych. Idealne miejsce na relaks wśród przyrody, raj dla dzieci (plac zabaw, basen, park linowy). Śniadania super, miejsce zdecydowanie godne polecenia!!

Termin pobytu: lipiec 2017
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Lokalizacja
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, kukielka1987
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Kasia778, Właściciel, Herbals & SPAOdpowiedź udzielona 23 lutego 2018

Bardzo się cieszymy, że Państwa rodzina jest zadowolona z wakacji w naszym miejscu. Zapraszamy również poza sezonem, gdzie również jest ciekawie :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 8 sierpnia 2017

Herbals to idealne miejsca na spędzanie czasu. Pracownicy bardzo pogodni i życzliwi.Domki są przestronne,dobrze zagospodarowane i czyste.W recepcji można wymienić ręczniki.Blisko morza i jeziora. A na wodzie nie brakowało atrakcji: kajaki, pontony z silnikami, rowerek wodny i sauna. Czego więcej chcieć. Idealne miejsce napewno tam wróce.

Wskazówka dotycząca pokoi: Domek Lavender z widokiem na jezioro
Termin pobytu: lipiec 2017
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Wartość
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, Daria K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Kasia778, Właściciel, Herbals & SPAOdpowiedź udzielona 23 lutego 2018

Pani Dario, bardzo się cieszymy, że jest Pani zadowolona z pobytu w naszych domkach oraz z atrakcji jakie oferujemy. Zapraszamy ponownie :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji