Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Wyróżnione recenzje
wspaniałe miasteczko wiszące nad morzem

Miasteczko zaliczone w drugim tygodniu czerwca. Byliśmy tam 1 dzień. Koszt biletu na pociąg dla 1... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 18 czerwca 2019
Izolda1
z urządzeń przenośnych
CUDO

Przepiękne miasteczko z cudownymi uliczkami kawiarniami i mega urokliwą plażą pośród skał . Żałuję... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 13 lutego 2019
pit_poznan
,
Poznań, Polska
Przeczytaj wszystkie recenzje (3 844)
  
Recenzje (3 844)
Filtruj recenzje
3 844 wyniki
Oceny podróżnych
2 926
792
92
17
17
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
2 926
792
92
17
17
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 3 844 recenzji
Zrecenzowano: 18 czerwca 2019 z urządzeń przenośnych

Miasteczko zaliczone w drugim tygodniu czerwca. Byliśmy tam 1 dzień. Koszt biletu na pociąg dla 1 osoby w 1 stronę z Bari to 2,50 euro. Pociąg jeździe z 30 minut. Miasteczko jest bardzo urokliwe ma wąskie uliczki i mnóstwo restauracji. Jest tam piękny most z widokiem na piękną kamienistą plażę usytuowaną między wspaniałymi skałami. Na skałach wiszą piękne budynki. Jest to bajkowy widok. Na plażę można zabrać buty do pływania, ale ja dałam spokojnie radę bez. Pływają tam większe ryby i jest ich naprawdę bardzo dużo polecam. Oprócz przepięknych uliczek jeszcze większe wrażenie robi widok na miasteczko z łódek, katamaranów czy motorówek wodnych. Polecam małe łódki, motorówki bo wtedy dodatkowo wpływa się do wspaniałych grot. W grotach nie będziesz mieć klaustrofobi, gdyż groty nie są zbyt głębokie. My skorzystaliśmy z opcji łódki, motorówki DORINO koszt to 25 euro za osobę za 1,5 godziny. Motorówka szybko pędzi więc jest śmiesznie. Dodatkowo obejmuje kąpiele morskie. Dostać się na motorówkę można TUK TUK jest ich sporo koło słynnego mostu w Poligano a Mare ciągle podjeżdżają. Nasz TUK TUK kosztował do miejsca skąd odpływała łódka Dorino 10 euro za 2 osoby w jedną stronę. Wzięliśmy od kierowcy telefon i po zakończonym rejsie z powrotem dojechaliśmy do centrum Poligano a Mare na słynny most . Bardzo udany to był dzień. Polecam gorąco

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2019
1  Dziękujemy, Izolda1
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 13 lutego 2019

Przepiękne miasteczko z cudownymi uliczkami kawiarniami i mega urokliwą plażą pośród skał . Żałuję że nie poczułem wieczornego klimatu tego miasteczka ale wszystko przede,mną :)

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2018
Dziękujemy, pit_poznan
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 1 września 2018

To niewielkie miasteczko, tylko skały są wielkie tam, gdzie wąwóz przecina miasteczko niby gigantycznym ostrzem.
Część historyczna jeszcze mniejsza, ale warta spaceru. Główny plac oczywiście poświęcony jest pamięci Wiktora Emanuela, znajdziemy starożytną rzymską drogę i most sięgający czasów cesarza Trajana, a wokół wszystko pełne czaru: sklepiki, kawiarenki, domy, balkony, tarasy z widokiem. I w wielu maleńkich zaułkach, na placykach, bramach, schodkach są umieszczone cytaty z poezji lub całe wiersze. Czyż nie uroczo i bardzo kulturalnie?

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2018
1  Dziękujemy, aleksandradudek
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 7 lipca 2018 z urządzeń przenośnych

Warto, przyjechac na 2-3 dni, pochodzić wąskimi uliczkami itd itd.
W weekendy trochę zatłoczone, ciężko o miejsce w kawiarni czy restauracji.

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2018
Dziękujemy, tymlon
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 7 czerwca 2018

Jeśli ktoś wybiera sie w rejon Apulii warto choć na jedną noc przyjechać do Polignano a Mare, by poczuć wieczorny klimat miasteczka, zjeść wyśmienita kolację i podziwiać klimat urokliwych uliczek. Wrażenia niezapomniane.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2018
Dziękujemy, Iwmar
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji