Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (682)
Filtruj recenzje
682 wyniki
Oceny podróżnych
295
212
82
46
47
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
295
212
82
46
47
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
6 z 11 wśród 682 recenzji
Zrecenzowano: 23 sierpnia 2019

Super miejsce, świetne jedzenie,i dwaj barmani Radi i Niko super ludzie. Blisko do morza,i pięknego wzgórza z niesamowitymi widokami Tsampika.Pokoje z klimatyzacją,oraz duzymi tarasami. Jedyny minus to łazienka, a konkretnie prysznic. Bardzo mało miejsca. Ogólnie super.

Termin pobytu: sierpień 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, Kryspin1981
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Stelios P, Γενικός Διευθυντής, Delfinia Resort HotelOdpowiedź udzielona 4 września 2019
Tłumaczenie Google

Dear Sir, hello from Rhodes and many greetings. All employees in Delfinia Resort want to say many thanks for your review and we hope to have the honor to welcome you again in the future. Our Best Regards the Delfinia Resort Team.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 12 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Wspaniały hotel dużo jedzenia po śniadaniu są snack bar to samo obiad są 2 zjeżdżalnie bardzo fajnie , ale największą zabawe dają animatorzy jest to Jasmin Nicole i Cris i Ratownik Jasmin zagra w Darty, Uno, ping pong ,tańczy przy basenie. Nicole zajmuje się mini clubem dla dzieci. Cris pokazuje sztuczki
ze słomką . Ratownik bezpiecznie pilnuje zjeżdżalni Na Wieczór Cris zatańczy Michaela Jacksona Nicole zagra w bingo a Jasmin zatańczy bar tam też jest dobra obsługa Polecam

Termin pobytu: sierpień 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, konradwladziyt
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Stelios P, Γενικός Διευθυντής, Delfinia Resort HotelOdpowiedź udzielona 13 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Sir , hello from Rhodes and many greetings. All employees in Delfinia Resort want to say many thanks for your review and we hope to have the honor to welcome you again in the future. Our Best Regards the Delfinia Resort Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 2 sierpnia 2019

Hotel jest położony w miejscowości Kolymbia, małe miasteczko, ale w świetnym miejscu wyspy, po środku, blisko do Rodos, Lindos z akropolem i zatoką św. Pawła w kształcie serca, blisko zatoka Quinn Anthony, Epta Piges (siedem źródeł), Tsampika Beach. Do plaży od hotelu bliziutko, plaża cudowna! Woda niesamowita! Delfinia jest bardzo ładnym, zadbanym hotelem, ładne otoczenie, pokoje przyjemne, czyściutkie, codziennie sprzątane, codziennie zmieniana pościel i ręczniki, jedzenia bardzo dużo, zawsze można coś innego zjeść. A sama obsługa to rewelacja! Czy to recepcja, czy bar, czy restauracja czy basen! Zawsze uśmiechnięci, zawsze pomocni! Chętnie rozmawiają z turystami! Tak samo animatorzy! Wspaniali, sympatyczni, weseli i uśmiechnięci! Szczególnie pozdrawiamy Radi, Kosmas, Nico, Yasmina, Nicole!!! Tęsknimy za Wami!

Termin pobytu: lipiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
1  Dziękujemy, Adusia77
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Stelios P, Γενικός Διευθυντής, Delfinia Resort HotelOdpowiedź udzielona 13 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Sir, hello from Rhodes and many greetings. All employees in Delfinia Resort want to say many thanks for your review and we hope to have the honor to welcome you again in the future. Our Best Regards the Delfinia Resort Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 31 lipca 2019 z urządzeń przenośnych

Obsługa hotelowa sympatyczna, jedzenie bardzo dobre, alkohol w barze przy basenach "chrzczony", animacje dla dzieci takie same każdego dnia, lecz pracownicy niczego nowego nie "wyrzeźbią" z dostępnego sprzętu... blisko do plaży.
Polecam!

Termin pobytu: październik 2018
Typ podróży: Podróż z rodziną
1  Dziękujemy, klejucha
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 30 lipca 2019

Jak czytam recenzję, że hotel do niczego i jedzenie straszne to zastanawiam się czy byłem w tym samym miejscu. Dla mojej rodziny pobyt w hotelu zaliczam do bardzo udanych.
Hotel:
Sam hotel jest średniej wielkości obiektem składającym się z czterech budynków gdzie w głównym znajduje się recepcja, restauracja oraz pokoje, w pozostałych same pokoje zlokalizowane na trzech poziomach po 12 na piętrze.
Każdy pokój ma balkon lub taras. Pokoje schludne, sprzątane codziennie. Faktycznie nie są zbyt duże ale w zasadzie ja potrzebowałem pokoju tylko do odpoczynku i przespania się (4 osobowa rodzina). Faktem jest, że na terenie hotelu zlokalizowanych jest kilka pokoi, które nie znajdują się w głównych budynkach ale są jakby zaadaptowane z dawnych pomieszczeń gospodarczych. Nie jestem w stanie stwierdzić jak wyglądają w środku ale z zewnątrz nie ma tragedii. I tutaj mała uwaga: przychylam się do opinii, że jeżeli wykupujemy wakacje i na zdjęciu widzimy budynki z balkonami i tarasami, a nie dostaniemy pokoju w tego typu obiektach powinno być to od razu zakomunikowane klientowi aby był świadomy swego wyboru. Na pewno cena za wyjazd powinna to uwzględniać i być odpowiednio niższa.
Baseny:
Hotel posiada cztery baseny: główny (max. głębokość 148 cm), obok brodzik dla dzieci, kolejny z małą zjeżdżalnią (chyba w formie ośmiornicy) oraz oddzielny basenik na uboczu otoczony czterema plamami gdzie jest trochę spokojniej od gwaru. Czy jest bitwa o leżaki rano? No pewnie! Nie ma wakacji bez polowania na leżaki przy basenie. Ponieważ wcześnie rano biegałem, to po powrocie, podczas odpoczynku mogłem obserwować ten wakacyjny fenomen w pełnej krasie. Techniki przekładania cudzych ręczników, podkładania swoich, odsuwania i przysuwania leżaków opanowane do perfekcji ale pamiętajcie to nie tylko polska domena :) pomimo, że w każdym pokoju jest informacja aby tego nie robić. Ja osobiście lubiłem korzystać z szerokich łóżek z zacienieniem, które nie znajdowały się bezpośrednio przy basenie ale dawały nieco spokoju od basenowego gwaru, który był skutecznie zagłuszany przez cykady :)
Morze:
Gdyby ktoś zapragnął morza, to znajduje się ono około 300-400 m od hotelu. Parę kilometrów dalej jest również piękna piaszczysta plaż Tsambika gdzie można dojechać autobusem lub wynajętym skuterem/samochodem.
Jedzenie:
Ja nie miałem problemu z wyborem odpowiednich potraw i sądząc po ilości jedzenia na talerzach gości chyba mało kto narzekał, a niektóre konstrukcje z frytek, kulek mięsnych sosów i ketchupu naprawdę wzbudzały podziw. Oprócz standardów jak makaron, frytki (wszak dzieci zawsze jedzą frytki), przeróżnego rodzaju sałatki, fety pod dostatkiem itp. zawsze była jakaś potrawa typowo grecka jeśli natomiast oczekujesz super greckich przystawek i wykwintnych dań to musicie udać się do pobliskich tawern na pewno coś znajdziecie. Odniosę się tu do opisywanego w wielu recenzjach "polowania na gyrosa". To prawda, że na lunch można dostać gyrosa, który jest dokładany co 15 min i nie ma go dużo, niemniej jednak gdyby każdy wziął odrobinę, dla smaku, to jestem przekonany, że nie byłoby aż takich problemów. Sam byłem świadkiem jak kucharz dokroił świeżą porcję, którą w połowie zabrał pewien Francuz, na talerzu było tego tyle, że zwisało po bokach. Resztą podzieliły się 4 osoby. Tak więc wszystko zależy od tego jak postrzegamy nie tylko siebie ale i innych (może to był jakiś król gyrosa i po prostu mu się to należało!)
Obsługa:
Obsługa miła i dyskretna oczywiście najbardziej brylowali barmani, którzy uwijali się cały dzień jak w ukropie aby zaspokoić pragnienie gości hotelowych. W tym miejscu szczególne pozdrowienia dla Kosmas'a, Radi'ego i Niko. Drinki jak to drinki w takim miejscu mają być przygotowane szybko i mieć precyzyjnie odmierzoną "moc" aby zneutralizować przeciwnika, tak więc jeśli życzycie sobie podwójną whisky z colą ale bez coli - dostaniecie. Jeśli przypadniecie do gustu barmanowi może doda Wam do drinka fioletowy miłosny likier (na bazie kwiatów). Jeśli nie spodobają Wam się drinki z pool baru możecie wybrać się do lokalnych cocktail barów i zaspokoić swoje gusta. Ja polecam - Island Beach Bar zlokalizowany blisko portu nad samym morzem .
Sport:
Jeżeli lubicie biegać lub jeździć rowerem w Kolymbii jest miejsce. Sama miejscowość ma około 3x3 km ale dla bardziej wytrawnych biegaczy można dobiec do Afandou gdzie jest szeroka promenada przy morzu ewentualnie w kierunku Siedmiu Źródeł. No i nie zapomnijcie przebiec się ulicą Eukaliptusową.
Podsumowanie.
Jak pisałem na początku, bardzo udany pobyt, grunt to aby korzystać z tego co jest i nie wyobrażać sobie, że za Bóg wie ile pieniędzy będziemy królami Kolymbii.
================================================================
Greetings from Poland to Delfinia Resort team, for great time spent in July 2019. Especially thanks to bartenders: Radi, Niko and Kosmas (the brightest star of pool bar ;) ). Thanks a lot!

Termin pobytu: lipiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Obsługa
2  Dziękujemy, Artur P
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji