Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
TripAdvisor
Ialyssos
Opublikuj
Skrzynka odbiorcza
Wyszukaj
Pobliskie hotele
Recenzje (456)
Filtruj recenzje
456 wyniki
Oceny podróżnych
281
133
27
5
10
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
281
133
27
5
10
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
4 z 9 wśród 456 recenzji
Zrecenzowano: 9 września 2019

Wspólnie ze znajomymi (6 osób) spędziliśmy w Oceanis Park Hotel przełom sierpnia i września 2019. Hotel cały wyremontowany. Pokoje dokładnie takie jak na zdjęciach reklamowych hotelu. Doba hotelowa od godz. 14 ale jeśli jesteś w hotelu wcześniej, to oczywiście można bez problemu zostawić bagaż w przechowalni, istnieje również możliwość skorzystania z prysznica zanim dostaniesz pokój. W hotelu byliśmy ok. godz. 10 i mimo, ze doba hotelowa zaczyna się o 14 dostaliśmy wcześniej opaski "all inclusive" i mogliśmy korzystać z posiłków.
Pokoje sprzątane codziennie, wymiana ręczników.
Hotel jest położony niedaleko kamienistej plaży do której można dojść spacerkiem w ok. 5 min (przejście przechodząc przez teren hotelu po drugiej stronie ulicy - bez żadnych problemów). Plaża publiczna, czysta, praktycznie pusta, morze przepiękne i duże fale, baza surferów. Jest wietrznie, ale to normalne po tej stronie wyspy Rodos. My spędzaliśmy więcej czasu na plaży niż przy basenie hotelowym, gdyż było tam pięknie i przyjemny wiaterek od morza sprawiał, że nie czuć upału. Po drodze na plażę market w którym kupisz wszystko (ceny nie są wygórowane, przykładowo woda 1,5 l butelkowana za 0,50 euro) i restauracje. Sklepik znajduje się też na terenie hotelu.
W hotelu znajduje się też wypożyczalnia samochodów, ale zdecydowanie taniej jest skorzystać z jednej z wielu znajdujących się poza hotelem. Pod hotelem znajduje się przystanek autobusowy skąd można miejskim autobusem dojechać do miasta Rodos, bilet w ceni 2,30 euro w jedna stronę. Na przystanku nie ma rozkładu jazdy. Wg informacji uzyskanej w recepcji hotelu autobusy jeżdżą codziennie od godz. 5 rano co 15 minut, jednak w godzinach rannych różnie to było, czasami jechał co pół godziny i jeśli jest przepełniony to nie zatrzymuje się już na przystankach, tak od godz. 12 już nie ma z tym problemu. Z miasta Rodos z kolei kursują autobusy w inne ciekawe rejony wyspy.
Bardzo dobre i różnorodne jedzenie, również z tematycznymi kolacjami (dzień grecki, meksykański, amerykański itp.). Duży wybór potraw zarówno na śniadania, obiad czy kolację. Oprócz tego np na śniadanie przygotowywane na bieżąco naleśniki, jajka na miękko itp,; do posiłków oczywiście napoje i 3 rodzaje wina (czerwone, różowe i białe) oraz piwo. Posiłki smaczne i świeże. Restauracja duża, można również usiąść na zewnątrz
Największy minus to chyba animacje, ale my akurat nie byliśmy nimi specjalnie zainteresowani, niemniej jednak ludzie się przy nich bawili, ale wyglądało to bardzo słabo.
Ogólnie hotel godny polecenia

Termin pobytu: sierpień 2019
    • Wartość
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
1  Dziękujemy, Ewelina_travel
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: hotel_responsible, Manager, Oceanis Park HotelOdpowiedź udzielona 11 września 2019
Tłumaczenie Google

Dear Ewelina_travel,
Let us express our sincere thanks and appreciation for your kind words about our hotel.

We could not feel more rewarded than to read you would recommend our hotel to any other traveller.

It will be a great honour to welcome you soon again and offer you another great vacation.

Sunny regards,
Your Oceanis Park Hotel Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 8 września 2019

Wraz z dziewczyną spędziliśmy tam ostatni tydzień sierpnia. Hotel jak najbardziej na plus. Szybki dojazd z lotniska oraz dobre położenie - bardzo blisko Rodos. Na plus mieszczący się na przeciwko przystanek autobusowy gdzie za 2.3 euro można dojechać do stolicy wyspy. Blisko również postój taksówek. Dookoła hotelu dużo restauracji marketów itp. Bliskie dojście do plaży(uwaga kamienista!). Hotel czysty, świeżo po remoncie nie ma się do czego przyczepić. Obsługa hotelowa bardzo miła i pomocna. Barmani kelnerzy i wszyscy pracownicy na wielki plus. Animatorzy również potrafili umilić czas - Arturo, Greg oraz dziewczyny na wielki plus. W ciągu dnia zabawa przy basenie - dla chętnych oczywiście - a wieczorem mini disco dla najmłodszych oraz poźniej atrakcje dla starszych. W pamięci został mi noc pamięci Michaela Jacksona - świetna robota !! Jedzonko bardzo dobre choć niestety czasami potrawy się powtarzały, ale codziennie szło wybrać coś innego więc kwestia gustu co kto lubi ;) Pokój czysty i wielkość wystarczająca. Jeżeli chodzi o wi-fi ja nie narzekałem. W pokoju swoje własne wi-fi a przy basenie i w hotelu wystarczające z dobrą prędkością. Pewnie osoby bardzo wymagające znajdą kilka minusów, my jednak chcieliśmy wypocząć i nie wymyślać zbędnych problemów dlatego w hotelu wszystko nam odpowiadało i nie mamy do czego się przyczepić. No dobra mamy jeden minus - trafił nam się pokój z widokiem z balkonu na drzewo, które akurat rosło obok nas ;) Wielki plus za pokój do bagaży i dwa prysznice - można odświeżyć się przed podróżą na lotnisko i spokojnie zostawić bagaż zamknięty. Hotel możemy z czystym sumieniem polecić.

Termin pobytu: sierpień 2019
    • Jakość noclegu
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, zabix013
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: hotel_responsible, Manager, Oceanis Park HotelOdpowiedź udzielona 11 września 2019
Tłumaczenie Google

Dear zabix013,
On behalf of Oceanis Park Hotel we would like to thank you for choosing our hotel.

It is a pleasure to read that you had a great time with us and that you emphasized the cleanliness of our hotel, the variety of food and mentioned our good value for money.

Every one of us is doing the best to provide our guests with an unforgettable holiday and we are very happy to convince you in all areas of our service.

We look forward to welcoming you back soon.

Best regards,
Your Oceanis Park Hotel Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 1 września 2019

Hotel w bardzo dobrym stanie, wyremontowany w 2018 roku, zadbany. Dwa baseny czynne od 10 do 18. Leżaki w wystarczającej ilości, nawet po obiedzie można było coś znaleźć. Rano nie było wojen o leżaki jak w innych miejscach, ponieważ ręczniki pozostawione przed 8 rano były usuwane przez obsługę - duży plus. Obsługa była miła i bardzo pomocna. Nad wszystkim czuwał starszy pan chyba szef hotelu. Doglądał czy wszystko gra i witał się z gośćmi. Do kolacji obowiązywał strój formalny. Przy każdym basenie bar, kilka drinków do wyboru i każdy mógł znaleźć coś dla siebie, piwo i 3 rodzaje wina. Wieczorem był czynny bar w lobby. Kuchnia smaczna i dosyć urozmaicona. Oprócz szwedzkiego stołu były też potrawy przyrządzane na bieżąco. Bardzo dużo smacznych owoców. Posiłki można było jeść wewnątrz restauracji i na zewnątrz w dużej werandzie. Pomiędzy posiłkami w barach były wystawione przekąski. Każdego wieczoru od 20 były najpierw animacje dla dzieci a potem dla dorosłych. Pokoje czyste, codziennie sprzątane, klimatyzacja w cenie. Minusem były tradycyjne toalety z papierem wrzucanym do kosza. Drugim minusem był słaby zasięg WiFi (darmowe). Poza tym nie można się do niczego przyczepić. Bardzo dobra lokalizacja, do plaży (kamieniste)j około 300m, w okolicy trochę straganów i marketów. Do samego Rodos można dojechać autobusem za 2,3 eur, odległość od lotniska to ok 10km. W hotelu była wypożyczalnia samochodów z przyzwoitymi cenami 75eur/2 dni, bez kaucji. Samochody prawie nowe, Nissan Micra 2019 rok. Przy wyborze hotelu kierowaliśmy się opiniami z Trip Advisor i pozytywne wrażenia innych uczestników potwierdziły się na miejscu.

Termin pobytu: lipiec 2019
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, Tomasz G
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: hotel_responsible, Manager, Oceanis Park HotelOdpowiedź udzielona 11 września 2019
Tłumaczenie Google

Dear Tomasz G,

Thank you for your wonderful feedback and for spending the time to share it with future travellers here on TripAdvisor!

Your kind words addressed to the staff professionalism and highlighting our excellent service, mean a reason for great pride and motivation for us.

It will be a great honour to welcome you again in the near future to offer you another fantastic experience.

Best regards,
Your Oceanis Park Hotel Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 25 sierpnia 2019

Hotel super , odnowione pokoje nie za duże ale schludne i czyste. Jedzenie pyszne, obsługa super miła, uśmiechnięta. Bardzo blisko kamienistej plaży. Jedyna pięta achillesowa hotelu to animacje, aż trudno powiedzieć ze są, „animatorzy” nie nadający się do tej roli, nudne animacje jeśli to można nazwać animacjami. Zero zaangażowania i polotu. Reszta idealna. Ogólnie wczasy bardzo udane , wyspa cudna.

Termin pobytu: sierpień 2019
Typ podróży: Podróż ze znajomymi
Dziękujemy, MagdalenaR1120
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: hotel_responsible, Manager, Oceanis Park HotelOdpowiedź udzielona 26 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear MagdalenaR1120,
Thank you for your kind review of your stay with us.

Our aim is that our guests leave us happy and we are pleased to read that this was achieved and that you had an enjoyable time!

We do hope it won't be too long before we welcome you back for another stay.

Best regards,
Your Oceanis Park Hotel Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 20 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Hotel bardzo porządny, ale nierówny. Posiłki dość smaczne, ale monotonne, śniadania to jajka na 10 sposobów, obiady - pizza, pasta, sałatki i coś dodatkowo. Smakowo bardzo różnie - niektóre rzeczy przepyszne, niektóre przesolone lub niedoprawione. Desery i owoce bardzo smaczne. Pokoje niezbyt duże, ale dość przestronne. 2 baseny i brodzik na obiekcie. Całodzienne animacje jeżeli ktoś lubi. Sprzątane pokoje codziennie, ręczniki wymieniane co 2. Dzień podobnie jak pościel.

Na plus: - lokalizacja, plaża 300 m, przystanek przy ulicy
- większość obsługi - bardzo, ale to bardzo wysoki poziom i jak ktoś wyżej pisał dumą z miejsca pracy.
- czystość
- większość jedzenia (jak na standardy all inclusive)
- w hotelu nie czuć przepełnienia gośćmi - nawet i 10 są wolne leżaki
- desery - zasługują na osobny plusik.
- przestronne pokoje, ładna łazienka
- ładny zapach w hotelu
- sejf i wifi w pokoju w cenie

Na minus:
- monotonne i nierówne jedzenie, chyba w zaleznosci od kucharza. Część rzeczy przepyszna, część źle doprawiona, część przesuszona.
- bardzo niska zawartość alkoholu w drinkach.

Ogólnie polecam bardzo, jest to bardzo dobry obiekt zarówno dla rodzin, par, grup znajomych jak i singli

Termin pobytu: sierpień 2019
Typ podróży: Podróż ze znajomymi
Dziękujemy, 720karolinaw
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: hotel_responsible, Manager, Oceanis Park HotelOdpowiedź udzielona 20 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear 720karolinaw,
Thank you for choosing our hotel.

We are very pleased to know that you spent a good vacation in our hotel. It is wonderful that you liked the cleanliness of the hotel, our team is very grateful to you for compliments.

Also, we are glad to know that you have liked our wide selection of food in our buffet restaurant. Our chef and his team do their best to offer any kind of dishes, so it is great to know you have enjoyed.

We look forward to welcoming you back soon to exceed your expectations.

Sunny regards,
Your Oceanis Park Hotel Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji