Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Jardin Botanico de Viñales
Wyróżnione recenzje
Ładny ogród

Ogród bardzo ładny, zadbany i przepełniony wieloma odmianami różnych roślin. Miłym zaskoczeniem... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 9 grudnia 2017
Edyta S
,
Gdańsk, Polska
Ogród botaniczny

Piękne miejsce, stały punkt wszystkich wycieczek. Storczykarnia, wszystkie rodzaje palm... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 16 listopada 2017
Kamil P
Przeczytaj wszystkie recenzje (825)
  
Recenzje (825)
Filtruj recenzje
825 wyniki
Oceny podróżnych
352
324
118
23
8
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
352
324
118
23
8
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 825 recenzji
Zrecenzowano: 9 grudnia 2017

Ogród bardzo ładny, zadbany i przepełniony wieloma odmianami różnych roślin. Miłym zaskoczeniem jest fakt że atrakcja jest bezpłatna i przy wyjściu również nikt nie prosi o datki a to na Kubie rzadkość.

Termin skorzystania z atrakcji: listopad 2017
Dziękujemy, Edyta S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 16 listopada 2017

Piękne miejsce, stały punkt wszystkich wycieczek. Storczykarnia, wszystkie rodzaje palm występujących na kubie i wiele wiele innych

Termin skorzystania z atrakcji: październik 2017
Dziękujemy, Kamil P
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 23 stycznia 2017

Warto tu zajechać przemierzając Kubę , to pięknie położony ogród botaniczny ,doskonale wkomponowany w górzysty teren.Mnóstwo kolorowych kwiatów a w wielkim namiocie storczyki, można tu pospacerować wśród najróżniejszych roślin, ogromnych drzew i pięknych krzewów, odpocząć w klimatycznym barze,posłuchać regionalnej muzyki na żywo i skosztować wybornego rumu.Wkoło tyle zieleni,i widoków na piękną górzystą dolinę , wstęp wolny, warto kupić oferowane przed wejściem owoce miejscowe.

Termin skorzystania z atrakcji: grudzień 2016
Dziękujemy, zbyszek K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 2 czerwca 2016

piękny ogród w naturalnym środowisku. Najbardziej podobały mi się rośliny, krzewy i drzewa inne niż storczyki, może dlatego, ze storczyki były w jednym miejscu (taki namiot) a nie w środowisku naturalnym.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2016
Dziękujemy, Elziuta E
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 21 sierpnia 2015

Ogród botaniczny z bardzo dużą kolekcją rożnych odmian storczyków i nie tylko. Można zobaczyć palmę "stopa słonia" oraz wiele ciekawych okazów kwiatów , drzew i krzewów.

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2015
Dziękujemy, Adam M
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji