Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (789)
Filtruj recenzje
789 wyniki
Oceny podróżnych
442
250
61
19
17
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
442
250
61
19
17
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
5 z 10 wśród 789 recenzji
Zrecenzowano: 27 sierpnia 2019

Na Zanzibar wybraliśmy się w sierpniu 2019. Decyzja o wyjeździe zapadła na ostatnią chwilę, jak się później okazało - lepiej wybrać nie mogliśmy. Był to niesamowity czas spędzony w hotelu Sultan. Na miejsce dotarliśmy po godzinnie 22 czasu lokalnego, od razu dostaliśmy opaski All Inclusive i mimo późnej pory, czekano na nas z kolacją. Klucze do pokojów dostaliśmy od razu po zjedzeniu posiłku. Przestronne pokoje znajdują się w 2-pokojowych klimatycznych bungalowach w afrykańskim stylu. W każdym z nich znajduje się bezpłatny sejf do dyspozycji gości. Pokoje sprzątane codziennie do południa, ręczniki i pościel codziennie wymieniane, co do czystości nie można mieć żadnych uwag. Codziennie dostarczana duża butelka wody na pokój. Każdego wieczoru w porze kolacji, housekeeping spryskiwał pokoje repelentami i szykował pościel do snu. Jeszcze nigdy nie spotkaliśmy się z tak niesamowitym traktowaniem gości hotelowych. Cudowna obsługa, zawsze uśmiechnięta, uprzejma, już z daleka pozdrawiająca każdego gościa słynnym JAMBO!. Przepyszne jedzenie, idealnie doprawione, każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Codziennie 2 stanowiska z life-cooking, do wyboru zawsze kurczak, wołowina, ryby i owoce morza w przeróżnych postaciach. Na śniadanie zawsze pankejki, jajka na różne sposoby, świeżo robione koktajle na życzenie, przepyszne świeże owoce i wiele innych propozycji. W restauracji niemal zawsze obecny Manager hotelu pilnujący, by żaden z gości nie wyszedł z niej niezadowolony. Napoje do posiłków serwowane do stolików po wcześniejszym złożeniu zamówienia u obsługi. Pozostając przy temacie napojów - pyszne drinki serwowane w barach i przesympatyczni barmani, a szczególnie - Juma i Lameck, z którymi można było godzinami rozmawiać pijąc genialne koktajle z barowego menu - i tu polecamy Chu-Chu-Chu z dodatkiem rumu :) Lot powrotny mieliśmy późnym wieczorem i tu wielki ukłon w stronę hotelu! Pokój należało zwrócić do godziny 10 rano. Po check-oucie dostaliśmy tymczasowe karty ręcznikowe, więc bez problemu można było korzystać z plaży. Przed wyjazdem dostaliśmy również klucze do pokoju, w którym mogliśmy się umyć i uszykować do drogi (dostaliśmy ręczniki, mydło, szampon). All Inclusive obowiązywało przez cały dzień, nikt nie zabierał opasek.
Hotel położony jest bezpośrednio przy rajskiej plaży. Do dyspozycji gości hotelowych także basen ze słodką wodą, bezpłatne leżaki i ręczniki plażowe. Hotel oferuje również bezpłatne wypożyczenie kajaków, desek windsurfingowych i paddle board. Plaże na Zanzibarze są publiczne - całe szczęście! Daje to możliwość kontaktu z osobami zamieszkującymi wyspę, które oprócz tego, że sprzedają lokalne pamiątki, czy też oferują wycieczki, są również niesamowitymi ludźmi i to również dzięki nim te wakacje zaliczamy do najlepszych w naszym życiu. Choć niektórzy początkowo mogą sprawiać wrażenie uciążliwych, gdy stanowczo podziękujesz, dają ci spokój bez jakiejkolwiek natarczywości. Sami wybraliśmy się na wycieczki z tamtejszymi beachboy`ami, Casimiro i Cicciobello. Zaproponowali nam dużo korzystniejsze oferty niż chociażby biura podróży. Wybraliśmy się do Stone Town, na plantację przypraw, na Prison Island i do Jozani Forest. Wszystkie wycieczki, jak obiecywano, były "prywatnymi" wycieczkami, byliśmy tylko my i przewodnik. Kompetentnie, ciekawie, zwięźle i na temat, a lokalni przewodnicy z wielką chęcią opowiadali o życiu na Zanzibarze.
Wracając do beachboy`ów, nie sposób nie wspomnieć o tamtejszych Masajach. Giovanni Rana, Cannavaro, Aleluja (Ole) - NIESAMOWICI! Wspólne rozmowy, które nieraz trwały godzinami, gry, śpiewy i tańce na plaży, to coś czego nie zapomnimy do końca życia! A jeżeli pamiątki - to tylko u nich, w sklepikach zaraz przy hotelu. Niskie ceny, a przy okazji można wesprzeć lokalnych wojowników ;)
Podsumowując, były to najlepsze wakacje w naszym życiu. Obsługa hotelowa stanęła na wysokości zadania, a poznanych tam ludzi mamy nadzieję jeszcze kiedyś spotkać! :)

P.S. Jeżeli jest taka możliwość, polecamy zabrać te 2-3kg mniej własnego bagażu i w jego miejsce zabrać ubrania dla tamtejszych dzieci, pasty, szczoteczki do zębów i przybory szkolne, na miejscu ciężko z ich dostępnością, a uśmiech obdarowanego dziecka - bezcenny. Hotel co czwartek organizuje wyjścia do lokalnej wioski i szkoły, więc można wszystkie te rzeczy oddać mieszkańcom.

Termin pobytu: sierpień 2019
    • Lokalizacja
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, al_barela
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: DassBangar, General Manager, Sultan Sands Island ResortOdpowiedź udzielona 27 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear al_barela ,

Jambo from Zanzibar !

Many many thanks for taking out time for the very detailed , kind , encouraging and positive feedback.

I will definitely pass on your appreciation to the very able team members.

We take this opportunity to thank you for choosing to stay at Sultan Sands Island Resort.

It was indeed our pleasure hosting you and we look forward to welcoming you again.

kind regards , Asante Sana & Kwaheri !

Dass - General Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 11 sierpnia 2019

Pobyt w hotelu oceniam jako rewelacyjny. Jeszcze nie byłem w miejscu gdzie jest tak przemiła obsługa. Świetna lokalizacja, pięknie położone domki- pokoje. Serwis pokojowy odwiedzał pokoje nawet trzy razy dziennie. Sejfy w pokojach były bezołatne. Kuchnia bardzo dobra, na kolacje codziennie inna kuchnia. Moja żona jest wegetarianką i nie miała problemów z wyborem czegoś dla siebie. Manager hotelu - Pan Daas, kiedy dowiedział się podaczas rozmowy, że Żona nie je miesa i ryb, powiedział, że w razie braku wyboru czegoś z menu mogą przygotować coś innego. (Natomiast tak jak napisalem wcześniej nie było takiej potrzeby) Szeroki wybór alkoholi i drinków na barze. Tu szczególne pozdrowienia dla barmana - Hussein'a (bardzo pogodny i dowcipny człowiek) W związku z tym, że wieczorami raczej wszyscy goscie zostają na terenie hotelu, zapewnione są atrackcje - koncerty, pokazy taneczne lub pokazy kultury ludowej. Każdy pownien znaleść coś co przypadnie mu do gustu. Plaża przy hotelu czysta i z pięknym, drobnym piaskiem. Dla gości hotelu dostępne za darmo kajaki, deski itp. Podsumowując, życzyłbym sobie, aby niektóre hotele w Europie i ich obsługa były na takim poziomie, gdzie gość czuje, że się o niego dba, ale mimo to jest odczuwalny duży luz i miła atmosfera. Moja ocena (subiektywna) to 10/10. Polecam serdecznie

Termin pobytu: lipiec 2019
Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
Dziękujemy, Grzste
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: DassBangar, General Manager, Sultan Sands Island ResortOdpowiedź udzielona 31 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Grzste ,

Jambo from Zanzibar !

Many thanks for taking time for the very positive and encouraging feedback and rating us 10/10.

I shall convey your special appreciation to Hussein , our very popular Bartender.He is indeed an amazing team

member.

It was a pleasure hosting you and we look forward to welcoming you again to our beautiful resort.

Once again many thanks for choosing to stay with us !

Asante Sana & Kwaheri !

Your personal host ,

Dass - General Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 3 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Jak w tytule, jedzenie super, obsługa super, plaża piękna i spokojnie można zwiedzać wyspę nie ma nudy, każdy znajdzie coś dla siebie najlepsi barmani Hussein, Elizabeth, Herman, Leokadia ta czwórka potrafi rozbawić

Termin pobytu: lipiec 2019
Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
Dziękujemy, 901agnieszkak
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: DassBangar, General Manager, Sultan Sands Island ResortOdpowiedź udzielona 31 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear 901agnieszkak ,

Jambo from Zanzibar !

Many thanks for the encouraging and kind feedback.

I will convey your special words of motivation to my Bar team - Hussein, Elizabeth, Herman, Leokadia !

They are indeed absolutely wonderful !

We thank you for choosing to stay with us and look forward to welcoming you again.

Asante Sana & Kwaheri !

Your personal host

Dass - General Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 22 lipca 2019

Najlepsze wakcje w życiu. Była to nasza podróż poślubna i to był szczał w 10. Hotel kameralny ale piękny, zadbany, czysty ogród, co do pokoju to mieliśmy mega szczęście ponieważ byliśmy umieszczeni w części tylko dla dorosłych w samym centrum z widokiem na ocean, ogród i boczny basen oraz bar który jest nieczynny ale wberew niektórych opinią nam to zupełnie nie przeszkadzało bo z naczyniami można było poruszać się po całym obiekcie w tym hotelu wszytko było hakuna matata obsługa wyjaśniła nam że bar jest nieczynny ponieważ nikt z niego nie korzystał ze względu na to że goście wypoczywali na leżakach koło większego basenu i plaży. Pokój ten też był większy niż pokoje w innej części tej strefy, które mieliśmy okazję zobaczyć. Co do obsługi to w życie nie spodkałam się z tak zaangażowaną, zainteresowanią i życzliwą obsługą. Niektórzy nawet starali się rozmawiać po Polsku. Szczególnie Hussein, bardzo pozytywny i świetnie mówi po Polsku . Jedzenie wyśmienite, różnorodne, robione na bieżącą w poł otwartej kuchni w znacznym stopniu przy gościach, dobrze doprawione, naturalne, świeże składniki pycha . Bardzo duży wybór drinków, niektóre z smaków ze świeżymi owocami
Plaża piękna jednak w zależności od przypływow różnie to wyglądało czasem trochę glonów. Ale ogólnie ciężko jest opisać wszytkie pozytywne wdrażania jednak tak jal wcześniej wspomniałam klimat tego hotelu tworzą ludzie, którzy bardzo dbają o gości. My w ramach podróży poślubnej mieliśmy kolacje w formie ala carte na plaży pięknie udekorowany stół było po prostu wspaniale. Dziękujemy z mężem za najlepszy miesiąc miodowy. Zdecydowanie lepiej niż w europejskich hotelach gdzie wszytko jest traktowane masowo i komercyjnie. Mam nadzieję kiedyś tu wrócić

Termin pobytu: lipiec 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, Patrycja R
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: DassBangar, General Manager, Sultan Sands Island ResortOdpowiedź udzielona 30 lipca 2019
Tłumaczenie Google

Dear Patrycja R

Jambo from Zanzibar !

Many thanks for taking time for the detailed and positive feedback.

Your kind and encouraging words will definitely be shared with the team members.

I am happy to learn that you thoroughly enjoyed your Honeymoon at Sultan Sands Island Resort.

It was an absolute pleasure hosting you and we look forward to welcoming you again.

Asante Sana & warm regards

Dass

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 3 lipca 2019

Naprawdę cudowny hotel. Obsługa jest przemiła i bardzo pomocna. Bardzo smaczne jedzenie i drinki. Piękna plaża. Wieczorem pokazy animatorów -niesamowite akrobacje. Bardzo fajne hotelowe spa oraz darmowa siłownia.
Polecam serdecznie!

Termin pobytu: czerwiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Jakość noclegu
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, DominikaD647
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: DassBangar, General Manager, Sultan Sands Island ResortOdpowiedź udzielona 30 lipca 2019
Tłumaczenie Google

DominikaD647 ,

Jambo from Zanzibar !

Many thanks for the very positive feedback and the extremely kind words.

I am happy to learn that you thoroughly enjoyed your holiday at Sultan Sands Island Resort.

It was an absolute pleasure hosting you and we look forward to welcoming you again.

Asante Sana & warm regards

Dass

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji