Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
TripAdvisor
Nungwi
Opublikuj
Skrzynka odbiorcza
Wyszukaj
Pobliskie hotele
Recenzje (1 803)
Filtruj recenzje
1 803 wyniki
Oceny podróżnych
1 043
515
140
53
52
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
1 043
515
140
53
52
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 1 803 recenzji
Zrecenzowano: 16 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Check-in bardzo sprawny.Mimo późnego przybycia do hotelu (po 23:00)dostaliśmy kolację.
Pókoj Superior w budynku C na pierwszym piętrze z widokiem na ogród i basen.
W Zanzibarskim stylu,czysto,przestronnie,łazienka duża ale wymaga odświeżenia,zwłaszcza prysznic.W hotelu trwa remont,nie jest zbyt uciążliwy ale trochę przeszkadza widok robotników i wiercenie od czasu do czasu.Drugiej nocy mocno podało,zalało całą łazienkę i pokój,wody po kostki.Deszcz jak z kranu wlewał się w łazience przez lampę w suficie i to zapaloną :( Dobrze że skończyło się tylko na zalaniu a nie porażeniu prądem.Nigdy czegoś takiego nie widziałam.Dobrze że już mi się klimat "pole pole" udzielił i do recepcji wybrałam się dopiero po śniadaniu.To w końcu Afryka pomyślałam...
Manager w recepcji bardzo Nas przepraszał i wymienił bez problemu pokój na klasę wyższy De luxe Ocean View w budynku F na drugim piętrze. Róźnica spora,pokój nowoczesny,jasny,dopiero co wyremontowany(przy Nas kontakty montowali i dłubali coś przy klimie bo im korki wywalało hehe)
Na ścianie TV 50" (Tylko sport i newsy) łazienka duża, przepiękna,nowa armatura.Do pokoju codziennie przynoszono wodę,zmiana ręczników i sprzątanie dwa razy dziennie.
Ogród zadbany,zielono i ładnie.Cztery baseny czyste.Z leżakami nie ma problemu,plaża nieziemska,piasek jak mąka nie ma alg.Małe pływy morskie,kąpać można się cały dzień a po godzinie czternastej ocean jak stół.
Trochę beach boysów na plaży,męczą przez pierwsze kilka dni namawiając na wycieczki.Na szczęście na teren hotelu wstępu nie mają czego skrupulatnie strzeże Masajska ochrona.
Teraz trochę o restauracjach i jedzeniu.Główna restauracja Spices była przez kilka pierwszych dni wyjazdu remontowana więc sniadania w postaci bufetu był serwowane zaraz obok stolików.Niestety muchy były wszędzie.Poprawiło się dopiero po otwarciu remontowanej części. Śniadania dość słabe i monotonne.Jajka,fasola,kiełbaski,omlety,pancakes,coś na słodko,jogurt,trochę owoców.Za to bardzo dobra kawa.Lunch w Spices bardzo dobry,mnóstwo różnych potraw,kuchnia włoska,arabska,hinduska,trochę afrykańskiej,ryby owoce morza (ośmiornice,krewetki,kraby,nawet langusty),słodkości.Kolacje równie dobre,był nawet wieczór z kuchnią Afrykańską(Biryani,Urojo,Pweza wa nazi,Pilau)
Restauracja The Cliff à la carte - otwarta dopiero w czwartym dniu pobytu.Lunch fast foodowy.
Burgery,fish and chips,panini.Atrakcją były kolację na plaży i nad basenem.W Coco bar na plaży można zjeść np.tortille i napić się drinka czy piwa Serengeti.Jedzenie było generalnie bardzo smaczne ale w pewnym momencie pojawiły się u większośći gości problemy żołądkowe.Ogromna liczba zachorowań w tym samym czasie wskazuje ewidentnie na jakiś błąd kucharzy.Managment starał się wszystkim ponoć, znaleźć przyczynę zatrucia,oferowali oczywiście lekarza.Polecam zaopatrzyć się w leki i to koniecznie.W barach Mapenzi i pool bar duży wybór lokalnych trunków,drinki dość mocne,orzeszki itp.Niewątpliwie najwiekszą zaletą hotelu jest obsługa to wspaniali bardzo pomocni ludzie,otwarci uśmiechnięci.Zawsze można było porozmawiać,dowiedzieć się czegoś ciekawego,podszkolić Suahili :)
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Termin pobytu: sierpień 2019
Typ podróży: Podróż ze znajomymi
1  Dziękujemy, 767izab
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: GM-RZBR, General Manager, Royal Zanzibar Beach ResortOdpowiedź udzielona 20 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Thank you for taking the time to post your very kind review of Royal Zanzibar Beach Resort.

We're pleased to hear that you enjoyed so many things about your vacation and appreciate your fairness in mentioning them considering a couple of the problems you encountered. We agree that our Superior Deluxe rooms are lovely and we also agree that our staff are very special.

I was terribly sorry to hear about the flood in your room. Thank you for being so calm about it and we're very glad that you enjoyed the upgrade. I'm also sorry to learn that you were one of the guests that was ill. Although it felt like a lot of people, there were less than a dozen affected by whatever the initial cause was. We did an investigation but as only one guest agreed to see a doctor and he said the cause was indeterminate, I'm not qualified to comment further. Unfortunately the guests that became ill a couple of days later were all sharing rooms with guests who were recovering from the first round, which makes it appear that that was spread from one to the other rather than being related to something the guest consumed. We're very sorry that you were ill and that it took away from your vacation.

Thank you once again for choosing Royal Zanzibar Beach Resort for your stay in Nungwi. We hope to have the opportunity to welcome you back in the near future.

Kind regards,

Kim Elizabeth Bird
General Manager
Royal Zanzibar Beach Resort

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 5 października 2017

Wymarzone wakacje - podróż życia ! piękny kierunek- polecamy. Hotel rewelacja - dostaliśmy lepszy pokój niż zamawialiśmy - superior deluxe , piękny przestronny pokój z widokiem na ogród i morze, wspaniały obiekt, cudowna obsługa, taki turysta nawet na chwile nie pozostaje sam z problemem - od razu obsługa wspiera i pomaga :) najlepsze jedzenie jakie kiedykolwiek jadłam na all , różnorodne i ciekawe, to był ogromny plus mieć w hotelu wszystko - nawet nie mieliśmy potrzeby jeść na mieście jak to zazwyczaj , kuchnia lokalna , wloska wege - wszystko :) obiekt jest duży , nie czuje się tłumu , zawsze wszędzie jest miejsce nie trzeba sie spieszyć , sa beach boye na plaży ale tak to już jest , wspaniali i mili masajowie mamy kontakt z nimi do dziś:) jeżdzilismy samochodem z driverem - nie polecamy samotnych podróży autem kontrole policji i ogólnie mało zasad jeśli chodzi o drogę - moim zdaniem dość niebezpiecznie

baseny plaża - super
teren zadbany
all incl. ok drinki ok - da sie przeżyć :)

POLECAMY - to był wymarzony honeymoon

Termin pobytu: wrzesień 2017
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z Tui.pl
Dziękujemy, 418agatam
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: GM-RZBR, General Manager, Royal Zanzibar Beach ResortOdpowiedź udzielona 7 października 2017

Bardzo dziękuję za czas poświecony na post twój doskonały przegląd Royal Zanzibar Beach Resort!

Jesteśmy zadowoleni słysząc, że podobała Ci pobytu i docenili rzeczowe uwagi na temat usługi, miejsce i oczywiście jedzenie! Jestem pewny, że Chef Tamba będzie chciał mi powiedzieć dziękuję za ogromny komplement dla niego i jego zespołu.

Proszę przepraszam za pomocą tłumacza online ustosunkowała się do ciebie. Wiem, że nie będzie czytać dobrze ale mam nadzieję, że będzie przynajmniej przekazać wyrazy wdzięczności.

Dziękujemy raz jeszcze za wybór Royal Zanzibar Beach Resort na twoje wczasy. Mamy nadzieję móc zapraszamy ponownie wkrótce!

Pozdrawiamy

Kim Elizabeth Bird
Dyrektor Generalny
Royal Zanzibar Beach Resort

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 23 maja 2017

Rewelacyjny Hotel. Bardzo duże pokoje i olbrzymia łazienka a w niej dwuosobowa wanna. Mieliśmy pokój w budynku K - na pierwszym piętrze gdzie był przepiękny widok na baseny oraz Ocean. Pokój codziennie sprzątany, ręczniki codziennie wymieniane. Obsługa przemiła i bardzo uprzejma. Kuchnia..... palce lizać - bardzo urozmaicona no i te kolacje na plaży przy muzyce na żywo - bomba !!! Przepiękna plaża i bardzo małe pływy Oceanu ( to wskazówka dla tych co lubią popływać w Oceanie) Gorąco polecam HOTEL ROYAL ZANZIBAR





Termin pobytu: styczeń 2017
Dziękujemy, Damian R
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: GM-RZBR, General Manager, Royal Zanzibar Beach ResortOdpowiedź udzielona 25 maja 2017

Witaj Damian,

dziękujemy za niezwykłe dokonania przeglądu i szczodry zalecenie dla Royal Zanzibar Beach Resort!

Jesteśmy podekscytowani, słysząc, że spodobała Ci się pobyt tak dużo i są szczególnie zadowoleni, aby dowiedzieć się, że zwariowałem na kolację na plaży tak wiele. To jeden z naszych ulubionych imprez! Będę pamiętać, by udostępnić swoje uwagi z naszej naturze, pracowitą personelu.

Proszę przebacz mi za pomocą tłumacza online skomponuje moja odpowiedź dla ciebie. Wiem, że nie będzie czytać płynnie, ale mam nadzieję, że będzie przynajmniej przekazać wyrazy wdzięczności.

Dziękujemy za wybór Royal Zanzibar Beach Resort na pobyt w Nungwi. Oczekujemy na Ciebie w niedalekiej przyszłości.

Pozdrawiamy

Kim Elizabeth Bird
Dyrektor Generalny
Royal Zanzibar Beach Resort

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 17 maja 2017 z urządzeń przenośnych

Polecam gorąco zarówno hotel jak i lokalizacje. Jeśli szukacie wypoczynku, bez wrzasku dzieci oraz pięknej plaży to tylko Nungwi Beach! Fakt, daleko do Stone Town, ale warto. Hotel rozległy, piękny zadbany ogród, czyste baseny, brak tłoku, przemiła i bardzo pomocna obsługa, pokoje przestronne, klimatyzowane, codziennie sprzątane, brak insektów, sejf w cenie, all inclusive w porządku, z alkoholami gorzej, lokalne whisky, wódka czy piwo do zniesienia :) Jesli potrzebujesz Taxi, snorkeling, zobaczyć delfiny w ich środowisku bądź zanzibarski wodny raj po środku ocenu to polecam Marco Polo-Łódź która zawsze cumuje przy plaży na wprost hotelu. Tylko On zabierze Was tam, gdzie inni turystów nigdy nie zabiorą...wypróbowałam kilku beach boys!!!! Dargujcie się wszędzie. Spróbujcie lokalnych kokosów, papaji, bananów i napój watermelon na śniadanie! :)
Piasek jak mąka, ocean ciepły, zejście do wody miękkie, bez kamieni itp. Mega gorąco i wilgotno. Jeśli już pada w marcu to 5 minut i zawsze przed południem. Pozdrowienia dla całej załogi hotelu, w szczególności dla Sejf, Bernard( barman beach) i Michael( barman Mapenzi Bar). Polecam!!!!! Naprawdę warto
Alina and Sebastian

Termin pobytu: marzec 2017
Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
Dziękujemy, alinam20
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: GM-RZBR, General Manager, Royal Zanzibar Beach ResortOdpowiedź udzielona 19 maja 2017

Szanowny Panie Alina i Sebastian,

dziękujemy za bardzo rzeczowe przegląd i Smakuje wybornie zalecenie dla Royal Zanzibar Beach Resort!

To miło słyszeć, że spodobała Ci się pobyt tak wiele i Seif, Bernard i Michael rozbudowują swoje pozdrowienia. Doceniamy twoje pozytywne uwagi na temat pracowników i mienia bardzo dużo i podzieli się nimi z całej drużyny.

Proszę przyjąć moje przeprosiny za pomocą internetowego serwisu tłumaczeniowego ustosunkowała się do ciebie. Wiem, że nie będzie czytać płynnie, ale mam nadzieję, że będzie przynajmniej historyjkę naszych podziękowań.

Dziękujemy raz jeszcze za wybór Royal Zanzibar Beach Resort na pobyt w Nungwi. Mamy nadzieję móc powitać Cię z powrotem w najbliższej przyszłości.

Pozdrawiamy

Kim Elizabeth Bird
Dyrektor Generalny
Royal Zanzibar Beach Resort

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 20 grudnia 2016

Dzięki pobycie w Państwa hotelu przeżyliśmy niesamowity urlop. Hotel jest wymarzonym miejscem na spędzenie czasu na bajecznym Zanzibarze. Pokój przepiękny a plaża przy hotelu nieziemska. Jedzenie doskonale i rozmaite dzięki czemu była możliwość wypróbowania lokalnych przysmaków. Obsługa hotelu rewelacyjna, zawsze uśmiechnięta i pomocna. Na
pewno wrócimy w to miejsce.

Termin pobytu: grudzień 2016
Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z hotelem
1  Dziękujemy, ola_plu87
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: GM-RZBR, General Manager, Royal Zanzibar Beach ResortOdpowiedź udzielona 23 grudnia 2016

Dziękujemy za poświęcenie czasu na post twój niesamowity przegląd Royal Zanzibar Beach Resort.

Jesteśmy zadowoleni słysząc, że podobała Ci pobytu i szczególnie polubił Twój komentarz na temat naszego wspaniałego personelu! Goście chwalili je często, ale że nie były to słowa, że wykorzystali przed, myślę, że to bardzo! Oczywiście, jesteśmy również szczęśliwi, że spodobała Ci się nasze pokoje, jedzenie i plaży.

Proszę przebacz mi za pomocą tłumacza online do napisania mojej odpowiedzi dla ciebie. Wiem, że nie będzie czytać płynnie, ale mam nadzieję, że przekaże ona naszych podziękowań i nasze myśli.

Dziękujemy raz jeszcze za wybór Royal Zanzibar Beach Resort na pobyt w Nungwi. Czekamy na obiecanego powrotu i rozchoruję się w międzyczasie.

Pozdrawiamy

Kim Elizabeth Bird
Dyrektor Generalny
Royal Zanzibar Beach Resort

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji