Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (1 729)
Filtruj recenzje
1 729 wyniki
Oceny podróżnych
572
788
274
61
34
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
572
788
274
61
34
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
2 z 7 wśród 1 729 recenzji
Zrecenzowano: 21 sierpnia 2019

Wczasy last minute z dzieciakami. Spośród wielu ofert wybraliśmy Almunecar Playa z jednym z popularnych biur podróży i to był dobry wybór. Hotel przekonuje doskonała lokalizacja, tuż obok plaży, nieopodal sporej liczby atrakcji dostępnych pieszo. W sam raz dla aktywnych, którzy z jednej strony chcą się "pobyczyć" na leżaku, a z drugiej pospacerować i pozwiedzać okolicę. Hotel jest bardzo przestronny i choć nie najnowszy, to niczego zarzucić mu nie można. Największym plusem jest doskonała obsługa, wszyscy pracownicy uśmiechnięci i zaangażowani. W pokojach, jak i wszędzie indziej, jest czysto i niczego nie brakuje. Pokoje dość duże, mieszczą się dwa łóżka małżeńskie, biurko, fotel i mimo to nie jest ciasno. Obok duży balkon z krzesłami, spora łazienka z bidetem i wanną z możliwością prysznica. Co do lokalizacji, słyszeliśmy, że kłopot mogą mieć goście zajmujący pokoje od strony basenu (wrzawa do wieczora) albo w stronę pobliskiego centrum handlowego (dostawa towaru w godzinach porannych). Nasz pokój mieścił się w części skierowanej na zachód, w stronę miasta i tych niedogodności nie stwierdziliśmy. No, może poza delikatnym zapachem kuchni wyczuwalnym w dzień na balkonie. Jedzenia dużo, na tyle, aby korzystając ze śniadań, obiadów i kolacji przytyć po 7 dniach 4 kg. Wszystko w postaci szwedzkiego stołu, przy czym napoje w trakcie obiadów i kolacji podaje obsługa. Przy all-inclusive (polecam tę opcję!) jemy i pijemy bez ograniczeń, korzystamy przy tym z bogatej oferty trunków i drinków w jednym z trzech hotelowych barów. Wybór jedzenia i picia jest przeogromny. Kuchnia stara się, aby każdego, oprócz standardowej oferty, dnia zaserwować jakiś specjał tematyczny, czy to kuchnię meksykańską, czy orientalną. Nie zabrakło też owoców morza. Oprócz kilku gatunków ryb były krewetki w trzech odsłonach, małże a nawet ślimaki. Krótko mówiąc, jeśli ktoś jest wybredny i nie jada wszystkiego, zawsze znajdzie coś dla siebie. Jeśli przykładowo wylot z hotelu przypada na godzinę przed śniadaniem, wystarczy to zgłosić, a dzień później o wybranej godzinie restauracja będzie już do naszej dyspozycji.
Hotel jest dobrze odgrodzony od otoczenia, bo choć znajduje się przy plaży i w sąsiedztwie innej zabudowy, to przebywając na basenie i patio ma się wrażenie pewnej ustronności. Leżaki są ogólnodostępne. Wygląda to tak, że np. po śniadaniu idziemy się kąpać, a w trakcie zabaw na basenie pozostawiamy na swoim upatrzonym leżaku ręcznik, żeby po wyjściu z basenu mieć ten leżak dla siebie. Nie ma natomiast czegoś takiego, jak rezerwacja leżaków, tj. nie ma możliwości zajęcia sobie leżaka rano tylko po to, żeby był "nasz" za np. dwie godziny kiedy wyjdziemy na basen. W gruncie rzeczy to nie problem, bo leżaków jest tak dużo, że mimo dużej liczby gości w sezonie, nigdy się nie zdarzy, że wszystkie będą zajęte. Basenów jest kilka, plus jacuzzi. Dla najmłodszych (tak na oko 2-5 lat) jest okrągły płytki brodzik. Dla starszych (4-10) basen z dwiema zjeżdżalniami i wydzielony fragment głównego basenu z "bulgotkami". Duży basen ma głębokość ok. 90-150 cm i jest wystarczający, żeby popływać.
Obsługa dba o zapewnienie różnorodnych atrakcji. O danej porze odbywają się tu animacje z ćwiczeniami i tańcami w wodzie albo np. siatkówka wodna. Dzieciaki świetnie się tu odnajdują, a te starsze spokojnie można zostawić i nie będą się nudzić. Ręczniki plażowe możemy wypożyczyć za kaucją w recepcji. Nie ma czegoś takiego jak bariera językowa, wystarczy wczuć się w klimat albo użyć rąk i gestów. Oczywiście znajomość angielskiego lub niemieckiego pomaga, ale obsługa i tak poprawnie wyczuwa nasze intencje. Zresztą, w dzisiejszych czasach wystarczy google translator zainstalowany w telefonie.
Na terenie hotelu jest darmowe WIFI (wbrew niektórym opiniom). Wystarczy je skonfigurować zgodnie z opisem na broszurce w pokoju albo poprosić obsługę w recepcji. Nie jest najszybsze ale do zwykłego użytku wystarcza. Woda w basenie zewnętrznym jest czysta, bez zapachu chloru towarzyszącemu krytym basenom. Komu będzie mało, może skorzystać z oferty spa i basenu wewnątrz, ale przy 7-8-dniowym pobycie my nie mieliśmy na to po prostu czasu.
Na miejscu wypożyczymy elektryczne hulajnogi i rowery (dodatkowo płatne), a dzieci - jeśli nie zamierzamy korzystać z hotelowych animacji - mogą pograć na różnych automatach (na ogół za 1 EUR). Pogramy w mini-golfa (za darmo, sprzęt do odebrania w recepcji), w tenisa itd. Z hotelu jest wyjście na miasto, drzwi są otwierane kartą, która służy nam nie tylko do wejścia do pokojów, czy hotelu ale i potwierdzania w chwili zamawiania drinków w barach czy korzystaniu z restauracji.
Za ulicą jest plaża, gdzie można wynająć parasol albo skorzystać z pożyczonego w hotelu ręcznika. Plaża to drobne kamyczki, bardzo nagrzane w sierpniowym słońcu dlatego warto mieć klapki. Woda przyjemnie faluje, małe dzieci mogą budować przy brzegu zamki, co jakiś czas przemyka ktoś z napojami (można też sobie wynieść coś z barku przy basenie w hotelu, bo to raptem kilkadziesiąt metrów). Woda jest przejrzysta i chłodna, tj. chłodniejsza niż w basenie, jak latem w Bałtyku, mniej słona niż np. w Chorwacji. W odległości ok. 5 m od brzegu zaczyna się uskok, a w odległości ok. 10 m od plaży jest już na tyle głęboko, że nie sięga się nogami. Obszar do pływania oznaczony jest bojkami i sięga kilkudziesięciu metrów od plaży. Na plaży obok nas stanowisko ma ratownik. Nie ma tego, co spotykamy nad polskim morzem: dykty, badziewia, frytury, dudniącego disco-polo, odwróconych domków itd chaosu. Wszystko jest na swoim miejscu, oczy i uszy odpoczywają. Wieczorami warto pospacerować wzdłuż plaży w obie strony: na zachód w kierunku nowej, hotelowej części miasta albo na wschód w kierunku starego miasta i wzgórza z krzyżem, na które można wejść i podziwiać linię brzegową z góry. Obok tego miejsca jest niewielkie zoo z ogrodem botanicznym, a idąc drugą przecznicą równolegle do rzeki na północ, zwiedzimy park (zapewnia miły chłodek w upalne dni), ruiny rzymskich budowli i akwarium z m.in. rekinami. Andaluzja to przepiękne widoki, całkiem inny krajobraz niż ten, do którego przywykliśmy w Polsce czy sąsiednich krajach, więc warto ruszyć się z miejsca! Reasumując, a można by jeszcze długo opisywać, jesteśmy zadowoleni i możemy polecić hotel Almunecar Playa.

Wskazówka dotycząca pokoi: W pokojach od południa i zachodu ciszej, lepiej wybrać wyższe piętra.
Termin pobytu: sierpień 2019
    • Wartość
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, WitekR22
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Senator-Hotels, Gerente, Almunecar Playa Spa HotelOdpowiedź udzielona 26 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Guests,

Thank you so much for sharing your experience with us. Please Know that it is our aim that you spend the best days of your holidays with us and this is what we are working for and trying to improve every day.

Kind regards,
Ramón Nieto
Almuñécar Playa Spa Hotel Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 24 lipca 2019

Wyróżniający się wśród innych kolos, dlatego w razie zgubienia się łatwo trafić z powrotem do hotelu. Z jednej strony sklep, z drugiej plaża, z wyższych pięter przyjemne widoki morza/wzgórz. Plaża czysta, kamyczkowa, woda raczej rześka i kopiele niewskazane (głęboko, silne fale). Okolica piękna, zabytkowa, bogata w atrakcje muzealno-zoologiczne, nie trzeba ruszać się z miejscowości. Z hotelu w sumie też: fontanna, automat z papierosami, sala gier, siłownia, SPA... do wyboru do koloru. Przestronne, zadbane pokoje, duża łazienka, odgrodzony od sąsiadów balkon z roślinkami.
Główną i raczej jedyną wadą dla wrażliwców może być straszny hałas (a przynajmniej na balkonach na wyższych pietrach), za dnia animacji na basenie, nocą gwar z promenady (prawie) zagłuszający huk fal. No i praktycznie brak dostępu do darmowego internetu, bo wifi przy recepcji to żart.

Termin pobytu: sierpień 2018
Typ podróży: Podróż w pojedynkę
Dziękujemy, persefonae1331
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Senator-Hotels, Gerente, Almunecar Playa Spa HotelOdpowiedź udzielona 6 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Guests,

Thank you so much for sharing your experience with us. Please Know that it is our aim that you spend the best days of your holidays with us and this is what we are working for and trying to improve every day.

Kind regards,
Ramón Nieto
Almuñécar Playa Spa Hotel Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 3 lipca 2019

Bardzo duży hotel, część pokoi z bezpośrednim widokiem na morze, pozostałe (w tym nasz) z widokiem na basen - morze z boku, ale po wyjściu na balkon morze było widoczne. Część pokoi na 1 piętrze posiadała loggię, reszta balkony (na wszystkich stolik i fotele ogrodowe). Minusem loggii jest łatwy do niej dostęp z zewnątrz.
Internet darmowy w strefie lobby i recepcji (są tam wygodne fotele i kanapy, a wieczorkiem klimatyczne oświetlenie od lamp stolikowych). Kąpiel w basenie zewnętrznym, o ile pamiętam do godziny 20.
Hotel bardzo blisko plaży. Po jego drugiej stronie po sąsiedzku hipermarket (a w nim bardzo duży wybór i nawet tanio - można płacić kartą). Obok hotelu informacja turystyczna (w ładnym ogrodzie z palmami i w zabytkowym budynku). Przy hotelu bary tapas, knajpki i sklepiki z pamiątkami. Niedaleko punkt widokowy - Wzgórze Świętego Krzyża. Tak w ogóle to każda z okolicznych mieścinek ma swoją lokalną atrakcję turystyczną, np. jakiś punkt widokowy. Poza tym w każdej mieścince jest "stare miasto" i zamek. W Almunecar tak samo. Bardzo polecamy poświęcić choć pół dnia na lokalne atrakcje. Można iść np. do Akwarium. Pod zamkiem jest ogród kaktusowy oraz papugarnia (nie tylko papugi - będziecie zaskoczeni) :)
Po zwiedzeniu zamku polecamy wracać urokliwymi uliczkami "starego miasta", z białymi domkami. Można się w nich zagubić. Niemal na każdej uliczce (jak zresztą w całej Andaluzji) na balkonach i parapetach wystawione są klatki z papugami i kanarkami.
Ok. 20 min od hotelu jest dworzec - odpowiednik "PKS-u". W kasie nie zapłacimy kartą, ale w automacie z biletami - owszem. Na dłuższe trasy trzeba wybrać miejscówki i uwaga! - kupując od razu bilet powrotny możemy określić godzinę powrotu i zarezerwować miejscówki, lub wybrać bilet "open", na którym nie mamy zarezerwowanych miejscówek - wówczas trzeba przed powrotnym kursem potwierdzić te bilety w kasie.
"PKS-em" wybieraliśmy się sami do Granady i Malagi. Polecamy, szczególnie w Granadzie zwiedzić Alhambrę. Bilety wejściowe w trzech opcjach - my wybraliśmy tylko zwiedzanie od zewnątrz (bez pałacu) a i tak było warto! Zwiedzania na kilka godzin. Do kasy i żeby wejść - osobne kolejki - długie (!). Wewnątrz tłumy, głównie Niemcy i Japończycy.
Polecamy niedaleką miejscowość Nerję. Lokalną atrakcją jest tam tzw. "Balkon Europy" - punkt widokowy. Miejscowy autobus zawiezie was do jaskini - którą również polecamy (nie potrzeba się ciepło ubierać - nie jest tam aż tak zimno). Jaskinia jest wpisana do księgi Guinessa z tytułu posiadania najdłuższych stalagmitów, stalaktytów i kolumn skalnych. Jest ogromna. Co roku odbywają się w niej koncerty orkiestry filharmonicznej... Od jaskini rozpoczynają się trasy wycieczkowe w góry.
A teraz coś, o czym dowiedzieliśmy się od przewodnika ostatniego dnia pobytu... Kilkanaście kilometrów od Almunecar, w miejscowości Salobrena jest destylarnia rumu, a wody poprocesowe odprowadzane są do morza. Sprawia to, że miejscowe plaże zasila ciepła woda. Informacja ta może okazać się korzystna dla tych, którzy chcą, tak jak my, jechać tam przed sezonem, kiedy morze ma temperaturę taką, jak Bałtyk.
Almunecar to już Costa Tropical, więc plaże z kamyczków (tzw. otoczaki). Proponuję zaopatrzyć się w obuwie do pływania. Polecamy zatoczkę pod "Wzgórzem Św. Krzyża" - są tam duże fale.
Kilkanaście kilometrów w stronę Malagi jest wspomniana Nerja, tam plaże to już piasek. Różnica jest widoczna i odczuwalna.
Polecamy wybrać się w góry Sierra Nevada. Jest tam organizowana wycieczka fakultatywna.
My jeździliśmy PKS-em, ale można wynająć samochód. W okolicy samochody wypożycza również Polak - Andrzej Nowak (chyba nie będzie miał mi za złe, że robię mu reklamę:) tel. 0034602865541. Cena ok. 100E za 3 dni i ok. 60E za dzień.

Obsługa codziennie wizytuje w pokoju. Niepościelone łóżka zostają elegancko pościelone, podłoga zmieciona, kosze opróżnione. No i to wszystko - pozostawiony bałagan na stoliku nie zostanie posprzątany :) Ogólnie stwierdziliśmy, że porządek jest utrzymywany.
Obsługa słabo zna angielski, ale idzie się dogadać. Bardzo życzliwi i sympatyczni ludzie. Chętnie pomogą i doradzą.
Obsługa organizuje wieczorne imprezy i animacje dla dzieci. Po hiszpańsku.

My wybraliśmy opcję z dwoma posiłkami. Wydawane są one na podstawie karty hotelowej, więc można wybrać albo śniadanie + obiad, albo śniadanie + kolacja. I tu istotna uwaga: do śniadania możemy sobie w cenie otworzyć szampana i oblewać się wodą mineralną ile chcemy. Za tę samą wodę do obiadu lub kolacji zapłacimy 4EURO za 1 L butelkę!
Jedzenia wbród, zawsze ciepłe (o której byśmy nie przyszli), urozmaicone (typowo angielskie, kontynentalne, regionalne - jakie tylko chcemy) w formie bufetu. Desery, owoce... naprawdę nie ma na co narzekać.

Hotel udostępnia mini golfa, strzelnicę, pole do siatkówki, no i oczywiście atrakcje wodne (jacuzzi z ciepłą wodą, zjeżdżalnie, basen), a poza tym basen kryty z jacuzzi, mini siłownię, strefę wellness. Leżaków przy basenie dużo. Na plaży płatne.

Pokoje przestronne, z klimą i wentylatorem sufitowym, tv (nie ma polskich stacji), małą lodówką, sejfem (płatnym), wygodnymi łóżkami. W łazience bidet, wanna, suszarka do włosów.
Energię elektryczną uruchamia karta gościa, która jednocześnie otwiera nam drzwi i jest też kartą, za pomocą której wydadzą nam posiłki. Trzeba pamiętać, że wychodząc z pokoju i zabierając kartę wyłączamy prąd - wszelkie urządzenia pozostawione na ładowarkach nie zostaną naładowane. O lodówkę raczej bym się nie martwił - po powrocie z całodniowej wycieczki w lodówce było zimno. Można pomyśleć o zabraniu trójnika i korzystać z gniazdka lodówkowego do ładowania urządzeń podczas naszej nieobecności lub po prostu poprosić o drugą kartę, która będzie zapewniała nam prąd w pokoju.

Termin pobytu: maj 2019
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Lokalizacja
    • Pokoje
    • Obsługa
1  Dziękujemy, Waldemar W
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Senator-Hotels, Gerente, Almunecar Playa Spa HotelOdpowiedź udzielona 31 lipca 2019
Tłumaczenie Google

Dear Guests,

Thank you so much for sharing your experience with us. Please Know that it is our aim that you spend the best days of your holidays with us and this is what we are working for and trying to improve every day.

We stay in your entire disposal and hope that you return to visit us in other occasions, meanwhile we will continue working in achieving our goal that is that our guests enjoy their stay along their holiday in our establishment.

Kind regards,
Ramón Nieto
Almuñécar Playa Spa Hotel Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 4 października 2018

wróciłam z hotelu 2 dni temu.Hotel naprawdę super pod każdym względem.Czysty, różnorodne jedzenie , plaża i piękna okolica.Atutem hotelu zapewne jest jego położenie blisko centrum.Hotel prezentuje sie bardzo okazale ze wzniesienia .
Dziwię się wszystkim opiniom na temat czystości pokoju.Ludzie, to przecież wy sami brudzicie w pokojach, nikt za was tego nie robi.Co można chcieć od sprzątających? codziennie wchodzą , myją podłogi, zmieniają ręczniki, sprzątają łazienki A że nie znają angielskiego? A czemu my nie znaczy hiszpańskiego powinno się powiedzieć.
Hotel zapewnia wspaniałe jedzenie-przewaga ryb , może zbyt mało było owoców ale przecież na raz ileż tego można zjeść
.
Naprawdę polecam Almunecar i hotel Almunecar Playa, na pewno jeszcze kiedyś tam wróćę

Termin pobytu: wrzesień 2018
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Wartość
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
2  Dziękujemy, relaxwakacje
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Senator-Hotels, Gerente, Almunecar Playa Spa HotelOdpowiedź udzielona 15 października 2018
Tłumaczenie Google

Dear Guests,

Thank you so much for sharing your experience with us. Please Know that it is our aim that you spend the best days of your holidays with us and this is what we are working for and trying to improve every day. Kind regards,

Carlos Estévez Escalera
Almuñécar Playa Spa Hotel Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 15 września 2018

Hotel bardzo dobrze przygotowany do obsługi turystów.
Jedzenie bardzo dobre i różnorodne.
Bardzo ładne pokoje i łazienki, raczej czyste, z widokiem na morze i plażę.
Dodatkowe smaczki jak papugi w lobby, oszklona winda z fajnym widokiem czy ciekawe animacje (polecam pokaz flamenco).
Dodatkowo Almunecar to bardzo ciekawa miejscowość, którą warto zwiedzić i poznać.
Wspaniałe wakacje!

Wskazówka dotycząca pokoi: Czym wyżej, tym lepszy widok z okna.
Termin pobytu: sierpień 2018
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Obsługa
1  Dziękujemy, Daniel_Bydgoszcz
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Senator-Hotels, Gerente, Almunecar Playa Spa HotelOdpowiedź udzielona 25 września 2018
Tłumaczenie Google

Dear Guests,

It is a pleasure for us to know that your stay in our hotel was as pleasant as you indicated. Your comment makes us feel proud of the work done on a daily basis, with the only aim of satisfying the needs of our guests.

We stay in your entire disposal and hope that you return to visit us in other occasions, meanwhile we will continue working in achieving our goal that is that our guests enjoy their stay along their holiday in our establishment.

Kind regards,
Carlos Estévez Escalera
Almuñécar Playa Spa Hotel Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji