Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (713)
Filtruj recenzje
714 wyniki
Oceny podróżnych
346
256
69
27
16
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
346
256
69
27
16
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 714 recenzji
Zrecenzowano: 21 stycznia 2019

Już na wejściu do hotelu zostaliśmy powitani kieliszkiem szampana. Pomimo później pory (dotarliśmy do hotelu około 1 w nocy) mogliśmy skorzystać z kuchni i zjeść dobrą kolacje. Cały personel jest przemiły i chętny do pomocy.
Jedzenie bardzo dobre i różnorodne, chyba każdy wyjedzie stąd najedzony.
Hotel tylko dla dorosłych, co jest dużym plusem. Codzienne animacje (strzelanie, nauka tańca, konkursy), bilard, ping-pong, boisko do kosza. Spokojna atmosfera nad basenem, zawsze były wolne leżaki/ łóżka balijskie.
Pokoje bardzo ładne, nowocześnie urządzone, porządnie sprzątane, dobrze wyciszone.
Bardzo dobrze pomyślany system otwierania drzwi do pokoju (bransoletka, nie trzeba ze sobą nosić karty)
Właściwie jedynym minusem tego hotelu jest lokalizacja- do plaży trzeba niestety przejść kawałek. Ale sama plaża jest bardzo duża i piękna.
Blisko jest za to do barów, dyskotek czy sklepów.
Podsumowując: świetny hotel, z bardzo dobrą obsługą, pięknie urządzony i dużo pysznego jedzenia! Idealne miejsce na relaks.
Będąc jeszcze kiedyś na Majorce, pewnie tutaj wrócimy.

Termin pobytu: wrzesień 2018
  • Typ podróży: Podróż ze znajomymi
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
1  Dziękujemy, aniaaanna
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: AluaHotels, Director de Relaciones con Clientes, Alua Soul Alcudia BayOdpowiedź udzielona 15 kwietnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear aniaaanna,

It's been a pleasure to greet you in your new visit to Mallorca! It's so satisfying to know you had a great time in Alcudia and in our hotel. Of course it'd be a pleasure to receive you again so you can continue enjoying this precious island with us :)

Kind regards,
Alua Hotels & Resorts

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 24 września 2018

Ogólnie hotel godny polecenia. Cała obsługa jest bardzo miła i pomocna. Pokoje schludne, czyste i w miarę dobrze wygłuszone ( dźwięk przesuwanych piętro wyżej łóżek zastąpił mi budzik) łazienkę także mogę zaliczyć na plus. Dobre jedzenie, napewno każdy znajdzie coś dla siebie. Wielki plus za późniejsze śniadania i snack bar(z konkretnym jedzeniem). Jeśli ktoś szuka spokoju to jak najbardziej polecam.

Termin pobytu: wrzesień 2018
  • Typ podróży: Podróż ze znajomymi
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z hotelem
1  Dziękujemy, ewelinaglowa
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: AluaHotels, Director de Relaciones con Clientes, Alua Soul Alcudia BayOdpowiedź udzielona 18 października 2018
Tłumaczenie Google

Hello ewelinaglowa,

Thank you so much for your vote for our hotel! It's been a pleasure to receive you at Alua Hotels and give you a relaxing stay. Whenever you need to rest and recover your energy, we'll be happy to give you another stay here ;)

Kind regards,
Alua Hotels & Resorts

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 11 września 2018

Właśnie wróciliśmy z tygodniowego pobytu w AluaSoul. I już tęsknimy!
Hotel - odnowiony w 2017 r., co widać. Tylko dla dorosłych, więc dominują goście ok 40+, my jesteśmy młodzi, +25 ale to nie był dla nas problem, czuliśmy się dobrze. Duża kultura.

Pokoje urządzone w świetnym stylu, wszechobecna biel świetnie pasuje do otoczenia całego miejsca. Czysto i świeżo. Ręczniki - jesli tylko takie jest życzenie - wymieniane codziennie, wystarczy tylko ustawić odpowiednie "oznaczenie" przy nich :) (są specjalne plakietki). Pościel nie była wymieniana. Przy bransoletkach - "klucz" do pokoju jest w nich zaczipowany, co bardzo ułatwia pobyt - nie trzeba nosić ze sobą klucza, mamy go cały czas przy sobie, na ręce. Łóżka duże, aczkolwiek dla nas materac za miękki :) ale plus, że był to jeden materac, a nie dwa oddzielne! Jeśli tylko chcemy, aby nasz pokój został posprzątany, wystawiamy na klamce zawieszkę "Please, come in", jesli nie chcemy, aby nam przeszkadzano, wystawiamy "Please, don't disturb" - super sprawa :) Natomiast noce ciche i spokojne, przesypialiśmy je bez problemu, mieliśmy pokój od ulicy. Winda w hotelu sprawna, duży plus. Codziennie nowa butelka wody. Klimatyzacja sterowana w pokoju.

Przejdźmy do jedzenia -> Wbrew wszelkim tu opiniom, jedzenia jest dużo i jest bardzo dobre! Codziennie dochodziły nowe propozycje, choć śniadania codziennie te same, ale umówmy się, że tak jest wszędzie :) Obiadokolacje na duży plus, wieczorki tematyczne, w jeden wieczór kuchnia azjatycka, w inny natomiast meksykańska. Nie wszystko nam smakowało, ale każdy ma inny smak :) Zdarzyło nam się raz, czy dwa surowe mięso, nie mówiąc już o gofrach na śniadanie - ciasto też surowe. Mam nadzieję, że to wyłącznie z pośpiechu ;) Natomiast z pewnością, każdy znajdzie coś dla siebie! :) Wypisane alergeny, czy kącik "health" na plus. Miód nie w słoiku, a na "palecie" z pasieki - wow! :)

W hotelu codziennie jakieś występy na żywo, konkursy, zabawy. Chico od zumby - świetny! :) W all inclusive oprócz śniadań, lunch'ów i obiadokolacji, dostępny jest snack bar pomiędzy głównymi posiłkami. Królowały pizza, frytki, lody, hamburgery, czyli fast food. Ale pizza przepyszna! ;) Do tego oczywiście napoje, woda, piwo, wybrane napoje alkoholowe, kawa. Drinki szczere ;) Na restauracji czy w snack barze zdarzyły nam się brudne talerze, czy kubki - także w kwestii czystości czy dbałości o posiłki - trzeba troszkę popracować :)

Sama Zatoka Alcudia jest przepiękna, karaibska plaża, palmy, czysta, lazurowa woda, ciepła i płytka. Piasek miękki, stąpając stopami czujesz, jakbyś wyrabiał nimi ciasto - przemiłe uczucie :) Port blisko, lokalne wypożyczalnie aut na każdym kroku, sklepiki, restauracje, bary, wszystko po drodze do portu. Stare miasto w Alcudii przepiękne i klimatyczne! Dużo bardziej nam się podobało niż sama stolica Palma :) autobusy do Can Picafort, czy Palmy - Palma ok. 20 euro w dwie strony za dwie osoby. Niestety im bliżej portu (zwłaszcza to było czuć na plaży) tym bardziej czuło się kanalizację. Całe szczęście, byliśmy troszkę dalej :) Sam Port to centrum, więc dużo głośniej.

Obsługa przemiła i codziennie uśmiechnięta! Choć talerze w trakcie posiłków zabierane wręcz ekspresowo (czasem za szybko), to obsługa restauracji na duży plus. Widać, że tu się pracuje. Antonio, Cayetano, Jose - wiecznie uśmiechnięci, aż chciało się na posiłki przychodzić :) Recepcja uczynna i pomocna! Poprosiliśmy o żelazko i deskę do prasowania w pierwszy dzień - po ok. 5 min je dostaliśmy bez problemu :)

Serdecznie polecamy, jeśli cenisz sobie komfort, bliskość cudownych plaż, portu, serdeczność i życzliwość otaczających Cię pracowników i ludzi.

Ze swojej strony polecamy wypożyczyć auto i pozwiedzać. Na pewno Formentor, Capdeperę, czy Cala Mesquidę. Byliśmy zachwyceni :)

Tęsknimy i na pewno wrócimy! :)

Termin pobytu: wrzesień 2018
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z Tui.pl
Dziękujemy, Marta J
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: AluaHotels, Director de Relaciones con Clientes, Alua Soul Alcudia BayOdpowiedź udzielona 19 września 2018
Tłumaczenie Google

Wow martajarzembowska93,

First of all, thank you so much for your high vote for our hotel! And also thank you so much for sharing this detailed review with us, it'll definitely help us and also our future guests. Indeed, our wristbands key is a very useful method we've prepared for our guests so they don't have to worry about losing their keys. As usual, in Alua Hotels we wish to provide a comfortable and relaxing stay! Our staff would love to see you again, so feel free to come back anytime :)

Kind regards,
Alua Hotels & Resorts

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 28 lipca 2017 z urządzeń przenośnych

Hotel świeżo wyremontowany, pokoje są czyste i schludne. Położony w cichym i spokojnym miejscu, w odległości 5min pieszo od piaszczystej plaży. Blisko do centrum Alcudia.
Dużym plusem jest fakt, że hotel jest dla osób dorosłych.
Bardzo miła atmosfera nad basenem, spokojna muzyka, animatorzy którzy nie są nachalni. Rozrywki dla osób które są zainteresowane animacjami, są na poziomie.
Przesympatyczna obsługa, po angielsku praktycznie z każdym można się dogadać.
Jedzenie smaczne i różnorodne, bardzo bogate śniadania.
Bezpłatne WIFI w całym hotelu.
Miejsce godne polecenia.

Termin pobytu: lipiec 2017
Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
Dziękujemy, Grzegorz G
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: AluaHotels, Guest Relations Manager, Alua Soul Alcudia BayOdpowiedź udzielona 3 sierpnia 2017
Tłumaczenie Google

Hello Grzegorz,

Thank you for sharing your experience, we are happy to hear that you had such an enjoyable stay in AluaSoul Alcudia Bay!
We will be looking forward to your return!

Kind regards,
Alua Hotels & Resorts

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Te recenzje zostały przetłumaczone automatycznie z języka angielskiego. Wyświetlić tłumaczenia automatyczne?
Zrecenzowano: 9 maja 2019 z urządzeń przenośnych

Termin pobytu: maj 2019
Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: AluaHotels, Director Comercial, Alua Soul Alcudia BayOdpowiedź udzielona 13 maja 2019
Tłumaczenie Google

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji