Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (726)
Filtruj recenzje
726 wyniki
Oceny podróżnych
403
262
40
14
7
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
403
262
40
14
7
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 726 recenzji
Zrecenzowano: 21 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Hotel składający się z trzech części ,Cala Azur Garden znajduje się najdalej od urokliwej plaży - zatoki , ale jest to zaledwie pięć minut spacerkiem .W pobliżu hotelu duża ilość restauracji , sklepów z pamiątkami oraz sklepów typowo spożywczych gdzie zaopatrzymy się praktycznie we wszystko łącznie z gazetami i chemią , przy basenie snack bar przy którym można się posilić i napić . Do ścisłego centrum z hotelu dzieli nas krótki spacer bo około 25 minut wliczając w to odwiedzenie po drodze kilku sklepów . Sam hotel pisząc o plusach to : bardzo blisko centrum Cala d’or, wokoło mnóstwo sklepów i restauracji , hotel jak i też sama miejscowość typowo dla rodzin z dziećmi , miła obsługa na recepcji , bardzo zadbana zieleń na terenie obiektu , wszędzie czysto , czysty basen , na sali gdzie spożywamy śniadania i kolacje bardzo duży wybór potraw , zawsze czysto i do tego perfekcyjna i miła obsługa kelnerska , zawsze wolne miejsca w restauracji -bez kolejek - pracownicy hotelowej restauracji zasługują na najwyższą ocenę. A jeżeli chodzi o minusy bo takie hotel posiadał to : niewystarczająca ilość leżaków w stosunku do ilości osób przebywających ( był to sierpień ) po godzinie 8:30 nie ma możliwości leżenia przy samym basenie a po godzinie 10:00 brak miejsc również i w ogrodzie , goście siedzieli na krzesełkach lub też rozkładali koce na trawniku , basen w trakcie sezonu jest za mały , ilość gości powoduje że jest tłoczno szczególnie w części płytszej 130 cm ( cześć głęboka 190 cm - na basenie nad naszym bezpieczeństwem czuwa ratownik) , brodzik dosyć duży .Minusem jest również odległość od lotniska w drodze do hotelu było to 1,5 h natomiast przy powrocie do domu już tylko 1 h.Dla niektórych osób zakwaterowanych od strony ogrodu gdzie do późnych godzin nocnych działa bar z karaoke może być to troszkę mało komfortowe , ale przy zamkniętych drzwiach i włączonej klimatyzacji nie jest to jakoś bardzo uciążliwe i jest do przyjęcia .Generalnie hotel zasługuje na swoje trzy gwiazdki . Pokoje skromnie urządzone , ale czyste a w nich wszystko do samodzielnego przygotowania posiłków czyli kuchenka , mikrofala , czajnik i wszystkie naczynia jakie będą nam potrzebne .Kwestia polecenia tego hotelu ogranicza się dla mnie wyłącznie do ceny zakupu wycieczki , za rozsądne pieniądze jak najbardziej ok. Goście hotelu to w przeważającej większości Anglicy , Niemcy , Holendrzy , trochę gości ze Skandynawii , Belgii ,Szwajcarii i bardzo mała grupa turystów z Polski . Większość gości hotelu zapewnia sobie wyżywienie we własnym zakresie .

Termin pobytu: sierpień 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
1  Dziękujemy, magdwojt
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Álvaro U, Director de Relaciones Públicas, Inturotel Cala Azul GardenOdpowiedź udzielona 27 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Thank you very much for your detailed comment about your holidays with inturotel. We are happy to know that you enjoy a nice days with us.

We hope to see you again!
Inturotel Hotels & Resorts

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 11 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Hotel 3* ale w porównaniu z hotelami 5* w Grecji czy nawet Turcji wygrywa pod względem czystości i dbałości o klienta. Czysto wszędzie - pokoje, korytarze, basen, stołówka - nie spotkałam się z brudnym talerzem czy widelcem. Pierwszy raz widziałam codzienne mycie atrakcji dla dzieci na placu zabaw itp. Naprawdę dobre wrażenie i komfort pod tym względem.
Apartamenty złożone z 2 połączonych pokoi - super sprawa, aneks kuchenny również, w opcji HB. Wygodne łóżka, kosmetyki w łazience, wszystko co potrzebne.
Ogród - super sprawa bo można siedzieć w cieniu drzew w lekkim oddaleniu od basenu. W szczycie sezonu raczej wystaczającą ilość leżaków, aczkolwiek zajmowane rano, koło 8-9. Bar przy basenie ok, ceny przyzwoite.
Obsługa hotelowa bardzo przyjaźnie nastawiona, wszyscy mili.
Jedzenie - bardzo dobre, jest różnorodność, lokalne potrawy, dobre desery, lody. Napoje płatne do kolacji dość drogie. Świeżutkie pieczywo, dużo owoców i owoców morza.
Mało się dzieje w sensie animacji w ciągu dnia, ale nam tego nie brakowało. Animacje wieczorne tez raczej słabe, dla mnie nudne i nie chodziłam. Głównie jakieś parodie show, covery przebojów itp.
Jako minus - ale już nie hotelu, ale okolicy - wysoka wilgotność powietrza, brak wiatru i wysokie temperatury - na przełomie lipca i sierpnia bardzo uprzykrzaly wypoczynek. Plaże w zatoczce zatłoczone, brak wiatru - nie dało się odpocząć. Ratunkiem był dla nas samochód i wyjazdy na plaże z otwartym morzem, gdzie bylo już super przyjemnie bo wietrznie. Myśle ze maj, czerwiec czy wrzesień to idealne miesiące na odwiedzenie tego hotelu.

Termin pobytu: sierpień 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
1  Dziękujemy, Monika B
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Álvaro U, Director de Relaciones con Clientes, Inturotel Cala Azul GardenOdpowiedź udzielona 10 września 2019
Tłumaczenie Google

Thank you very much for your detailed comment about your holidays with inturotel. We are happy to know that you enjoy a nice days with us.

We hope to see you again!
Inturotel Hotels & Resorts

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 17 lipca 2019

Wspaniały hotel we wspaniałym kompleksie trzech hoteli. Najspokojniejszy, położony w niewielkim oddaleniu od bardziej hałaśliwej Esmeraldy , w której serwowane były posiłki. Azul Garden posiada największy i najmniej oblegany wspaniały basen., z e wszystkich trzech hoteli i jest tylko parę minut oddalony od niewielkiej ale rajsko wyglądającej , umieszczonej posród klifów plaży. Mieszkaliśmy w trojkę w wygodnym apartamencie na ostatniej kondygnacji, wśród dotykających balkonu wierzchołków pimii. Wrażenie niesamowite. Łóżka w sypialni były wygodne. Jednak dostawki , nadaja się raczej dla dzieci i nasza dorosła córka nie czuła się komfortowo na wąskiej i krótkiej kanapce. Najwięcej prywatności i najlepsze uczucie mieszkania wśród drzew daja pokoje od strony ogrodu. Na najwyższa ocenę zasługuje załoga całego kompleksu. Zawsze usmiechnieta, zawsze skora do pomocy, zawsze życzliwa i gotowa zaspokoić oczekiwania nawet najbardziej marudzących turystów. Przesyłamy szczególne pozdrowienia dla sprzątającej nasze pokoje EPI! Polecamy Wasz hotel wszystkim naszym znajomym.! chcemy Was odwiedzić ponownie.

Wskazówka dotycząca pokoi: Największa prywatność dają pokoje od strony ogrodu
Termin pobytu: czerwiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Lokalizacja
    • Czystość
    • Obsługa
1  Dziękujemy, Lara1952
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Álvaro U, Director de Relaciones Públicas, Inturotel Cala Azul GardenOdpowiedź udzielona 18 lipca 2019
Tłumaczenie Google

Hello!
Thank you very much for your long review. We take note about your opinions and fifferents points of view for improve about our services and products.

We hope to see you again and feel a nice experience!
Inturotel Hotels & Resorts

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 29 kwietnia 2017

Plusy:
- czyste, schludne i przestronne pokoje
- mała kuchnia do użytku (wystarczająca na self catering)
- wyposażony balkon
- przyjemna obsługa
- bardzo dobra lokalizacja, blisko na przepiękną plaże (5min pieszo)
- dużo restauracji i sklepów w pobliżu
- blisko do centrum Cala D'or
- możliwość korzystania z udogodnień z sąsiednich hoteli Inurotel
- zajęcia dla dzieci i dorosłych
- w okolicy dodatkowy plac do zabaw dla dzieci (za opłatą) np gokarty, trampolina, dmuchany zamek
- w kwietniu dosyć cicha okolica (wiadomo, że od czasu do czasu ktoś głośny się trafi)
- zasięg z płatnego wifi nawet na plaży

Minusy:
- brak środków do czyszczenia naczyń
- wifi za opłatą (5 euro za dzień, zniżki za zakup na tydzień ale była możliwość darmowego wifi w niektórych częściach hotelu

Termin pobytu: kwiecień 2017
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Wartość
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, Sabina K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Álvaro U, Director de Relaciones con Clientes, Inturotel Cala Azul GardenOdpowiedź udzielona 16 maja 2017
Tłumaczenie Google

Hello Sabina K,

Thank you very much for your opinion, we are glad to know that everything was to your liking and you would recommend this hotel for a holidays. For your info if you book in our website the wifi is free.

We hope to see you very soon in inturotel.
Best regards!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 13 lipca 2015

Swietne miejsce dla ludzi ktorzy z dala od Palmy chca odpoczac i skorzystac z pieknych zatoczek albo basenu. Bylismy w hotelu Cala Azul Garden 7 dni i chetnie tutaj jeszcze wrocimy. Bardzo polecam dla rodzin z dziecmi, hotel jest bardzo dobrze przygotowany pod tym wzgledem, zarowno atrakcje ktore codziennie sa organizowane dla dzieci w jezyku angielskim, jak i posilki, ktore zadowola nawet najbardziej wybrednych urlopowiczow. Przy tym caly kompleks trzech hoteli: Esmeralda, Cala Azul Park i Cala Azul Garden jest bardzo dobrze utrzymany i bardzo czysty. Obsluga rowniez jest bardzo mila i zawsze chetna do pomocy. Pokoje sa wystarczajaco duze i z anksem kuchennym oraz balkonem rowniez bardzo czyste i dobrze utrzymane, Najwiekszy basen jest w Cala Azul Garden, nie jest tak przepelniony, jak w dwoch pozostalych hotelach, ktore sa jednak blizej plazy- a wiele pokoi w Esmeralda i Cala Azul Park z widokiem na morze.

Termin pobytu: czerwiec 2015
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z hotelem
1  Dziękujemy, gosia0303
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Miriam U, Director de Relaciones con Clientes, Inturotel Cala Azul GardenOdpowiedź udzielona 14 lipca 2015
Tłumaczenie Google

Dear guest,
Thank you so much for your detailed and helpful feedback for travelers.
On behalf of the Hotel Manager and Cala Azul Garden’s team, I would like to thank you for having chosen us to spend your holiday.

We would be delighted to welcoming you again!!

Miriam Ureba Manzorro
Inturotel Quality Manager
qualitymanager@inturotel.es

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji