Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (4 445)
Filtruj recenzje
4 445 wyniki
Oceny podróżnych
2 217
1 514
461
139
114
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
2 217
1 514
461
139
114
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
6 z 11 wśród 4 445 recenzji
Zrecenzowano: 1 lipca 2018

Hotel zajmuje duży teren.
Budynki rozrzucone po terenie hotelu.
Wyżywienie bardzo dobre.
Codzienne animacje.
Duży basen.
Plaza bardzo szeroka, miejsca starczy dla wszystkich.
Można dojść plażą do sąsiednich miejscowości
Warto wypożyczyć samochód i zwiedzić wyspę na własna rękę.
Polecam dla rodzin z dziećmi.

Wskazówka dotycząca pokoi: Moim zdaniem bez znaczenia jest czy to parte czy piętro. Pokoje bardzo fajne i duże.
Termin pobytu: sierpień 2017
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Wartość
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
2  Dziękujemy, 934piotrp
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: TuiMagicLifeFtva, Gerente, TUI MAGIC LIFE FuerteventuraOdpowiedź udzielona 19 grudnia 2018
Tłumaczenie Google

Dear Piotr P,

First of all, we would like to thank you for having trust in TUI MAGIC LIFE Fuerteventura for the last years.

On behalf of the entire team let me thank you for your positive feedback. It is very important for us to know that we were able to reach your expectations.



We sincerely appreciate your evaluation about our Facilities.

We look forward to welcoming you soon again!

Best regards,

Your TUI MAGIC LIFE Fuerteventura team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 18 marca 2018

Pobyt od 19 do 26 lutego 2018 - byłam tylko z 10-letnim synem i nam bardzo się podobało. Pomimo że nie rozmawiam płynnie po angielsku czy niemiecku to nie było problemu z komunikacją. Obszar hotelu ogromny - bodajże 98 tys. metrów to miało swój plus bo nie było tłoku ( nie wiem jak latem ) chociaż w jadalni było widać że ludzi całkiem sporo w tym czasie odpoczywało w hotelu. Dzięki temu że jadalnia ogromna to również nie było tłoczno.Wybór jedzenia ogromny i chociaż ktoś może zarzucić że monotonny to przy takiej ilości na 2 tygodnie ze spokojem wystarczy aby codziennie można było spróbować czegoś innego. Od wszelkiego rodzaju ryzów, makaronów, past, ziemniaków w 100 postaciach poprzez ryby, owoce morza, zupy, desery, owoce, soki, jogurty, lody, ciasta, pieczywa mnóstwo rodzajów. Owoce krojone co 15 min na świeżo ( melon, arbuz, papaja, kiwi, jabłka itp ) Świeże wyciskane soki robione na bieżąco, na miejscu smażone pączusie, racuchy, jajka. Jest też mini stół szwedzki dla maluszków takich około 2- 6 lat z odpowiednim menu i frajda dla nich że sami sobie nakładają :-) Krzesełka dla dzieci bez problemów. Na każdym stole butelka wina, mnóstwo automatów do kawy, herbaty, soków, piwa itp. Do kolacji obowiązkowe długie spodnie dla panów. Czasem lampką szampana częstowali do kolacji, czasem jakimś regionalnym winkiem - miłe to było. Wunder bar przy recepcji czynny 24h/dobę.obok automat do kawy, herbaty i przekąski (kanapki, ciastka ) Na sali przy Wunder barze kosz owoców , książki, mini plac zabaw dla maluszków gdy rodzice relaksowali się przy stoliku ( wszystko pod dachem ) Z sali wyjście na taras słonecznych, obok sala z bilardem i winda gdyż to wszystko łącznie z recepcją mieści się jakby na pierwszym piętrze budynku.Baseny czyste tylko nie pamiętam jak było w opisie hotelu, ale taki porządniejszy pod względem głębokości do popływania był jeden ( ten niby podgrzewany - kiepsko niestety ) Kolejny jaki znaleźliśmy był dla maluszków i jeszcze jeden taki ciągnący się ,długi jak rzeka ale wody do kolan. Do basenu nie wolno zabierać materaców ( chodzi chyba o miejsce - za mało) Był chyba jeszcze jeden basen ale w jakiejś prywatnej strefie hotelu- zamkniętej dla "normalnych" gości. Ręczniki wydawane za darmo na żółtą kartę otrzymywaną przy zameldowaniu w recepcji ale trzeba po nie na drugi koniec hotelu dygać - nie znaleźliśmy tego miejsca ( podobno w podziemiach budynku nr 18 ). Przy basenie przeszklony grill bar z napojami , sałatkami itp. Ilość leżaków ogromna, wojny o nie nie było ale już troszkę zużyte. Przy leżaczkach małe stoliki na szklaneczki. Były jeszcze jakieś inne , tematyczne restauracje ale nie korzystaliśmy ( podobno rezerwacja w nich z aplikacji ) Zejście nad ocean dość strome po schodach ale jak nie ma się wybitnych problemów z narządem ruchu to bez przesady daje się radę. Cudne , piaszczyste plaże, szerokie, bez tłumów, ciepły ocean( bardziej niż woda w tym podgrzewanym basenie) Cały kompleks bardzo czysty i zadbany. Mnóstwo na terenie ławeczek i stolików. Pokój mieliśmy bardzo duży- 40 m2 na dwie osoby,łóżko ogromne i wygodne, łazienka w takim sobie stanie, Balkon z mebelkami , TV bez polskich programów. Pokój sprzątany codziennie. Na terenie hotelu różnice poziomów ponieważ leży on na skarpie i bagaże przy przybyciu jak i wyjeździe wozili gościom wózkami. Naprawdę wietrznie na wyspie było tylko jeden dzień, poza tym 18-25 stopni.Na terenie hotelu pralnia , siłownia , sklepiki. Podobno bogata oferta sportowa ale w tym okresie tylko raz widziałam animatorów dla dzieci i to oczywiście po niemiecku , ponieważ 90 % gości to niemcy. Jest ich mnóstwo na całej wyspie i w każdym innym hotelu. Z wycieczek fakultatywnych byliśmy na Lanzarote, w Oasis Parku ( gdzie oprócz biletu wstępu trzeba wykupić osobne bilety na Lemur experinces i sea lions experiences gdzie są określone godz i tego rezydent nam nie powiedział).i na całodziennym zwiedzaniu Fuerty. Polecam każdą z tych wycieczek- można naprawdę dużo zobaczyć i się dowiedzieć. W Oasis Parku można przejechać się karawaną na wielbłądzie - dziecko zachwycone ( bilet 12 euro/dorosły, 8/dziecko ) W razie pytań służę pomocą :-)

Termin pobytu: luty 2018
1  Dziękujemy, Kasia P
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: TuiMagicLifeFtva, Gerente, TUI MAGIC LIFE FuerteventuraOdpowiedź udzielona 27 marca 2018
Tłumaczenie Google

Dear Kasia P,

We would first of all apreciate you for the time you took to write such a detailed feedback and we are more than happy that we met your expectations and even beyond.

Every day we are here for that our guests have such a great experience with us as you and your husband had at TUI MAGIC LIFE Fuerteventura.

We are happy that we met your expectations and thank you once again for your comments above.

We can´t wait to greet you again and to give you our best next time!

Kindest regards from sunny Fuerteventura,
Your TUI MAGIC LIFE Fuerteventura Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 27 stycznia 2018

Hotel przeznaczony na rodzinne wypady. Troszke starawy widać ząb czasu ale wszystko jest sprawne i czyste. Obsługa jest dosłownie wszedzie. Jedzenie wyśmienite każdy będzie zadowolony zwłaszcza dzieci. Plaża niesamowita czysta piaszczysta. Internet za Free ale mógł by być szybszy. Polecam wszystkim

Termin pobytu: październik 2017
4  Dziękujemy, Mateusz A
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: TuiMagicLifeFtva, Gerente, TUI MAGIC LIFE FuerteventuraOdpowiedź udzielona 28 stycznia 2018
Tłumaczenie Google

Dear Mateusz A,

Thank you very much for taking part of your precious time to leave a review about your recent stay in TUI MAGIC LIFE Fuerteventura on Tripadvisor.

Your feedback is crucial for our improvement. We do apologize for any inconvenience caused during your stay concerning our bar service.

We appreciate all your comments and take well note of them.

Kindest regards from sunny Fuerteventura,
Your TUI MAGIC LIFE Fuerteventura Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 21 stycznia 2018 z urządzeń przenośnych

Może i hotel ma już swoje lata ale naprawdę dba się tu o czystość i jakość obsługi. Jedzenie bardzo urozmaicone. Każdy znajdzie coś dla siebie. Dużo owoców o każdej porze dnia. Przepyszne koktajle owocowe. Lokalne alkohole jak wszędzie średniej jakości. Ja szczególnie polecam jednak pokoje w strefie private lodge. Własny bar z wysokiej jakości alkoholami międzynarodowymi. Spokój na pięknie położonych na skarpie nad oceanem basenach. Naprawdę można wypocząć. Duży, przestronny pokój. Codziennie porządnie sprzątany. Często widać managerów dbających o każdy detal. Fantastyczna kolacja a la carte z kuchnią międzynarodową. Nie ma się czego przyczepić. Hotel zasługuje nawet na 5*. Jeszcze tam wrócę. Mam nadzieję że do tego czasu przejdzie drobny remont. Szczerze polecam

Termin pobytu: styczeń 2018
Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
1  Dziękujemy, nowpau
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: TuiMagicLifeFtva, Gerente, TUI MAGIC LIFE FuerteventuraOdpowiedź udzielona 26 stycznia 2018
Tłumaczenie Google

Dear Paulina N,

First of all, allow us to thank you greatly for your kind words about your recent stay in TUI MAGIC LIFE Fuerteventura. They are highly appreciated and of great value for us.

Your comments are very encouraging to all of us who work every day to ensure our guests' satisfaction. We will not hesitate to definitely share your kind words with the entire team.

We look forward to welcoming you for another Magic experience.

Kindest regards from sunny Fuerteventura,
Your TUI MAGIC LIFE Fuerteventura Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 8 stycznia 2018 z urządzeń przenośnych

W hotelu byłem w pierwszym tygodniu stycznia 2018. Ogólnie obiekt jest przyjemny i dobrze skomunikowany. Niestety lata świetności ma zdecydowanie za sobą. Pokoje jak i budynki wymagają odświeżenia a juz napewno wyciszenia. Ja mieszkałem w pawilonie 12 i komfort akustyczny pokoju był żenujący. Słyszałem wszystko co działo się w pokoju obok a sąsiedzi byli naprawdę cicho. Nie wyobrażam sobie jeśli za ścianą spalony mało dziecko które płacze w nocy.

Co do reszty. Jedzenie dramat pod kontem jakości. Jeśli lubisz ryby to czeka Cię smażona ryba w każdej postaci plus tuńczyk o konsystencji betonu. Wybór conajmniej mierny. Na plus mogę dodać tylko to ze jedzenia nie brakuje ale co z tego jak jest niedobre.

Alkohole w wersji All to po prostu żenada. Do wyboru macie tylko lokalne trunki najniższej jakości. Wino i Cava nadaje się tylko do smarowania kolan a nie do picia.

Sport jest niewątpliwie plusem obiektu i tutaj można szukać pozytywnych stron. Niestety w porównaniu do innych obiektów z grupy MagicLife i tak wypada blado.

Ogólnie hotel oceniam na 3* a pod kontem gastronomi na 1*

Termin pobytu: styczeń 2018
Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
Dziękujemy, rafaldd2016
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: TuiMagicLifeFtva, Gerente, TUI MAGIC LIFE FuerteventuraOdpowiedź udzielona 12 stycznia 2018
Tłumaczenie Google

Dear rafaldd2016,

First of all we would like to say thank you for taking the time and give a clear description about what we need to improve. We highly value our guests´ comments as this is how we can get better look at each detail about our service and resort.

We are sorry that the general experience was not so good as expected, we are trying to do our best to solve mentioned issues.

Taking into consideration all your comments, we will do our best to solve all issues and hopefully we achieved to please you with some good experience.

Even though you are not planning to return, if you would change your mind, we would be more than happy to give you a better experience than before and to really meet your expectations at TUI MAGIC LIFE Fuerteventura.

Kindest regards from sunny Fuerteventura,
Your TUI MAGIC LIFE Fuerteventura Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji