Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Wyróżnione recenzje
ładna panorama

Wyjazd na szczyt trwa 15 minut ,cena da 2 osób w niedziele (2 osoby dorosłe w dwie strony to 35... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 11 sierpnia 2019
m_nocon74
,
Kraków, Polska
Ciekawe widoki

Koszt wjazdu w dwie strony to ok 17 euro. Ładny widok na nabrzeże i wille z basenami. Na górze... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 10 sierpnia 2019
Marta N
,
Gryfino, Zachodniopomorskie, Poland
Przeczytaj wszystkie recenzje (3 480)
  
Recenzje (3 480)
Filtruj recenzje
3 480 wyniki
Oceny podróżnych
2 089
1 061
248
45
37
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
2 089
1 061
248
45
37
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 3 480 recenzji
Zrecenzowano: 11 sierpnia 2019

Wyjazd na szczyt trwa 15 minut ,cena da 2 osób w niedziele (2 osoby dorosłe w dwie strony to 35 euro) szczyt Calamorro ma 780 metrów wysokości co daje efekt panoramy.Na szczycie znajdują się wyraźnie oznaczone znaki prowadzące do określonych punktów widokowych: Cima Calamorro (szczyt Calamorro) i Sur (południe) i Oeste (zachód). Na szczycie można wybrać się na przejażdżkę osłem po pięknym otoczeniu przyrody. Osły są gotowe i czekają na pasażerów kolejki linowej. Oprócz jazdy na osiołku, w cenie można zobaczyć wystawę wspaniałych hiszpańskich koni ujeżdżeniowych. Możesz również zobaczyć, jak ptaki drapieżne żyją obok ludzi i obserwować prędkość i nawyki żywieniowe sokoła wędrownego lub majestatyczny lot orła.warto się tam wybrać-polecam.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
1  Dziękujemy, m_nocon74
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Selwo, Director de Relaciones con Clientes, Teleferico BenalmadenaOdpowiedź udzielona 2 tygodnie(-i) temu

Dziękujemy bardzo za odwiedzenie i polecenie kolejki linowej Benalmádena. Informujemy, że szczyt kolejki linowej zalicza się do jej propozycji z wystawami ptaków drapieżnych, ale nie z przejażdżkami na osiołkach lub wystawami oswajania koni.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 10 sierpnia 2019

Koszt wjazdu w dwie strony to ok 17 euro. Ładny widok na nabrzeże i wille z basenami. Na górze trasy do spacerowania z punktami widokowymi.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, Marta N
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Selwo, Director de Relaciones con Clientes, Teleferico BenalmadenaOdpowiedź udzielona 2 tygodnie(-i) temu

Dziękujemy bardzo za odwiedzenie kolejki linowej Benalmádena.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 3 lipca 2019

Byliśmy w styczniu. Było pięknie, ciepło, słonecznie. Krajobraz niezapomniany. Benalmadena to piękne malownicze miasteczko. Blisko Malagi. Wspaniale. Zwłaszcza kiedy w Polsce zima... a tam letnia atmosfera. Pojechałabym tam jeszcze nie raz...

Termin skorzystania z atrakcji: styczeń 2019
Dziękujemy, Agnieszka D
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Selwo, Director de Relaciones con Clientes, Teleferico BenalmadenaOdpowiedź udzielona 2 sierpnia 2019

Dziękuję bardzo za odwiedzenie kolejki linowej Benalmádena. Cieszymy się, że cieszyłeś się pięknym dniem w kolejce linowej.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 3 lipca 2019

Dużą atrakcją jest kolejka linowa w Benalmadena. Wspaniałe widoki na miasto i morze,po wjeździe na górę można obejrzeć pokazy ptaków egzotycznych lub zrobić spacer wyznaczonymi ścieżkami.Wycieczka godna polecenia.

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2019
Dziękujemy, Dreamer430422
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Selwo, Director de Relaciones con Clientes, Teleferico BenalmadenaOdpowiedź udzielona 2 sierpnia 2019

Dziękujemy bardzo za odwiedzenie i polecenie kolejki linowej Benalmádena. Cieszymy się, że podobały ci się twoje propozycje.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 8 czerwca 2019 z urządzeń przenośnych

Warto wybrać się w obuwiu sportowym. Po wjechaniu na górę można wejść na szczyt kamienistą wąską dróżką. Kamienie w niektórych miejscach zwłaszcza tych stromych są śliskie. Widoki fantastyczne. Widać przepiękną panoramę gór i linię wybrzeża. Warto wybrać się na pokaz ptaków drapieżnych jest o 13 i 17. Jeżeli chcecie zaoszczędzić to można kupić Bilet na trzy atrakcje (teleferico - kolejkę, selwo marina czyli delfinarium i selwe aventura czyli zoo safari)za jedyne 36 euro

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2019
Dziękujemy, 193katarzynak
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Selwo, Director de Relaciones con Clientes, Teleferico BenalmadenaOdpowiedź udzielona 19 czerwca 2019

Dziękuję bardzo za odwiedzenie kolejki linowej Benalmádena. Cieszymy się, że podobały ci się ich propozycje.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji