Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (1 356)
Filtruj recenzje
1 357 wyniki
Oceny podróżnych
755
284
186
65
67
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
755
284
186
65
67
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
2 z 7 wśród 1 357 recenzji
Zrecenzowano: 14 sierpnia 2019

Witam. Właśnie kończymy nasz 10cio dniowy pobyt w tym hotelu. Pewnie gdybyśmy nie mieli przykrych doświadczeń "po drodze" to mogłabym całokształt ocenić w miarę dobrze. No ale niestety jak to przeważnie bywa ..jeśli coś psuje Ci cześć pobytu za wcale nie małe pieniądze to masz coś w rodzaju urazu... no i cóż... przeklęte zatrucia. Wymioty. Temperatura. Biegunki. Niestety dopadło nas... mimo nie używania wody kranowej itp. Same wymioty jakoś udało się w miarę szybko pożegnać Ale niestety moja 3letnia córeczka gorączkuje jeszcze dziś i ogólnie jest mega słaba. Zaliczyliśmy prywatną wizytę lekarską za bagatela 110 euro. Trzeba pilnować faktury prawidłowych danych. Ale bez względu na to wszystko tak czy inaczej myślę że hotel nie zasługuje na 5 gwiazdek. Mimo że obsługa ok. Panie sprzątają codziennie. Pokój rodzinny spełnił nasze oczekiwania pod względem wielkości. Panie w recepcji na 4. Jedzenie super Ale trzeciego dnia już masz dość. Owoce ok. Soki wiadomo sam cukier. Za dopłatą można skosztować świeżo wyciskanych. Leżaki do wymiany kategorycznie. Plaża ok. Traktorek dowozi Ale spacerkiem to 5minut. Ogólnie fajny imprezowy hotel Ale kłania się remont.

Termin pobytu: sierpień 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
1  Dziękujemy, Izabela03
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: kilithg, Genel Müdür, Crystal Paraiso Verde Resort & SpaOdpowiedź udzielona 25 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Izabela03,

First of all we would like to thank you for choosing Crystal Hotels for your recent holiday. We appreciate it a lot that you took the time to share your personal holiday experiences hereby.We are happy that you overall appreciated the hotel and would like to thank you especially for your kind and motivating words towards the staff you mentioned. Though, we regret to read that you were not properly informed about the difference between the summer- and winter season & concepts when you booked the hotel and that your expectations were not fully met.
The opinions and comments of all our guests are vital for us. You can be sure that we have shared your feedback with the relevant department managers, in order to overlook our services and to see if and where we can improve ourselves.
For the future, please do not hesitate to contact the Guest Relations in case of any questions or problems during your stay, in order to solve any problem as quick and convenient as possible, we regret to read about it only hereby.
We do hope to welcome you here again as our valuable guests!
Sincerely,

General Manager
Mehmet Eslek

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 4 sierpnia 2019

Właśnie wróciliśmy z tygodniowego pobytu w hotelu - dorosły i dzieci w wieku 14 i 10 lat. Ogólnie hotel oceniamy bardzo dobrze biorąc pod uwagę stosunek jakości do ceny. Pokoje sprzątane codziennie w tym również uzupełniany barek w napoje. Fajne baseny, zjeżdżalnie oraz korty tenisowe. Jedzenie smaczne i bardzo duży wybór w tym oddzielny bufet dziecięcy. W restauracji można było znaleźć zarówno potrawy europejskie jak i tureckie przysmaki. Bardzo dobre i duży wybór ciast. Plaża oddalona o około 500 metrów od hotelu - dojście uliczką lub dojazd hotelowym traktorkiem z przyczepą. Na plaży bar z napojami oraz snack bar z przekąskami i owocami. Plaża szeroka, ale wejście do wody kamieniste i dość strome - dobrze mieć buty do wody i zejście do wody jest raczej dla osób umiejących pływać. Hotel położony na końcu miejscowości więc jest dużo przestrzeni wokół i cisza. Najlepsze jednak były animacje, w których często uczestniczyliśmy a zwłaszcza gra w lotki (dart) z naszym ulubionym animatorem Abdelem. ABDEL IS THE BEST !!!. Ogólnie polecam dla rodzin z dziećmi (jest też specjalny basen dla dzieci, mini klub i mini disco). Pozdrawiamy: Kuba, Ania i Dominik

Termin pobytu: lipiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Wartość
    • Pokoje
    • Obsługa
1  Dziękujemy, KubAnia1
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: kilithg, Genel Müdür, Crystal Paraiso Verde Resort & SpaOdpowiedź udzielona 5 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear KubAnia1,

First of all thank you for taking the time to share your experiences. It was a true pleasure for us to read your feedbacks and we are glad to hear that we were able to meet your expectations. Your hapiness made us happy. We are looking forward to welcoming you back here again in the near future.
With our best regards,

General Manager
Mehmet Eslek

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 27 lipca 2019

W hotelu Crystal Paraiso Verde Resort & Spa spędziłam cudowne 8 dni.
Ogólnie: Hotel jest otwarty na swoich gości, personel w recepcji to odpowiedni ludzie na odpowiednim miejscu-zawsze służy pomocą i perfekcyjnie rozwiązują każdy problem. Obsługa hotelu również na najwyższym poziomie, kelnerzy i barmani zawsze uśmiechnięci i pracowici.
Pokoje: Pokoje są bardzo czyste, sprzątane codziennie. Łazienka jak nowa- codziennie czyste ręczniki, płyny do mycia i wszystkie niezbędne rzeczy.
Wyżywienie: Rewelacja! Jedzenie pyszne, zróżnicowane, codziennie coś innego. O każdej porze dnia można iść i coś zjeść. Restauracja bardzo duża. Oprócz tego Snack Bar przy basenie, Cukiernia.
Baseny: Relax Pool- mniejszy basen, gdzie jest spokój i cisza- dla osób +16. Drugi basen- bardzo duży, gra muzyka, organizowane są zabawy, animacje dla dzieci i osób dorosłych. Są również baseny i strefy dla dzieci wraz ze zjeżdżalniami.
Plaża: Do plaży jest troszeczkę drogi, ale jeździ traktorek z przyczepką który wozi gości hotelowych na prywatną plaże. Zagospodarowanie plaży wynagradza odległość do niej w 100%. Na plaży jest snack bar, gdzie można zjeść frytki, tortille, hamburgera itp., oraz bar z napojami. Są również hotelowe leżaki przeznaczone dla gości.
Podsumowując: Hotel spełnił moje oczekiwania w 100%. Byłam w wielu hotelach jednak ten należy do jednych z najlepszych!
Dziękuje za cudownie spędzone wakacje!

Termin pobytu: lipiec 2019
Dziękujemy, domkab9
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: kilithg, Genel Müdür, Crystal Paraiso Verde Resort & SpaOdpowiedź udzielona 29 lipca 2019
Tłumaczenie Google

Dear domkab9,

We appreciate your great review which shows us that our main aim is reached and our guests enjoy their holiday.All kind of reviews are so important for us.Because according on them we are able to improve some kind of directions or understand that all we make goes well.
Thank you for the time you spent to share your experience and we hope to welcome you back to our hotel in the near future.
With our best regards,

General Manager
Mehmet Eslek

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 16 lipca 2019

Byliśmy w tym hotelu przez 11 dni. Hotel jest bardzo przyjazny, szczególnie dla rodzin z dziećmi. Pokoje są sprzątane codziennie i odnowione. Łazienka nowoczesna i czysta. Jedzenie rewelacja, ogromny wybór. Na kolacji codziennie było coś innego (sushi, owoce morza, dzień turecki). Oprócz głównej restauracji znajduję się wiele snack barów gdzie można zjeść pyszną pizze, hamburgera czy tureckie gozleme. Świetnym i pomysłowym miejscem jest cukiernia w budynku nr. 8. Gdzie można zjeść coś słodkiego i napić się tureckiej herbaty czy kawy. Personel miły i pomocny ale nie wszyscy znają język angielski. Szybciej i łatwiej jest się dogadać po rosyjsku. Jest kilka basenów- relax pool, basen dla dzieci, mini aquapark dla dzieci i główny basen. Są również zjeżdżalnie ale działają z przerwami, więc trzeba wiedzieć w jakich godzinach są czynne. Animacje dla dorosłych były świetne.Wiele rozrywek (np. gimnastyka w wodzie, rzutki, air gun, piłka wodna) prowadzonych przez świetnych animatorów. Codziennie o ok. 12 była gra w basenie. Rzutki z Abdel'em rewelacja. To nie były zwykłe rzutki. Świetnie je prowadził, co również tworzyło fajną atmosferę. Animatorzy chętnie z tobą porozmawiają, pożartują, a nawet w ich wolnej chwili zagrają z tobą w karty czy w inną grę. Codziennie wieczorem mini disco a potem show dla dorosłych. Na plaże można udać się spacerkiem 5 minut albo traktorkiem z przyczepką, który jeździ cały czas. Na plaży znajduje się również bar oraz snack bar.

Termin pobytu: lipiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
Dziękujemy, Dario D
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: kilithg, Genel Müdür, Crystal Paraiso Verde Resort & SpaOdpowiedź udzielona 16 lipca 2019
Tłumaczenie Google

Dear Dario D,

First of all thank you for taking the time to share your experiences. It was a true pleasure for us to read your feedbacks and we are glad to hear that we were able to meet your expectations. Your hapiness made us happy. We are looking forward to welcoming you back here again in the near future.
Best Regards,

General Manager
Mehmet Eslek

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 9 lipca 2019 z urządzeń przenośnych

Byliśmy tam przez 11 dni. Jeśli miałbym oceniać tylko jedzenie oraz ludzi to ocena na 5 +. Byliśmy już w wielu hotelach ale tak dobrego jedzenia i różnorodnego nie było nigdzie. Dodatkowo kawiarenka w budynku nr 8 rewelacja. Ludzie wszyscy bardzo pomocni i to wszyscy. Niestety ale pokój, przynajmniej nasz i znajomych, nie do końca taki jak powinien. Mieszkaliśmy na parterze, gdyż na tym poziomie umieszczone są pokoje z łóżkami piętrowym dla dzieci. Niestety ale łazienki w tych pokojach to porażka. W kabinie prysznicowej był grzyb, ściana od strony pokoju przemakała, a odpływ z prysznica słabo odprowadza wodę. Jeśli kąpała się rodzina to woda wypływała i zalewała łazienkę. Jeśli jedziecie z małymi dziećmi takimi do 7 lat weźcie mydło w płynie gdyż ktoś tak umieścił dyspenzer mydła w taki miejscu, że dziecko samodzielnie nie ma szans skorzystać. Zjeżdżalnie są ale działają z przerwami i to nigdy wszystkie, nie rozumiem tego. Baseny super, animacje fajne. Panie w klubie dla dzieci bardzo fajne. Plaża. Do niej idziemy droga jakieś 200m lub dowozu nas tam traktor z przyczepą. Leżaki od brzegu oddalone o jakieś 50m. Na plaży bar z jedzeniem napojami oraz piwem i tylko piwem. Inne bary przy basenie oferują jedzenie oraz alkohole ale nie wszystkie. Wszystkie alkohole dostępne tylko w lobby. Mimo minusów każdemu polecam. Jedzenie jest super

Termin pobytu: lipiec 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, 507arkadiuszw
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: kilithg, Genel Müdür, Crystal Paraiso Verde Resort & SpaOdpowiedź udzielona 9 lipca 2019
Tłumaczenie Google

Dear 507arkadiuszw,

First of all we want to thank you for choosing Crystal Paraiso Verde. Our aim is to provide our guests with memorable experiences and we wish to apologize for any shortcomings you encountered on your stay. Please be assured that this is not indicative of our usual standards. We as a hotel definitely had no intention of making any guests’ stay disappointing and we have taken all notes, due to the fact that these are of great importance to us and allow us to monitor and improve our service continuously. We will review all the facts involved to correct whatever is necessary to prevent this from happening again. Thank you for the time you took to share your experience and we hope to welcome you back to our hotel in the near future and be able to restore your faith
Best Regards,

General Manager
Mehmet Eslek

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji