Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Recenzje (129)
Filtruj recenzje
129 wyniki
Oceny podróżnych
74
27
14
5
9
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Oceny podróżnych
74
27
14
5
9
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 129 recenzji
Zrecenzowano: 2 września 2019 z urządzeń przenośnych

Odwiedziliśmy Talarię w czerwcowy długi weekend. Bliskość Warszawy, akceptowalne ceny, dostępność saun i basenów i okolica zachęciły nas do wyboru tego miejsca.

Co nam się podobało:
1) Okolica - pięknie, naturalnie, z dala od miejskiego zgiełku, tłoku i pośpiechu.
2) Pomysł na Talarię - odrestaurowanie podupadłych nieruchomości, nadanie blasku i tchnięcie nowego życia w zapuszczony klejnot. Czapki z głów.
3) Pobyt weekendowy zwierał w cenie 3 posiłki. Dania były smaczne.

Co można poprawić:
1) strefa saun i basenów
I) brak wydzielenia głośnej strefy basenowej (bawiące się dzieci) od strefy saun, gdzie goście chcą się zrelaksować
II) w strefie saun brak jasnej komunikacji o zakazie wchodzenia do saun w klapkach i kostiumach. Jest to skrajnie niehigieniczne, chorobotwórcze i mówiąc dosadnie obrzydliwe, ale z jakichś niezrozumiałych względów ogólnie akceptowane w Polsce zachowanie.
2) elastyczność przygotowania posiłków odzwierciedlającą coraz częstsze ograniczenia żywieniowe gości; i nie chodzi o kreatywność kucharza, który wydaje niedogotowaną kaszę jaglaną (a w drugiej wersji maksymalnie rozgotowaną) zmiksowaną z bananem jednocześnie posypaną czosnkiem, roszponką i pomidorami i zalaną oliwą - pozostawiam bez komentarza tę sytuację.
2) oferta i ceny usług SPA
W raz z mężem z masaży. Przepłacona usługa (cena dobrego masażu w renomowanym gabinecie w Warszawie), masażyści mocno nieprofesjonalni (rozmawiają cały zabieg, miałam odczucie dużej improwizacji podczas zabiegu).

Do Talarii pewnie kiedyś zajrzę, bo blisko, bo cicho. Ale w pierwszej kolejności pojadę do Pałacu Żelechów!

Termin pobytu: czerwiec 2019
Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
Dziękujemy, AgataRaMa
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: talariaspa, Dyrektor generalny, Talaria Resort & SpaOdpowiedź udzielona 5 września 2019

Szanowna Pani,
Dziękujemy za wybór Talaria Resort & SPA i poświęcenie czasu na napisanie opinii.
Cieszymy się, że doceniła Pani naszą okolicę, zabudowania i kuchnię.
Jesteśmy także wdzięczni za krytyczne uwagi. Niestety, nie na wszystkie możemy jeszcze wpłynąć, jak zaprojektowanie strefy SPA z uwzględnieniem położenia saun i basenu.
Ciągle edukujemy naszych Gości w zakresie poprawnego saunowania. Informacje znajdują się na naszej stronie, drukowanych materiałach w strefie SPA i oznaczeniach przed każdą sauną. Nasi saunamistrzowie wykonują rytuały w myśl tych zasad i opowiadają o nich Uczestnikom. Myślimy, że na tle innych obiektów z saunami nie wypadamy najgorzej :) Jednak oczywiście nadal będziemy kontynuować edukację.
Słyniemy z tego, że dopasowujemy się do wcześniej zgłoszonych preferencji kulinarnych naszych Gości. Przykro nam, że wystąpiło tu jakieś niedociągnięcie. Nie możemy się jednak przyznać do podania kaszy jaglanej z bananami, czosnkiem, roszponką i pomidorami.
Cena usług SPA dostosowana jest do oferowanego standardu, a masaże wykonują jedynie wykwalifikowani i doświadczeni terapeuci.
Cieszymy się, że wyraża Pani chęć powrotu do nas. Serdecznie zapraszamy, będziemy na Panią czekać. Może kolejny pobyt zasłuży na "5"?:)
Z poważaniem,
Klaudia Babiej
dyrektor operacyjna

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 13 sierpnia 2019

kolejny pobyt i super zmiana. Nowy kucharz z Arłamowa! Wreszcie śniadania na poziomie!!! Doskonały wybór i wszystko przepyszne. A dania z karty.. Rewelacja. Warto przyjechać dla samego KUCHARZA!!! Wieczór z jedzeniem tajskim... Fenomen. Ma pomysły i je realizuje.... Tak trzymać... Z obsługi - p. Alina.

Termin pobytu: sierpień 2019
    • Jakość noclegu
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, akozlowska
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: talariaspa, Dyrektor generalny, Talaria Resort & SpaOdpowiedź udzielona 14 sierpnia 2019

Szanowna Pani,
Serdecznie dziękujemy za kolejną wizytę i miłe słowa. Bardzo się cieszymy, że nasza kuchnia tak bardzo przypadła Pani do gustu, a Pani Alina dobrze zadbała o stolik ;)
Serdecznie zapraszamy ponownie!
Z poważaniem,
Klaudia Babiej
dyrektor operacyjna

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 29 lipca 2019

W środę odwiedziłem Talarię z żoną. Otrzymaliśmy ogromny apartament ,,Królowe Stylu", a w nim duża łazienka, salon i sypialnia. Strefa SPA ogromna, basen jacuzzi, sauny, coś wspaniałego. Restauracja wyśmienita, obsługa pomocna.
Obiecuję wrócimy tu :)

Wskazówka dotycząca pokoi: Apartament 103P-sypialnia, łazienka i salon
Termin pobytu: lipiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
Dziękujemy, JanekFlisek
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: talariaspa, Dyrektor generalny, Talaria Resort & SpaOdpowiedź udzielona 1 sierpnia 2019

Szanowny Panie,
Serdecznie dziękujemy za wybór Talaria Resort & SPA na Państwa wyjątkowy pobyt we dwoje. Bardzo cieszymy się, że sprostaliśmy Państwa wymaganiom. Serdecznie zapraszamy ponownie!
Z poważaniem,
Klaudia Babiej
dyrektor operacyjna

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 29 lipca 2019

W środę odwiedziłam to cudowne miejsce po raz drugi, tym razem z mężem. Ostatnio byłam tu z siostrą na pobycie DAY SPA, a teraz już z noclegiem. Moich zachwytów nie będzie końca. Pokoje cudne, każdy o innym wystroju i nazwie. My otrzymaliśmy Apartament ,,Królowe Stylu", składający się z łazienki, części dziennej i sypialni. Czułam się jak prawdziwa królowa, a mój małżonek jak król :) Strefa SPA niezmiennie mnie zachwyca, nie chciałam stąd wyjeżdżać, a przemiła Pani Anetka z recepcji SPA jeszcze namawiała:) żeby zostać aż do wieczora, ale no cóż obowiązki wzywają :(
Obiecuję wrócę tu :)

Wskazówka dotycząca pokoi: Apartament ,,Królowe Stylu"
Termin pobytu: lipiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
Dziękujemy, GrazynkaFlisek
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: talariaspa, Dyrektor generalny, Talaria Resort & SpaOdpowiedź udzielona 1 sierpnia 2019

Szanowna Pani,
Serdecznie dziękujemy za ponowny wybór Talaria Resort & SPA. Bardzo cieszymy się, że przypadła Pani do gustu zarówno formuła DAY SPA, jak i pobyt u nas. Miło nam, że doceniła Pani tak wiele aspektów pobytu. Mamy nadzieję, że szybko spotkamy się z powrotem. Serdecznie zapraszamy!
Z poważaniem,
Klaudia Babiej

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 22 lipca 2019

Cóż za fenomenalne miejsce! Kraina magii i czarów zatopiona w oazie spokoju oraz idylli szczęścia. Istny raj mlekiem i miodem płynący.
Jestem stałą klientką Talaria Spa od 3 lat, odwiedzam resort regularnie powracając za każdym razem z największą radością, uczyniłam stałą klientką mamę, wkrótce poczynię to również z narzeczonym.
Talaria to kunsztowny, mały zameczek usytuowany wśród łąk, drzew, lasów otoczony bajkowym szmaragdowym jeziorem oraz uroczym stawem okalającym malowniczą posesję, na której postawiono ten zaczarowany
budynek. Tuż obok Pałacu znajduje się willowy pawilon z widokiem na staw, gdzie znajdują się dodatkowe pokoje przyozdobione drewnianymi okiennicami.
Do dyspozycji gości przeznaczona jest również sala balowa na specjalne okazje. W podziemnych przestworzach Pałacu odnajdziemy Spa oraz strefę Fitness & Wellness, gdzie możemy oddać się rozkoszy
rytuałów piękna, tudzież relaksu. Lawirując przez te magiczne podziemia natkniemy się na strefę cardio, yoga space, chillout room przeznaczone dla koncertów z instrumentami typu tybetański gong, osobne sztanie z prysznicami dla Pań i Panów,
strefę Beauty Spa gdzie wykwalifikowana kadra fizjoterapetów zapewnia rozkosz klientom podczas wykonywania masażów, peelingów oraz wyjatkowych zabiegów na łóżku wodnym,. odnajdziemy również
basen, jacuzzi, saunę, turecką łaźnię parową wraz z salą kamienną przeznaczoną do wykonywania zabiegów. Przed strefą Spa rozciąga się malowniczy zaczarowany ogród przepełniony zielenią, swojski krajobraz, którego nieskalaną ciszę urozmaicają od czasu do czasu śpiew ptaków, czy też melodyjne odgłosy koguta, który budzi nas każdego ranka.
Talaria Spa jest resortem schludnym, czystym, higienicznym, zadbanym, noszącym zmysłowy zapach piękna i finezji, jakośc i najwyższy standard to cechy charakteryzujące obiekt, obsługa resortu jest profesjonalna i wykwalifikowana, jej celem jest dogodzenie klientowi i zadbanie o jego najwyższy komfort, jestem klientem bardzo wymagjącym i śmiało stwierdzam, że wszystkie moje kaprysy są zawsze zaspokojone w Talarii, począwszy od estetycznych, poprzez te dotyczące komfortu, kończąc na kulinarych ( wegetarianizm ). Z każdym pobytem jestem oczarowana tak niezmiernie wysokim poziomem profesjonalizmu oraz elegancji i klasy tego miejsca.
Jestem zachwycona!

Termin pobytu: lipiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Lokalizacja
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, Experience322465
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: talariaspa, Dyrektor generalny, Talaria Resort & SpaOdpowiedź udzielona 24 lipca 2019

Szanowna Pani,

Z wielką radością przeczytaliśmy opinię na temat Pań pobytu w Talaria Resort & SPA. Pani słowa są dla nas największą nagrodą, a myśl, ile pracy i czasu kosztowało napisanie ich, powoduje zakręcenie się łzy szczęścia w oku. Bardzo dziękujemy i już nie możemy się doczekać Pani kolejnej wizyty. Serdecznie zapraszamy ponownie!

Z poważaniem,
Klaudia Babiej

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji