Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (225)
Filtruj recenzje
226 wyniki
Oceny podróżnych
75
70
54
19
8
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
75
70
54
19
8
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
4 z 9 wśród 226 recenzji
Zrecenzowano: 22 lipca 2019

Pobyt weekendowy z 2-latkiem. Jest jak spedzac czas z dzieckiem, place zabaw, basen, samochody dla dzieci, animacje. Bardzo dobre jedzenie. Wysoka kultura obsługi i duza orientacja na klienta. Miły czas i przyjemny wypoczynek. Dziecko nie chciało wyjeżdżać i było tam szczęśliwe :)

Termin pobytu: lipiec 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, Iwona V
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: DoslonceSPA, Manager, Mercure Raclawice Doslonce Conference & SpaOdpowiedź udzielona 24 lipca 2019

Szanowna Pani Iwono,

bardzo dziękujemy za wspaniałą opinię z podsumowaniem pobytu.
Bardzo cieszy nas fakt, że na każdej płaszczyźnie sprostaliśmy Państwa oczekiwaniom. Najlepszym potwierdzeniem jakości usług, atmosfery i zadowolenia jest szczęście dziecka. Dziękujemy za mogliśmy choć w części się do tego przyczynić.

Dziękujemy, serdecznie zapraszamy!

Zespół Hotelu Mercure Racławice Dosłońce Conference & SPA

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 1 lipca 2019 z urządzeń przenośnych

Świetne miejsce, by odpocząć. Rewelacyjne śniadania, bardzo urozmaicone, włącznie z nalesnikami i racuchami na ciepło, oczywiscie, obok jajecznicy, boczku i parowek. Pokoje czysciutkie, przestronne. Ręczniki do strefy spa w szafie-minusik=były wilgotne. Basen, jacuzzi, masaż fantastyczne. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu.

Termin pobytu: lipiec 2019
Typ podróży: Podróż ze znajomymi
1  Dziękujemy, AnicaWoj
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: DoslonceSPA, Manager, Mercure Raclawice Doslonce Conference & SpaOdpowiedź udzielona 11 lipca 2019

Szanowna Pani,

bardzo dziękujemy za wyrażenie opinii na temat pobytu w Hotelu Mercure Racławice Dosłońce Conference & SPA.
Bardzo cieszy nas fakt, że na wszystkich płaszczyznach sprostaliśmy Państwa oczekiwaniom.
Bardzo dziękujemy za docenienie walorów lokalizacji oraz otoczenia hotelu,

Zespół Hotelu Mercure Racławice Conference & SPA

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 19 maja 2019 z urządzeń przenośnych

Piękne okolice , przepyszne jedzenie , basen , jacuzzi , szeroka oferta rekreacyjna i spa , obsługa na wysokim poziomie . Dla pupila również spanie i miseczka - myślisz czy warto przyjechać ? TAK!!!
Bardzo dziękujemy !!!

Termin pobytu: maj 2019
Typ podróży: Podróż ze znajomymi
1  Dziękujemy, Milena M
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: DoslonceSPA, General Manager, Mercure Raclawice Doslonce Conference & SpaOdpowiedź udzielona 20 maja 2019

Szanowna Pani Mileno,

Dziękujemy za podzielenie się opinią na temat pobytu w naszym Hotelu.
Cieszy nas fakt, że na każdej płaszczyźnie sprostaliśmy Państwa oczekiwaniom, zarówno jeśli chodzi o standard pokoju, smaczną kuchnię, basen, jacuzzi, strefę SPA oraz zaangażowanie personelu.
Satysfakcja naszych Gości jest dla nas najważniejsza i motywuje do jeszcze większego wysiłku w podnoszeniu standardy świadczonych usług.

Zapraszamy ponownie do nas po więcej pozytywnych wrażeń.



Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 1 maja 2019

W hotelu Mercure Racławice Dosłońce wykupiłysmy z Kolezanką pobyt od soboty do wtorku. Niestety nie jesteśmy osobami zmotoryzowanymi więc został nam dojazd busem z Krakowa i tu zaczeły się schody.Jeden bus który dojeżdza do Racląwic nie odjeżdża z dworca PKS tylko z pod Politechniki.Ale pojechałysmy busem do Miechowa a dalej taxi za 50zł,jak na dwie osoby to znośnie.
Pokoj czysty i bardzo jasny,,w Hotelu coś się odbywało bo było dużo młodych ludzi,ale spoko
.Na powitanie lampka wina i wieczorem bardzo piękny koncert z piosenkami pana Zbigniewa Wodeckiego.Spędziłyśmy bardzo sympatycznie wieczor.Zapomniałam nadmienic ,że przed obiadokolacją poszlyśmy na basen-,ciepła woda,,basen z masażami,jacuzzi i sauny zasługują na wspomnienie.
Sniadanie dobre,jedzenie różnorodne,sery,wędliny,jogurty ,jarzynki,na gorąco jajecznica ,parówki ,boczuś - jak dla mnie to trochę za chłodne.Pieczywo wspaniałe,bułeczki,chlebuś i coś do kawy.po śniadaniu wybrałyśmy sie do oddalonego o trochę kościółka.gdzie spodziewałyśmy się święcenia palm,trafiłyśmy na księdza który zamiatał kościól i na nasze zdziwienie odpowiedział nam "panie przyjechały na takie zadupie" oj śmiechu było sporo,była oczywiście procesja dookoła kościólka i święcenie palm.
Niedziela upłynęla nam spokojnie ,basen sauny ,jacuzzi a potem obiadokolacja.Na wieczór ilość osób przebywających w Hotelu spada bardzo,jedzenie bylo bardzo dobre smakowo ale już nie było takiego wyboru.Widac ze Hotel zarabia najwięcej od piatku do niedzieli.Bliskość Krakowa sprawia ,że ludzie uciekaja z miasta na łono natury,a tu sa łąki,lasy pola.Hotel ma bardzo dobre warunki dla malych dzieci,,nawet jakiś seans kinowy był dla dzieci.W poniedzialek naliczyłyśmy na obiadokolacji 28 osób w tym najmniej 5 lub 6- ro i małych dzieci.
W poniedziałek był pokaz masażu balijskiego ,oczywiście Koleżanka i ja zglosiłyśmy się na ochotnika ,było bardzo sympatycznie.W ten dzien pojechałyśmy na rowerach do sąsiedniej wsi zobaczyć miejsce związane z bitwą pod Raclawicami,piękny park (oczywiście na rowerach).,bylyśmy też na wieży widokowej.
W pokoju przebywalyśmy bardzo mało,widać że Hotel potrzebuje odświeżenia,,nowych bialych ręczników ,Które byłyby złożone w kostkę a nie powieszone na kaloryferze i czlowiek ma wrażenie ,pokój był nie sprzatany.
Obsluga bardzo miła i pomocna. Odpoczęłyśmy z Koleżanką bardzo Ale jak dla mnie Hotel jak na 4 *to trochę dużo,pozdrawiam Teresa

Wskazówka dotycząca pokoi: Wszędzie bylo cicho, bo było malo gośc,jak na tak duży Hotel
Termin pobytu: kwiecień 2019
  • Typ podróży: Podróż ze znajomymi
    • Wartość
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, Teresa P
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: DoslonceSPA, Manager, Mercure Raclawice Doslonce Conference & SpaOdpowiedź udzielona 6 maja 2019

Szanowna Pani Tereso,

bardzo dziękujemy za poświęcony czas i podzielenie się z nami bardzo wyczerpująca opinią na temat pobytu w Hotelu Mercure Racławice Dosłońce Conference & SPA.
Bardzo cieszy nas fakt, że wszystkie usługi hotelu zostały tak wysoko ocenione, zarówno atrakcyjność menu,
strefa wellnes & spa oraz rekreacja, z której Goście mogą korzystać poza Hotelem.
Położenie Hotelu oraz otoczenie w dużej przyczyniają się do wyciszenia, odpoczynku i relaksu, co oczywiście dla osób podróżujących komunikacją miejską stanowić może mały problem
Oczywiście krajobraz i malownicze widoki rekompensują wszystko.
Dzięki tej lokalizacji Hotel jest idealnym miejscem dla rodzin z dziećmi, który oprócz atrakcji w obiekcie ma do zaproponowania wiele ciekawych wycieczek po okolicy.
Oczywiście nad niedoskonałościami popracujemy, bo do cenne uwagi, dzięki temu jeszcze bardziej zmotywowani jesteśmy do podnoszenia jakości usług.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 14 kwietnia 2019

Hotel położony w intrygującym miejscu i mogłoby się wydawać, że jest ono ostatnim w którym można tak zainwestować i wybudować spory obiekt. Dopiero na miejscu widać atuty położenia. Przede wszystkim cisza, otwarte przestrzenie, ale nie nudne, bo wzbogacone pięknie pofałdowanym krajobrazem z szachownicami pól i kępami lasków. Atutem jest też pobliska okolica, historyczna – pole bitwy racławickiej, biologiczna – rezerwat roślinności ciepłolubnej z naprawdę rzadką roślinnością. W samym hotelu basen, wypożyczalnia rowerów, korty i inne atrakcje. Największe pochwały jednak należą się szefowi kuchni, smak i wygląd potraw – ze wskazaniem na zupy – nie odbiega od najświetniejszych restauracji. Ogólnie, może te cztery gwiazdki to przesada – uwaga dla właściciela – wszędzie czeka się na obsługę ponieważ te same osoby wykonują różne obowiązki w różnych miejscach, natomiast do samych pracowników nie można mieć zastrzeżeń, małopolska uprzejmość góruje. Polecam obiekt dla kochających ciszę i rodzin z dziećmi, co tylko pozornie się w tym dużym obiekcie wyklucza.

Termin pobytu: kwiecień 2019
  • Typ podróży: Podróż służbowa
    • Wartość
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
Dziękujemy, Jerzy J
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji