Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Otwarte dzisiaj: 08:30 - 18:30
Wyróżnione recenzje
Ciekawy dom

Najróżniejsze drewniane balkony są wizytówką Wysp Kanaryjskich. Tak jest również w tym przypadku... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 13 marca 2018
Pavel362
,
Warszawa, Polska
Ciekawe miejsce dla fanów architektury.

Miejsce ma swój niewątpliwy urok, warto zajść na 5-10 minut obejrzeć urokliwe patio oraz zewnętrzną... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 20 lipca 2016
609marcinp
,
Warszawa, Polska
z urządzeń przenośnych
Przeczytaj wszystkie recenzje (501)
  
Recenzje (501)
Filtruj recenzje
501 wyniki
Oceny podróżnych
160
195
107
32
7
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
160
195
107
32
7
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 501 recenzji
Zrecenzowano: 13 marca 2018

Najróżniejsze drewniane balkony są wizytówką Wysp Kanaryjskich. Tak jest również w tym przypadku, jednak w porównaniu z wieloma innymi (np. z kolorowymi i ustrojonymi balkonami na La Palmie) Casa de Los Balcones jest wręcz monumentalna. Spory budynek, który robi wrażenie z zewnątrz, a w środku jest jeszcze lepiej zarówno patio jak i wnętrza. Piękne muzeum, które stanowi perełkę La Orotavy. Warto.
Dojazd możliwy autobusem miejskim lub wynajętym samochodem. Ponieważ jest to ścisłe centrum, pełne wąskich uliczek jest niestety problem z parkowaniem. Wyjściem może być wjazd na płatny parking w markecie (ok. 250 m, 0,20 Euro).

Termin skorzystania z atrakcji: styczeń 2018
Dziękujemy, Pavel362
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: CasaBalcones, marketing manager, Casa de Los BalconesOdpowiedź udzielona 26 marca 2018
Tłumaczenie Google

Dear Pavel362,

Thank you for sharing your opinion.
We are glad that you liked our set of historical houses.

Concerning the parking, we have a free parking in our artisanal house "Eladia Machado".

Hope you come back soon.

Yours faithfully,
The marketing manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 26 listopada 2017 z urządzeń przenośnych

Jedna z największych atrakcji miasteczka. Budynek z zewnątrz wyróżnia się charakterystycznymi balkonami ale prawdziwe cudo jest w środku. Piękne muzeum wnętrz - świetnie odtworzony salon, jadalnia, sypialnia, kuchnia i przepiękne zielone patio. Warto kupić przewodnik audio bo wtedy o każdej pozycji można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy. W budynku mieści się też sklep z lokalnym rękodziełem (haft) i w samym sklepie można posłuchać z audio guide informacji o metodzie wykonania wzorów, o wachlarzach (modnych w Hiszpanii), przepięknych chustach czy biżuterii (o kamieniach z których jest wykonana).

Warto odwiedzić i zarezerwować sobie godzinę, półtorej.

Termin skorzystania z atrakcji: listopad 2017
Dziękujemy, 763aleksandrac
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: CasaBalcones, marketing manager, Casa de Los BalconesOdpowiedź udzielona 3 stycznia 2018
Tłumaczenie Google

Dear Aleksandra,

Thank you for sharing your opinion with all Tripadvisor users.
We are glad that you have enjoyed the visit and you liked it.

Your words give us more motivation to keep working and improve the service.

Yours faithfully,
the marketing manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 20 października 2016

Robiłam zakupy w sklepie La Casa de Los Balcones – Teleférico del Teide, podczas wyjazdu na wulkan Teide. Ceny umiarkowane, obsługa miła, ale tylko podczas zakupu. Niestety problem powstał przy reklamacji.
Kupiłam srebrny pierścionek z kulkami lawy za 55 euro. Niestety jeszcze tego samego dnia wieczorem, kulki od pierścionka odpadły, bobardzo słabo były umocowane na dwu-milimetrowych kolcach. Ponieważ mieliśmy samochód za dwa dni udaliśmy się na wycieczkę do sklepu pod wulkanem z reklamacją (problem mają Ci, którzy udają się na wulkan z wycieczką zorganizowaną). Ponieważ płatności dokonałam kartą, miałam potwierdzenie zakupu (panie nie mają w zwyczaju podawać paragonów, wiszą one sobie z kasy kilkumetrową taśmą). O zwrocie nie było mowy, Wymiana owszem. Wybrałam inny pierścionek (mojego modelu już nie było), który był tańszy. Panie nie chciały wydać różnicy, mówiły, żebym sobie wybrała ze sklepu coś jeszcze (na kwotę 24 euro). Pokazywały, że na paragonie jest napisane, że nie przyjmują zwrotów, a nawet sugerowały, że sama w hotelu zepsułam pierścionek specjalnie (nie rozróżniają co jest zwrotem a co reklamacją). Mówią tylko (lub udają) po hiszpańsku. Ponieważ mąż był bardzo uparty i w pewnym momencie zagroził, że wezwie policję (w tym momencie zostały z kasy oderwane stare paragony), okazało się, że jednak można dokonać zwrotu różnicy w cenie pierścionka. Jednak potwierdzenia na nowy zakup już nie udało nam się uzyskać. Bardzo nieprzyjemna sytuacja....

Termin skorzystania z atrakcji: październik 2016
Dziękujemy, Ania C
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 3 października 2016

Chciałem porównać Dom Pułkowników z Fuerteventury z Domem Balkonów na teneryfie :) O ile więcej informacji historycznych dostarcza Dom Pułkowników, o tyle nastrój i klimat Domu Balkonów jest bardzo ciekawy, nostalgiczny i wart poznania. Gdy już niemal wychodziliśmy, zatrzymała nas na dziedzińcu klasyczna muzyka, pięknie brzmiąca w tym wnętrzu, powinna tam grać cały czas.

Termin skorzystania z atrakcji: wrzesień 2016
Dziękujemy, Wojciech G
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 20 lipca 2016 z urządzeń przenośnych

Miejsce ma swój niewątpliwy urok, warto zajść na 5-10 minut obejrzeć urokliwe patio oraz zewnętrzną fasadę budynku. Jednakże samo "muzeum" czyli wejście do budynku jest zbędne, za 3 euro możemy zwiedzić 3 pokoje znajdujące się na piętrze. Dla fanów wnikliwego zwiedzania dostępny jest audioprzewodnik, jednakże sam nie jestem aż tak wnikliwy i zwiedzanie trwało 5 minut, z lektorem trwałoby pewnie z pół godziny.

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2016
Dziękujemy, 609marcinp
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: CasaBalcones, Director de Relaciones Públicas, Casa de Los BalconesOdpowiedź udzielona 11 sierpnia 2016
Tłumaczenie Google

¡Muchas gracias por su opinión! Nos alegra que le haya gustado, incluso la visita a nuestro museo. Gracias por haber tomado esos 15 minutos para disfrutar de un pedazo de nuestra historia. Un saludo

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji