Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
TripAdvisor
Thingvellir
Opublikuj
Skrzynka odbiorcza
Wyszukaj
Wyróżnione recenzje
Ameryka i Eurazja

Miejsce bardzo znaczące: odsuwają się tu od siebie dwie płyty tektoniczne oraz zbierał się tu... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 3 lutego 2019
marcins421
,
Warszawa, Polska
Historia i geologia

Z jednej strony to miejsce gdzie zbierał sie dawny parlament a z drugiej dolina ryftowa. Idealne... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 14 września 2018
DarkMike77
,
Piaseczno, Polska
z urządzeń przenośnych
Przeczytaj wszystkie recenzje (3 788)
  
Recenzje (3 788)
Filtruj recenzje
3 788 wyniki
Oceny podróżnych
2 421
1 087
243
31
6
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
2 421
1 087
243
31
6
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 3 788 recenzji
Zrecenzowano: 3 lutego 2019

Miejsce bardzo znaczące: odsuwają się tu od siebie dwie płyty tektoniczne oraz zbierał się tu najstarszy parlament w Europie. Warte odwiedzenia.

Termin skorzystania z atrakcji: listopad 2018
Dziękujemy, marcins421
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 14 września 2018 z urządzeń przenośnych

Z jednej strony to miejsce gdzie zbierał sie dawny parlament a z drugiej dolina ryftowa. Idealne miejsce zeby zobaczyć z bliska jak wygląda przesuwanie sie plyt tektownicznych.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2018
Dziękujemy, DarkMike77
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 8 listopada 2017

Najdalej od Rijkeviku na trasie "Golden Circle" ale warto dojechac. Pierwsze miejsce, gdzie zebral sie Islandzki parlament. Na dodatek miejsce gdzie stykaja sie plyty tektoniczne: polnocnoamerykanska z euroazjatycka. To miejsce jest unikatowe i warte zobaczenia. Podobno nagrywali tam tez niektore sceny z "Gry o Tron".

Termin skorzystania z atrakcji: kwiecień 2017
Dziękujemy, Aleksandra W
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 3 sierpnia 2017

Miejsce cudowne, naprawdę można się napatrzeć na skały, szczeliny, wodospad, stare chaty i inne. Wszystko byłoby jeszcze lepsze, gdyby nie setki ludzi biegające wszędzie (również niestety poza ścieżkami). Za duży tłok żeby w pełni docenić piękno tego zakątka

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2017
Dziękujemy, kkazamo
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 25 kwietnia 2017

Thingvellir - to Dolina Parlamentu, bo własnie w tej dolinie od 930 roku obradował Althing, najstarszy parlament nowożytnej Europy!! Jest tu kilka ciekawych miejsc, które należy zobaczyć - wąwóz Almanagja, jezioro Thingvallavatan, wodospad Oxararfoss i kościółek w którym wisi legendarny dzwon Islandii. I trzeba pamiętać, że w tym miejscu łącza się płyty tektoniczne: Euroazjatycka i Północnoamerykańska.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2017
Dziękujemy, Zdzichu1947
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji