Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Wyróżnione recenzje
Wielka szkoda, że niedoinwestowane

Bardzo nam się podobało, ale widać, że muzeum nie ma pieniędzy na renowację, na utrzymywanie... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 13 sierpnia 2019
Nika1979
,
Warszawa, Polska
Perły motoryzacji

Kilka razy przejeżdżałem obok, aż postanowiłem odwiedzić i zwiedzić. Szok że takie perełki... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 12 sierpnia 2019
Krzysiek-KaKa
,
Garwolin, Polska
Przeczytaj wszystkie recenzje (45)
  
Recenzje (45)
Filtruj recenzje
45 wyniki
Oceny podróżnych
11
20
8
2
4
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
11
20
8
2
4
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 45 recenzji
Zrecenzowano: 13 sierpnia 2019

Bardzo nam się podobało, ale widać, że muzeum nie ma pieniędzy na renowację, na utrzymywanie pojazdów w dobrym stanie i na lepszą ich ekspozycję - zdecydowanie jest za mało miejsca, hale mogłyby być dwa razy większe. Żałowaliśmy, że nie mogliśmy obejrzeć z bliska autobusów - znajdują się na zamkniętym terenie. Jedyny "wolno" stojący jest niestety w kiepskim stanie. Mimo wszystkich problemów koniecznie trzeba się tu wybrać i zobaczyć te wszystkie piękne auta i inne ciekawostki, np. stare odbiorniki radiowe i telewizyjne. Szkoda, że w naszym kraju nie ma pieniędzy na muzea techniki - wiele fajnych rzeczy zniknie bezpowrotnie: rozpadnie się albo zardzewieje.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, Nika1979
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 12 sierpnia 2019

Kilka razy przejeżdżałem obok, aż postanowiłem odwiedzić i zwiedzić. Szok że takie perełki motoryzacji są w Polsce i ktoś miał chęć i możliwość je zebrać w jednym miejscu. Okazy światowego formatu, można dotkną do niektórych wsiąść. Pojazdy, ale też stare radia, telewizory itp. Nie restaurowane, co moim zdaniem tylko na plus. Polecam.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, Krzysiek-KaKa
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 20 czerwca 2019 z urządzeń przenośnych

Jeśli pragniesz znaleźć się w magicznym świecie motoryzacji i techniki a jednocześnie poczuć się jak na strychu lub w opuszczonym warsztacie dziadka, gdzie pośród eksponowanych aut znajduje się porozkladanych setki rozmaitych przedmiotów to jesteś w odpowiednim miejscu .To nie jest miejsce gdzie podłogi lśnią , to nie jest miejsce gdzie na ekranch LCD są puszczane prezentacje tutaj czuć zapch benzyny, smarów i rdzy.Wisienka na torcie jest uczucie gdy po obejrzeniu wszystkich , już bądź co bądź leciwych aut, dowiadujemy się ze duża większość jest sprawna i „na chodzie”. Prawdziwe , „ jak cholera” muzeum . Polecam

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2019
Dziękujemy, lamersica
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 24 kwietnia 2019 z urządzeń przenośnych

Pasjonatom i kolekcjonerom nie polecam.Zaledwie kilka samochodow odrestaurowanych,reszta to szmelc
,a i owe„odrestaurowane"-odresta-
urowanejedynie powierzchownie.
W kazdy z tych „odrestaurowa-
nych"samochodow,wmontowany jest silnik od Zuka.Nie trzeba spe-
cjalnego sluchu,aby to rozpoznac.
Ale personel tego nie przyzna.Otworza Wam drzwi,pokaza wnetrze,ale sprobujcie poprosic
o otwarcie maski-tego nie zrobia na pewno,bo ujrzelibyscie komore silnika,przerobiona pod silnik Zuka.
Dla prawdziwego pasjonata,jest to po prostu profanacja,nic wiecej.
Oryginalne silniki,skladowane sa bezladnie w wielkiej szopie,czy stodole-znajdujacej sie za budy-
kiem muzeum.
Kilka„odrestaurowanych"samochodow,stoi pod Bristolem i za odpowie-
dnia oplata,mozna zostac przewiezionym.Coz,kiedy nie osia-
gaja wiecej,niz 50 km/h,podczas,
gdy w oryginale,tak wielkie wozy,osiagaly predkosc ok.160 km/h,ale coz sie dziwic,kiedy,zamiast oryginalnych kilkulitrowych silnikow,maja sil-niczki od Zuka.Ponadto,kierowca,prowadzac je,musi sie niezle nagimnastyko-
wac,gdyz zawieszenia rowniez nie zostaly wyremontowane,nie mowiac o luzie w kierownicach.
O opisie eksponatow,ilustrujacym wiedze merytoryczna wlasciciela muzeum,juz lepiej nie mowic.Spy-
talem go o moc limuzyny Marszalka Pilsudskiego(pozniej Prezydenta Moscickiego)-Cadillaca 355D Flee-
twood Special,wykonanej na spec-
jalne zamowienie,obecnie odresta-
urowanej i garazowanej w Lazien-
kach.Odpowiedzial mi,ze 55 KM.Nie musze chyba tego komentowac.Opan-
cerzony,kilkutonowy,6 metrowy po-
twor,majac silnik o takiej „mo-
cy",nie bylby w stanie ruszyc
z miejsca.
Wsrod eksponatow,znajduje sie Ta-
tra z lat dwudziestych.Z opisu,
mozna sie dowiedziec,ze montowana i karesorowana byla w Czechowi-
cach Dziedzicach.Rzeczywiscie,by-
la karesorowana w Czechowicach,a-
le nie Dziedzicach.Czechowice,to wczesniejsza nazwa Ursusa.
Coz,czlowiek ten,zarabia,dzieki wypozyczaniu eksponatow do pro-
dukcji filmowych i slubow i dzie-
ki temu jakos egzystuje.
Podsumowujac:Dobre dla dzieci
z nizszych klas szkoly podstawo-
wej,p a s j o n a t o m n i e
p o l e c a m.

Termin skorzystania z atrakcji: kwiecień 2019
1  Dziękujemy, Robertowicz
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 25 marca 2019

Polecamy, bardzo fajne miejsce, ciekawe eksponaty,prawdziwe perełki Czołg Rudy 102, samochód Stalina ,dzieciaki miały niezłą frajdę podczas zabawy w czołgu i wozach pancernych po zwiedzaniu mieliśmy zamówiony obiad - bardzo smaczny ,domowy, mięso mieciutkie dzieciom bardzo smakowało.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2019
Dziękujemy, mariolkako
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji