Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (3 016)
Filtruj recenzje
3 016 wyniki
Oceny podróżnych
1 840
882
195
61
38
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
1 840
882
195
61
38
Zobacz opinie podróżnych:
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
36 z 41 wśród 3 016 recenzji
Zrecenzowano 30 listopada 2017 z urządzeń przenośnych

Byliśmy w hotelu dwa tygodnie, hotel czysty, personel bardzo miły i najlepszy animation team jaki do tej pory widzielismy - Max, Sonic, Aischa, Ala to dzięki wam ten wyjazd był naprawdę udany. Przepiękne, zadbane ogrody, cudowna rafa, miejsce bardzo spokojne, idealne do wypoczynku. Wieczorami mega rozrywka z animatorami. Gorąco polecamy!

Data pobytu: listopad 2017, podróż z ukochaną osobą
Dziękujemy, Łukasz K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Liliia K, Assistant Guest Relations Manager , Concorde Moreen Beach Resort & SpaOdpowiedź udzielona 3 grudnia 2017
Tłumaczenie Google

Dear Valued Guest,

Thank you for taken a time to post your opinion regarding our services on TripAdvisor. We were glad to host you and we sincerely hope it won't be the last time to greeting you in Concorde Moreen.

Sincerely,
Liliia Kulias

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 22 listopada 2017

To nasz drugi pobyt w hotelu Concorde i kolejny raz nie zawiedliśmy się na nim. Już od samego przyjęcia w recepcji widać miłą obsługę. Po otrzymaniu klucza (karty) do pokoju, obsługa wskazała nam w jakim budynku i na którym piętrze znajduje się nasz pokój. Jak miłe było nasze zdziwienie jak zobaczyliśmy, że zakwaterowano nas w budynku 1 z widokiem na morze. Budynek 1 jest najbliżej recepcji, amfiteatru, restauracji oraz plaży i basenu. Wszystkie pokoje w tym budynku są z bezpośrednim widokiem na morze. Pokój mieliśmy na piętrze z dużym tarasem. Samo wnętrze przestronne dobrze urządzone, wyposażone w lodówkę, telewizor lcd. Z racji, że byliśmy z dzieckiem mieliśmy dostawkę, a i tak w pokoju miejsca było odpowiednio. Z tarasu widok na morze i wieczorem z pięknym zapachem kwiatów. Po przywiezieniu walizek do pokoju został nam jeszcze dostarczony talerz owoców. Po około 10 minutach pobytu w pokoju zadzwonił telefon i miła Pani z Guest Relation pytała w języku angielskim czy pokój nam odpowiada i czy czujemy się w nim komfortowo. Mała, rzecz a można poczuć, że hotel już od początku dba o swojego klienta. Należy pamiętać, że pokoje znajdują się blisko amfiteatru i do około godz 23:00 odbywają się tam wieczorne animacje. Nam to nie przeszkadzało i nawet jak dziecko chciało wcześniej spać to spokojnie zasypiało pomimo słyszalnej muzyki.Na każdą osobę przypada jedna karta ręcznikowa. Ogród hotelowy jest pełen kwiatów i obsługa bardzo dobrze dba o to by był piękny. Dużo kwiatów, ładne palmy i piękne motyle. Na plaży leżaków dużo, ale jak chce się mieć najlepsze miejsca to trzeba rano wstać i zająć sobie. Plaża jak na Egipt bardzo ładna z rafą dostępną z pomostu. Do morz można także wejść w wyznaczonym miejscu bezpośrednio z plaży o cieszyć się widokiem ryb pływających przy naszych stopach. Są obecni ratownicy (MAHMOUD, HASSAN i ABDALLAH) którzy służą pomocą i są zawsze uśmiechnięci oraz lubią porozmawiać z gośćmi. Dla dziecka zawsze mają przygotowane jakieś żarty (Mahmoud przoduje :)). Rafa wspaniała i najlepsze, że kilka razy w czasie naszego pobytu przypłynęły delfiny (rok temu także je spotkaliśmy więc są regularnie). Można śmiało pływać z delfinami jak się ma siły. Na rafie spotkałem także rekina blacktip, ale to już trzeba wypłynąć dalej. Ja spotkałem na rafie północnej jakieś 2 km od pomostu. Są także żółwie, mureny, skrzydlice, rogatnice, ośmiornice itp. Z plaży na bar jest w miarę blisko. Obsługa w barze uśmiechnięta i pomocna. Drinki typowo egipskie tak jak i piwo (Luxor) przelewane z butelki do szklanek z tworzywa sztucznego. Napoje pepsi, 7up, Mirinda oraz soki można nalać sobie samemu z automatu. Jest także samoobsługowy automat do kawy. Na lunch są dostępne frytki, pizza, sałatki i jeden rodzaj mięsa. Przekąski w stylu kanapek, ciast itp. są dostępne po śniadaniu oraz po lunchu do zamknięcia baru. Basen duży oraz brodzik. Duży basen podzielony na dwie części. Jedna część z dostępem do baru, można podpłynąć i siąść w wodzie popijąc drinki :). Na plaży oraz basenach prowadzone są przez cały czas animacje typu: rano stretching, aquarobic, siatkówka a po lunchu rzutki, bule, waterpolo, siatkówka a na koniec zumba. Animatorzy świetni, cała ekipa angażowała wszystkich chętnych do zabaw bez względu na narodowość. Na plaży jest wielbłąd oraz konie ( tu warto negocjować ceny bo na początku podają wysoką stawkę, a z czasem ją obniżają do odpowiednich wysokości: wielbłąd 10 dolarów po negocjacjach). Na plaży chodzą sprzedawcy wycieczek (centrym nurkowe, safari, quady itp) i jak chce się mieć całkowity spokój to wystarczy wziąć od ręcznikowego zawieszkę "I'm relaxing" i wtedy nie zaczepiają nas. Posiłki w można zjeść w restauracji na zewnątrz lub wewnątrz. Posiłki na wysokim poziomie. Na śniadanie dostępne jajka w postaci omletów, jajecznicy czy jajek sadzonych. Są naleśniki, gofry, kiełbaski oraz różnego rodzaju drożdzówki. Na śniadaniu do picia soki, kawa, czekolada. Na luch zawsze obecne są frytki, sałatki, pizza,różne mięsa. Kilka razy były hamburgery. Na kolacji duży wybór dań, niektóre się powtarzają, ale dla mnie to nie minus. Są ciasta różnego rodzaju oraz lody. Do picia wina białe, różowe, czerwone; piwo, soki, napoje zimne gazowane.
Na wielką pochwałę zasługuje team animatorów Ramos jako kierownik i cała ekipa: Aisza, Zizo, Zack, Milo oraz nowa animatorka z Niemiec. Wieczorne animacje bardzo fajne w stylu egipskim. Są zabawy w bingo, karaoke itp.
Polecam przejści się wieczorem do Sky lounge na sziszę, która kosztuje 3 dolary. Obsługa jest tam bardzo miła i spoglądając na gwiazdy można się zrelaksować. W sky lounge dostępny jest także projektor z wielkim ekranem, na którym można oglądać mecze piłki nożnej.
Hotel naprawdę jest wspaniały i już rezerwujemy następne wakacje w nim :)
Once again we would like to thank the whole hotel staff for their kidness and for making our holiday better.
Greetings to the animation team: Ramos, Aisha, Zack. Zizo, Milo and all other people working at the hotel.
We will definitively book the hotel for the next holidays, so see You in october 2018.

Wskazówka dotycząca pokojów: Pokoje w budynku 11 są z widokiem na morze.
  • Data pobytu: wrzesień 2017, podróż z rodziną
    • Wartość
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, Tomasz H
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Liliia K, Assistant Guest Relations Manager, Concorde Moreen Beach Resort & SpaOdpowiedź udzielona 24 listopada 2017
Tłumaczenie Google

Dear Tomasz H,

Warm Greetings from Concorde Moreen Beach Resort & SPA Marsa Alam.

Thank you for so detailed review! Concorde Moreen Team is glad you had so amazing vacation with us and we are happy that our services met all your expectations!

We are looking forward to welcoming you again in Concorde Moreen Beach Resort & SPA Marsa Alam.

Best Regards,
Liliia Kulias

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 16 listopada 2017

Hotel dla dorosłych. Brak udogodnień i atrakcji dla dzieci, co dla mnie było niezaprzeczalnym atutem. Daleko wszędzie, ale to widać na mapie więc decydowałem się rozmyślnie. To moja druga wizyta w tym hotelu.

  • Data pobytu: listopad 2017, podróż ze znajomymi
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, Marek S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Liliia K, Assistant Guest Relations Manager, Concorde Moreen Beach Resort & SpaOdpowiedź udzielona 17 listopada 2017
Tłumaczenie Google

Dear Mr. Marek,

Warm Greetings from Concorde Moreen Beach Resort & SPA Marsa Alam.

Thank you so much for your trust and for choosing us the second time!

Concorde Moreen is glad that we met your expectations and we hope we will do it every your visit to Marsa Alam!

We are looking forward to welcoming you back.

Sincerely,
Liliia Kulias

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 8 listopada 2017 z urządzeń przenośnych

W concorde spędziliśmy z żoną tydzień czasu. Hotel bardzo ładny, zadbany i czysty. Dużo zieleni, zadbanej i bardzo efektownie oświetlonej wieczorową porą. Pokój duży, zadbany i sprzątany codziennie. Nasz znajdował się na drugim piętrze w drugim rzędzie budynków. Z balkonu mieliśmy ładny widok na hotelowy ogród oraz na morze.Super! Jedzenie też mogę ocenić jako dobre. Mi osobiście najmniej odpowiadały śniadania(codziennie to ssmo)ale każdy jest w stanie znaleźć coś dobrego dla siebie. Co do obiadów i kolacji nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Wszystkiego dużo i całkiem smacznie. Obsługa hotelowa na najwyższym poziomie(pozdrawiam chłopaków z lobby baru "masakra; )"). Woda w morzu ciepła nawet o tej porze roku. W trakcie naszego pobytu przez pierwsze trzy dni wiał mocny wiatr i morze było mocno wzburzone ale dało się pływać. Przy mocnych falach w morzu powstawały silne prądy i zejście do morza z pomostu raczej dla osób potrafiących dobrze pływać! Gdy przestało wiać (flaga zielona lub żółta na wejściu na pomost oraz na plaży )można było spokojnie delektować się plywaniem w morzu. A jest czym. Rafa przy hotelu jest bardzo ładna i duża. Rybek przeogromne ilości i piękne koralowce. Od ratownika dowiedziałem się ze czasami pojawiają się tam delfiny ale mi nie dane było ich spotkać.
W klubie nurkowum Orca na terenie hotelu można kupić kursy nurkowania z butla. Kupiliśmy u nich wycieczkę do pobliskiej zatoki Abu Dabbab(pozdrowienia dla Unckle Sam-a) (20€od osoby )na snurkowanie i oglądanie żółwi morskich. Warto jeżeli nigdy nie widziało się tych zwierząt. Ja w trakcie godzinnego pływania widziałem ich 7 sztuk .
Podsumowując :hotel bardzo ładny i zadbany , dobre jedzenie, ładna rafa i ciepłe morze. Dla mnie bomba! Polecam gorąco wszystkim!

Data pobytu: październik 2017, podróż z ukochaną osobą
Dziękujemy, arek k
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Liliia K, Assistant Guest Relations Manager, Concorde Moreen Beach Resort & SpaOdpowiedź udzielona 9 listopada 2017
Tłumaczenie Google

Dear Valued Guest,

Warm Greetings from Concorde Moreen Beach Resort & SPA Marsa Alam.

First of all let me seize an opportunity to express how thankful we are that you choose us for your vacation.

Concorde Moreen Team is glad that you and your wife enjoyed this pure nature and you had been in so different places - we sincerely hope it was a memorable time for you.

Thank you for a warm words toward our staff and hotel itself.

We are looking forward to greeting you again.

Sincerely,
Liliia Kulias

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 8 listopada 2017

W Egipcie ponad 15 razy z czego 10 razy w Marsa Alam.
Celem wypadu jest odpoczynek pod haslem *have rest, not fun*.
Hotel pod tym wzgledem idealny. Cenimy luz i lokalny koloryt wiec nam sie bardzo podobalo bo jak wiadomo w Egipcie czas i przestrzen sa pojeciem wzglednym.
O zaletach plazy i rafy piszemy bo kazdy kto byl wie a ktonie byl niech zaluje.
Spędzilismy w Concord Moreen 11 dni, dostalismy pokój z widokiem na morze - i w tym uznanie dla menadzera za docenienie kolejnej wizyty w hotelu - przyjedziemy znowy, chociaz trudno nam wymarzyc sobie piękniejszy pokój. Naszym pokojem zajmował sie Mohamd abd el hamed. Zawsze mieliśky wode, kawe, świeże ręczniki , a w pokoj w magiczny sposób zmieniał sie z pobojowiska w salę operacyjna. piszemy całe imiona, bo większość staff'u nosi tylko plakietki ze skrótami, które sa do wymówienia tylko dla europejczyków. Codziennie rano przy sniadaniu witał nas Mohammed Jossef z usmiechem na twarzy., który był tak szczery i ujmujący , że mino iż nie serwował nam niczego bedziemy go pamiętac bardzo długo. Na pozostałych posiłkach heroicznych wyczynów dokonywał Abd El Rahman. W miarę przybywania gości przyspieszał on swoje działania tak aby nikt nie czekał zbyt długo, kto kolwiek był w Egipcie wie jak rzadka jest to cech, gdyz wiecej gości oznacza przewaznie dłuższe czekanie. ten facet był jak perszing na wysokości lamperi nie dla napiwków, a dla uśmiechu na twarzy.
Osobnym tematem jesli chodzi o jedzenie był wąsaty szef od spaghetti - CHEF ALI. Łączy w sobie tempo pracy robota kuchennego z wdziekiem Mona Lisy, efektem jest najlepsze spagethii jakie jedliśmy w Egipcie - a jedliśmy duzo.
Osobną kwiestia sa animatorzy.
Jak napisaliśmy wcześniej lubimy cisze i spokój wieć niespecialnie mamy ochotę uczesniczyć w zajęciach organizowanych przez ANIMATION TEAM w odwiedzanych przez nas Hotelach. Natomiast entuzjazm i luz z jakim Animatorzy podchodzi do wykonywanych przez siebie obowiązków okazał sie być tak zaraźliwy, że nie mogliśmy sie oprzeć dodajemy, że nasze zainteresowanie zajęciami nie wzrastało proporcjonalnie do ilości alkoholu we krwi. Wieczorne show organizowane dla gości było przedstawieniem samym w sobie , a nie tylko kolejnym odwaleniem pokazu dla znudzonej publiczności. Tych ludzi naprawdę cieszyło to co robią z wielkim zaangażowaniem i godnym szacunku dystansem do samych siebie, wiec zasługują na to, aby ich wymienić AISHA, LOLO,SONIC,MAX i SHEKO.
Każdemu polecamy ten hotel, byłe nie w kwietniu bo wybieramy sie tam z przyjaciółmi i chcemy żeby były jakieś wolne miejsca.

  • Data pobytu: listopad 2017, podróż z ukochaną osobą
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Obsługa
2  Dziękujemy, marthasyd
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Liliia K, Assistant Guest Relations Manager, Concorde Moreen Beach Resort & SpaOdpowiedź udzielona 9 listopada 2017
Tłumaczenie Google

Dear Valued Guest,

Warm Greetings from Concorde Moreen Beach Resort & SPA Marsa Alam.

First of all let me seize an opportunity to thank you for choosing us for your relaxing vacation. We are glad we had met all your expectations and you had a lovely time with us.

Thank you for ranking us so high and for taken a time to share your experience with us.

We are looking forward to welcoming you again in Concorde Moreen Beach Resort & SPA Marsa Alam.

Sincerely,
Liliia Kulias

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji