Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Wyróżnione recenzje
Rewelacyjny Hotel dla chcących wypocząć

Witam powróciliśmy z żoną wraz z poznanymi tam znajomymi wczoraj to jest 7.09.2019. Podróżowaliśmy... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 8 września 2019
marekmajcher
,
Katowice, Polska
Wizyta w Porcie

Port Ghalib - fajne miejsce , dużo sklepików choć jak dla mnie trochę drogo ale oczywiście można... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 14 lipca 2019
Cruiser01010862698
,
Kraków, Polska
Przeczytaj wszystkie recenzje (149)
  
Recenzje (149)
Filtruj recenzje
149 wyniki
Oceny podróżnych
102
27
11
4
5
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
102
27
11
4
5
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 149 recenzji
Zrecenzowano: 8 września 2019

Witam powróciliśmy z żoną wraz z poznanymi tam znajomymi wczoraj to jest 7.09.2019.
Podróżowaliśmy do tego hotelu z biura ETI
Mogę z czystym sumieniem polecić to biuro chociaż pierwszy raz z tego biura ale bez zawodu podróż w 100% zadowalająca.
Na początek wykupiłem pobyt w Hotelu Port Ghalib po przyjeździe rezydent poinformował nas że zostaniemy zakwaterowani w Palace Port Ghalib nie wnikaliśmy dlaczego biuro podróży tak zrobiło jak mieliśmy zamieszkać w lepszym o pół gwiazdki hotelu w kompleksie 3 hoteli z których mogliśmy korzystać ,turyści zakwaterowani w pozostałych dwóch nie mogli korzystać z barów i restauracji mieszczących się w Palace, to uważam że biuro ETI postąpiło uczciwie dla gości przeniesionych z innego hotelu mieszczącego się w tym kompleksie 3 hoteli.
No i wielkie podziękowania dla REZYDENTA ADAMA Ahmeda Kamal Yassin może będę się powtarzał ale czytając opinie tych hoteli w których jest rezydentem też miał same pozytywy to i ja pragnę dołożyć coś od siebie
WIELKIE WIELKIE DZIĘKI dla ciebie Adam ode mnie Marka żony Doroty i poznanych znajomych Józka i Sylwii którym pomógł bardzo bardzo mocno podczas interwencji lekarza i szpitala w którym przebywała ich córeczka po najprawdopodobniej udarze słonecznym ,cały czas był pomocny w hotelu jak i podczas kontaktu z lekarzami w szpitalu , telefonicznym tłumaczeniu z polskiego na egipski , tak naprawdę jak ktoś nie umie mówić po angielsku albo co nieco tak jak ja to nie będzie miał większych problemów wystarczy telefon z recepcji na hasło Adam łączą i Adam pomoże
TAKIEGO REZYDENTA PODCZAS MOICH 6 POBYTACH JESZCZE NIE MIELIŚMY
Mówi bardzo dobrze po polsku ,jest dostępny prawie 24 h na dobę jeżeli nie wyjedzie z grupą turystów na wycieczkę ale to i tak można z nim się skontaktować telefonicznie przez recepcję po godzinach swojej ciężkiej pracy ma jeszcze siły na pogawędki z swoimi podopiecznymi jak sam powiada
JEST ADAM NIE MA PROBLEMU
Jeszcze raz napiszę wielkie wielkie DZIĘKUJĘ
To tyle słodzenia :) Adamowi
Teraz coś na temat Hotelu raczej kompleksu Hoteli
PLUSY
Hotel Palace Port Ghalib
Bardzo fajny i czysty hotel , obsługa bardzo miła pomocna nie narzucająca się o bakszysz , pokoje przestronne czyste codziennie sprzątane i codzienna wymiana ręczników pokojowych a po godzinie 18.30 wymiana ręczników plażowych.
W hotelu przewaga gości z Niemiec, Włoch, Węgier, no i dużo Polaków brak Rosjan
Tak jak pisałem wcześniej goście zakwaterowani w Palace mogą korzystać z pozostałych 2 hoteli Port Ghaib i Siwa bary i stołówki dostępne drinki w barach według mnie nie jestem wybredny nie liczę na oryginalne whisky dobre soki z kartonów piwko to co lubie z butelki lub puszki LUXOR w miarę dobre basen w Palace średniej wielkości leżaków niekiedy brakowało ale po śniadaniu około 9 jeszcze można było znaleźć w Port ghaib bardzo duży ogromny z słoną wody do pasa w najgłębszym miejscu elegancki do relaksu na materacu musiałem kupić bo nie zabrałem a żona jak widziała że jest tyle miejsca do pływania na materacu to kupiłem 10 dolarów nie pieniądze , i na końcu basen ze słodką wodą zjeżdżalnie jedna odkryta i druga otwarta no i koryto niby rwącej rzeki ale takie rwące że można zasnąć na kołach dmuchanych które są w korycie.
W hotelu Palace pełen spokój brak animacji cicha nastrojowa muzyka pełen relaks wieczorami małe występy muzyczne pokaz folkloru , w hotelu Port Ghaib trochę głośniej ale też bez animacji zato w Siwa animacje muzyka zabawa tak i jak na plaży.
RESTAURACJA
Jedzenie przepyszne niczego nie brakowało super doprawione na śniadanie jajka pod każdą postacią sery żółte dobre białe jeszcze lepsze feta itp.
Obiady super gulasz wołowy z sosem idealny kurczaki rybki kraby frytki ziemniaki w każdej postaci pizza dobra spód chrupiący cienki każdy znajdzie coś do siebie no i zawsze 2 zupy pyszne
Kolacja na ciepło można powiedzieć 2 obiad pyszne znając życie znajdą się na pewno tacy co im coś będzie przeszkadzać ale jak to mówią nie urodził się taki co by wszystkim dogodził
Ja uważam że pod względem Hotelu i Jedzenia Palace wymiata w porównaniu do 5 Hoteli w których byłem w Egipcie
PLAŻA
2 pomosty z piękną rafą dla umiejących pływać około 4 metrów głębokości mnóstwo ryb , piękne kolory coś fajnego co do pływania to powiem tak , jak ktoś się nie boi to i na głębokim podryfuje jak ktoś nie był w Egipcie to woda w morzu martwym jest tak zasolona że nie trzeba się ruszać a woda wypiera na powierzchnię to jest fajne 
Plaża duża parasolów pod dostatkiem trochę mało miejsca do pływania za płytko do pasa max potem boje chroniące rafę płytką nie wolno wpływać ani chodzić zaraz interweniują ratownicy ale to dobrze szkoda rafy , wyczaiłem fajną rafę dla niepływających lub bojących się głębi patrząc w morze na prawo od prawego mola jest granica pomiędzy plażami z hotelem Palace a hotelem Marina Resort na płyciźnie około 1 metra zaraz za bojami rafa z rybkami i potem w prawo wzdłuż boi ciągnie się rafa aż do zejścia głębiej żona bardzo się ucieszyła bo boi się głębi chociaż umie pływać. SUPER
Okolica
Niedaleko od Palas jakiś kilometr Port Marina z barami muzyką i sklepami i polska restauracja prowadzona podobno przez polki warto iść na spacer

CAŁOKSZTAŁT NA 6 z plusem POLECAM
DZIĘKI ADAMA Ahmed Kamal

Termin skorzystania z atrakcji: wrzesień 2019
Dziękujemy, marekmajcher
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 14 lipca 2019

Port Ghalib - fajne miejsce , dużo sklepików choć jak dla mnie trochę drogo ale oczywiście można się targować ;) . Na lotniski o wiele taniej . Klimat fajny , Polska restauracja Hakuna Matata . Warto wybrać się do portu , usiaść , wypić kawkę bądź zrobić zakupy .

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2019
Dziękujemy, Cruiser01010862698
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 26 maja 2019 z urządzeń przenośnych

Bardzo dobry hotel, święta i pomocna obsługa, pyszne jedzenie, pokoje sprzątane codziennie. Plaża prywatna z bardzo ładną rafą. Dodatkowo na wieczorne spacery blisko port z fajnymi knajpkami. Polecam

Termin skorzystania z atrakcji: maj 2019
Dziękujemy, bart_omiejg311
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 23 października 2018

wielki obiekt na pustyni przy rafie koralowej. Upał, morze, baseny, czysto, smacznie ( poleca all incl.)

Termin skorzystania z atrakcji: wrzesień 2018
Dziękujemy, Jerzy M
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 23 października 2018

Rafa przy samym hotelu, czyste pokoje, smaczne urozmaicone jedzenie, cały kompleks czysty i zadbany. Zdecydowanie polecam. Miejsce gwarantujące poczucie bezpieczeństwa.

Termin skorzystania z atrakcji: wrzesień 2018
Dziękujemy, Witek K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji