Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (249)
Filtruj recenzje
249 wyniki
Oceny podróżnych
131
65
25
10
18
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
131
65
25
10
18
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
5 z 10 wśród 249 recenzji
Zrecenzowano: 31 sierpnia 2019

Mimo braku dostępu do plaży, można do niej dojść w 3min, a jak zapewnił rezydent, hotel ma umowę z sąsiednim hotelem, ktory pozwala korzystać z ich plaży i leżaków. Tu mała uwaga, ponieważ oddanie w użyteczność leżaków to jedno, aczkolwiek Turcy i tak uważają w dobrym geście zakupienie choć podstawowego napoju. Samą lokalizację uważam za spory plus. Promenada wieczorami potrafi być na prawdę głośna. W NATUR spokój przez całą dobę.

Hotel jest kameralny. To dla mnie był duży plus. Goście zdają sobie sprawę, że nie ma tu wielu atrakcji dla dzieci, stąd nie było ich dużo. Jeśli nad basenem będzie Ci za głośno (dzieci, muzyka z baru), można udać się na ubocze, ogród lub patio. Dużo zieleni, kwiatów, drzew, potęguję wakacyjny klimat. Ogólnie im później tym muzyka bardziej spokojna, blues-owa.

Obsługa - bardzo OK. Nie naprzykrzają się. Mili u uśmiechnięci. Można się dogadać prostym angielskim.

Jedzenie - nie mam dużych wymagań. Głodny nie chodziłem. Poprawiłbym jedynie wędliny w czasie śniadań/kolacji. Było wszystkiego po trochu, od zup, dań na ciepło, dań na zimno. Sporo zieleniny i warzyw.

Podsumowując, świetne miejsce dla osób, które nie oczekują niesamowitych atrakcji i animacji, a cenią spokojny, chill-owy wypoczynek :).

Wskazówka dotycząca pokoi: Cała prawa część kompleksu będzie cicha, ze względu na bar, basen, restaurację usytuowaną w lewym skrzydle.
Termin pobytu: sierpień 2019
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Obsługa
Dziękujemy, yooguruto
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 11 sierpnia 2019

Spędziliśmy tu tylko 7 dni, o 358 dni za mało ;). Ale to wystarczyło żeby wrócić oczarowanym, z chęcią powrotu.
Hotel jest kameralny, położony blisko plaży, otoczony zielenią, z cudnym, przytulnym patio i szumiącą fontanną. Obsługa hotelowa uprzejma i bardzo życzliwa, robi wszystko aby gość poczuł się dobrze, jak u siebie, a może nawet lepiej-w końcu jest na urlopie :).
Jedzenie smaczne i jest go sporo-dania owszem, powtarzają się ale to dobrze bo przynajmniej jest szansa żeby skosztować tego, co się pominęło podczas poprzedniego posiłku.
No i ten basen! Idealnie czysty i bardzo zadbany, nie ma potrzeby chodzenia codziennie na plażę jeśli ma się taki basen tuż pod oknem ;)
Lokalizacja Bitez była wybrana przez nas z premedytacją, hotel położony jest z dala od centrum Bodrum co gwarantuje wypoczynek, jednak doskonała komunikacja z centrum (busiki) pozwala zrobić wypad o każdej porze dnia do centrum miasta na zakupy lub zwiedzanie.
Dla nieco bardziej leniwych miłośników zakupów polecamy deptak ciągnący się wzdłuż plaży pełen knajpek, punktów usługowych, sklepów, biur podróży.
Dziękujemy za miłą obsługę i przyjemnie spędzony czas!

Termin pobytu: lipiec 2019
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z Tui.pl
Dziękujemy, Elasado
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: fpolat, Yönetici, Natur Garden HotelOdpowiedź udzielona 22 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Guest,

Thank you for choosing our hotel, and for taking the time to write a review! We are so glad to hear that you enjoyed your accommodations.

We look forward to welcoming you back to our hotel in the future.

Sincerely,

Natur Garden Hotel

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 21 lipca 2019

Byliśmy w tym hotelu 7 dni bardzo przyjemnie spędzilsmy czas jedzenia dużo ale monotonne najgorzej rozczarowuje plaża TUI napisała że plaża piaszczysta okrutne kłamstwo tam nawet grama piachu nie ma tylko same kamienie po wejsciu do morza kamieni nie ma ale dno to jeden wielki muł a nie piach a i ogólnie plaża ma jakieś 4 metry szerekosci lepiej było się kapać w przy hotelowym basenie który jest idealnie utrzymany.

Termin pobytu: lipiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z Tui.pl
1  Dziękujemy, opiouji
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: fpolat, Yönetici, Natur Garden HotelOdpowiedź udzielona 4 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Guest,

Thank you for choosing our hotel, and for taking the time to write a review! We are so glad to hear that you enjoyed your accommodations.

We look forward to welcoming you back to our hotel in the future.

Sincerely,

Natur Garden Hotel

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 20 lipca 2019

Hotel jest czysty i bardzo ładny. Widać, że obsługa się stara, aby go utrzymać w dobrym stanie. Dużo kwiatów i zieleni pozwala poczuć prawdziwy wakacyjny klimat.
Hotel nie posiada bezpośredniego dostępu do plaży, ale podczas naszego pobytu można było bez żadnych opłat korzystać z plaży hotelu Ambrosia sąsiadującego z Natur Garden. Plaża znajduje się ok. 300 metrów od hotelu, więc docieramy na miejsce po kilkuminutowym spacerze.
Dla osób, które nie przepadają za kąpielami w morzu z pomocą przyjdzie hotelowy. Basen jest czysty i zadbany, czynny od godziny 8 do godziny 18. Niekoniecznie będzie się nadawał dla osób, które liczą pływanie na długim dystansie, bo basen nie należy do największych i posiada różną głębokość w określonych miejscach (najgłębsze 1,50 m). Jeżeli chodzi o leżaki nad basenem to należy się od razu przygotować na to, że nie ma ich w ilości wystarczającej dla wszystkich gości hotelu, a nadgorliwi turyści jeszcze chyba przed śniadaniem o godzinie 8 zarzucają na leżaki ręczniki, celem ich zajęcia, a więc jeśli wstaniecie ok. godziny 9 to raczej miejsca nad samym basenem nie będzie. Polecam jednak spot nieopodal, jakieś 10 metrów dalej jest niewielki ogród z kawałkiem placu zabaw, gdzie wyłożone są poduszki i pojedyncze leżaki, tam jest również bardzo przyjemnie a i nieznacznie łapie WiFi (zazwyczaj jedna kreska :)).
Co do WiFi można z niego w pełni korzystać tylko na patio przy fontannie i w recepcji. Nie ma WiFi ani w pokoju, ani przy basenie, ani przy barze. Nam to jakoś specjalnie nie przeszkadzało, ale zdaję sobie sprawę, że dla niektórych może to być problem.
Pokój mieliśmy sprzątany codziennie, dopóki nie wywiesiliśmy kartki, aby nie przeszkadzać. Nie odczuwaliśmy potrzeby, aby codziennie pani szorowała nam podłogi, bo nie robiliśmy aż takiego bałaganu. Ale jeśli ktoś ma taką potrzebę, to pokój może być sprzątany na bieżąco. Posiadaliśmy mały balkonik tzw. francuski i chociaż pokój znajdował się od strony ulicy, okna były bardzo szczelne, bo nie było słychać w pokoju dosłownie nic. Klimatyzacja działała bez zarzutu. Na łóżku nie było normalnej kołdry tylko cienka narzuta do przykrycia - jeśli dla kogoś to za mało, w szafie znaleźliśmy dodatkowe koce.
Łazienka czysta, wyposażona w suszarkę. Okresowo z odpływu prysznicowego wydobywał się nieprzyjemny zapach, który jednak nie zawsze był wyczuwalny.
Jedzenie umiarkowanie monotonne. Głównie powtarzalne były śniadania, na lunchu i obiadokolacji pojawiały się regularnie nowe kulinarne pozycje. Naprawdę nie było tragedii jeśli chodzi o jedzenie i piszę to z perspektywy osoby dość wybrednej, której wiele produktów nie smakuje. Nie chodziliśmy głodni. Nie mogę jednak z drugiej strony powiedzieć, aby potrawy serwowane były wytworne. Część wędlin czy serów podawanych w hotelu widzieliśmy w okolicznych marketach i raczej nie była to najwyższa półka cenowa. Podejrzewam, że podobnie było z innymi składnikami, z których sporządzano posiłki.
W końcu słowo o obsłudze, która jest mega sympatyczna i naprawdę ciężko pracuje od rana do nocy. Chłopaki wciąż uśmiechnięci i uprzejmi, na plus. Po angielsku nie mówią jakoś wspaniale, ale komunikatywnie i można się spokojnie dogadać. Tak naprawdę momentami było mi ich bardzo szkoda, bo naprawdę uwijają się z robotą podręcznikowo, a pracują od samego rana do późnych godzin nocnych.
W hotelu nie były organizowane żadne animacje, ale dla nas to był akurat duży plus.
I to są wszystkie aspekty pozytywne oraz neutralne, jeżeli chodzi o nasze odczucia.
W zakresie MINUSÓW hotelu... Do pokoju dotarliśmy ok 1-2 w nocy. Nie było problemów z meldunkiem, ale byliśmy trochę zawiedzeni, że mimo informacji o mini barze w pokoju, nie zastaliśmy w pokoju nawet butelki wody. W pokoju nie było też żadnych naczyń - oprócz jednej szklanki, chociaż pokój był dwuosobowy. W rezultacie po całym dniu podróży, zmuszeni byliśmy po prostu czekać do rana, aż się czegoś napijemy.
Drinki wydawane na barze to jest jakaś porażka. Oczywiście nie winię za to obsługi hotelu, bo najprawdopodobniej taki właśnie mają przykaz od właściciela/managera, ale ilość alkoholu nalewana do drinków jest naprawdę znikoma, nawet nie wiem, ile trzeba by było ich wypić, aby chociaż "zaszumiało" w głowie. Także jeżeli ktoś liczy w ramach all inclusive na relaks z drinkiem w ręce - może się zawieść. Na barze można zamówić drinki płatne, które nie są objęte ofertą all inclusive, ale jakoś woleliśmy nie ryzykować. Alkohole serwowane w ramach all inclusive w Natur Garden to najtańsze alkohole, które można znaleźć w marketach nieopodal - dotyczy to zarówno wina, jak i wódki (oraz prawdopodobnie ginu). Stąd też wieczorami wybieraliśmy inne lokale (skądinąd przy nadmorskiej promenadzie naprawdę jest z czego wybierać i warto się nie ograniczać do hotelu i odwiedzić kilka klimatycznych knajpek).
Nie do końca byliśmy też zadowoleni z muzyki. Czasem owszem, można było posłuchać kawałków, które nie zachęcały do uśnięcia przy stoliku, ale niestety zdecydowanie częściej trafialiśmy na playlisty z gatunku tych usypiających, chociaż może to kwestia godzin, które spędzaliśmy w okolicach basenu.
Podsumowując, hotel jest raczej przeciętny, o średnim standardzie. Jest czysto, przyjemnie i kameralnie, ale raczej nie wybralibyśmy go po raz drugi.

Termin pobytu: lipiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z Tui.pl
Dziękujemy, Agnieszka W
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 19 lipca 2019

Wczoraj wróciliśmy z hotelu Natur Garden w Bitez.Na gorąco przekazujemy recenzję.Pomimo tegp,że ofertę kupiliśmy spontanicznie dzień przed wylotem,wszystko w Natur Garden było dla nas przygotowane idealnie.Idealny pokój,czysty,z małym balkonikiem,ale z pięknym widokiem na basen i nawet trochę na morze.Serwis sprzątający bardzo miły,dbający o nasz komfort.Codziennie pytali,czy życzymy sobie sprzątania,zmiany ręczników.Szef ekipy sprzątającej pytał,czy jesteśmy zadowoleni z obsługi,czy pokój dobrze sprzątany.Teraz przejdę do oceny chłopaków z jadalni i baru.REWELACJA!Tak miło ciepło i zyczliwie jak oni nas i naszego synka Alexa traktowali,nigdzie się z tym nie spotkaliśmy.Do tego chłopaki uwijają się jak w ukropie od rana do późnych godzin nocnych.Jedzenie świeże,nie monotonne,cały dzień byliśmy najedzenii do granic możliwości.Menager hotelu też miły i zyczliwy.W dniu naszego wyjazdu wyszedł z nami przed hotel,gdzie czekaliśmy na busa i serdecznie pożegnał.Właściciel hotelu prawie codziennie pytał,czy wszystko w porządku,czy niczego nam nie brakuje.Z jego strony również było pożegnanie przed naszym wyjazdem.Polecamy ten hotel z czystym sumieniem.Mój starszy syn z narzeczoną planują za rok wakacje w Turcji.Polecę im ten hotel z tą całą cudowną obsługą!!!Dziękujemy Natur Garden.

Termin pobytu: lipiec 2019
Dziękujemy, Artur G
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: fpolat, Yönetici, Natur Garden HotelOdpowiedź udzielona 4 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Guest,

Thank you for choosing our hotel, and for taking the time to write a review! We are so glad to hear that you enjoyed your accommodations.

We look forward to welcoming you back to our hotel in the future.

Sincerely,

Natur Garden Hotel

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji