Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (911)
Filtruj recenzje
914 wyniki
Oceny podróżnych
522
246
96
31
19
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
522
246
96
31
19
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
4 z 9 wśród 914 recenzji
Zrecenzowano: 26 sierpnia 2019

Byłem w pierwszych 2 tygodniach sierpnia na wczasach z rodziną (2 dzieci), ogólnie jestem średnio zadowolony z pobytu w tym hotelu.

Zaczynając od początku, transfer z lotniska do hotelu to prawie 2 godziny, oczywiście TUI informuje, że maksymalnie 60 minut - tak pod warunkiem, że jechało by się najpierw do tego hotelu, aczkolwiek posiadając w autobusie osoby, które są rozwożone do innych hoteli czas się bardzo wydłuża i oczywiście ten hotel jest na samym końcu... co po locie samolotem nie jest przyjemne.
Cytując zapis w opisie transferu od TUI, "przyjedzie po Państwa nowoczesny autobus, abyście Państwo w komfortowych warunkach dotarli do hotelu..." - tak pod warunkiem, że jesteś Niemcem lub Anglikiem, wtedy przyjedziesz do hotelu nowoczesnym mercedesem, jeśli jesteś innej narodowości przyjedziesz zwykłym rzęchem w którym ledwo co działa klimatyzacja, a w tym kraju potrafi temperatura dopiec.

No i przyjazd do hotelu, przy wejściu ogromna Turecka flaga, obok niej wielkie flagi Niemiec i Anglii, a po bokach malutkie flagi Polski i Rosji,
Oczywiście goście z Niemiec i Anglii w hotelu głównym reszta na bocznym.

Co do samego hotelu to jak na hotel 5 gwiazdkowy jestem zdziwiony, ponoć był w maju remont ale osobiście tego nie widziałem, pokoje lipa :D widać pełno zacieków po zalaniach, w łazience wanna i to masakrycznie śliska - totalny problem dla osób z dużymi dziećmi, ani do tego wejść ani się kąpać pod deszczownicą. Sam wygląd pokoju - na zdjęciach super a w rzeczywistości paranoja.

Pokoje "sprzątane" codziennie, poprzez sprzątanie rozumiana jest tam przetarcie podłogi zmiana pościeli i ręczników, reszta jak np. przetarcie blatu to już nie.

Leżaków na plaży nie brakuje. Leżaki przy basenie niby nie brakuje ale po prostu są upychane dodatkowe przez co trudno jest przejść. Żeby mieć te lepsze trzeba dać napiwek to wtedy rezerwują się ręcznikami same z rana , albo trzeba biec już o 6 rano i rezerwować, oczywiście jak to ludzie potrzebują jeden lub dwa leżaki ale rezerwują 4 bo w końcu pontony też muszą leżeć na leżakach.

Jedzenie totalna monotonia, wiadomo każdy znajdzie coś dla siebie, bo jest tam tego tyle, że można by wojsko wyżywić aczkolwiek w innych hotelach codziennie było coś innego, tutaj mięso mielone dzisiaj na patyku, jutro mięso mielone w kształcie kotleta a pojutrze mięso mielone w innej formie. Lody w gałkach średnie - lepiej iść do baru na plaży jest tam lodówka z lodami na patyku w pakiecie all in, i te przynajmniej smakują. Na śniadania ciągle praktycznie to samo, lunch w restauracji snack przy basenie codziennie to samo bez żadnej zmiany, wieczorna kolacja jak mówiłem dzisiaj ryba taka a jutro taka i tyle z rozmaitości.

Baseny są czyszczone codziennie, i prawie bym nie narzekał gdyby nie w ostatnich 2 dniach jeden dzieciak zrobił sraczkę w basenie głównym (obsługa zastanawiałą się co z tym zrobić, potem zagrodzili teren i starali się to wyczyścić potem wiadomo chlor) a następnego dnia ten sam dzieciak zrobił to samo w basenie dla dzieci - odechciało mi się w nich pływać. Uważać na płytki, bardziej śliskich już nie mogli tam zamontować przez co 2 osoby pojechały po upadku do szpitala.

Bar lobby lub inne bary - poziom angielskiego rozumianego słaby, więcej lodu niż samego alkoholu wlewanego.

Animacje wieczorne dla dzieci oczywiście po niemiecku i angielsku, aczkolwiek sama jakość masakra, będąc w Bułgarii zdecydowanie lepsze.

Samych animatorów nie widziałem aby podchodzili do dzieci i zapraszali, jeśli się ponoć zapisałeś to się zajeli dzieckiem, jak nie to już Twój problem.

Transfer z hotelu na lotnisku, jeśli masz rano wylot to spokojnie zdążysz się w nim przespać, bo 2 ponad godziny jedziesz na same lotnisko.

Ogólnie nie polecam tego hotelu dla osób z dziećmi.

Termin pobytu: sierpień 2019
    • Lokalizacja
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, turysta_wygodnik
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 24 lipca 2019

Hotel nastawiony na rodziny z dziecmi. Kompleks basenowy, dostep do morza oraz jedzenie na plus. Pokoje, animacje, transfer z lotniska na minus.
Dwa warunki, ktore postawilisy jako wazne nie zostaly spelnione.
1. Transfer z lotniska do hotelu mial byc okolo 60 min. Rzeczywistosc 120 minut (2 godziny to bardzo dlugo dla dzieci 6 i 2 lata.
2. Praktycznie brak animacji dla dzieci w jezyku polskim. Grupy laczone o duzej rozbieznosci wiekowej, jedna Pani Animatorka (Polka) czesciowo chora. Ograniczona liczba uczestnikow w animacach. (brak miejsc).
Jednym slowem niezgodnosc z umowa. Brak konkretnej odpowiedzi po zgloszeniu problemu dot. animacji w jezyku polskim.

Pokoje hotelowe w glownym budynku wymagaja remontu - duzego remontu. Dopiero po stanowczej eskalacji po prawie godzinnym oczekiwaniu dostalismy inny pokoj. Pokoje w budynku obok super standard. Jednym slowem duza przypadkowosc - brak jednego standardu.
Ogolna ocena srednia ale oczekiwania i cena byly wysokie.

Wskazówka dotycząca pokoi: Pokoje w budynku glownym - wymagaja remontu - slaby standard max 1/2 gwiazdka. Pokoje w budynku przy basenie nowe - bardzo dobry standard.
Termin pobytu: lipiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z Tui.pl
Dziękujemy, rodzina_4_osobowa
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: KayaSide, Halkla İlişkiler Müdürü, TUI FAMILY LIFE Kaya SideOdpowiedź udzielona 25 lipca 2019
Tłumaczenie Google

Dear Guest,

We thank you for choosing TUI Family Life Side Hotel and taking time for reviewing our Hotel.
We apologize that we didn’t meet your expectations and consequently you did not enjoy your stay with us.
We strive to improve our guests experiences and we thank you for your help in identifying areas for improvement.
We hope you will give one more opportunity to serve you as a guest in our Hotel.

Your Hotel Management

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 14 lipca 2019

Zdecydowanie polecam jeśli nie chcesz się o nic martwić i skupić na odpoczynku i spędzeniu błogiego urlopu.

Hotel genialnie położony, z bezpośrednim dojściem na plażę, 6 basenów:

1 - główny z głębokością od 80-160 cm, z palmą na środku
2 - główny z głębokością 150 cm
3 - cichy basen (wymagana cisza) - nie dotarłem :-)
4 - basen z placem zabaw dla dzieci
5 - basen ze zjeżdżalniami
6 - basen kryty (z temperaturą wody ok. 18-20 stopni - genialna możliwość schłodzenia organizmu).

Jest wystarczająco dużo leżaków i parasoli przy basenach, jeśli brakuje lub są zajęte (raz wstałem wcześniej aby z lobby hotelowego pooglądać osoby zajmujące leżaki - widok bezcenny) to wystarczy uśmiechnąć się do obsługi basenu (jeden uśmiechnięty Turek - dziękuję) i poprosić o wsparcie. Robi to za darmo - ale po napiwku nie musiałem się martwić o leżaki i parasol w następnych dniach. Duży plus za ręczniki na plażę - wygodne rozwiązanie (każdy gość ma kartę ręcznikową i pobiera ręcznik)

Plaża jest czysta i z dużą ilością bezpłatnych leżaków i parasoli - pomimo dużej liczby gości nie było żadnego problemu z dostępnością. Zejście do wody - dość szybko jest głęboko, kamieniste zejście. Obuwie ochronne - raczej nie jest wymagane. Dzieciaki w większości śmigały na bosaka.

Jedzenie - genialne ...... monotonia? Jeśli ktoś tak pisze to jest mało rozgarnięty bo każdego dnia można żywić się inaczej - na słodko, na mięsno, na zielono, itd. ... Ryby, mięso, owoce morza, owoce, słodycze, dużo by wymieniać.... Znajdzie się coś dla każdego. Wino z butelek - smaczne, stołowe. Na wakacje wystarczy. Alko w ramach all - nie do przepicia. Obsługa restauracji - uśmiechnięta i bardzo pomocna. Ciężko pracują więc warto od czasu zrobić dla nich miły gest.

Pokoje - ja korzystałem z pokoju DZX3 w budynku bocznym (widok na morze - boczny, widok na jeziorko), pokoje przestronne, łóżka wygodne. Minibar - w ramach all - uzupełniany codziennie. Pokoje klimatyzowane, pachnące. Wifi w pokojach i głównym budynku, przy basenach średnio, na plaży, o dziwo, działało.

Animacje - duży plus za aplikację do rezerwacji miejsc, ekipa (dziękujemy Pani Patrycjo) bardzo przyjazna i nastawiona na pomaganie i zajmowanie się dzieciakami. Animatorzy TUI - wysoki poziom. Jednak oprócz Pani Patrycji - obowiązuje j. angielski i j. niemiecki.

Okolica: blisko do promenady gdzie można poszaleć na zakupach. Warto pojechać spod hotelu do centrum SIDE, zwiedzanie plus zakupy (taxi 11-13 euro, komunikacja miejska - 7 lira czyli ok 1,5 euro za 2 osoby dorosłe).

Jeśli się zastanawiasz - kliknij kupuje. Warto dla urlopu 5*.

Thank you

Termin pobytu: lipiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z Tui.pl
Dziękujemy, Nasze K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: KayaSide, Halkla İlişkiler Müdürü, TUI FAMILY LIFE Kaya SideOdpowiedź udzielona 20 lipca 2019
Tłumaczenie Google


Dear Guest,

We thank you for choosing TUI Family Life Side Hotel and taking time for reviewing our Hotel.

We're very happy to hear that you had an awesome time with us and enjoyed your vacation.
Your comments will help us to improve our service standards.

We look forward to wellcoming you back in a near future.

Your Hotel Management

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 1 czerwca 2019

Bardzo dobry hotel, po niedawnym remoncie. Super położony,przy samej plaży,nie trzeba przechodzić przez drogę czy ulicę, plaża szeroka, duża ilość leżaków i parasoli,bar na plaży czynny do północy. Pokoje w budynku bocznym (budynek boczny leży obok budynku głównego), bardzo przestronne, ładne, nowe umeblowanie, do dyspozycji mini bar. Codziennie sprzątane. Jedzenie bardzo smaczne, wszystko świeże, duży wybór, lunche w barze przy basenie również pyszne. Super kącik dla dzieci. Wino podawane do kolacji czy obiadu w butelkach. Obsługa miła i pomocna. Super zjeżdżalnie. Dla dzieci plac zabaw, sale zabaw, wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych na wysokim poziomie (brak typowego mini disco dla dzieci,ale nie był to dla nas problem). Jedne z lepszych hoteli w jakich byliśmy. Bardzo polecamy! Blisko stąd do Side i Manavgatu-warto się wybrać.

Termin pobytu: maj 2019
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Lokalizacja
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, IzabelaO142
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: KayaSide, Halkla İlişkiler Müdürü, TUI FAMILY LIFE Kaya SideOdpowiedź udzielona 7 czerwca 2019
Tłumaczenie Google

Dear Guest,

We thank you for choosing Kaya Side Hotel and taking time for reviewing our Hotel.

We're very happy to hear that you had an awesome time with us and enjoyed your vacation.
Your comments will help us to improve our service standards.

We look forward to wellcoming you back in a near future.

Your Hotel Management

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 17 maja 2019 z urządzeń przenośnych

Pobyt w maju 2019. Polecam ten czas na rodzinne wakacje - pogoda w okolicach 30 stopni, mniejszy ruch niż w sezonie. Hotel położony jest na samym końcu drogi - wiec transfer z lotniska trwa najdłużej. Busy dojeżdżające do Side maja tutaj pętlę. Otoczenie hotelu na stosunkowo małej powierzchni wiec łatwo się przenosić między plaża, basenem, brodzikiem a pokojem. Zadbane i na prawdę przyjemnie spędza się tu czas. Najgorsze są pokoje - powinny być wyremontowane, bo lata świetności maja za sobą. Uwaga na pokój 104 w łazience była plaga mrówek i musieliśmy zmienić pokój w środku nocy i niesmak pozostał... jedzenie dosyć monotonne ale każdy znajdzie coś dla siebie. Animacje wieczorne można śmiało sobie darować. Niestety najgorsze jakie do tej pory spotkaliśmy. Dzieci były zawiedzione - a czekały na mini disco :( ponadto wręczane są dyplomy za uczestnictwo a aktywnościach w ciągu dnia i cześć dzieci ich nie otrzymuje i jest im przykro. Fantastyczny jest brodzik dla dzieci ze zjeżdżalniami - nawet w przerwach była masa dzieci. Plaża piaszczysta głównie- jest jeden pas z drobnymi kamyczkami. Polecam wybrać się do Side - co 20 minut podjeżdża bus - opłata 2 USD za cała rodzine - dowozi do centrum.

Termin pobytu: maj 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
1  Dziękujemy, Magda G
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: KayaSide, Yönetici, TUI FAMILY LIFE Kaya SideOdpowiedź udzielona 25 maja 2019
Tłumaczenie Google

Dear Guest,
We thank you for choosing TUI FAMILY LIFE Side Hotel and taking time for reviewing our Hotel.

We strive to improve our guests experiences and we thank you for your help in identifying areas for improvement.

We look forward to welcoming you back in a near future.
Your Hotel Management

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji