Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
TripAdvisor
Side
Opublikuj
Skrzynka odbiorcza
Wyszukaj
Pobliskie hotele
Recenzje (1 939)
Filtruj recenzje
1 939 wyniki
Oceny podróżnych
1 289
450
125
48
27
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
1 289
450
125
48
27
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
5 z 10 wśród 1 939 recenzji
Zrecenzowano: 5 września 2019 z urządzeń przenośnych

Ogólnie hotel super. Nie widać lat co ma niby. Wyżywienie super starają się urozmaicić. Tak z porad. Proponuję nie brać pokoi od strony dyskoteki z małymi dziećmi. Okna nie dają rady z wyciszeniem, a dyskoteka kończy się o 2 w nocy. Wydaje mi się że są to pokoje od 1111 do 1120 i od 1211 do 1220, nie wiem jak z 3 pietrem bo tam nie byłem. Na tych piętrach są też pokoje od strony basenu je można brać.
Personel fantastyczny. Polski animator dla dzieci. Cała obsługa hotelu starająca się pomóc na każdym kroku. Mini bar uzupełniający codziennie. Ogólnie bardzo polecam, ale wybór pokoju ma znaczenie

Termin pobytu: sierpień 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, Tomasz I
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: GuestRE, Responsable relations clients, Otium Eco Club SideOdpowiedź udzielona 5 września 2019

Drogi Tomasz I,
Dziękujemy za podzielenie się świetną recenzją naszego hotelu i cieszymy się, że ogólnie jesteś zadowolony. Jesteśmy zaszczyceni, że zrobiliśmy wszystko, abyś miał udane wakacje. Z przyjemnością powitamy Cię ponownie na następne wakacje
Z poważaniem.
Smiley Service

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 22 sierpnia 2019

w Turcji byliśmy drugi raz ze względu na ofertę wakacji z dziećmi. Hotel położony jest daleko od Side i jest to moim zdaniem jego największa zaleta, bo okolica jest cicha (nie ma się wrażenia mieszkania w centrum handlowym), ale ciągle zapewnia dostępność wszystkich usług. Sam hotel nie jest nowy, w okolicy można mieć większe pokoje, zdecydowanie większe baseny itd. Natomiast w Otium Eco Club ma się przede wszystkim wspaniałą obsługę, naprawdę świetne, urozmaicone jedzenie, dużo cienia w okolicy basenów (jest gdzie się schować przed palącym słońcem) i prawdziwe all inclusive (nie ma miejsca gdzie za coś musieliśmy ekstra płacić, lody, ciastka, przekąski, napoje, woda są wszędzie i są dostępne). Zresztą kuchnia w tym hotelu to osobna kategoria do oceny - główna restauracja, dania jakie tam serwują i ich różnorodność to jest klasa sama w sobie, a w połączeniu z bardzo miłą obsługą zdecydowanie wyróżniają ten nie najnowszy przecież hotel. Cena do jakości powyżej 5 gwiazdek, wróciłbym ponownie.

Termin pobytu: sierpień 2019
    • Jakość noclegu
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, mscibor
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: GuestRE, Responsable relations clients, Otium Eco Club SideOdpowiedź udzielona 22 sierpnia 2019

Drogi mscibor
Dziękujemy za podzielenie się świetną recenzją naszego hotelu i cieszymy się, że ogólnie jesteś zadowolony. Jesteśmy zaszczyceni, że zrobiliśmy wszystko, abyś miał udane wakacje. Z przyjemnością powitamy Cię ponownie na następne wakacje
Z poważaniem.
Smiley Service

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 22 sierpnia 2019

To były nasze pierwsze wakacje w Ottium Eco Club i zapewne nie ostatnie. Hotel wspaniały. Spędziliśmy tam dwa tygodnie na przełomie lipca i sierpnia z 4 letnim dzieckiem. Uważam, że hotel jest super przystosowany dla rodzin z dziećmi. Wspaniały mini klub dla dzieci z przecudownymi animatorami.Bardzo dużo atrakcji dla dzieci Jedzenie różnorodne i smaczne. Alkohol też dobrej jakości - wspaniali barmani - szczególnie Rydwan, zawsze uśmiechnięty człowiek. Pokoje małe, ale dla naszej trójki był wystarczający. Faktycznie od 6 rano ludzie już rezerwowali leżaki przy basenie, ale tak jest w każdym hotelu za granicą. Jedna nawet jak przyszło się później zawsze można było gdzieś jakiś leżak znaleźć. Na plaży nie ma problemu z leżakami jest ich bardzo dużo i nigdy nawet połowa nie była zajęta. Na plaży taki sam bar z przekąskami i owocami jak przy basenie w hotelu - jedzenie bardzo smaczne i świeże. Plaża piaszczysto-żwirowa - normalna bez rewelacji. Podsumowując poleciłabym ten hotel każdemu - super wakacje.

Wskazówka dotycząca pokoi: polecam pokoje na wyższych piętrach i od strony jeziora cisza i spokój.
Termin pobytu: lipiec 2019
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Obsługa
Dziękujemy, MartynaT156
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: GuestRE, Responsable relations clients, Otium Eco Club SideOdpowiedź udzielona 22 sierpnia 2019

Droga MartynaT156,
Dziękujemy bardzo za podzielenie się z nami swoją opinią na temat naszego hotelu i personelu na Tripadvisor.
Przekażę te piękne komplementy ich właścicielom. Z przyjemnością powitamy Cię ponownie.
serdecznie
Smiley Service

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 16 sierpnia 2019

Recenzje o tym hotelu są zdecydowanie przesadzone, polecił mi ten hotel znajomy i dostanie bęcki, oczywiście same pozytywne recenzje dołożyły cegiełkę. Hotel nie jest ekskluzywny ale to wiedziałem, natomiast baseny małe, dwa obok siebie, tłum ludzi, przed basenem, chyba z 6 rzędów leżaków, ścisk i rumor, do tego leci cały czas muzyka disco/pop może z raz był jakiś chillout, mało drzew i ogrodu (znaczy był z drugiej strony restauracji/budynku z pokojami ale tam nie było leżaków i jeden mały basen dla dorosłych, a pod tymi markizami duszno, nie tak wyobrażałem sobie odpoczynek, mimo, że byłem z dziećmi oczywiście. Plac zabawy był sporej wielkości ale jest już stary, okolony betonową ścieżką a ta bezpieczna nawierzchnia była chyba z płyt asfaltowych, zimny basen dziecięcy, natomiast kids klub wyglądał fajnie i zabawa była przednia. Do tego hotel jednak daleko od plaży, też o tym wiedziałem, jednak to jest zawsze kryterium żony i ona miała rację, 10, 15 min drogi, bo przecież nie lecę tam pędem, a wrócić na siłownię, po ręcznik, po coś do pokoju to 40 min cię nie ma. Jedzenie też niby duży wybór ale ten all inclusive to paśnik, wyznacza rytm dnia, co do rodzaju i smaków nie wypowiadam się, żonie smakowało, ja nie czułem smaków, natomiast słodycze wyglądały kolorowo i bajecznie ale smak był ten sam, zrobione z budyniu i kaszki, croissanty gniotki. Oczywiście nie było źle, hotel jest pozytywny pokoje są ok i serwis ma na wysokim poziomie, spa/hamam fajne doświadczenie, ludzie to największy pozytyw tego hotelu tak obsługa jak i goście hotelowi, tym byłem pozytywnie zaskoczony, zero chamstwa i pijaństwa, pełna kultura, brawo. Wszędzie czysto. I restauracja dziecięce to też było fajne. Tak więc podsumowując, jak by to był hotel za 6 tys nawet 6 900 miał by pozytywną opinię ale za prawie 9 tys za 2 dorosłe osoby plus dzieci 8 i 1 rok na tydzień... były lepsze propozycje ale miały umiarkowane opinie a ten był w świetle gwiazd.

Termin pobytu: sierpień 2019
    • Wartość
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, Kamil M
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: GuestRE, Responsable relations clients, Otium Eco Club SideOdpowiedź udzielona 17 sierpnia 2019

Drogi panie magun78.

Dziekujemy ze wybral pan nasz hotel. Pana opinie sa dla nas wazne i dziekujemy za nie. Wezmiemy je pod uwage, i sprobujemy ulepszyc punkty ktore sie panu nie podobaly.
Mam nadzieje ze za rok wybierze nas pan jeszcze raz i tym razem bedzie pan jeszcze bardziej zadowolony.
Z powazaniem
Smiley Service

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 13 sierpnia 2019

W Turcji byliśmy pierwszy raz. Padło na hotel Eco Otium Club Side. Do był naprawde bardzo dobry wybór. Hotel rewelacyjny, bardzo ladny, przede wszystkim czysty, zadbany. Czysto na basenach, wokół, na stołówkach. Jedzenie bardzo dobre, rozmaite. Każdy znajdzie coś dla siebie. Wody w butelkach doslownie wszędzie dostępne. Hotel ma bardzo dobre zaplecze rozrywkowe dla małych i dużych zawsze się coś znajdzie. Hotel posiada własną prywatna plaże na która można iść spacerkiem jakieś 10min bądź busem hotelowym odjeżdzający co chwila. Warto podkreślić uprzejmość, życzliwość obsługi. Wielki plus dla pracowników hotelu. Mili, grzeczni, pomocni. Pokoje czyste, sprzątane codziennie. Nie ma niczego co można byłoby skrytykować. POLECAM

Termin pobytu: czerwiec 2019
Dziękujemy, MagdalenaJa83
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: GuestRE, Responsable relations clients, Otium Eco Club SideOdpowiedź udzielona 13 sierpnia 2019

Droga MagdalenaJa83,
Dziękujemy za komentarz dotyczący pobytu w naszym hotelu. Cieszymy się, że Twoje wakacje w naszym hotelu spełnią Twoje oczekiwania. Zapraszamy ponownie w przyszłym sezonie.
Z poważaniem
Smiley Service

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji