Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (510)
Filtruj recenzje
510 wyniki
Oceny podróżnych
304
98
62
25
21
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
304
98
62
25
21
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
4 z 9 wśród 510 recenzji
Zrecenzowano: 2 maja 2019

Check in przebiegł bardzo szybko i sprawnie, pokoje bardzo duże, przestronne pokoje. Hotel elegancki, jedzenie przepyszne, widok z pokoi powalający. Przepiękna plaża hotelowa. Jedyny minus bardzo daleko od lotniska, a tak poza tym polecam :)

Termin pobytu: czerwiec 2018
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Wartość
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
Dziękujemy, queence_12
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Michellhotel, Ön Büro Müdürü, Michell HotelOdpowiedź udzielona 3 maja 2019
Tłumaczenie Google

Dear Guest We thank you for sharing your experience of your stay Michell Hotel here on Tripadvisor. We are so glad to read that you enjoyed your stay and happy to know that you are satisfied with experience. Thank you once again and we look forward to welcoming you back to Michell Hotel. Yours Sincerel

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 26 marca 2019

Hotel Michell to fajne miejsce na udane wakacje. Pokoje sa przestronne i wygodne. Hotel bardzo elegancki, jedzenie super, olbrzymi wybór, obsługa kelnerów. Jedzenie uzupełniane na bieżąco. Specyfika hotelu- brak dzieci.
Baseny w hotelu czyste,
W pokoju uzupełniana woda do lodówki na bieżąco. Darmowy sejf.
Na plaży hotelowej na uwagę zasługuje bardzo miły i pracowity Pan od Leżaków i Porządku. Plaża super, leżaki, baldachimy. Jedzenie na plaży – mięso, ryby, frytki, surówki, owoce, i co najważniejsze wszędzie czysto i jak najlepszy porządek . W barze na plaży: soki, piwo, wino, lodowe soki, kawa i herbata z ekspresu. Fajny plwający pomost. Polecam ten Hotel.

Wskazówka dotycząca pokoi: w pokojach od wschodu jest cisza. od strony basenu i baru może byc głośno
Termin pobytu: lipiec 2018
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Lokalizacja
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, ania6i2
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 23 października 2018

Hotel godny polecenia. Pokoje duże i przestronne, czyste. Pokoje z widokiem na morze i góry (my akurat mieliśmy boczny widok) powalają na kolana. Bardzo duży wybór dań w restauracji, każdy znajdzie coś dla siebie. Bar przy basenie czynny do 24:00. Codziennie w Hotelu organizowane były jakieś atrakcje. Hotel położony ok. 6 km od centrum Alanyi, średnio co 15 min kursują autobusy, więc nie stanowi to większego problemu. Obsługa personelu bardzo miła i uśmiechnięta. Bogata oferta w SPA (watro skorzystać z Hammamu). W pokoju bezpłatny sejf co jest dużym plusem..
Jednym słowem żal było wyjeżdżać.. Może kiedyś jeszcze tam wrócimy :)
Polecam w 100%

Wskazówka dotycząca pokoi: warto wybierać pokoje na wyższych piętrach, od strony zachodniej.
Termin pobytu: październik 2018
  • Typ podróży: Podróż ze znajomymi
    • Wartość
    • Pokoje
    • Obsługa
1  Dziękujemy, Magda9020
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Michellhotel, Ön Büro Müdürü, Michell HotelOdpowiedź udzielona 26 października 2018
Tłumaczenie Google

We thank you for sharing your experience of your stay Michell Hotel here on Tripadvisor.
We are so glad to read that you enjoyed your stay and happy to know that you are satisfied with experience.
Thank you once again and we look forward to welcoming you back to Michell Hotel.
Yours Sincerely

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 10 września 2018

W hotelu Michelle spędziłyśmy cudowne dwa pokoje. Po podróży checkin przebiegł w błyskawicznym tempie, boy hotelowy pomógł nam znaleźć pokój oraz w transporcie bagaży. Pokój robił wrażenie swoją przestronnością i wystrojem. Minusem była wyłączająca się klimatyzacja (przerwy w dostawie prądu, zdarzały się zarówno w dzień jak i w nocy, co było dość uciążliwe).
Hotel bardzo gustownie urządzony. Jedzenie dostosowane do nawet najbardziej wymagających podniebień – kuchnia wegetariańska, fast foody, olbrzymi wybór surówek i warzyw. Po dwóch tygodniach ma się wrażenie przejedzenia (oczywiście pozytywne:). Ogromny wybór pysznych deserów, do kolacji podawane napoje przez kelnerów. Mały minus za brak sztućców i czyszczenia stolików po poprzednich gościach jedzących – niektórzy chyba nie potrafili obsługiwać się nożem i widelcem przez co stoliki bywały brudne i z pozostawionymi resztkami jedzenia. Do jedzenia nie można mieć żadnych zastrzeżeń, wszystko uzupełniane na bieżąco, nawet pod koniec godzin posiłków.
W hotelu błoga cisza i spokój, brak bachorów które zazwyczaj uprzykrzały wypoczynek swoimi krzykami i darciem się. Wybór tego miejsca to najlepsza decyzja, jaką można podjąć.
Dużą zaletą były bary czynne do północy (w hotelach greckich bary zazwyczaj czynne do 22/23). Baseny w hotelu czyste, nad głównym basenem grała dość głośno muzyka, lecz alternatywą okazał się mniejszy basen przed hotelem. Pyszne lody podawane do rożków po porze obiadowej. Lodówka uzupełniana w wodę, w pokoju serwis kawowy, czajnik. Wszystko na bieżąco uzupełniane. Darmowy sejf, dzięki któremu nie trzeba martwić się o swoje cenne przedmioty.
Na plaży hotelowej godny pochwały jest Pan leżakowy, jak go zwykłyśmy nazywać. Bardzo miły, uczynny, zawsze sprzątał leżaki, wyszukiwał najlepsze miejsca dla gości. Pomimo braku znajomości języka z każdym potrafił się porozumieć :)
Na pochwałę zasługuje również plaża – nowoczesne leżaki, baldachimy zamiast parasoli. Plus za możliwość zjedzenia lunchu na plaży – burgery, mięso, ryby, krążki cebulowe, frytki, surówki, owoce. Stoliki, co robiło wrażenie, sprzątane na okrągło :) Panowie bardzo starali się, by niczego nie brakowało. Plażowy bar oferował soki, piwo, wino, ice slushe (lodowe soki, polecamy na ochłodę!), kawy, herbaty.
By zachować bezpieczeństwo na plaży hotelowej urzędowali ratownicy – chłopaki robili dobrą robotę upominając śmiałków chcących wykąpać się w olbrzymich falach. Niestety, podczas naszego 2 tygodniowego pobytu było 5 dni wielkich fal, które wykluczały kąpiel – pomimo czerwonej flagi i ostrzeżeń zdarzały się osoby niepoważne i próbujące swoich sił w walce z żywiołem. W dni, gdy morze było spokojne, panowie mocowali pomost widmo (pojawiał się i znikał, dlatego tak go nazywałyśmy). Po pomoście można było wejść do wody bez konieczności zakładania obuwia ochronnego. Woda w te dni była bajeczna – ciepła i spokojna, można było się położyć na tafli niczym na materacu i rozkoszować się ciepłem :) Ratownicy pilnowali, by nikt spoza hotelu nie korzystał z pomostu (obok plaża hotelowa z Rosjanami).
Jadąc na tydzień warto mieć na uwadze, że pogoda może płatać figle i można nie zaznać wcale morskiej kąpieli bez ryzyka – dno usłane skałkami, zderzenie z nimi może być bardzo niebezpieczne.
Na plażę kursował busik, co ułatwiało podróż, w szczególności do hotelu (strome podejście).
W animacjach nie brałyśmy udziału, jednakże animatorzy nie byli uciążliwi, co zdarzało się mieć miejsce w innych hotelach.

Reasumując: pobyt w hotelu jedynie dla osób +16 to świetna opcja dla ludzi chcących wypocząć na 100%, bez wysłuchiwania krzyków rozpieszczonych bachorów. Polecamy każdemu, kto chce odciąć się od codziennego zgiełku, pojeść dobre jedzenie i nie przejmować się niczym innym.
Mały minus za braki w dostawach prądu oraz fale.
Organizacja wyjazdu przez biuro Neckermann pozostawia wiele do życzenia – powrotny transfer trwał aż pięć (!!!) godzin – autokar podjechał spóźniony. Rozpoczęliśmy podróż o 00:15 zaś na lotnisko dotarliśmy chwilkę po 4 rano. Transport był żenujący, krążyliśmy po około 10 hotelach zabierając z nich po dwie, trzy osoby różnych narodowości. Niestety wśród nich były wydzierające się bachory, które mimo nocy zakłóciły chociaż kilkuminutowe drzemki. Podobna sytuacja niestety miała miejsce w samolocie (polecamy słuchawki z głośną muzyką lub stopery do uszu).
Rezydenta przy odprawie na lotnisku jak i podczas transferu brak – wiele osób nie potrafiło porozumieć się z obsługą w trakcie odprawy, przez co trwała ona ponad 1,5 godziny (!!) – w Polsce była to kwestia 20 minut…
Wybierając wycieczkę warto czytać dokładnie opisy ofert, by widzieć z czym się mierzyć.

Poniższa opinia użytkownika "tomektechnik" to niestety przykład roszczeniowego typowego polaka Janusza na wakacjach, który spędza wakacje nad basenem pijąc naprzemiennie piwo i wódkę. Żaden z barmanów nie był niemiły - poza tym, skoro temu panu brakowało tak bardzo alkoholu to zawsze mógł zakupić go w sklepie oddalonym od hotelu o 10 minut drogi :)

Termin pobytu: sierpień 2018
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Obsługa
2  Dziękujemy, agnez666
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Michellhotel, Ön Büro Müdürü, Michell HotelOdpowiedź udzielona 11 września 2018
Tłumaczenie Google

Dear Agnez666

We thank you for sharing your experience of your stay Michell Hotel here on Tripadvisor.
We are so glad to read that you enjoyed your stay and happy to know that you are satisfied with experience.
Thank you once again and we look forward to welcoming you back to Michell Hotel.
Yours Sincerely

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 21 sierpnia 2018 z urządzeń przenośnych

Witam nie polecam ponieważ w hotelu było co dzień wyłączane zasilanie i klimatyzacja jest wyłączona w nocy. Po 2 hotel w ofercie polskiej oferuje ultra ale inclusive co oferuje darmowe alkohole miedzynarodowe A tak nie jest. Po 3 niektórzy barman są bardzo nie miły do gości no chyba że dasz dobry napiwek. Po 4 i najważniejsze to co dzień brakowało wódki w barze A jak się człowiek domagał to przynieśli tylko jedna flaszkę. WIĘC NIE POLECAM HOTELU CHYBA ŻE JEDZIECIE W FORMIE OBIADO KOLACJI A NIE ALL INCLUSIVE.

Termin pobytu: lipiec 2018
Typ podróży: Podróż z rodziną
3  Dziękujemy, tomektechnik
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji