Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Spokojny wypoczynek po sezonie 29.09 - 13.10 2016”
Soviva Resort — recenzja

Najlepsze ceny w okresie
Zameldowanie dd/mm/rrrr Wymeldowanie dd/mm/rrrr
Ceny dotyczą 1 pokoju dla 2 osób
Wyświetl ceny
Porównaj najlepsze ceny w najpopularniejszych serwisach turystycznych
i 2 dodatkowych witryn!
Soviva Resort
Miejsce nr 26 wśród 33 hoteli w Port El Kantaoui
Zrecenzowano 19 października 2016

Była to moja trzecia podróż do Tunezji i piąta do Afryki Północnej.Wiec staram się opisywać odwiedzone miejsca obiektywnie bez emocji.Hotel jak wiele innych w tym rejonie.Okazały budynek z recepcją a dalej w zasadzie standard turystyczny.Jeśli jedziesz pierwszy raz to pamiętaj - są do domy "wczasowe" a gwiazdki nie mają nic wspólnego z klasyfikacją europejską.Obiekt zadbany, dużo zieleni.Największa zaleta to kilka niskich budynków z balkonami i tarasami na parterze.Pokoje standardowe, czyste z centralną klimatyzacją.Telefonu nie sprawdzałem, telewizora nie włączałem :) Lodówka dobrze działała i cicho pracowała.W pokoju było czysto.Ręczniki i pościel też.Swoją drogą drażnią mnie mocno "nieśmiertelne" rozmowy na temat czętotliwości wymiany w/w. Zawsze odpowiadam "a jak często Ty zmieniasz ręczniki w swojej łazience i pościel w sypialni ?"
Zajmowałem pokój z tarasem na parterze w budynku głównym.Łazienka duża z udogodnieniami dla niepełnosprawnych - rzadkość w tych stronach.
Do godz.23 trochę głośna muzyka, ale w budynkach bocznych jest ciszej.
Wspaniały duży basen - polecam dla rodziców starszych dzieci - dno basenu w różnych odcieniach w zależności od głębokości (max. 150 cm) - z brzegu możemy pilnować nasze pociechy.Leżaków i materacy na rozległym terenie nie brakuje (na plaży też).Za kaucją są ręczniki plażowe - nie polecam bo trzeba pilnować (wszystkie niebieskie) a zdarzają się konflikty przy "rezerwacji" miejsc na leżakach :) Lepiej mieć swój rozpoznawalny.
Przy recepcji dużo miejsc wypoczynkowych z bardzo sprawnie działąjącym wi-fi. Niestety brak kącika z dużym telewizorem.Restauracja trochę żle zorganizowana, ale było już po sezonie ( w hotelu 70-80 osób ).Menu trochę ubogie, ale w upale ok.30 stopni apetyt nie bardzo dopisuje.WAŻNA SPRAWA. Większość gości to Rosjanie. I to pod ich gusta zorganizowana była restauracja i bar. Praktycznie tak było we wszystkich hotelach w okolicy przez cały sezon. "Krótki bufet, ale szeroki bar z alkoholem" :) Nie jest to zbyt uciążliwe - większość z nich o wysokiej kulturze osobistej. Panie w restauracji zawsze elegancko ubrane.
Hotel usytuowany na przedmieściach - za 1 dinara dojedziemy żółtym busem do portu lub za 2 do Sousse.Po prawej strone sklepiki, lokalne restauracyjki, apteka, kafejki internetowe.Tu zobaczymy prawdziwe oblicze tego kraju.Mnie zaciekawiło budownictwo - tutaj każdy budynek jest inaczej zaprojektowany.
Podsumowując - mimo drobnych uwag pobyt wypoczynkowy bardzo udany.Temperatury 28-30 stopni woda w basenie i morzu 25-26.Cena za 14 dni all incl. dla singla 1800zł dla pary 3200zł Jeżeli odejmiemy kwotę "zaoszczędzoną" na domowe wydatki w kraju to znikają wszystkie ew.powody do narzekań :) Nad bałtykiem dużo drożej...:)

Wskazówka dotycząca pokojów: W budynkach bocznych jest ciszej.
Sprawdź więcej wskazówek dotyczących pokojów
  • Data pobytu: październiku 2016, podróż w pojedynkę
    • Wartość
    • Pokoje
    • Obsługa
1  Dziękujemy, Krzysiek K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (1 706)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

1 z 5 wśród 1 706 recenzji

Zrecenzowano 22 października 2014

W październiku jest już poza sezonem... o co bym nie zapytała - odpowiedz Jedna - jest poza sezonem. Pokój akurat mam nienajgorszy bo jest tak mało osób ze tych lepszych pokoi wystarczy. Klimatyzacja nie działa, telefon w pokoju -urwany kabel :) w całym hotelu około 50 osób. Animacji brak bo przecież jest poza sezonem. Jedzenie? Jeśli jedziecie z dziećmi a one są wybredne -odradzam. Frytek nie uświadczysz! Typowe tunezyjskie jedzenie. Śniadania kontynentalnego juz nie ma bo po sezonie. Jest tylko jedna restauracja . Bar przy basenie zamknięty bo po sezonie. Fajna rzeczą są zjeżdżalnie ale uwaga czynne tylko 2 razy dziennie. Plaża brudna i mała ale serwują tam zimne piwko. Bardzo mili animatorzy tylko szkoda że animacji brak. W pokoju niewystarczająca ilość gniazdek. Na 2 połączone pokoje 3 gniazdka. Kanałów działających w tv -5! W restauracji niewystarczająco serwetek. Jedna na osobę w dodatku wymientolona. Wi -Fi łapie ale w pokojach słabo. Soki do picia nie mają nic wspólnego z sokami -chyba ze słodki ulepek z maszyny można nazwać sokiem. Ogólnie odradzam!!!

  • Data pobytu: październiku 2014
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
1  Dziękujemy, Bitaaaaa
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: SovivaManagement, Director of Sales, Soviva ResortOdpowiedź udzielona 24 października 2014

Drogi Gościu,

Chcielibyśmy podziękować za konstruktywną krytykę.
Pragniemy zapewnić, że cenne uwagi i sugestie są pozytywnie na pokład i będą udostępniane zainteresowanym menedżerów i zespół działań korygujących, gdy przywłaszczył. Naprawdę zgadzam się z tobą, zawsze możliwe są ulepszenia, aby zapewnić 100% wszystkich naszych gospodarzy polecam nasz hotel w najbliższej przyszłości.

pozdrawiam

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 26 sierpnia 2014

witam;
szczerze powiem, że podziwiam poprzednia opinię. w czwartek 21-08 wrócilismy z tego hotelu , byliśmy w 2 rodziny 2+2 , razem 8 osób.
może zacznę od tego, iz ogólnie było ok.
Jak mówią znajomi za 6tys. trudno sie lepiej spodziewac ale czy 6 tys to mało??
niestety ale pokoje okropne - remont 2013 z opisu idnosi sie do 1 budynku dla Polaków niedostępne. łazienki z mrówkami i grzybem na ścianie, wanna TRAGICZNA.
Obsługa na stołówce - problem ze złączeniem stołów, brudne obrusy, sztućce....... BEZ KOMENTARZA.
bez łapówki nie było pokoju! Basen ok ale 2 razy pływały "kupy" - nic dodać nic ująć. Ponadto dużo kobiet w chustach w całych ubraniach w basenie..... a dzieci i kradną z leżaków.
Jeżeli chodzi o plaże to droga tam ROZPACZ - sama plaża brudna i mała. Nam odechaiało sie tam być i cały urklop spędzilismy na basenie.
Generalnie wszytsko zniszczone, brudne.
nawet mając 6 tys. mozna pojechać w lepsze warunki.
jedyną zaletą są animatorzy z Tunezji- WSPANIALI WSPANIALI :)im dziekuję.
ponadto jeżeli ktoś wybiera się z biurem EXIM to proszę sie nastawić nie na 7 dni tylko 6 bo dzień przed wyjazdem zmieniają wylot o 8,5 godziny i dzięki temu mieliśmy dzień mniej.
pozdrawiam

takie opinie wpiszą tu inne osoby które były nami a przyleciało wtedy 3 samomoty z Polski

  • Data pobytu: sierpniu 2014, podróż z rodziną
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Obsługa
5  Dziękujemy, Anna S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: SovivaManagement, Director of Sales, Soviva ResortOdpowiedź udzielona 3 września 2014

Droga Anna,

Chcielibyśmy podziękować za konstruktywną krytykę.
Pragniemy zapewnić, że cenne uwagi i sugestie są pozytywnie na pokład i będą udostępniane zainteresowanym menedżerów i zespół działań korygujących, gdy przywłaszczył. Naprawdę zgadzam się z tobą, zawsze możliwe są ulepszenia, aby zapewnić 100% wszystkich naszych gospodarzy polecam nasz hotel w najbliższej przyszłości.

pozdrawiam

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 26 sierpnia 2014

Soviva Resort to typowy hotel dla rodzin z dziećmi. Dlatego też nie polecam tego miejsca dla par ponieważ wieczny hałas, biegające dzieci, skaczące do basenu, krzyczące mogą niejedną cierpliwą osobę doprowadzić do szału.
Hotel jest za mały na taką ilość osób jaką przyjmuje w sezonie! Podczas naszego wyjazdu (sierpień 2014) hotel był pełny. Notoryczny brak kubków w barze, talerzy na posiłkach oraz miejsc do siedzenia. Naczynia masakrycznie brudne. Duży wybór jedzenia ale praktycznie codziennie jest to samo. Leżaki nad samym basenem trzeba sobie rezerwować o 6 rano. Basen czynny 8-18.
Większość pokoi jest stara, nie do końca czysta. U nas klimatyzacja miała ułamane pokrętło, śmierdziała po uruchomieniu stęchlizną. Nie mówiąc już o tym że praktycznie nie chłodziła. Po rozmowie z rezydentką ustalono, że wymienią nam pokój za 2 dni bo na razie nie ma nic wolnego. Oczywiście na wymianę zaproponowano nam pokój z okropna łazienką ( wiadomo jak pokażą nam gorszy to będziemy się cieszyć z tego co mamy) więc z wymiany zrezygnowaliśmy.
Pokoje codziennie są sprzątane (chociaż nie wiem czy coś poza pościeleniem, wymianą ręczników i wyniesieniem śmieci robią).
Na pokój przysługuje dziennie 1 butelka wody, najpierw trzeba wziąć na nią bilet w recepcji i pójść go wymienić w barze na butelkę.
Do samego portu El Kantaoui jest ok 4 km. można tam pojechać taksówką dzień 4dinary, noc 5dniarów lub tuktukiem za 1 dinara/osoba.
Do plaży jest ok. 300m. trzeba wyjść z tyłu z hotelu i iść ulicą. Piasek na plaży pełen patyczków i innych syfków, na brzegu glony i w wodzie też. Jednak jest na niej bardzo przyjemnie.
Codzienne animacje nad basenem, aqua aeribic, water polo, gimnastyka na matach, konkursy w wodzie, wieczorami wybory miss, przedstawienia i oczywiście codziennie dużo atrakcji dla dzieci.
Raz na pobyt kolacja w restauracji Baroco, po wcześniejszej rezerwacji - warto wziąć ładniejszy strój.
Hotel ogólnie bez szału, dobry dla rodzin z dziećmi. Polecam go tylko dla osób które maja okazje cenową, inaczej nie jest wart swojej ceny.

Wskazówka dotycząca pokojów: Nie polecam w sezonie wkładać im "napiwku" do paszportu bo oni i tak dają pokoje które maj...
Sprawdź więcej wskazówek dotyczących pokojów
  • Data pobytu: sierpniu 2014, podróż z ukochaną osobą
    • Wartość
    • Czystość
    • Obsługa
1  Dziękujemy, zabiskrzek
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: SovivaManagement, Director of Sales, Soviva ResortOdpowiedź udzielona 27 sierpnia 2014

Drogi Gościu,
Dziękujemy za komentarz Dodaj swoją recenzję miejsca pobytu w naszym hotelu. Doceniamy wszystkie opinie gości i jesteśmy rozczarowani, że nie jesteś jednym z tych gości, którzy wyszli zadowoleni. Proszę wiedzieć, że są bardzo wrażliwe o zadowolenie gości. Będziemy zawsze trochę czasu, aby porozmawiać z naszymi gośćmi. Jesteśmy również przykro, że nie znaleźliśmy nasz hotel tak dobre jak twoje doświadczenia z przeszłości.
To proszę pozwól mi powiedzieć, że ocena jest w niektórych miejscach bardzo przesadzone, bo w Soviva Resort robimy codzienną kontrolę wszystkich działów i cały personel jest monitorowana w celu zachowania i utrzymania naszych usług na wysokim poziomie.
Pokoje zostały odnowione i urządzone; wszystkie pokoje są codziennie sprzątane i utrzymywane schludne ręczniki i rolki papieru są zmieniane codziennie.
O ile dotyczy żywności, ale nie mają cyklu 14 dni, co oznacza, że wybór jest inna każdego dnia.
Masz koniecznością został powiadomiony przez lokalnego przedstawiciela w sprawie katalogu All Inclusive w hotelu
Z poważaniem

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 22 lipca 2014

Omijajcie ten hotel szerokim łukiem! Basen ładny, obsługa uśmiechająca się... i to tyle.
Pokoje prezentowane w Internecie to pokoje dla Anglików. A Ciebie Polaczku w sądzą w najgorszy syf! Dostawka dla dziecka to piętrowe łóżko wyglądające jak szpitalne. Ostatnio takie widziałam 20 lat temu na szkolnej kolonii... Sprzątaczka... porażka. Jak nie zaplacisz to nawet podlogi nie zamiecie...
Ale najgorsze jest to, że... szperają pod Twoją nieobecność w walizkach i... kradną! Na 3 dni przed odlotem skradziono nam 200$ i kosmetyki do makijażu, które byly zamknięte w walizkach na kłódki. Radze zaopatrzyć się w kłódkę na szyfr, ew. Skorzystać z platnego sejfu lub nie brać ze sobą dolarów bo na miejscu jest bankomat. Inaczej nie masz po prostu znikąd pomocy. Ukradli i już Twoja strata i wina bo zostawiles w pokoju.
Animatorzy mili i nawet śmieszni, ale monotonni. Codziennie ta sama muzyka dudniąca do godz. 24 tak, że nie można normalnie porozmawiać, a w pokoju wszystko drży od basów. Nie polecam rodzinom z małymi dziećmi. Jeśli masz możliwość wybierz inny hotel dobrze radzę.

  • Data pobytu: lipcu 2014
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
1  Dziękujemy, Ankanka
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: SovivaManagemement, Director of Sales, Soviva ResortOdpowiedź udzielona 13 sierpnia 2014

Drogi Gościu,
Dziękuję bardzo za wybranie Soviva Resort Hotel.
Dziękuję, jak również za komentarze i uwagi.
To proszę pamiętać, że wszystkie Zarządzanie biorą tę recenzję i te uwagi na uwagę i pracy na nich w celu poprawy jakości naszych usług.
Dla "skradzione pieniądze"! Hotel nie jest za to odpowiedzialny, podczas gdy istnieją sejfy.
Mam nadzieję, że się zmieniają zdanie i książkę ponownie, aby być ponownie gościem naszego hotelu i zobaczyć poprawę.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Hotele, które mogą Ci się spodobać…
Podróżni przeglądali również te hotele (Port El Kantaoui)
w odległości 0 km
Daphne Club Miramar
Daphne Club Miramar
Nr 29 z 33 w lokalizacji Port El Kantaoui
Liczba recenzji: 91
w odległości 3,2 km
El Kantaoui Center
El Kantaoui Center
Nr 14 z 33 w lokalizacji Port El Kantaoui
Liczba recenzji: 635
w odległości 2,2 km
Marhaba Palace Hotel
Marhaba Palace Hotel
Nr 8 z 33 w lokalizacji Port El Kantaoui
Liczba recenzji: 2 070
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny
w odległości 0,7 km
Houria Palace Hotel
Houria Palace Hotel
Nr 25 z 33 w lokalizacji Port El Kantaoui
Liczba recenzji: 525
w odległości 0,7 km
El Mouradi Club Kantaoui
El Mouradi Club Kantaoui
Nr 13 z 33 w lokalizacji Port El Kantaoui
Liczba recenzji: 1 993
w odległości 0,3 km
Royal Kenz Hotel Thalasso & Spa
Royal Kenz Hotel Thalasso & Spa
Nr 3 z 33 w lokalizacji Port El Kantaoui
Liczba recenzji: 1 565
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny

Byłeś(-aś) w Soviva Resort? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Soviva Resort — dodatkowe informacje

Adres: El Kantaoui Hammam Sousse | Port El Kantaoui, Port El Kantaoui 4089, Tunezja
Lokalizacja: Tunezja > Sousse Governorate > Port El Kantaoui
Udogodnienia:
Bar/salon Plaża Wybór napojów Centrum biznesowe z dostępem do Internetu Centrum fitness z siłownią / salą do ćwiczeń Bezpłatny dostęp do szybkiego Internetu (WiFi) Bezpłatny parking Zajęcia dla dzieci (obiekt przyjazny dla dzieci / rodzin) Restauracja Spa Apartamenty Basen Ułatwienia dla osób niepełnosprawnych Transport na lotnisko
Styl hotelu:
Nr16 wśród hoteli spa w miejscowości Port El Kantaoui
Nr18 wśród hoteli na plaży w miejscowości Port El Kantaoui
Zakres cen: 118 zł–279 zł (na podstawie średniej ceny za pokój standardowy)
Klasa hotelu:3,5-gwiazdkowy — Soviva Resort 3.5*
Liczba pokoi: 522
Opcje rezerwacji:
TripAdvisor jest dumnym partnerem firm TripOnline SA, dzięki czemu możesz dokonywać rezerwacji w następującym hotelu bez obaw: Soviva Resort. Co miesiąc pomagamy milionom podróżnych w wyszukiwaniu najlepszych hoteli na podróże w celach wypoczynkowych i biznesowych. Zawsze oferujemy najkorzystniejsze zniżki i oferty specjalne.
Znany także jako:
Soviva Hotel Port El Kantaoui

Czy to Państwa ogłoszenie w serwisie TripAdvisor?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem