Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Średnio!!”
Soviva Resort — recenzja

Najlepsze ceny w okresie
Zameldowanie dd/mm/rrrr Wymeldowanie dd/mm/rrrr
Ceny dotyczą 1 pokoju dla 2 osób
Wyświetl ceny
Porównaj najlepsze ceny w najpopularniejszych serwisach turystycznych
i 2 dodatkowych witryn!
Soviva Resort
Miejsce nr 26 wśród 33 hoteli w Port El Kantaoui
Zrecenzowano 26 sierpnia 2014

Soviva Resort to typowy hotel dla rodzin z dziećmi. Dlatego też nie polecam tego miejsca dla par ponieważ wieczny hałas, biegające dzieci, skaczące do basenu, krzyczące mogą niejedną cierpliwą osobę doprowadzić do szału.
Hotel jest za mały na taką ilość osób jaką przyjmuje w sezonie! Podczas naszego wyjazdu (sierpień 2014) hotel był pełny. Notoryczny brak kubków w barze, talerzy na posiłkach oraz miejsc do siedzenia. Naczynia masakrycznie brudne. Duży wybór jedzenia ale praktycznie codziennie jest to samo. Leżaki nad samym basenem trzeba sobie rezerwować o 6 rano. Basen czynny 8-18.
Większość pokoi jest stara, nie do końca czysta. U nas klimatyzacja miała ułamane pokrętło, śmierdziała po uruchomieniu stęchlizną. Nie mówiąc już o tym że praktycznie nie chłodziła. Po rozmowie z rezydentką ustalono, że wymienią nam pokój za 2 dni bo na razie nie ma nic wolnego. Oczywiście na wymianę zaproponowano nam pokój z okropna łazienką ( wiadomo jak pokażą nam gorszy to będziemy się cieszyć z tego co mamy) więc z wymiany zrezygnowaliśmy.
Pokoje codziennie są sprzątane (chociaż nie wiem czy coś poza pościeleniem, wymianą ręczników i wyniesieniem śmieci robią).
Na pokój przysługuje dziennie 1 butelka wody, najpierw trzeba wziąć na nią bilet w recepcji i pójść go wymienić w barze na butelkę.
Do samego portu El Kantaoui jest ok 4 km. można tam pojechać taksówką dzień 4dinary, noc 5dniarów lub tuktukiem za 1 dinara/osoba.
Do plaży jest ok. 300m. trzeba wyjść z tyłu z hotelu i iść ulicą. Piasek na plaży pełen patyczków i innych syfków, na brzegu glony i w wodzie też. Jednak jest na niej bardzo przyjemnie.
Codzienne animacje nad basenem, aqua aeribic, water polo, gimnastyka na matach, konkursy w wodzie, wieczorami wybory miss, przedstawienia i oczywiście codziennie dużo atrakcji dla dzieci.
Raz na pobyt kolacja w restauracji Baroco, po wcześniejszej rezerwacji - warto wziąć ładniejszy strój.
Hotel ogólnie bez szału, dobry dla rodzin z dziećmi. Polecam go tylko dla osób które maja okazje cenową, inaczej nie jest wart swojej ceny.

Wskazówka dotycząca pokojów: Nie polecam w sezonie wkładać im "napiwku" do paszportu bo oni i tak dają pokoje które maj...
Sprawdź więcej wskazówek dotyczących pokojów
  • Data pobytu: sierpniu 2014, podróż z ukochaną osobą
    • Wartość
    • Czystość
    • Obsługa
1  Dziękujemy, zabiskrzek
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: SovivaManagement, Director of Sales, Soviva ResortOdpowiedź udzielona 27 sierpnia 2014

Drogi Gościu,
Dziękujemy za komentarz Dodaj swoją recenzję miejsca pobytu w naszym hotelu. Doceniamy wszystkie opinie gości i jesteśmy rozczarowani, że nie jesteś jednym z tych gości, którzy wyszli zadowoleni. Proszę wiedzieć, że są bardzo wrażliwe o zadowolenie gości. Będziemy zawsze trochę czasu, aby porozmawiać z naszymi gośćmi. Jesteśmy również przykro, że nie znaleźliśmy nasz hotel tak dobre jak twoje doświadczenia z przeszłości.
To proszę pozwól mi powiedzieć, że ocena jest w niektórych miejscach bardzo przesadzone, bo w Soviva Resort robimy codzienną kontrolę wszystkich działów i cały personel jest monitorowana w celu zachowania i utrzymania naszych usług na wysokim poziomie.
Pokoje zostały odnowione i urządzone; wszystkie pokoje są codziennie sprzątane i utrzymywane schludne ręczniki i rolki papieru są zmieniane codziennie.
O ile dotyczy żywności, ale nie mają cyklu 14 dni, co oznacza, że wybór jest inna każdego dnia.
Masz koniecznością został powiadomiony przez lokalnego przedstawiciela w sprawie katalogu All Inclusive w hotelu
Z poważaniem

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (1 706)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

4 z 8 wśród 1 706 recenzji

Zrecenzowano 22 lipca 2014

Omijajcie ten hotel szerokim łukiem! Basen ładny, obsługa uśmiechająca się... i to tyle.
Pokoje prezentowane w Internecie to pokoje dla Anglików. A Ciebie Polaczku w sądzą w najgorszy syf! Dostawka dla dziecka to piętrowe łóżko wyglądające jak szpitalne. Ostatnio takie widziałam 20 lat temu na szkolnej kolonii... Sprzątaczka... porażka. Jak nie zaplacisz to nawet podlogi nie zamiecie...
Ale najgorsze jest to, że... szperają pod Twoją nieobecność w walizkach i... kradną! Na 3 dni przed odlotem skradziono nam 200$ i kosmetyki do makijażu, które byly zamknięte w walizkach na kłódki. Radze zaopatrzyć się w kłódkę na szyfr, ew. Skorzystać z platnego sejfu lub nie brać ze sobą dolarów bo na miejscu jest bankomat. Inaczej nie masz po prostu znikąd pomocy. Ukradli i już Twoja strata i wina bo zostawiles w pokoju.
Animatorzy mili i nawet śmieszni, ale monotonni. Codziennie ta sama muzyka dudniąca do godz. 24 tak, że nie można normalnie porozmawiać, a w pokoju wszystko drży od basów. Nie polecam rodzinom z małymi dziećmi. Jeśli masz możliwość wybierz inny hotel dobrze radzę.

  • Data pobytu: lipcu 2014
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
1  Dziękujemy, Ankanka
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: SovivaManagemement, Director of Sales, Soviva ResortOdpowiedź udzielona 13 sierpnia 2014

Drogi Gościu,
Dziękuję bardzo za wybranie Soviva Resort Hotel.
Dziękuję, jak również za komentarze i uwagi.
To proszę pamiętać, że wszystkie Zarządzanie biorą tę recenzję i te uwagi na uwagę i pracy na nich w celu poprawy jakości naszych usług.
Dla "skradzione pieniądze"! Hotel nie jest za to odpowiedzialny, podczas gdy istnieją sejfy.
Mam nadzieję, że się zmieniają zdanie i książkę ponownie, aby być ponownie gościem naszego hotelu i zobaczyć poprawę.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 20 lipca 2014 z urządzeń przenośnych

Właśnie wracamy z tygodniowego pobytu w Soviva Resort . Hotel wymaga remontu , pokoje okropne zwłaszcza łazienki obrzydzenie brało zeby wejść do wanny . Obsługa hotelu poprostu brak słów ... Czekają tylko zeby dostać napiwek bo bez tego nie maja zamiaru nic dla ciebie zrobic , zwłaszcza obsługa na stołówce , jest kilku starszych kelnerów na których aż mnie biała gorączka brała z jaka łaska przynosili ci drinka o ile go przynieśli . Koło Brytyjczyków to skaczą ile wlezie dekorują stoliki trzymają miejsca zarezerwowane a Polak moze siedzieć przez cały obiad nawet bez szklanki wody . Jedyna rzeczą ktora zasługuje tu na wyróżnienie jest zespół animacyjny który odwala tu cała robotę , bez niego ten hotel byłby jedna wielka porażka !!!

Data pobytu: lipcu 2014
4  Dziękujemy, Gosia M
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 18 lipca 2014

Niedawno wróciliśmy z tego pięknego miejsca (19,06,14 - 04,07,14). Naprawdę polecam! To typowy ośrodek dla rodzin z dziećmi. Animatorzy naprawdę super! Nasze dzieci by bardzo zadowolone. Pokoje czyste a jak się położyło 1 dinara to panie układała z piżam kokardy i przystrajały łóżko płatkami kwiatków:) Duży wybór jedzenia na stołówce. Wiadomo można się przyczepić, że niektóre potrawy się powtarzały ale posiłki były w formie szwedzkiego stołu więc każdy mógł skomponować coś dla siebie. Piękny basen w którym dzieciaki mogły szaleć do woli. Plaża oddalona o 300 m, ale to nie przeszkadza. Minusem jest to,że plaża znajdująca się najbliżej naszego hotelu niestety jest brudna. Jednak jeśli ktoś chce się w morzu wykąpać może przejść parę metrów dalej i znaleźć czyste miejsce. W szczycie sezonu trzeba było zająć wcześniej miejsce na leżaku, wystarczy jednak wstać trochę wcześniej i położyć ręcznik na leżak - materace za darmo. Polecam nurkowanie w morzu z butlą i karawanę. Do Medina of Sousse (Stare Miasto) można pojechać taksówką 7-8 dinarów za kurs.To naprawdę doskonałe miejsce do wypoczynku z dziećmi. Wiadomo zawsze można się do czegoś przyczepić, ale jeśli cała rodzina nie miała ochoty wracać do kraju to chyba o czymś świadczy:)

  • Data pobytu: czerwcu 2014, podróż z rodziną
    • Wartość
    • Pokoje
    • Obsługa
1  Dziękujemy, Iza21K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 7 lipca 2014

Byliśmy 10 dni 26.06.14 - 06.07.2014 i muszę stwierdzić, że nie do końca jesteśmy zadowoleni. Każdy chwali animację a ja jestem z nich zawiedziony. Zero pomysłu jak umilić czas zarówno dla dzieci tak i dla dorosłych. Wieczory nudne, zero jakiś fajnych animacji, jedynie proszą turystów do tańca. Jedzenie monotonne, mały wybór. Ludzi na basenie bardzo dużo, bitwa o leżaki( rezerwacja o godzinie 6.00) Pracownicy udają że sprzątają, basen czyszczony sporadycznie(choć w miarę jest czysty) Morze kompletny syf. Plaża bardzo brudna, w wodzie dużo glonów, byliśmy całe 10 minut i zrezygnowaliśmy. Pokoje w miarę, codziennie sprzątane, ręczniki codziennie wymieniane, pościel ani razu. Będąc kilka razy w krajach arabskich, ten hotel był najgorszy. Co do obsługi jak dasz codziennie jednemu upatrzonemu kelnerowi napiwek, to w miarę Cię obsłuży. Napoje tragedia , podrobiona cola, fanta, sprite bardzo słodkie , piwo wodniste. Ogólna ocena w skali 1-10 to 4, ale gdy bym miał wybierać polskie morze, czy ten hotel to bym wybrał hotel.

  • Data pobytu: lipcu 2014, podróż z rodziną
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
2  Dziękujemy, Artur W
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Hotele, które mogą Ci się spodobać…
Port El Kantaoui — zobacz również następujące kwatery w tym miejscu lub jego okolicy
w odległości 0 km
Daphne Club Miramar
Daphne Club Miramar
Nr 29 z 33 w lokalizacji Port El Kantaoui
Liczba recenzji: 91
w odległości 3,2 km
El Kantaoui Center
El Kantaoui Center
Nr 14 z 33 w lokalizacji Port El Kantaoui
Liczba recenzji: 635
w odległości 2,2 km
Marhaba Palace Hotel
Marhaba Palace Hotel
Nr 8 z 33 w lokalizacji Port El Kantaoui
Liczba recenzji: 2 069
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny
w odległości 0,7 km
Houria Palace Hotel
Houria Palace Hotel
Nr 25 z 33 w lokalizacji Port El Kantaoui
Liczba recenzji: 525
w odległości 6,9 km
Marhaba Royal Salem
Marhaba Royal Salem
Nr 6 z 36 w lokalizacji Sousse
Liczba recenzji: 1 668
w odległości 0,3 km
Royal Kenz Hotel Thalasso & Spa
Royal Kenz Hotel Thalasso & Spa
Nr 3 z 33 w lokalizacji Port El Kantaoui
Liczba recenzji: 1 564
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny

Byłeś(-aś) w Soviva Resort? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Soviva Resort — dodatkowe informacje

Adres: El Kantaoui Hammam Sousse | Port El Kantaoui, Port El Kantaoui 4089, Tunezja
Lokalizacja: Tunezja > Sousse Governorate > Port El Kantaoui
Udogodnienia:
Bar/salon Plaża Wybór napojów Centrum biznesowe z dostępem do Internetu Centrum fitness z siłownią / salą do ćwiczeń Bezpłatny dostęp do szybkiego Internetu (WiFi) Bezpłatny parking Zajęcia dla dzieci (obiekt przyjazny dla dzieci / rodzin) Restauracja Spa Apartamenty Basen Ułatwienia dla osób niepełnosprawnych Transport na lotnisko
Styl hotelu:
Nr16 wśród hoteli spa w miejscowości Port El Kantaoui
Nr18 wśród hoteli na plaży w miejscowości Port El Kantaoui
Zakres cen: 114 zł–278 zł (na podstawie średniej ceny za pokój standardowy)
Klasa hotelu:3,5-gwiazdkowy — Soviva Resort 3.5*
Liczba pokoi: 522
Opcje rezerwacji:
TripAdvisor jest dumnym partnerem firm TripOnline SA, dzięki czemu możesz dokonywać rezerwacji w następującym hotelu bez obaw: Soviva Resort. Co miesiąc pomagamy milionom podróżnych w wyszukiwaniu najlepszych hoteli na podróże w celach wypoczynkowych i biznesowych. Zawsze oferujemy najkorzystniejsze zniżki i oferty specjalne.
Znany także jako:
Soviva Hotel Port El Kantaoui

Czy to Państwa ogłoszenie w serwisie TripAdvisor?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem