Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (3 057)
Filtruj recenzje
3 057 wyniki
Oceny podróżnych
2 119
522
181
119
116
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
2 119
522
181
119
116
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
6 z 11 wśród 3 057 recenzji
Zrecenzowano: 7 kwietnia 2019

Skąd się biorą aż tak dobre opinie o tym hotelu, które wg mnie są znacznie przesadzone???Myślę, że jest to wpływ wszechobecnego głównego menadżera Aladina, któremu jak widać udaje się zaczarować całkiem sporo gości :), którzy za butelkę wina lub zdjęcie z nim, oczarowani jego osobowością wypisują wszystkie te laurki.

OGÓLNA OPINIA: był to mój 4 pobyt w Egipcie - zawsze wybierałam hotele 5 gwiazdkowe - ten był najgorszy.

MINUSY: hotel jest stary (ponad 12 lat) i widać to na każdym kroku - obłażąca farba na bungalowach, zniszczona stolarka okienna i drzwiowa, stare, zużyte meble w pokojach, stare leżaki na plaży itp, itd.

PLAŻA/KĄPIELISKO: teraz rozumiem dlaczego na zdjęciach nie widać kąpiących się ludzi. Otóż "przy brzegu" a właściwie przez kilkadziesiąt metrów do miejsca gdzie zaczyna się rafa (i od razu głębia) woda jest po kostki !!! Nie jest to absolutnie miejsce gdzie można normalnie popływać dlatego, że jedyne miejsce gdzie można się zanurzyć to miejsce przy końcu pomostu gdzie jest bardzo głęboko i gdzie (przy sprzyjającej pogodzie) panuje tłok - amatorzy snorkelingu oraz nurkowie w akwalungach. Plaża absolutnie nie nadaje się dla dzieci - piasek jest gruby, przemieszany ze żwirem i resztkami rafy. Zresztą tak jak napisałam reszta to płycizna gdzie pełno jest szczątków zniszczonej rafy. Jestem dobrym pływakiem,ale wydzielone kąpielisko (przy końcu pomostu) nie zachęcało mnie absolutnie do pływania.
UWAGA! Przy plaży trwa budowa (remont) restauracji - cały czas słychać odgłosy budowy (w tym przyjeżdżają samochody budowlane !!!) co absolutnie nie sprzyja relaksowi. Parasole i leżaki oraz "parawany" są stare i zniszczone. Nie wiem skąd opisy spacerów po plaży - z jednej strony mamy pustynię (a właściwie wysypisko odpadów budowlanych) z drugiej teren opuszczonego (???) hotelu.
Po jednym dniu na plaży resztę czasu spędziliśmy (do czego nie jesteśmy absolutnie przyzwyczajeni) na basenie.
BASENY: UWAGA! Jest tylko jeden niewielki basen z podgrzewaną wodą okupywany przez dzieci. W pozostałych basenach (marzec) woda ma 15 stopni i absolutnie nie zachęca do kąpieli. Liczba i wielkość basenów jest moim zdaniem niewystarczająca - hotel na pewno nie był nawet w połowie zapełniony a na basenach panował tłok.
OBSŁUGA RESTAURACJI/BARU PRZY PLAŻY/CZYSTOŚĆ: Temat na osobną opowieść.Stoliki w części zewnętrznej restauracji, do których od rana do wieczora można się przykleić (jeśli to będzie czytać ktoś z hotelu: metalowe obrzeża stolików kleją się do rąk, a jeśli za długo trzymać na nich łokcie do ciała przykleja się farba!!!). Podkładki i maty pod talerze wyglądające na nigdy nie myte/nie prane ("strzepywane"). W restauracji zewnętrznej – taras za mało miejsc osłoniętych od słońca - już o 8 rano praktycznie nie da się wytrzymać, a miejsc pod parasolami jest zdecydowanie za mało.
OBSŁUGA: w zewnętrznej restauracji (taras) zalegające naczynia, niestarte stoliki - co przy nader małej liczbie miejsc na zewnątrz jest irytujące. Uwaga - ostatniego dnia pobytu dowiedziałam się, że moje narzekania na czekanie (lub niedoczekanie się) na zamówione napoje (do lunchu lub wieczorem) są nieuzasadnione ponieważ w hotelu panuje SAMOOBSŁUGA!!! Jaki hotel taki standard…

Termin pobytu: marzec 2019
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Lokalizacja
    • Czystość
    • Obsługa
1  Dziękujemy, Koczkodan
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Hotel M, Guest Relations Manager, Serenity Makadi BeachOdpowiedź udzielona 20 kwietnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Koczkodan,
Thank you for you detailed review regarding the stay in our hotel.

We care about every single feedback as this is how we constantly improving our services. Rest assure that all correlated department heads are well aware of your notes and all corrective actions are taken, where applicable.

We will be happy to see you once again in our resort and to make your next stay indeed enjoyable and memorable, to such extend you would expect.

Kindest regards,
Angelika

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 13 lutego 2019 z urządzeń przenośnych

... Słońce, ciepłe turkusowe morze.
Obiekt z prywatna plaża blisko hotelu, podgrzewany basen i kilka barów.
Pokoje czyste i przestronne.
Tutejsi ludzie są bardzo pomocni i mili. Czesto pytali czy wszystko jest w porządku.
Jedzenie pyszne i różnorodne. Nie czuliśmy się po nim ciężko, mimo, ze próbowaliśmy różnych dań. Szczególnie polecam ryby ! Świeże i rozpływają się w ustach.

Byliśmy w kilku hotelach i ten wspominamy do tej pory najmilej. Planujemy wrócić.

Termin pobytu: czerwiec 2018
Typ podróży: Podróż ze znajomymi
Dziękujemy, lala l
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Hotel M, Guest Relations Manager, Serenity Makadi BeachOdpowiedź udzielona 13 lutego 2019

Drodzy Panstwo,

Dziękujemy za poświęcenie czasu na opublikowanie opinii na TripAdvisor.

Cieszymy się, że jesteście zadowoleni z usług i udogodnień ośrodka oraz, ze członkowie naszego zespołu spełnili Wasze oczekiwania.

Dokładamy wszelkich starań, aby utrzymać najwyższe standardy obsługi, których nasi goście oczekują od naszych hoteli i doceniamy Wasze uznanie.

Z niecierpliwością czekamy na Wasz powrót do Serenity Makadi Beach Hotel.

Z poważaniem

Joanna
Guest Relations
Serenity Makadi Beach

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 5 lutego 2019 z urządzeń przenośnych

Rewelacyjny hotel, spokoj cisza, przepiekny zadbany ogrod,czysciutko, jedzenie na poziomie dobrego europejskiego hotelu, pyszne slodycze,dovre drinki, mnostwo owocow, rewelacyjne obiady, doprawione,smaczne, mit slabego jedzenia w egipcie pada po pobycie w tym hotelu. W sezonie zimowym mozna korzystac bezplatnie z aquaparku w hotelu naprzeciwko -fun city.polecam kazdemu, kto chce naprawde odpoczac, bo internet dziala.slabo. kto chce tu pracowac,nie da rady. Poza tym wszystko na najwyzszym poziomie. W hotelu sami Niemcy,Anglicy,troche Francuzow,garstka Polakow

Termin pobytu: luty 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, Michał K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Hotel M, Guest Relations Manager, Serenity Makadi BeachOdpowiedź udzielona 6 lutego 2019
Tłumaczenie Google

Dear Michal,

Thank you for taking the time to post your review on the Trip Advisor.

We were happy to know that you were satisfied with the resort’s services and facilities and that our team members have managed to meet your expectations in regards to the service delivered.

We put a lot of effort in to maintain the highest standards of service our guests would expect from our hotels and we do appreciate your kind recognition.

We will be looking forward to welcoming you back to Serenity Makadi Beach soon.

Kindest Regards,

Maria
Guest Relations
Serenity Makadi Beach

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 17 października 2018

Hotel bardzo fajny. Ładne basen, dobre jedzenie i świetna rafa przy pomoście. Na plaży centrum nurkowe gdzie można zrobić kursy. Dodatkowym atutem jest możliwość z korzystania z sąsiedniego hotelu Serenity Fun Citygdzye mamy do dyspozycji Aquaprk w dzień i uwaga - wesołe miasteczko nocą - więc rodziny z dziećmi będą zachwycone. Jedzenie w restauracji urozmaicone a drinki przyzwoite. Polecam na np. na majówkowy wypad.

Wskazówka dotycząca pokoi: Drobne napiwki czynią pobyt jeszcze przyjemniejszym.
Termin pobytu: maj 2018
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Lokalizacja
    • Pokoje
    • Obsługa
2  Dziękujemy, Rafal_P_1971
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Hotel M, Guest Relations Manager, Serenity Makadi BeachOdpowiedź udzielona 24 października 2018
Tłumaczenie Google

Dear rafael,

First of all, we would like to seize the opportunity and thank you for such a warm detailed review about your vacation in Serenity Beach and your kind words of joy, which are of high importance for us at all times.
We do always value all our esteemed guests and our hotel team is doing everything possible to guarantee them a most delightful and unforgettable stay.
We are impatiently looking forward to host you again, please consider Serenity Hotels your home away from home.

With best regards,

Maria
Guest Relations Service
Serenity Makadi Beach

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 19 września 2018

Wakacje bardzo udane , rafy koralowe przy samym hotelu to dla nas atrakcja numer 1 . Warto zabrać dobry sprzęt do nurkowania lub maski pełnotwarzowe , wspaniałe widoki pod wodą . Jedzenie pyszne i bardzo urozmaicone , czasami bywało pozornie tłoczno na stołówce , ale szybko się korki rozładowywały . Obsługa bardzo szybka i pomocna, zresztą na całym terenie hotelu . Pokój przestronny, wręcz bardzo duży, codziennie sprzątany . Woda w butelkach, kawa, herbata również uzupełniane . Ogród przepiękny , baseny super , wszystko grało jak trzeba . Animatorzy szaleli i zachęcali ludzi do zabawy . Ciągle ktoś się pytał czy wszystko jest dobrze, czy niczego nam nie brakuje. Czuliśmy się świetnie i bezpiecznie ! Szkoda że tylko 7 dni . Jedyne czego nie polecam to wycieczka z TUI do Hurgady, za to wycieczka na nurkowanie głębinowe wspaniała . Wakacje udane i dziękujemy Wszystkim z hotelu Serenity ! Pozdrawiamy

Termin pobytu: wrzesień 2018
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Lokalizacja
    • Pokoje
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z Tui.pl
Dziękujemy, Marcinek T
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Hotel M, Guest Relations Manager, Serenity Makadi BeachOdpowiedź udzielona 20 września 2018
Tłumaczenie Google

Dear Marcinek,

We are being very grateful that you shared a 5 star review on your vacation in our sunny property, we, in turn, would like to express our appreciation for your comments concerning our pools, beach and employees.

We are always there at your service to provide you with an exclusive treatment and utmost care to guarantee you a most pleasant stay.

We look forward to welcoming you back to Serenity in the near future.

With best regards,
Kathy
Guest Relations Service

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji